Въпроси към Класически хомеопати 19

• 48 656
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
Тройна. Ваксина, туя, и прецакани водни молекули от микровеле. Ама чак пък вина...

Александър добре го каза - не знам дали за Нико важи, но аз прецаках с арсена цялата работа при дребното ooooh! Да не говорим, че след медорина (конституция), детето си разви остро като хората, ама аз да не чакам, та да не чакам поне ден.... #2gunfireВпрочем при нас има влошено дишане, диагнозата бронхит е  въз основа на слушалка - аз кашлям най-гадно, но пък съм с чисто дишане. Честно казано просто направих три грешки - не се обадих на хомеопата си, избързах с лекарството - притеснена от кашлицата(която си беше просто от сополи), подведох се по едно СРО (пусти СРО-та, много са коварни Laughing)
Нямат температура децата, беснеят, ядат си нормално, нямат и промени ментални - просто избързах и толкова...
Всичко това става, докато съм на работа до вечерта - няма как да мъдрувам, да наблюдавам, да реперторизирам. Минах по лесната при това заболяване, ще си ми е обичка на ухото обаче и грешката няма да я повторя, това е единственото стопроцентово сигурно нещо Peace

И да се допълня - днес си дишат нормално, само след един прием антибиотик е невъзможно това. Тъй че явно арсенът при малкото отмина, а голямото си се оправя самичко.

Славе, никой не отрича лекарите, аз лично ги ползвам като КРАЙНА МЯРКА, когато съм решила да не занимавам никого или както в този случай (вероятно ще изям кавгата) когато съм решила, че И този път ще се справя сама.

# 331
Абе, няма що, добре ще посрещнем Новата... Жалко, че и вие сте болни, дано бързо преминава. Ама аз се хванах за думите ти, като е прецакано лекарството нали не действа... , защо тогава тройно? Ако лекарството не действа - значи остава само ваксината като действие.
П.П. Забавих се с отг., защото ги изпратих с таткото към спешния център, да видим какво ще кажат.

# 332
Цитат
Влизам набързо с питане има ли аптеката на Чаталджа сайт? И друго се сетих, спешната аптечка колко препарата съдържа и става ли да си я разделим със сестра ми (като количество гранулките в 1 препарат имам предвид)

Ние прекарахме една напрегната Коледа. Имахме големи притеснения за здравето на баща ми и племенника ми. Баща ми е зле, но не слуша какво му говоря и не взима нужните според мен мерки. Това ме притеснява и дразни едновременно. Чувствам се безсилна да му помогна. Снощи усетих как се разболявам да минути. Стана ми студено, заболя ме гърлото от дясната страна, после и от ляво. Прегракнах, хрема, суха кашлица, очите ме болят. Главоболието ми не е спирало от преди Коледа. Бебето ми (на 8 м.)и то се разболя, първо бяха зъбките и задна хрема, след Хамомилата тръгнаха сополи навън- бистри и обилни, но от време на време нослето пак се запушва. От вчера е прегракнала, а днес я чувам да се прокашля.

При мен настъпи бързо влошаване, ходих да ме преслушат - бронхит със силни хрипове, можело и бронхопневмония да съм направила, но не било сигурно. Заради кърменето изписаха АБ през устата Амоксиклав. Трябваше да го започна веднага, защото е спешно според ЛЛ.
Дъщеря ми е със чисто дишане, пресипнал глас и хрема.

Вчера се видяхме с нашата хом. Още в кабинета приех 2 дози Румекс 200, болката в гърдите изчезна и гласът ми се върна. Днес вече дишам много по-спокойно, отхрачвам, остана лека болка в областта на сливиците и хремата.
Аз много държах да ме прегледа лекар и да постави диагноза, за да са убедени близките ми, че  хомеопатията помага. Всички подхождат с недоверие и неодобрение като се лекуваме така, особено след случая с племенника ми (нямаше под ръка подходящо ХЛ като настина, конституцията не му помогна и се наложи да пие АБ).

Дъщеря ми прие вчера вечерта Calc C 200, има леко подобрение. Още 2 дози в следващите 2 дни трябва да и дам.

# 333
  • София - Варна - Бургас
Здравейте. Желая ви весело посрещане на Новата година и се включвам със спешно въпросче. На 29.12. следобяд сложиха на малкия ваксина - след това дадох туя. Вчера обаче се появи кашлица - в началото помислих, че се дави от секрети, защото ни никнат зъби. Постепенно кашлицата се усили и сега при всяко напъване /дори при гукане/ или задъхване, започва да се дави от кашлица /точно все едно има нещо на гърлото и не може да го изкара - ни на вътре ни на вънка - така звучи/. Сутринта имаше 37т., отпаднал, уморен. От три нощи насам само се върти, пъшка, предремва... Сега като си връщам лентата назад, се сетих, че като разтварях лекарството, преди това леко затоплих водата в микровълновата - просто да се отвърне, че беше много ледена и след това сложих гранулките. Дали не съм прецакала цялото лекарство по този начин? Като се събуди, баща му ще го закара в спешния център да му чуят гърдите. Дано се вкл. някой "вещ в занаята", да каже моя ли е вината?

Това усещане на майките, цитирам: "...започва да се дави от кашлица /точно все едно има нещо на гърлото и не може да го изкара - ни на вътре ни на вънка - така звучи..."
 често е следствие от подуване на ларинкса, а за това, освен другите дразнители са виновни и два щама вируси с афинитет към паринкса. Единия причинява грип без Т. ?!... а другият с висока Т. 39 - 39.5 до 40С и затова е по-безопасен и ако не се сваля насилствено Т.-та,преминава за 3 - 4 дни. Това е т.н. "свински грип" с който толкова много ни плашеха.
 Но другият,без Т. е по-опасен, тъй протича без Т. без остро състояние и постепенно изтощавайки съпротивана на ларинкса, проправя пътя за бактериална инфекция - бронхити и др. под. Това е така, ако се "лекува" с АБ. Разбира се с хомеопатия лечението е успешно.

# 334
Не съм срещала сайт на аптеката - и аз съм търсила. Мога да дам телефон, ако върши работа.

# 335
Таткото се обади, че са излезли от доктора. Дишането и гърлото били чисти. Според него сме пипнали някаква вирусна инфекция докато сме били в поликлиниката. Според мен не е така, защото там нямаше живо пиле  докато бяхме. Предписал е стодал, някакви капки, не можа да ми прочете какви и имуностимулант.  Дано не задълбаят нещата  Praynig.

# 336
  • София - Варна - Бургас
Тройна. Ваксина, туя, и прецакани водни молекули от микровеле. Ама чак пък вина...

Александър добре го каза - не знам дали за Нико важи, но аз прецаках с арсена цялата работа при дребното ooooh! Да не говорим, че след медорина (конституция), детето си разви остро като хората, ама аз да не чакам, та да не чакам поне ден.... #2gunfireВпрочем при нас има влошено дишане, диагнозата бронхит е  въз основа на слушалка - аз кашлям най-гадно, но пък съм с чисто дишане. Честно казано просто направих три грешки - не се обадих на хомеопата си, избързах с лекарството - притеснена от кашлицата(която си беше просто от сополи), подведох се по едно СРО (пусти СРО-та, много са коварни Laughing)
Нямат температура децата, беснеят, ядат си нормално, нямат и промени ментални - просто избързах и толкова...
Всичко това става, докато съм на работа до вечерта - няма как да мъдрувам, да наблюдавам, да реперторизирам. Минах по лесната при това заболяване, ще си ми е обичка на ухото обаче и грешката няма да я повторя, това е единственото стопроцентово сигурно нещо Peace

И да се допълня - днес си дишат нормално, само след един прием антибиотик е невъзможно това. Тъй че явно арсенът при малкото отмина, а голямото си се оправя самичко.

Славе, никой не отрича лекарите, аз лично ги ползвам като КРАЙНА МЯРКА, когато съм решила да не занимавам никого или както в този случай (вероятно ще изям кавгата) когато съм решила, че И този път ще се справя сама.

Мече, да не си проектирала своята тревожност, присъща на Арсена, в-у малкото?  Hug Затова по принцип, при лекуване на близки и особено децата, е трудно да сме "...Непредубеден, обективен и безпристрастен наблюдател"

Последна редакция: сб, 31 дек 2011, 13:59 от Aleksander

# 337
  • Пловдив
Александър след доказването на Арсеникума при детето ми почти не съм му давала ХЛ,само Фосфор за лечение на самия бронхит,и след 5 месеца тръгна на ДГ ,разболя се и само за 1 ден от сутринта до вечерта беше с бронхит и много,много хрипове в дробовете.Едва след това тръгнахме на нов хомеопат.Допреди това доказване на Арсена детето цяла година боледуваше от 3-та сливица,секрети,кашлици,но НИКОГА не е слизала надолу инфекцията.Казвате че симптомите изчезват до дни и часове,а възможно ли е доказалото се ХЛ да направи ТЕРЕН в пациента?
При новия хомеопат успяхме 2 пъти да предотвратим бронхит,но въпросът е че като хване вирус,и веднага почва с кашлица,и все поддържа ниска Т 37,1-37.2 което в комбинация с кашлицата медицинските лица знаят до какво водят.Едва сега при последното заболяване вдигна 39,и се радвах дори на тази Т,но пък стана пневмония.

# 338
Не съм тревожна, нито бях, там е работата newsm78 И сега не съм. Уморена съм по-скоро от такива състояния. Някак даже ми е все едно. Както и да е. Просто избързах, това е истината.

# 339
  • Пловдив
Мече аз не разбрах,защо като са казали бронхит,не му даде друго ХЛ?а АБ?

# 340
Алекс, странно защо поста ти излезе едва преди малко при мен, а е писан по-рано на обяд...? Предвид новивите от лекаря, ще добавиш ли коментар? А и относно туята също.

# 341
  • София - Варна - Бургас
Не съм тревожна, нито бях, там е работата newsm78 И сега не съм. Уморена съм по-скоро от такива състояния. Някак даже ми е все едно. Както и да е. Просто избързах, това е истината.

Може би не си изчакала да се развие по-ясна картинта на острото състояние?

Последна редакция: сб, 31 дек 2011, 15:37 от Aleksander

# 342
  • София - Варна - Бургас
Таткото се обади, че са излезли от доктора. Дишането и гърлото били чисти. Според него сме пипнали някаква вирусна инфекция докато сме били в поликлиниката. Според мен не е така, защото там нямаше живо пиле  докато бяхме. Предписал е стодал, някакви капки, не можа да ми прочете какви и имуностимулант.  Дано не задълбаят нещата  Praynig.

Стодал е боза от 10 хомеопатични л-ва, способни да разстроят жизнената му сила с какафония от противоречива и отричаща се информация!
   "Имуностимуланти" - в кавички, обикновено са под формата на масирана имунизация с произход... храчки от хронично болни (от родана Респивакс)

STODAL СТОДАЛ, сироп

Активни вещества: За 100 g сироп:

ANEMONE PULSATILLA .....6 СН.......................0,95 g
RUMEX CRISPUS............ 6 СН.................-.....0,95 g
BRYONIADIOICA ............3 CH.......................0,95 g
IPECACUANHA ................3 CH......................0,95 g
SPONGIA TOSTA .............3 CH......................0,95 g
ST1CTA PULMONARIA .....3 CH.......................0,95 g
ANTIMONIUM TARTARICUM ..6 CH..................0,95 g
MYOCARDE........................ 6 CH...................0,95 g
COCCUS CACTI.................. 3 CH..................0,95 g
DROSERA TM...............................................0,95 g

...Така че изборът е ваш, но имайте предвид че с-у вируси досега няма лекарство, вкл. и хомеопатично. Единствено жизнената сила, която включва и имунната с-ма, успешно ги избива... Хомеопатичното л-во обаче динамично стимулира жизнената сила в опита и да се справи по-бързо, меко и трайно с болестотворния агент.

"§ 11. Когато човек заболее именно тази духовна, действаща сама по себе си (автоматично) жизнена сила, представена навсякъде в организма, бива първично увредена от динамичното* въздействие върху нея на някой болестотворен, враждебен на живота агент; единствено жизнения принцип, доведен до такова ненормално състояние може да предизвика в организма неприятни усещания и да доведе до това нарушение на жизнедеятелността му, което ние наричаме болест. Тъй като жизнената сила е невидима сама по себе си и е познаваема единствено чрез своето действие върху организма, то нейните болестни увреждания се откриват единствено чрез проявленията на заболяването в усещанията и функциите на тези части на организма, които са достъпни за сетивата на наблюдателя и лекаря, тоест чрез болестни симптоми; тези болестни увреди не могат да бъдат опознати по никакъв друг начин. "

# 343
Благодаря ти! Hug

# 344

Може би не си изчакала да се развие по-ясна картинта на острото състояние?
Точно това стана, вече писах. Избързах.

Нико, защото когато веднъж вече омажеш нещата, не знаеш кое е от арсена, кое е от болестта. Впрочем току-що дадох друго, пък да видим... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт