Въпроси към Класически хомеопати 19

• 48 655
  • 733
  •   1
Отговори
# 300

ЙониБони, как не ви повлия по никакъв начин? Не смъкнахте Т? Това, поне за мен, не е признак, че лекарството не действа.

Моля ви се, въобще не е нужно Т да спадне. Това не е индикация дали лекарството действа или не действа. Понякога с правилното лекарство Т се покачава още и едва след това спада. Други са индикациите за това дали лекарството действа и във всеки конкретен случай те са различни. Така че важно да има връзка с хомеопата, дори и да е Бъдни вечер. И ако нещо ви се зъби - просто му/й кажете, че той/тя сам/а е поискал/а (защото добрите хомеоапти винаги подчертават това няколко пъти по време на интервюто и след първото предписание) да има постоянна връзка с вас и да ви информира.
Не съм казала, че е нужно Т да спадне.  Peace Попитах това ли разбира под "не се повлия".

# 301
Сега разгледах и аз че има готови комплекти от няколко ХЛ в аптеката на Чаталджа и ме интересува има ли смисъл да се взима такъв и как да преценя кой ще ми е най- полезен. По принцип досега като се налага да давам ХЛ на сина ми не мога да чакам 1-2 дни за доставка и взимам боаронско ХЛ в потенция 30, т.е най- високата възможна. И се чудя дали има смисъл да си взимам някакъв готов комплект за да съм по- подготвена, както се казва  Blush

Аз ти предлагам да питаш хомеопата си какво да има в твоя спешен комплект. Той познава случая и знае в каква посока, евентуално, би могъл да се развива той в остро състояние. Чаталджа правят индивидуални комплекти с каквото си поискате.
Мерси за съвета  Grinning Аз си бях намислила да го питам какво да взема, но като видях че има и готови комплекти се зачудих дали пък да не си поръчам един  Laughing

# 302
  • на плажа
 Лавандър, да се обадим - ама като не вдига?! Ето, нашият не вдигна цял ден. Аз се ядосах и започнах да давам капките, които ни изписа ЛЛ. Сополите за ден и половина почти изчезнаха и поне не са така зелени и гнойни. Колко да го чакам хомеопата? Вярно, че са празници, ама..... Аз не съм просяк, че да моля за внимание и отношение. Щом е поел отговорността да се грижи за здравето на детето ми трябва да вдига винаги. Дори да не може да разговаря в момента, но да вдигне и да ми каже, че сега не е удобно и кога да звънна.

# 303
До момента хомеопатията винаги ни е помагала, спасявала ни е в периодите на зъбоникнене, лекували сме бронхит за часове и...... т. н.Убедила съм се, че това е правилният начин за лекуване, както за мен така и за децата ми. Бяхме извън града и нямах в себе си подходящото ХЛ(Аконит), затова дадох конституционалното му Фос. Прие три дози и имаше подобрение за кратко. Знам че Т е естественият начин на тялото да се справи с проблема и винаги се ''радвам'' на такива симптоми, но детето отказваше да се храни, да пие, беше отпуснат. Така се стигна до АБ.

# 304
Не винаги в остро състояние конституционалното лекарство върши работа, даже рядко. Просто картината в остро е различна.

Аз ли не разбрах, за това че е отказвал да се храни, да пие и е бил отпуснат е пил АБ? Нещо ми е странно.

# 305
Не винаги в остро състояние конституционалното лекарство върши работа, даже рядко. Просто картината в остро е различна.

Аз ли не разбрах, за това че е отказвал да се храни, да пие и е бил отпуснат е пил АБ? Нещо ми е странно.
Кое му е странното? Дете с над 40 градуса Т четвърти ден, без подходящо хом лечение.

# 306
Taка вече не е странно.

# 307
  • Пловдив
А какво е сикотично ХЛ?

Миазмите са определени модели на поведение на жизнената сила, вродената предразположеност към конкретни болести; първичното нарушение на жизнената сила. Основните миазми са псоричен, сикотичен, сифилитичен, туберкулинов, раков.
Всяко едно хомеопатично лекарство, на база симптомите които е разкрило при доказване може да бдъе отнесено към някой от основните миазми. Така, че сикотично лекарство означава хомеопатично лекарство, със такива симптоми, които го "позиционират" към сикотичния миазъм.

Сега не питай за характеристики на всеки миазъм, защото става много сложно. В продължение на 8 семинара от зори до мрак само сме се запознавали с миазмите, така че няма как да се изпише с 3 изречения.

Мерси! Peace

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 12:32 от tandonova79

# 308
Към този спада

# 309
Изтървала съм цяла тема, като гледам  без малко и тази да изпусна!

# 310
  • Пловдив
искам да питам нещо-ако е пито едно ХЛ,конституция например,и скоро след нея се наложи да се приеме друго ХЛ,какво става с действието на първотоХЛ?

и ще напиша какво на мен ми е казвала хомеопата:
-от една страна -10 дни след първия прием на конституцията на детето той падна и му бях дала Арника,и после хомеопата ми  беше казала ,че Арниката е спряла действието на конституцията
-от друга страна сега наскоро пак беше пил конституцията си,и се случи така че едната вечер я пи,а на другата сутрин почна вируса с повръщането и следващите дни се наложи да пие 3 различни ХЛ.Питах хомеопата какво става тогава с действието на конституцията,каза ми тя продължавала да си действа,въпреки питите ХЛ веднага след нея newsm78
-от трета страна-ми беше казала че някой ХЛ пити във високи потенции могат да действат много дълго във времето-месеци и година дори.В случая с нея говорихме ,че детето април месец доказа Арсеникум ,и ако е така,според нея Арсеникума е направил ТЕРЕН в детето и затова вече прави директно бронхити.Но след Арсена оттогава детето е пило други ХЛ,от което следва че те не спират действието му.И също беше казала,че Картината на детето е много сходна с тази на Арсена,но Конституцията му е друга,и ще се опитам да излезем от терена на Арсена,но не разбрах как щеше да стане това.

казани са ми три различни страни ,и трите ли са вярни,или всичко зависи от конкркетните ХЛ,т.е. едни спират действието на други,а други не ги спират?????

И Има ли начин да изчистя организма на детето от всякакви пити досега ХЛ?

преди време ,април месец беше -Ниал ми беше казал да спра да му давам каквото и да било да си почине от ХЛ,и аз наистина от май месец до октомври не му бях давала никакви ХЛ и детето през този период се беше разболял 2 пъти,но се оправи без ХЛ,и без АБ,но като тръгна на градина и направи за 2дни ходене  бронхит и тогава реших да потърся нов хомеопат,уж за да предотвратим бъдещи бронхити.

# 311
искам да питам нещо-ако е пито едно ХЛ,конституция например,и скоро след нея се наложи да се приеме друго ХЛ,какво става с действието на първотоХЛ?

ХЛ е стимул към ЖС на човек, провокира я да "действа" в определена посока, по определен начин. След като е прието ХЛ, това означава, че то вече променя динамиката на ЖС. За да се е наложил прием на ново ХЛ, означава, че динамиката е така променена, че старото ХЛ не действа или няма отношение към процесите. Следователно ново ХЛ означава нов стимул към ЖС, тя реагира на нов стимул, а на стария (старото лекарство) е реагирала колкото е реагирала и процесът е спрял дотам докъдето е стигнал.

и ще напиша какво на мен ми е казвала хомеопата:
-от една страна -10 дни след първия прием на конституцията на детето той падна и му бях дала Арника,и после хомеопата ми  беше казала ,че Арниката е спряла действието на конституцията

Възможно е арника да има ефект на антидот към конституционалното лекарство, което е предписано. Има ХЛ които са антидоти, други са антагонисти, трети са комплементарни по между си (т.е продължават действието на предходното) и т.н.

-от друга страна сега наскоро пак беше пил конституцията си,и се случи така че едната вечер я пи,а на другата сутрин почна вируса с повръщането и следващите дни се наложи да пие 3 различни ХЛ.Питах хомеопата какво става тогава с действието на конституцията,каза ми тя продължавала да си действа,въпреки питите ХЛ веднага след нея newsm78

Написах по-горе, че на хомеопатите са известни различни връзки и взаимоотношения между лекарствата. Ако е изписано за остро комплиментарно лекарство на конституционалното то продължава неговот действие.

-от трета страна-ми беше казала че някой ХЛ пити във високи потенции могат да действат много дълго във времето-месеци и година дори.В случая с нея говорихме ,че детето април месец доказа Арсеникум ,и ако е така,според нея Арсеникума е направил ТЕРЕН в детето и затова вече прави директно бронхити.Но след Арсена оттогава детето е пило други ХЛ,от което следва че те не спират действието му.

Има разлика между доказването което се провежда с експериментална цел, да се открият симптомите на едно лекарство и доказванията които се случват спонтанно, от невнимание или недоглеждане на хомеопата. При стандартното доказване се приема ХЛ докато се изяви симптом, след това спира приема и с енаблюдават и записват симптомите. При спонтанните доказвания, от невнимание или недоглеждане, човекът може да изявява симптоми, но хомеопатът да продължи приема на същото лекарство което се доказва. тогава се случва по-дълбоко нарушение на жизнената сила и човек е възможно да стане възприемчив към едно или друго заболяване (зависи от афинитета на лекарството което се доказва). Предполагам това е имала предвид твоя хомеопат, като ти е казала, че детето е направило терен на Арсен.

И Има ли начин да изчистя организма на детето от всякакви пити досега ХЛ?
преди време ,април месец беше -Ниал ми беше казал да спра да му давам каквото и да било да си почине от ХЛ,и аз наистина от май месец до октомври не му бях давала никакви ХЛ и детето през този период се беше разболял 2 пъти,но се оправи без ХЛ,и без АБ,но като тръгна на градина и направи за 2дни ходене  бронхит и тогава реших да потърся нов хомеопат,уж за да предотвратим бъдещи бронхити.

Има - или като се предпише правилното ХЛ на генетична конституция или като не се пият никакви хомеопатични лекарства и се остави ЖС в свое време да се възстанови.

# 312
  • Пловдив
Лавандер благодаря за отговорите.
А това за Арсеникума и доказването,ако се приеме че е станал възприемчив към този вид заболяване-бронхита в случая,възможно ли е и как всъщност ще се премахне тази възприемчивост,и колко време ще отнеме?знам че не можеш да ми дадеш конкретен отговор,но аз така и не разбрах как точно ще стане от моя хомеопат.Като приема неговата си конституция ли с времето ще изчезне това?
има нещо което забравих да кажа на нашия хомеопат,а може наистина да е важно-на 3 юни му биха на сина ваксина против Тетанус,защото си беше разцепил челото и го лепиха и в хирургиите му забиха набързо инжекцията,преди да се усетя.Дали тя му се е отразила негативно,като се има предвид колко се говори сега за вредите от ваксините newsm78

Във връзка с по-горе написаното от мен да кажа,че е Факт,че сега не направи бронхит,и си мисля,може и да греша,че все пак ХЛ ,което му давахме ,фосфора,е помогнал донякъде,но се е искало още нещо-не съм хомеопат и незнам какво,но  нещо-или ново ХЛ,или повтаряне на даденото,или друга потенция.
Така или иначе сигурно няма да се видим повече с хомеопата,просто защото за нея детето нямаше бронхопневмония,а тази си позиция тя изгражда без изобщо да го е видяла откакто се разболя.Как да постъпя аз в случая,да й се извиня и да се правя че нищо не е станало Rolling Eyes

# 313
Mнооооого ти е объркана главата с въпроси, с предположения, защото има мноооого неизвестни и няма как с едно, две, три съобщения във форум тези празнини да се попълнят. Отговорих изчерпателно, доколкото е възможно, с оглед формата тук.

Предписание на генетична конституция (сори за термина, дълго е за обяснение и няма да го обяснявам) може да "изчисти", каквото има да се "чисти". По скоро става дума за възстановяване на ЖС. Такова предписание е висш пилотаж в хомеопатията - виждала съм ефектите от няколко такива предписания, но самата аз не мога да правя такива работи. Другият вариант е да се изчака дълго време без никаква хомеопатия и да се даде възможност на ЖС да се възстанови сама.

Можеш да не видиш хомеопата си, а можеш и да седнеш с нея да поговорите и изясните какво и защо се е случило.
Да й се извиняваш...има ли за какво?

# 314
Здравейте! Моля ви препоръчайте ми хомеопат в София, става въпрос за обострен цистит,който от година ме мъчи на приливи и отливи. Не съм наясно с терминологията в хомеопатията, преди години ходих при една жена хомеопат по други причини,от която бях много доволна, но за съжаление нея вече я няма. Тя ми даваше едни капки,които се пиеха 5 дена и някакви зрънца. Освен всичките въпроси,които ми задаваше, работеше и с махало. Не знам това дали е класическа хомеопатия, но искам да намеря хомеопат,който лекува на същия принцип, а не с хомеопати4ните хапчета от аптеките. Ще съм ви много благодарна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт