ЗАНИМАНИЯ С 6-МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 19 166
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Наяде се за половин час, шампиончето ми то. Жива да ми е, разнообразие да има.  Mr. Green

Мели, пише, че може и така, и инак. Дадох й го в лъжичката без пюре, прие го без обяснения. Говори ми за оправдания, говори ми.  Blush

Много мило си го казала, мама на Ани, така си е. Всяка вечер ми се иска да си легна до нея да си спя, но откакто се събудих при опит да се обърна върху нея, трезвата ми мисъл надделява над изкушението. И така си я гушкам докато я приспивам.

# 91
  • UK
Да за жалост и аз повече не съм си позволявала да спя с нея на спалнята.Има една тема за грешките които не бихме повторили,като я чета основната "грешка" е спането в едно легло.Сега ни е хубаво ,но сигурно след година  smile3511

# 92
Мама на Ани, много нежно!. Ами и на мене откровено казано, ми е по-приятно да спя с бебчо. Все към мене се търкаля, преди да заспи. Но по-добре, отколкото на другата страна, където има опасност да падне. Спи по коремче, така че като се буди винаги го усещам, като размърда главата. Правя се на три и 1/2 и му свъртвам гръб, а той започва да ме гали по гърба и като се обърна да го погледна, пуска една невероятна усмивка! Също така мъжът ми хърка и кашля зимно време (нещо хронично, здрав е, но кашля) и с бебето само се будим, аз много трудно заспивам по начало. А и както казах - безценно е да не ставам по 6 пъти на нощ. Да не говорим, че откакто спи при мен, малкото се буди 3-4 пъти! Понякога само намазвам венците с бяло вино (той много взе да го обича, малката ми пиянка) и той се успокоява, заспива. Страх ме е, че няма да иска да се върне в леглото, ама...
Мели, явно добре му идва млекцето, защото този месец е наддал 800г (миналият 600г, а първите три месеца по 1.200-1.300кг).
Нини, ами аз си търся оправдания, за да го изведа. Нищо не може да ме накара да изоставя топлото парно и да излезна (дори и това, че ми свършиха мокрите кърпички). Много ми е трудно да си сваля и кача количката. Лятото свалях и се връщах за бебока, сега трябва да го навлека с дрехи, а да си оставя количката долу за 10мин.. е не! След малко ще направим кратка разходка до магазина и така. Като сме из града, по цял ден сме навън, сега за мъничко.
Девилче, аз пусках всеки ден или през ден прахосмукачка, днеска втори ден не съм! Цялата дневна ми е в бебешкото юрганче и вече няма къде да 'цапаме' Simple Smile))Ще пусна довечера или утре чак.
Абе аз свалих елхата, ама нещо не мгоа да й сглобя основата долу... сигурно съм много глупава, вижда ми се елементарно, ама не мога... Заплака, ай чао!

# 93
  • Berlin
Здравейте!
Честити 5м. на Ани! Simple Smile
И на Пупи честито! Simple Smile
Мая, това, че бебето спи по-добре при теб е повече от нормално и няма за какво да ти се караме. Simple Smile И аз исках да спим заедно, но страхът на мъжа ми надделя и сега кошарата е залепена до леглото ни и така спим.
Момичета, тук в момента е такава мъгла, че аз не бих излязла навън, какво остава да изведа бебо. Направо виждам как мръсният въздух се стеле на парцали. Не се виждат отсрещните блокове от др. страна на булеварда.  ooooh! А и с това безветрие не знам кога ще се разсее.
Devil, това, че няма килими прави праха да се събира повече. И ние сме така и сутрин и вечер има нужда от минаване - адски прашно е вкъщи.
Дайте някакъв съвет за почистване на ушите. Виждам ,че е започнал да събира ушна кал, оба1е с клечките само набутвам навътре и нищо не изваждам.  newsm78

# 94
Абс, с въртеливо движение по крайчеца на дупката не става ли? Дупката, дето води навътре към ушето, имам предвид. Ние ушите основно ги мием, после мъжът ми попива водата и почиства. Мяркала съм ушна кал, но тя е на достъпно място и обирам с клечка.

Тук беше излязло слънце, беше се прояснило и затоплило, пробвахме да излезем ан разходчица, но ударихме греда - гаражът, където е количката, е заключен и с двата ключа, а аз имам само един.  Laughing

мама на Ани, така е, да. Имам приятелка, чийто 6-годишен син спи с тях, просто ен може да се отучи детето. Аз също до късна възраст настоявах майка ми да спи при мен, което тя разбира се правеше с готовност, обаче напоследък си дадох сметка, че едва ли й е било чак толкова приятно да го прави всяка нощ, в продължение на години. Освен това имах проблеми със самостоятелността, но вината не е нейна, тя просто е откликвала на нуждите ми. Та всичко си зависи от детето, в крайна сметка.

# 95
  • София
Мдааа, тая мъгла навън падна така изведнъж... Преди половин час се прибрахме от разходка - времето беше чудесно, топло, слънчево и нямаше помен от мъгла. Преди 10 мин. поглеждам навън през прозореца и  Shocked Ми не виждам отсрещните блокове. Егаси кефа, че успяхме да се разходим, че от 2 дни не го бях извеждала, милия, и проявяваше наченки на изкрейзване  Crazy Което ме кара да се замисля - преди половин година не беше така, не протестираше, че не е излизал примерно от 4-5 дни, а и аз тогава постоянно си намирах оправдания, за да не излизаме  Embarassed Ми адски ми беше горещо! Боже, как го мразя това лято (вече!). Сега ме е яд, ако времето не позволява да се разходим, защото и аз, и той издивяваме вкъщи. Количката и аз срещах затруднения да я свалям по стълбите от 2-рия етаж. Сега вече асансьора спира. Да ви кажа, с тая количка в самото начало ми беше адски неловко да я бутам, не знам защо, чувствах се като абсолютен идиот, съвсем не на мястото си с количката. Сега все едно ми е продължение на ръцете, направо съм като Шумахер  Laughing с едната ръка бутам, качвам/свалям бордюри и т.н., с другата си говоря по телефона... Понякога я бутам само с шкембето, защото си отварям вафличка, например....  Wink
За спането в едно легло сте прави! Казала съм си, че момента, в който Димитър започне да спи ама наистина по цяла нощ, ще го местя обратно в креватчето му. Друг е въпроса, че може вече да не ми се удаде...  Thinking Ще му мисля тогава.
Аз чистя ушите при всяко къпане с онези бебешките клечки за уши. Бъркам смело, защото имат ограничител. Е да не ви казвам колко материал има по клечката всеки път, направо се изумявам колко производствени уши има моето дете  #Crazy направо все едно чистя на някое цигане ушите, т.е. - ще речеш, че не са чистени от няколко месеца минимум!
Пупи нещо я е хванала липсата - само така, нИ тЪ щем таз` седмица тука, имаш по-важни занимания!  Wink

# 96
  • София
Привет,ние се върнахме от разходка,преди да падне отново мъглата времето беше много добро имаше и слънце Simple Smile
Ей да ви кажа,нали моя не цока...а се цедя от ден 1 ..та сега не знам какво ме прихвана и пак пробвах и зацока нашия,даже ме захапа Mr. Green болеше Rolling Eyes
Сега е в добро настрОение,бръмчи и се опитва да захапе бюрото Mr. Green
Мели,все още няма зъб нашия,оглеждам,проверявам с пръст но не,обаче настървено гризе биберона всеки път,както и всичко до което се докопа де.
А за спането,ми аз спя с бебето на спалнята,много ми е лесен за управление така по всяко време,а и ми е гот Simple Smile

май избързах да го хваля,пак започна да мрънкьоти...

# 97
  • UK
"Понякога я бутам само с шкембето, защото си отварям вафличка, например.... "
 MelindaD ето това, все едно аз го написах,ама аз държа и кафе обикновено.
 Аз живея близо до летището квартала е в много ниско, тук мъглата се вдига чак напролет и е някакъв гнусен кошмар. Мръсният софийски смок примесен с миризмата от съседните къщи е ужасно.А саждите от комините само ми цапат прозорците.
 Добре че мъжът ми е по оравновесен и той не дава бебто да спи при нас, за да е по самостоятелна,а  не като порасне все да има нужда да спи с някой.

# 98
  • София
MelindaD ето това, все едно аз го написах,ама аз държа и кафе обикновено.

Mr. Green На моята количка има поставка точно за чаша, та поне това си спестявам!
И на мен ми е лесен за управляване, като спим на спалнята двамата, ама пък не ми е гот! `щото аз пак си спя на крайчеца на моята половина.... Ейй, не му стига на това детенце цяла спалня да се въргаля, ами си умира да се навре в моята половина, буквално да ме изрита (точно така - рита ме докато не се поместя и не му направя място) и да се разположи. И хич не му дреме, че зад него е цялата свободна негова половина, а горката му майка  hahaha се гърчи на ръбчето...  Joy

# 99
Ох, боже, вафлички, бордюри и производствени уши! Мели, страшна си!  hahaha

Магнет, и на теб се смях, ама радостно - ми браво, че сукнал човекът, може да му се е видяло добра идея да разнообразява източниците на храна.  Mr. Green

Мама на Ани
, все пак ако детето страда самичко, по-добре да спи с някого. То не е само това фактор за самостоятелността, много неща са.

# 100
  • Berlin
При нас цял ден има мъгла, нищо, че беше слънчево. Ама да, направо не се вижда отсрещния блок. ooooh!
Не мога да бъркам аз навътре хубаво в ухото, ограничителя ми пречи. Grinning

magnet, много хубаво! Опитвай се, дано се получи и да не те боли и да си продължите така, ако искаш да продължиш да кърмиш, разбира се.

# 101
  • София
Магнет, дерзай!  Peace Моят мишок, нали се роди мъничък, и в родилния дом не искаше да засуче - нямаше сили. Вече вкъщи се пробвах пак и засука! Бях много горда, е да, ама не. След няколко дни ми спря кърмата. Така че - радвам се за вас  Hug

# 102
Добър вечер - мойто дете днеска през деня спа цели 10мин., сега естествено вече си е легнал и дано не става за дискотека в 01:00, чеее  smile3516
Аз се отказах да бъркам в ушите още в началото, малкия не даваше и все се въртеше - в крайна сметка от време на време намирам в ушната мида топченце отдели ла се ушна кал - мойто е самопочистващо се Simple Smile. По време на баня се мокрят и предполагам водата спомага също. То едва наскоро почнах и лицето да му поливам, че се плашеше много - само с памук го почиствах иначе.
Ние събота и неделя сутрин понякога взимаме Дидко при нас на спалнята, но по-скоро тримата се излежаваме - той не спи. Аз спах 2-3 сутрини с него само , но все се пробуждам да не е избягал или аз да не съм се качила отгоре му. Спи си в леглото и видимо е доволен, че може да се върти на където и както поиска.
Браво на ящните днес - аз купих от кашата на Пупи Бананова на Слънчо и още една зеленчукова - да вкарам малко нови неща в менюто.

# 103
И ние току-що се прибрахме от разходка. И днес си намерих причина да излезна, макар че цял ден наблягах на тези да не излезна. Ние сме в първата сграда в Скопие и до нас е житно поле, ниско и равно, навремето е било мочурище. Така че тук се събира много мъгла непрекъснато. Затова изчаквам следбед, за да изкарам малкият. Но както казах, трудно ми е да свалям количката (без асансьор сме), а и не мога да оставя без надзор нито детето, нито количката. Затова си правя кратки разходки до магазина и обратно по 15-20мин. Станала съм Рамбо. Онзи ден си погледнах бицепсите и не ми се вярваше, каквото бях пиле, направила съм мускули с бебока!
За спането и аз се надявам като започне да спи, да си го върна в леглото. Колко ни беше хубавко допреди месец... Аз и сега опитвам, ама много плаче през нощта и затова накрая пак клеквам и си го взимам при мене на спалнята.
Пиша го това от 15.30 днес, ужас! Смятайте какво лошо дете имам днес, поне заспа накрая в леглото си. Унесе се на спалнята с мене, преместих го и ревна, ама го гушнах, хоп на гърдата и веднагически пак го оставих в неговото легло и този път нямаше протести, завъртя си се настрани и си заспа.

# 104
Чак сега прочетох какво се е случвало тук междувременно. Значи така:
"Понякога я бутам само с шкембето, защото си отварям вафличка, например.... " - при мене става дума за ядене на слънчогледови семки...
Мели, моят и той безмилостен към мама, хем не я оставя да поспи, хем ми отпуска малко на ръба на леглото..
Магнетче, много се радвам за вас и да не се отказвате! В началото малко боли, защото зърното не е свикнало. ама не че и с помпичката не боли. Нашият нали от две нощи спи при мен и се буди само 4-5 пъти, не както беше свикнал по 6-7 пъти, та и аз пак прибягнах до помпичката. Писна ми вече. Консултирах се с консултант по кърменето. Сега ще пробвам да го храня на една гърда. Веднагически бих ти препоръчала едно кремче, което върши магии, много бързо успокоява раздразнени зърна: http://www.google.com/imgres?q=%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0 … d=1t:429,r:23,s:0
Също се сетих да споделя и друго. Още от началото под лявата подмишница имам едно възелче. И яяяя, пумпалът как се премята, скорострелен е на това килимче! Та мъж ми се опита да ме убеди, че е лимфен възел, притиснат от млечните каналчета. Ама още си стои и има вероятност да е лека форма на мастит (кеото е добрият вариант, лошият се сещате кой може да е). Та на края на месеца ще ходя на гинекологичен преглед (нали мина половин година), та ще помоля да види на ехо и това...

Общи условия

Активация на акаунт