Въпроси към Класически хомеопати 19

• 46 642
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Аз не разбрах поста на Мечка Малинарка за Нико 11.
То ясно,че никой няма да бесим,но защо Нико трябва да се лекува,за да оздравее детето и?
Кой е болен в крайна сметка?
Или аз не съм разбрала!
Мече ще си каже нейното мнение, аз споделям моето - да, детето ми определено намали проблемите, когато и аз започнах да се лекувам, без да имам някакви сериозни здравословни проблеми. Конкретно за астмата, в една много стара книга която имаме вкъщи, от 1970-80г пише, че тя може да бъде провокирана от действията на майката към детето й, от отношението й към него.

# 286
Леле, от кога ме сърбят пръстите да ви напиша  Mr. Green. На 23-ти вечерта синчето се контузи - падна му една холна масичка върху пръстчето на крачето - що кръв шуртя, нокът посиня, изглеждаше дори леко избутан нагоре  Sick  Cry. Аз - паникьосах се; свекитата бучат край мен - оле, какво ще правим, дай такова да му направим, онакова да му направим. Изпаднах в нещо като транс  Mr. Green - тихо, търся си телефона. Звъннах на хомеопата, не успях особено добре да обясня какво-що  Mr. Green, даде ми две опции - хамомила, ако е плачлив, арника - ако не е. Ясно - хамомила ще е, щото беше плачлив. А, и на мен ми предписа  Mr. Green. Добре, ама нито хамомила, нито арника имах. Мъжът изтича до магазина, намери само хамомила - супер - тъкмо това ми трябва. Ама детето се беше успокоило и вече нямаше смисъл да давам.. Обаче... Брей, не можеше да заспи милият.. Отпуска се, унася се.. и само да мръдне леееекичко крачето, се буди в плач и сълзи.. сънят му е точно минута... реших аз все пак да дам хамомилата - нали пак е станал плачлив. Пуснах му две гранули в устата, той дори не ги и пожела - изплю веднага едната, другата я подържа секунди и изкара и нея. Но е било предостатъчно  Grinning. Точно след това се "отряза" като с магическа пръчка - заспа си, сменя си позите, въртя се - гък не каза  Grinning. Изкарахме една съвсем спокойна нощ, а на следващия ден дори не се сети, че го боли крачето  Crazy. Сега търчи и скача, все едно нищо му няма  Grinning. Как да не я обичам хомеопатията?! А най-много се радвам, че и свеки видя, ама как се оцъкли  Shocked  Laughing  Heart Eyes.

Кураж, момичета, методът работи  Peace

Извинете за така дългия пост, но трябваше да си "начеша крастата" да споделя  Rolling Eyes

# 287
  • Пловдив
Ех,че се радвам на такива постове,Усмихнато Peace
Дано повече от нас да имат повод да пишат тук За "чудесата"на хомеопатията,а не само да се оплакваме...и така постепенно да губим вяра  Confused

А какво е сикотично ХЛ?

Последна редакция: чт, 29 дек 2011, 21:03 от tandonova79

# 288
Те търгуват, зашото са търговци, което не означава, че това е правилно. Фокусът е другаде. Познай къде?

Къде?

А, да не би да са ви предупредили да не ги спирате? Имате ли ефект от тях и какви по-точно са?
[/quote]

....никой не ме е  педупреждавал,пропуснах да попитам просто.А инъче от 2год. му давам коластра, не е боледувал до момеента,докато не тръгна на д.градина.

# 289
Сега разгледах и аз че има готови комплекти от няколко ХЛ в аптеката на Чаталджа и ме интересува има ли смисъл да се взима такъв и как да преценя кой ще ми е най- полезен. По принцип досега като се налага да давам ХЛ на сина ми не мога да чакам 1-2 дни за доставка и взимам боаронско ХЛ в потенция 30, т.е най- високата възможна. И се чудя дали има смисъл да си взимам някакъв готов комплект за да съм по- подготвена, както се казва  Blush

Усмихнатото радвам се много за вас. Дано има повече поводи за похвали в темата  Hug

# 290
Здравейте, имам следната ситуация.Синът ми(1г и 4м.) е с гнойна ангина, три дни беше с висока Т на моменти над 40 градуса.Не се повлия от хомеопатичното лечение и се наложи да дам антибиотик (Аугментин). Днес на трети ден от приема се появи обрив.Спрях АБ, но се притеснявам да не се влоши пак.Да продължа ли с друг АБ или да изчакам, може пък да се размине.Трудно ми е да взема решение, детето много се измъчи, не ми се иска случката да се повтори. Кое е по-разумно?

# 291
  • Пловдив
Мече аз започнах лечение при същия хомеопат ,който бе и на детето,Предписа ми Сепия 30,пих я две седмици,освен че не се разболях през това време от чревния вирус,който всички други 9 члена на семейството  изкараха.Но друг резултат от изпитото ХЛ не виждам.

# 292
Нико, ние излекувахме пневмония с ХЛ.Всъщност това беше запознанството ми с ХЛ. ЛЛ ни диагностицира и ни изпрати за снимка. Понеже преди седмица бяхме лекували вируси с АБ и снимка отказах и се свързах с хомеопат. Повлия се много добре и се справихме успешно.
Нашия хомеопат ни изпраща при педиатър за слушалка, за да съм спокойна АЗ. Така ми казва тя. Някой път в началото, друг път в процеса на лечение.
Не знам защо се получават така при вас нещата, но според мен всичко е в главите ни. Не знам дали защото вече грам не вярвам на медицината или просто съм прекалено наивна, но като чуя за настинка или някой вирус винаги го свързвам с ваксина или емоционална състояние. Затова съм и спокойна, че децата ми ще са здрави, а даже и да има някакво залитане/разболяване можем да овладеем бързо ситуацията, благодарение на ХЛ.
Нямам чуденки да дам ли сега сиропче, какво да правя. Сигурна съм и вярвам, че ХЛ ни помага.

ЙониБони, как не ви повлия по никакъв начин? Не смъкнахте Т? Това, поне за мен, не е признак, че лекарството не действа. Обрива най-вероятно е АБ, доста е коварен този Аугементин. А хомеопата ви какво мисли?

Знам, че е много тривиално и се е повтаряло хиляда пъти, но трябва да се обаждаме на хомеопата и най-вече да му вярваме.

# 293
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, имам следната ситуация.Синът ми(1г и 4м.) е с гнойна ангина, три дни беше с висока Т на моменти над 40 градуса.Не се повлия от хомеопатичното лечение и се наложи да дам антибиотик (Аугментин). Днес на трети ден от приема се появи обрив.Спрях АБ, но се притеснявам да не се влоши пак.Да продължа ли с друг АБ или да изчакам, може пък да се размине.Трудно ми е да взема решение, детето много се измъчи, не ми се иска случката да се повтори. Кое е по-разумно?

Ако под "подобрение" непременно сте очаквала спадане на Т. след хо л-вото, не винаги е така, но ако е последвала висока Т. това би могло да се приеме и като добра реакция на жизнената му сила. Хомеопата Ви ще прецени най-добре, затова споделете с него, а не с нов АБ.

# 294
А какво е сикотично ХЛ?

Миазмите са определени модели на поведение на жизнената сила, вродената предразположеност към конкретни болести; първичното нарушение на жизнената сила. Основните миазми са псоричен, сикотичен, сифилитичен, туберкулинов, раков.
Всяко едно хомеопатично лекарство, на база симптомите които е разкрило при доказване може да бдъе отнесено към някой от основните миазми. Така, че сикотично лекарство означава хомеопатично лекарство, със такива симптоми, които го "позиционират" към сикотичния миазъм.

Сега не питай за характеристики на всеки миазъм, защото става много сложно. В продължение на 8 семинара от зори до мрак само сме се запознавали с миазмите, така че няма как да се изпише с 3 изречения.

# 295
Мече аз започнах лечение при същия хомеопат ,който бе и на детето,Предписа ми Сепия 30,пих я две седмици,освен че не се разболях през това време от чревния вирус,който всички други 9 члена на семейството  изкараха.Но друг резултат от изпитото ХЛ не виждам.

По принцип това не е малко, а и ти си била на лечение от две седмици. Неврозите на един човек (които са отговорни за формиране на характеровата структура, светогледа и начина по който човек живее) са формирани за повече от 2 седмици. Какво трябваше да стане? Фанфари и някое НЛО да кацне в задния двор?  Grinning Не се заяждам. Само казвам, че е нужно техническо време, дори за да сготвиш една супа ти трябва поне половин час да се сварят продуктите. Но ако сложиш боб в супата и вариш половин час, ще ядеш супа със суров боб, нали?  Grinning Техническо време е нужно.
Скоростта с която се възстановява здравето в остро състояние, при предписан симилимум, обикновено е същата скорост и модел на динамика с каквито протиа самото остро състояние. За хронично състояние (характерът е хронична болест  Grinning ) нещата не стоят по този начин. Там всичко се случва значително по-бавно. А и конституционалното лечение е леко и меко (така пише в Органон), не би трябвало да се случва със сътресения и катаклизми. Конституцията бавно, неусетно почти, се "заздравява" така че човек да е слабо или невъзприемчив към болести; качеството на здарвето се подобрява леко, трайно и меко (пак така пише в Органон).

# 296
  • Пловдив
Грозното пате при нас проблема не е ,че не сме успели да излекуваме пневмония,а се стигна до бронхопнвемония въпреки че лекувахме през това време детето с ХЛ.Там е проблема,детето почна да кашли,аз бях спокойна,оставих си го в къщи,имаше Т цял ден,чаках да видя как ще се развие,вечерта вдигна 39 и звъннах на хомеопата,за да се допитам дали ще даваме нещо,и ако се качи над 39.5 да знам как да действам.На другия ден пак бях спокойна,детето уж беше по-добре,но на бъдни вечер се влоши.
Аз също вярвам в хоемопатията,не случайно вече втора година се  мъчим с нея,но.......,не съм случила досега на хомеопат,и най-лошото е че вече нямам доводи пред семейството си за да опитвам при друг хомеопат.Засега мисля да си починем  от нея.

# 297
Леле, от кога ме сърбят пръстите да ви напиша  Mr. Green. На 23-ти вечерта синчето се контузи - падна му една холна масичка върху пръстчето на крачето - що кръв шуртя, нокът посиня, изглеждаше дори леко избутан нагоре  Sick  Cry. Аз - паникьосах се; свекитата бучат край мен - оле, какво ще правим, дай такова да му направим, онакова да му направим. Изпаднах в нещо като транс  Mr. Green - тихо, търся си телефона. Звъннах на хомеопата, не успях особено добре да обясня какво-що  Mr. Green, даде ми две опции - хамомила, ако е плачлив, арника - ако не е. Ясно - хамомила ще е, щото беше плачлив. А, и на мен ми предписа  Mr. Green. Добре, ама нито хамомила, нито арника имах. Мъжът изтича до магазина, намери само хамомила - супер - тъкмо това ми трябва. Ама детето се беше успокоило и вече нямаше смисъл да давам.. Обаче... Брей, не можеше да заспи милият.. Отпуска се, унася се.. и само да мръдне леееекичко крачето, се буди в плач и сълзи.. сънят му е точно минута... реших аз все пак да дам хамомилата - нали пак е станал плачлив. Пуснах му две гранули в устата, той дори не ги и пожела - изплю веднага едната, другата я подържа секунди и изкара и нея. Но е било предостатъчно  Grinning. Точно след това се "отряза" като с магическа пръчка - заспа си, сменя си позите, въртя се - гък не каза  Grinning. Изкарахме една съвсем спокойна нощ, а на следващия ден дори не се сети, че го боли крачето  Crazy. Сега търчи и скача, все едно нищо му няма  Grinning. Как да не я обичам хомеопатията?! А най-много се радвам, че и свеки видя, ама как се оцъкли  Shocked  Laughing  Heart Eyes.

Кураж, момичета, методът работи  Peace

Извинете за така дългия пост, но трябваше да си "начеша крастата" да споделя  Rolling Eyes

Работи разбира се!  Grinning Методът не е крив. Ако има кривота - тя е в човешкия фактор.
И хомеопатът е човек и пациентът е човек.

Психодинамиката ни учи, че конфликът се ражда във взаимодействието и пак взаимодействие е нужно за да се реши един конфликт. Ако в резултат на едно взаимодействие се е стигнало до конфликт, един обиден, друг наранен, трети разочарован - нужно е ново взаимодействие за да се изясни всичко, за да може да се случи корегиращ опит.

# 298
Сега разгледах и аз че има готови комплекти от няколко ХЛ в аптеката на Чаталджа и ме интересува има ли смисъл да се взима такъв и как да преценя кой ще ми е най- полезен. По принцип досега като се налага да давам ХЛ на сина ми не мога да чакам 1-2 дни за доставка и взимам боаронско ХЛ в потенция 30, т.е най- високата възможна. И се чудя дали има смисъл да си взимам някакъв готов комплект за да съм по- подготвена, както се казва  Blush

Аз ти предлагам да питаш хомеопата си какво да има в твоя спешен комплект. Той познава случая и знае в каква посока, евентуално, би могъл да се развива той в остро състояние. Чаталджа правят индивидуални комплекти с каквото си поискате.

# 299

ЙониБони, как не ви повлия по никакъв начин? Не смъкнахте Т? Това, поне за мен, не е признак, че лекарството не действа.

Моля ви се, въобще не е нужно Т да спадне. Това не е индикация дали лекарството действа или не действа. Понякога с правилното лекарство Т се покачава още и едва след това спада. Други са индикациите за това дали лекарството действа и във всеки конкретен случай те са различни. Така че важно да има връзка с хомеопата, дори и да е Бъдни вечер. И ако нещо ви се зъби - просто му/й кажете, че той/тя сам/а е поискал/а (защото добрите хомеоапти винаги подчертават това няколко пъти по време на интервюто и след първото предписание) да има постоянна връзка с вас и да ви информира.

Общи условия

Активация на акаунт