Въпроси към Класически хомеопати 19

• 46 541
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
При едно постоянно хомеопатично лечение, а не само прибягване до хомеопатията в момента на спазъм, пристъпите намаляват във времето, или ги няма, или стават по-слаби и минават по-бързо.

# 541
Здравейте! Въпросът ми е има ли нещо, което мога да дам на сина ми за спадане на оток от ударено, но да не е Арника? Имали са "челен" сблъсък с друго дете, удареното се пада горе-долу на скулата. Поду се доста, а и окото е взело да се затваря. Случката е от вчера, но вчера не изглеждаше толкова зле, колкото тази сутрин, съответно само държахме студено на мястото. Сестрата в училището му препоръча Арника, но не смея. Преди години един път се наложи да му дам, пак заради удар, но имаше разни проблеми след това и хомеопатката му тогава каза, че явно Арниката не му влияе добре и не трябва да му даваме друг път. Благодаря предварително!

# 542
  • Пловдив
Мнооого замря темата Tired Хич не ми харесва така...Кой сърдит,кой спря да пише и да помага/всъщност Lavender- както се появи в темата,така и изчезна Rolling Eyes ЗАЩО???/

Кой ви забрани да помагате?Или ни четете и се присмивате под скрити никове?

Извинете за спама...но ми е мъчно така...

Maria.St,наистина се дава понякога Арника,но тук никой не може просто така да ти "предпише" по колко да дадеш...А и част от отговора се съдържа в последното ти изречение... Peace

# 543
Щото бях цяла седмица на хомеопатичен семинар и си взех 4 дни отпуска от форума  Mr. Green Mr. Green Mr. Green .... или тряваше да ви информирам предварително ,че ще отсъствам и да искам позволение за ваканция ???

# 544
  • Пловдив
Щото бях цяла седмица на хомеопатичен семинар и си взех 4 дни отпуска от форума  Mr. Green Mr. Green Mr. Green .... или тряваше да ви информирам предварително ,че ще отсъствам и да искам позволение за ваканция ???

Еееее,олекна ми Laughing Whistling Тъкмо мислих,че и ти си стегна куфара...А си ни толкова необходима тук! Peace

Привет!

# 545
  • София
: .... или тряваше да ви информирам предварително ,че ще отсъствам и да искам позволение за ваканция ???

Дааа, с докладна записка, подадена в 3 екземпляра и то минимум 1 седмица предварително...

# 546
Maria.St,наистина се дава понякога Арника,но тук никой не може просто така да ти "предпише" по колко да дадеш...А и част от отговора се съдържа в последното ти изречение... Peace

tandonova79, това ми е добре известно, минали сме през доста неща с хомеопатка ни, но през последните две години не ми се е налагало да я търся и не се чувствам комфортно сега да звъня за този проблем (който така или иначе ще отмине и от само себе си, просто не искам детето да се мъчи дълго време). Видно е дори само от последните постове колко майки с много по-тежки проблеми звънят и чакат за консултация. Знам, че в темата все още има хора с опит, които ще са на ясно дали мога да дам нещо, без да поемам излишни рискове. Ако не може по една или друга причина - ОК, като видя детето след няколко часа, ще реша дали да търся хомеопатката му все пак, или просто да чакаме  Peace

# 547
  • Балчик-Сливен
Моля за помощ-баща ми е в болница с диагноза възпален нерв, причината е ошипяване на гръбначен стълб.Днес пак говорих с него по телефона и казва,че болките санетърпими,въпреки адекватните медицински назначения.Свиждане в отделението няма,аз съм на 250 километра от Варна.
Знам ,че класическата хомеопатия не използва симптоматично лечение,но в този случай,кажете,как мога да помогна от разстояние и какво хомеопатично лекарство да кажа на брат ми да му занесе.
Аз съм се насочила към Hipericum perforatum 15 CH- по 5 гранули сутрин и вечер.

# 548
  • София - Варна - Бургас
Здравейте! Въпросът ми е има ли нещо, което мога да дам на сина ми за спадане на оток от ударено, но да не е Арника? Имали са "челен" сблъсък с друго дете, удареното се пада горе-долу на скулата. Поду се доста, а и окото е взело да се затваря. Случката е от вчера, но вчера не изглеждаше толкова зле, колкото тази сутрин, съответно само държахме студено на мястото. Сестрата в училището му препоръча Арника, но не смея. Преди години един път се наложи да му дам, пак заради удар, но имаше разни проблеми след това и хомеопатката му тогава каза, че явно Арниката не му влияе добре и не трябва да му даваме друг път. Благодаря предварително!

Добре, а тогава, респ. сега какво казва хомеопата?

# 549
  • Пловдив
Аз искам да питам -Пиенето на Антибиотик спира/прекратява/елиминира ли действието на всички пити преди това ХЛ?може ли да се отговори на този въпрос категорично с Да или Не,или пак ще кажете зависи.
Ако конституционалното ХЛ е пито 1 месец преди приема на АБ,ще продължи ли да оказва влияние върху човека или да приема че вече няма никакво влияние(става въпрос за детето ми)?
питам с конкретна цел,но ще я кажа после

# 550
Добре, а тогава, респ. сега какво казва хомеопата?

Сега не съм звъняла, пояснила съм няколко поста по-горе (тук). Ако трябва, ще звънна. Нека го видя и как ще изглежда днес след училище.

# 551
Аз искам да питам -Пиенето на Антибиотик спира/прекратява/елиминира ли действието на всички пити преди това ХЛ?може ли да се отговори на този въпрос категорично с Да или Не,или пак ще кажете зависи.
Ако конституционалното ХЛ е пито 1 месец преди приема на АБ,ще продължи ли да оказва влияние върху човека или да приема че вече няма никакво влияние(става въпрос за детето ми)?
питам с конкретна цел,но ще я кажа после

АБ (и всяка алопатия) приемана след ХЛ спира неговото действие, но това не винаги означава, че разрушава постигнатото от ХЛ до момента на приема на алопатичното лекарство.

# 552
Моля за помощ-баща ми е в болница с диагноза възпален нерв, причината е ошипяване на гръбначен стълб.Днес пак говорих с него по телефона и казва,че болките санетърпими,въпреки адекватните медицински назначения.Свиждане в отделението няма,аз съм на 250 километра от Варна.
Знам ,че класическата хомеопатия не използва симптоматично лечение,но в този случай,кажете,как мога да помогна от разстояние и какво хомеопатично лекарство да кажа на брат ми да му занесе.
Аз съм се насочила към Hipericum perforatum 15 CH- по 5 гранули сутрин и вечер.

По принцип Hypericum има афинитет към нервна тъкан, но това не означава, че ще помогне в случая.

# 553
  • Пловдив
Ами въпросът е такъв че детето когато беше на АБ преди Нова година направи една доста сериозна нервна криза,викаше че го боли ухото,пищеше,крещеше,какви ли не приказки наприказва по мой адрес,защото го пратих тогава с баща му на дежурен кабинет в 22 часа,3 часа общо беше нервната възбуда.Това беше на 4 ден на АБ.На другия ден пак беше кисел и нервен.И от нова година насам детето се успокои,и с всеки изминал ден психически е много по-добре,няма я агресията,грубото отричане и сърдене,не че е спрял да се инати,и да протестира срещу отказите ни за едно или друго,но не е както преди.
Има нещо друго обаче-майка ми от 10-ина дни го Тесва,който знае какво е ТЕС,знае какво се прави с него,и от както всъщност го Тесва има видимо подобрение.
И сега дали Тарентулата , която пи последно на 1 декември сега се отразява,но защо точно след АБ да е оказала влияние,дали Тесването помага,е спорен въпрос.Факт е че детето е по-спокойно,като сега е обострена обаче 3-та сливица ,и тези пусти възли на врата ту спадат,ту се увеличават.Това сега са видимите проблеми .

# 554
  • Балчик-Сливен
Lavender,благодаря за отговора   bouquet
Колкото и да не искам подобен опит,защото съм привърженик на класическа хомеопатия,в момента се налага да опитам  Sad

Общи условия

Активация на акаунт