Въпроси към Класически хомеопати 19

• 46 553
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
  • София - Варна - Бургас
А на мен ми е любопитно как се обясняват разните обриви въобще - като например Атопичния Дерматит - толкова обичан от педиатрите. Но е факт, че има деца, които си страдат много от обриви. Какво представляват те от гледна точка на хомеопатията? Че ЖС на тези деца е много силна и изтласква разни гадости към периферията? А ако детето е принципно здраво, т.е. няма в миналото болести, травми и т.н., гледано е добре и всъщност си "върви" добре, какво точно изтласква ЖС? Ваксините? И ако не е изтласкване, може ли да се счита, че е болестно състояние, което просто не влиза вътре (пак благодарение на ЖС)?

Rolling Eyes

Не винаги се вижда това, понякога може да е съвсем лек сърбеж за 1 - 2 дни.
 Ще дам пример с една майка, изрично разписала преди раждането че отказва ваксини! Но на 2-рия ден отива до тоалетната и навръщане с ужас вижда, как сестрата изважда иглата от ревящото бебе! По съвет на хомеопата за всеки случай си е носила хо л-во, антидот на ваксини, веднага дава на бебето и до вечерта по крачетата около глезените избива обрив, който до 2-3 дни избледнява и изчезва. Е, какво мислите щеше да стане, ако обрива беше третиран с кортистероиди?

# 526
  • Sofia
Здравейте Simple Smile
Големият ми син отново е болен - започна със суха кашлица и след консултация с хомеопата му давах 3 дни фосфор 200 CH, през което време поддържа 37,5 Т и почти нямаше промяна в състоянието му. Хомеопатът реши, че не му е адекватна реакцията и че ваксината БЦЖ го е блокирала и трябва да се изчисти от нея. Даде ни капки, на които пише БЦЖ 10 М.
Може ли малко информация за това лекарство? Пред кабинета му чакаха деца и едното плачеше и ми беше неудобно да питам подробно.
Лошото е, че синът ми не се подобрява и се чудя, ако се наложи прием на друго лекарство какъв ще е ефектът, дали е противопоказно толкова често да се пият различни неща?
Колко време е нормално да чакам да има подобрение? Вече му е пети ден, не яде, отпуснат еот гърдите му се чува хъркане,  и с тази ниска Т постоянно, само кашлицата се поразкърти и вече има сополи... Cry
Някой беше питал преди и аз се присъединявам, ако може да препоръчате книги на тема класическата хомеопатия(срещала съм само боаронски). Мисля, че ако съм по - запозната, ще мога по - добре да информирам хомеопата, пък и аз ще съм спокойна като имам повече информация.

Здравейте отново Simple Smile Никой ли не знае нещо за това БЦЖ 10 М? Синът ми вече 10 дни е с 37, 7 Освен фосфора, пи и туя 30 CH 2 пъти по 3 гранули (за първи път ни изписва гранули?) Нормално ли е толкова дни да държи такава ниска Т? Само кашлицата и сополите понамаляха.
Благодаря предварително  bouquet

# 527
  • София - Варна - Бургас
БЦЖ е изопатичен антидот на ваксината БЦЖ.

По принцип такава Т. поддържана толкова време не е добре. По-добре е висока Т. 39 - 39.5 за един, два дни последвано от оздравяване.
 Не е добре 5 дни детето да е с хрипове!

# 528
  • София
Скарлет, 10 дни са много да се поддържа температура. Мисля, че е задължително детето да бъде прегледано, преслушано, дори да му се пуснат изследвания, пък след това може да решите с хомеопата как да продължите лечението.  Peace

# 529
Scarlett83 , аз също, без да претендирам, че знам всичко, не бих държала толкова дни детето си с хрипове и ниска температура, без значение с хомеопатия или със стандартната медицина го лекувам. Лекар колко пъти го прегледа през това време?
А щом има и отпадналост, отказ и да яде изобщо не бих чакала отговор от форум! Не се сърди, но заведи детето още утре на лекар!  Peace

# 530
  • Sofia
Благодаря ви, той вече няма хрипове, яде и си играе, само температурата остана. Хомеопатът го преслушва веднъж и каза, че е само с грубо дишане. Лошото, е че докторът заминава за 10 дни и се чудя, ако тръгне да се влошава пак какво ще правя. Хомеопатът изглежда не вижда нищо притеснително в състоянието му и мисли, че се оправя. Дано е така, вече и аз се обърках, кое е добре, кое зле...

# 531
Здравейте, бих искала да задам въпрос. Става дума за бебе 4 месеца и половина. Нормално раждане, но лекарите измислиха някакви завишени левкоцити и бяхме 7 дни на антибиотик. Освен това 2-3 дни повръща кафяво оцветени слюнки. На смесено хранене е, аз преживях много зле 8 дни в родилно да си гледам детето на системи и никой 2 думи нормални да не ти каже и така дойде проблема с кърмата (почти беше спряла). Иначе е спокоен, нямал е колики, почти не плаче, нощем се будеше максимум 1 път, а вече спи до сутринта. Имаме проблем обаче - много слно се потят крачетата, ръчичките и отзад вратлето. Крачетата дотолкова, че чорапките стават все едно изпрани. Има апетит, наддава добре - едричък е - вече 67 см 8,500 кг. Хомеопатът изписа Туберкулин. Не че подценявам неговото мнение, но бих искала да чуя и още едно. Принципно това го е изписвал и на по-големия ми син, преди той много боледуваше. Благодаря на всички, които биха ми помогнали!

# 532
Lavander, v nikakyv sluchai ne go priemam kato zaqjdane!  Peace Pisah tuk s vypros, zashtoto lekarkata ne si vdigashe telefona poveche ot 2 h, a az bqh mnogo pritesnena!  Svyrzah se i poluchih ukazaniq, naistina se okaza kolika... veroqtno ne e svyrzano s homeopatichnoto lechenie...

Сега не е, но ако го карате така на гранули - другия път може и нещо свързано да се случи.

Казвам го просто - вашата лекарка не практикува хомеопатия както трябва; нарушава принцип за начина на прием на хомеопатичното лекарство. То трябва да се приема само в течна форма.

Ако ще се лекувате с хомеопатия, съветвам ви да почетете малко, тук сме писали много.
Аз само да добавя, че само на гранули ни е е изписвано до сега. Сега разбирам за течни форми. А някой знае ли за Варна хомеопат да изписва течни хомеопатични??

# 533
  • Пловдив
Здравейте, бих искала да задам въпрос. Става дума за бебе 4 месеца и половина. Нормално раждане, но лекарите измислиха някакви завишени левкоцити и бяхме 7 дни на антибиотик. Освен това 2-3 дни повръща кафяво оцветени слюнки. На смесено хранене е, аз преживях много зле 8 дни в родилно да си гледам детето на системи и никой 2 думи нормални да не ти каже и така дойде проблема с кърмата (почти беше спряла). Иначе е спокоен, нямал е колики, почти не плаче, нощем се будеше максимум 1 път, а вече спи до сутринта. Имаме проблем обаче - много слно се потят крачетата, ръчичките и отзад вратлето. Крачетата дотолкова, че чорапките стават все едно изпрани. Има апетит, наддава добре - едричък е - вече 67 см 8,500 кг. Хомеопатът изписа Туберкулин. Не че подценявам неговото мнение, но бих искала да чуя и още едно. Принципно това го е изписвал и на по-големия ми син, преди той много боледуваше. Благодаря на всички, които биха ми помогнали!

Силното изпотяване е един от признаците на рахит!

# 534
Не е рахит. Не само това е симптом на рахита.

# 535
  • Пловдив
Не е рахит. Не само това е симптом на рахита.

да, за това написах, че е ЕДИН от симптомите  Peace Дано се оправи бързо детенце.

# 536
  • София - Варна - Бургас

Една от вероятните причини: чрез потта да се изчиства от буламача вкаран му чрез системите.

Проблема с кърменето? - но нали трябва да се поддържа оборота на А.Млека.

# 537
Lavander, v nikakyv sluchai ne go priemam kato zaqjdane!  Peace Pisah tuk s vypros, zashtoto lekarkata ne si vdigashe telefona poveche ot 2 h, a az bqh mnogo pritesnena!  Svyrzah se i poluchih ukazaniq, naistina se okaza kolika... veroqtno ne e svyrzano s homeopatichnoto lechenie...

Сега не е, но ако го карате така на гранули - другия път може и нещо свързано да се случи.

Казвам го просто - вашата лекарка не практикува хомеопатия както трябва; нарушава принцип за начина на прием на хомеопатичното лекарство. То трябва да се приема само в течна форма.

Ако ще се лекувате с хомеопатия, съветвам ви да почетете малко, тук сме писали много.
Аз само да добавя, че само на гранули ни е е изписвано до сега. Сега разбирам за течни форми. А някой знае ли за Варна хомеопат да изписва течни хомеопатични??

И на нас ни изписваха само гранули - хомеопатът ни казваше : " Нека ги прави каквото иска в устата си гранулите , но не ги разтваряй в никакъв случай" , даже ми се изсмя че преди съм разтваряла осцилокосцинума в пипетите от нурофена и панадола . НО въпреки всичко аз си ги разтварях във вода и така ги давах , защото като ги дам на детето и то ги хруска или ги гълта и чакай файда  Confused

# 538
Здравейте, бих искала да попитам има ли начин да се предотврати подобен на астматичен пристъп. Става вэпрос за сина ми, който е на 10 г. и от 3 години е с дихателни проблеми, но за съжаление в Русе няма класически хомеопат и не знам как да го лекуваме. От година и половина ходим при д-р Димитров, но без особено добър ефект, има подобрение, целогодишната кашлица спря, целогодишната хрема също намаля, но пристъпите си остават - на всеки 2-3 месеца сме със спазъм, който с хомеопатия отшумява за 2-3 дни, но понякога е доста мъчително за детето. Ако може да ме посъветвате как да правим профилактика и да избягваме влошаванията, ще съм много признателна. Миналата година след един такъв пристъп въпреки лечението стигнахме до интерцистиална пневмония и се нарожи да пие антибиотик - единствения за година и половина, откакто се лекуваме с хомеопатия. Това ме кара да се надявам, че може би с по-подходящо лечение, резултатите ще бъдат по-добри. Но при спешни състояния не винаги успявам да се свържа с хомеопата и моля за съвет какво мога да предприема, докато успея да го заведа на лекар. Благодаря.

# 539
fares, може и то много успешно. С големият ми син минахме през това и пристъпите са вече отдавна зад гърба ни. В хомеопатията профилактика няма. Или се лекуваш, или не.
Нашият хомеопат е от Велико Търново. Ако ви устройва ще ви дам координати. Peace

Общи условия

Активация на акаунт