Въпроси към Класически хомеопати 19

• 46 641
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
Добре де, но много хомеопати и в различни ситуации искат преглед от лекар, а после те да ти предпишат лечението. Ето има и ситуации, в които се сърдят, че човек е отишъл на специалист в дадена област. Отделно аз лично не мога да разбера, ако едно заболяване е нетипично, както се случва често и при много хора, хомеопата как ще усети това по телефона и без визуалния контакт с пациента? И как един хомеопат може да разбере по телефона, ако детето ти има пневмония, особено вирусна?
И човек като смени няколко хомеопата, все по препоръки и се напати като Нико, тогава какво, колко да чака, полага на изпитание себе си и детето си, за да намери уж правилния хомеопат. Защото всички, при които те са се лекували, са били правилните според някой тук или някой там, но не и според пациента Нико.
То и ние сме пък след трети прием на АБ, но пак вдигна температура, само да не е вирусна пневмония при нас, че не знам тогава кой какво е усетил или не усетил. И тогава пак родителя е виновен, защото няма да е съзрял това в леки детайли, които трябва той да знае, а един лекар не, а за хомеопат с разговор по телефона не знам.

Последна редакция: чт, 29 дек 2011, 01:06 от ˙·٠●Bed●●of●●Roses●٠·˙

# 256
По телефон (скайп) се правят консултации за текущо състояние или се вземат първи, спешни мерки в остро състояние, за да се спечели време докато пациента има възможност да посети хомеопата.

Не е нужно хомеопатът да преценява по телефона типично ли протична едно заболяване или атипично. Той се интересува от обективните симптоми, от това което усеща пациента.

Например, като вземе симптомите: вид на кашлицата; кое подобрява и кое влошава кашлицата; като добави симптоми за това как изглежда човекът в момента; дали му е студено, дали му е топло; има ли Т; какво е поведението му - се получава една хубава тоталност на симптомите на болестта и на база на нея прави предписание.

Ако към тази тоталност добавите един симптом "пневмония" (което само по себе си не е симптом, пневмонията е диагноза) то тоталността по никой начин не се променя. Така че диагнози в хомеопатията не са нужни. Нужно е хомеопата да наблюдава добре, нужно е пациента да съобщава всичко онова за което е питан.

Да важно е хомеопатът да види пациентът. Консултация по скайп или телефон е за остро състояние и при първа възможност (на другия ден, например, ако сте се чули вечер) да се направи среща с хомеопата.

# 257
И тогава остава въпроса, защо повечето хомеопати карат хората да отидат на преглед при лекар и на база диагнозата на лекар хомеопата да си предпише лечението по телефона?

И като детето се разболее на бъдни вечер, а хомеопата работи след 2,3 дни, какво правим?

# 258
Mоят хомеопат в момента не е в България. На 24 се събудих с болка в бъбрека, търпях до следобяда и накрая му се обадих той ми каза какво да правя и имах безболезнена Бъдни вечер със семейството си за което му благодаря.

Всеки сам решава как да почива, кога да работи и т.н. Никой не е задължен да е 24/7 на разположение. Личните споразумения на човек, морал и ценностна система са тези които водят. Аз лично ще се постарая да съм на разположение, при всички обстоятелства, когато съм поела отговорност и ангажимент към някого, или бих осигурила резервен вариант - този човек да има на кого да се обади (дежурен колега). Само че така разбирам аз нещата; не мога да искам останалият свят да прави, както бих правила аз.

Нямам впечатление повечето хомеопати да изпращат хората на преглед при лекар. Да някои от тях го правят, като една част поради причината, че не им се обяснява на пациентите как така може и без диагноза (от друга страна на доста хора им звучи несериозно и почти магьосническо факта, че хомеопатията не се интересува от диагнози). Та тези хомеопати си спестяват губене на време в това да се борят с малко недоверие или скептична предубеденост.
Работата е там, че философията на хомеопатията (разбирането за това какво е болестта, какво е здравето и как се лекува) е различна от тази на алопатията (медицината на белите манти). Просто хомеопатията разбира здравето и болестта по различен начин и няма нужди от такъв тип прегледи и диагнози, каквито правят и поставят белите манти.

# 259
  • Пловдив
И аз съм в чудене,щото вече се обърках... Rolling Eyes Едно от първите не оплаквания беше хъркане.След прием на ХЛ се повлия и спря.Но...сега от скоро,мисля,че след като изкара шарката,пак почна да се връща леко-палека...Първо беше като при неудобна поза,но тая вечер доста го наблюдавах детето.И слушах...ами хвана ме страх,че всичко пак се връща ooooh!

Може ли да се е засилило от последното "неправилно" според мен ХЛ???И от това,че не дадох 3 приема,както трябваше,а си послушах вътрешния глас/може и грешно да ме е посъветвал/ и дадох само 1???

# 260
Някой може ли да ме насочи към класически хомеопат, който идва във Варна?

# 261
  • Пловдив
Лавандер благодаря за отговорите,в отговор на написаното от теб мога само да кажа,че 1-я път като й се обадих на хомеопата беше на 23 вечерта,и дори и предписанието да е било набързо и не подходящото,хомеопата изобщо не каза да отидем,каза да йс е обадя на другия ден да й кажа как е,и думите й бяха,че според нея за 2,3 дни ще му мине и това беше нейната нагласа за болестта му.
И  като се говори по телефона,и й кажа симптомите и състоянието ,не й ли трябва време да си въведе данните,да ги обмисли ,и тогава да каже ХЛ,поне миналия път така направи,когато повръщаше,тогава ме разпитва,после каза че трябва да обмисли и после ми каза ХЛ.А сега не беше така,едва ли само докато говорим е обмислила всичко и за 2,3 минути е преценила ХЛ,като се има предвид,че все още учи,а не е с дългогодишна практика.

казваш пак за диагнозите-че не са важни.Ето примера с 3-та сливица,не съм го натъртвала на интервютата,т.е. изобщо 3-та сливица не е споменавана като обект на повлияване,и лекувахме с конституция целия организъм,еми 3-та сливица не се е повлияла .Стои си.
миналия път като повръщаше детето изобщо не исках да ходим на лекар,но тя настоя,и катпо отидохме лекаря му би Деган,ако не бяхме ходили нямаше да му бие.Но тогава хомеопата беше твърдо убедена че е хранително натравяне,макар че аз не вярвах,и после катос е разболя и малката и си призна , че е сбъркала.Поне тогава си призна грешката.
Както и да е -повече няма да пиша по въпроса.

# 262
Лавандер благодаря за отговорите,в отговор на написаното от теб мога само да кажа,че 1-я път като й се обадих на хомеопата беше на 23 вечерта,и дори и предписанието да е било набързо и не подходящото,хомеопата изобщо не каза да отидем,каза да йс е обадя на другия ден да й кажа как е,и думите й бяха,че според нея за 2,3 дни ще му мине и това беше нейната нагласа за болестта му.
И  като се говори по телефона,и й кажа симптомите и състоянието ,не й ли трябва време да си въведе данните,да ги обмисли ,и тогава да каже ХЛ,поне миналия път така направи,когато повръщаше,тогава ме разпитва,после каза че трябва да обмисли и после ми каза ХЛ.А сега не беше така,едва ли само докато говорим е обмислила всичко и за 2,3 минути е преценила ХЛ,като се има предвид,че все още учи,а не е с дългогодишна практика.

След като не се е замислила, вероятно е била сигурна в предписанието което е направила. Понякога една такава увереност, може да изиграе лоша шега - винаги трябва да се правят справки, най малкото да си извади записките, да прецени как новото състояние има отношение към конституционален терен и т.н. Надценил се е хомеопатът ви или е подценил случая.

казваш пак за диагнозите-че не са важни.Ето примера с 3-та сливица,не съм го натъртвала на интервютата,т.е. изобщо 3-та сливица не е споменавана като обект на повлияване,и лекувахме с конституция целия организъм,еми 3-та сливица не се е повлияла .Стои си.

Ами не са важни, хомеопатът няма как да приоритезира - да даде лекарство за еди си какво, просто няма начин как да се случи. Дори някой пишман хомеопат да даде "лекарство за....трета сливица" то няма как да действа селективно, само върху едно. Това не е антибиотик, който пречи на бактериите да се размножават или химиотерапевтик, който ги трепе до крак (дори и те не действат селективно и имат 1 тон странични действия). Хомеопатичното лекарство е динамично и винаги влияе на цялата система. И за да няма лоши последствия от едно хомеоаптично лекарство, то трябва да е предписано по подобие на цялата система. Ако подобието е само секторно тогава или не действа, както се очаква, или потиска, или няма никакъв ефект и болестта прогресира.

Там е тънкостта (една от тънкостите) в цялата хомеопатия, да се ориентираш в морето от симптоми и тяхната йерархия, да не говорим, че има различни школи с различно разбиране за йерархията на симптомите.

# 263
И аз съм в чудене,щото вече се обърках... Rolling Eyes Едно от първите не оплаквания беше хъркане.След прием на ХЛ се повлия и спря.Но...сега от скоро,мисля,че след като изкара шарката,пак почна да се връща леко-палека...Първо беше като при неудобна поза,но тая вечер доста го наблюдавах детето.И слушах...ами хвана ме страх,че всичко пак се връща ooooh!

Може ли да се е засилило от последното "неправилно" според мен ХЛ???И от това,че не дадох 3 приема,както трябваше,а си послушах вътрешния глас/може и грешно да ме е посъветвал/ и дадох само 1???

Значи е време за посещение при хомеопат. Предишното лекарство което е приел, от което е спряло хъркането си е изчерпало действието, по всяко вероятност след шарката, която се явява остро и заради която се е променил терена.

# 264
Влизам набързо с питане има ли аптеката на Чаталджа сайт? И друго се сетих, спешната аптечка колко препарата съдържа и става ли да си я разделим със сестра ми (като количество гранулките в 1 препарат имам предвид)

Така и така съм включила компа да си споделя мъката.

Ние прекарахме една напрегната Коледа. Имахме големи притеснения за здравето на баща ми и племенника ми. Баща ми е зле, но не слуша какво му говоря и не взима нужните според мен мерки. Това ме притеснява и дразни едновременно. Чувствам се безсилна да му помогна. Снощи усетих как се разболявам да минути. Стана ми студено, заболя ме гърлото от дясната страна, после и от ляво. Прегракнах, хрема, суха кашлица, очите ме болят. Главоболието ми не е спирало от преди Коледа. Бебето ми (на 8 м.)и то се разболя, първо бяха зъбките и задна хрема, след Хамомилата тръгнаха сополи навън- бистри и обилни, но от време на време нослето пак се запушва. От вчера е прегракнала, а днес я чувам да се прокашля.

Опитвам се да мисля само най-доброто за всички, че сме здрави и силни, но май сдавам багажа.

# 265
сайт на аптеката на ул.Чаталджа 13 в София:

http://www.helios-homeopharm.hit.bg/

Описано е какви комплекти има, по колко лекарства в комплект, по колко гранули.

Предполагам, че може да ги разделите, ако имате в какво да сложите гранулите. Не ви трябват повече от 5-10 гранули в спешен комплект, защото всяка една от тях може да с еразтвори в чаша или шише с вода и да се ползва по една седмица.

# 266
Разгледах. Благодаря!

# 267
  • Пловдив

Значи е време за посещение при хомеопат. Предишното лекарство което е приел, от което е спряло хъркането си е изчерпало действието, по всяко вероятност след шарката, която се явява остро и заради която се е променил терена.

Ами ние бяхме и ни даде ново ХЛ-Туя/бях ти писала да питам за нея/,но аз имах усещането,че не покрива никакви от наште симптоми,щото ме озадачи н-на по който хом.търсеше какво да ни даде...И аз дадох само 1 доза вместо предписаните 3 Thinking Та...

# 268
Ми значи новото лекарство не е в подобие с тоталността симптоми на болестта, и не действа адекватно, а предходното предписание (преди туята) е изчерпало свеото действие или е прекратено от дозата Туя. Това няма никакво значение - има връщане на симптом, който е изчезнал от предишно ХЛ. Значи има нужда от преразглеждане на случая и ново предписание.

# 269
Ако хъркането е от 3та сливица, имам подозрения, защо ви е изписана Туя. Тя е едно от 25 лекарства за аденоидни вегитации (разрастване на аденоидите, т.е сливиците), но това, че детето има трета сливица не е критерии за изписване на кое да е лекарство. Туя е основно антисикотично лекарство и пишман хомеопатите почти рутинно го изписват когато има хронични секрети или някакво разрастване, щото тези две неща са характерни за сикотичния миазъм. Това разбира се е неправилно. Лекарство не се изписва по един симптом. Който го прави - не е хомеопат.

Общи условия

Активация на акаунт