Въпроси към Класически хомеопати 19

• 46 509
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Усмихнатото,знам че не се заяждаш... Peace Просто изредих на детето няколко неща и той си избра къпането,а постоянно повтаряше,че го боли главата,че му е топло и беше топъл.Вярно,че това не е Т,която да ме уплаши,но...след това детето се успокои и заспа.

След като ходихме при хом. си имаме ново ХЛ за пиене,ще наблюдавам и докладвам.
При ЛЛ заради задължит.бележки тук за детска-познайте-веднага Зинат,ей така за всеки случай Mr. Green Иииии Осцилококцинум.

# 586
Един бърз въпрос-ехинацеята пречи ли на хомеопатичното лечение и може ли да се съчетава с него? Благодаря предварително   bouquet

# 587
Пречи и не могат да се съчетават.

# 588
Как точно пречи , аз си мислих , че се допълват. Shocked

# 589
  • Пловдив
От снощи Т е 39,3-днес на обяд хом. смени ХЛ,каза да не се тревожа за Т,ама...нормално ли е от сутринта все да му се спи,лежи,крив е,едвам го карам да пийне малко.Сега пак не иска да става от леглото след като поспа...Само сливиците му са огромни и това е. Tired

# 590
Тандонова, и Алекс беше така. Почти 3 дена с висока Т, лежи, не яде. Отделно ХЛ каза, че лекарството подсилва този ефект( Phos беше). Не се притеснявай, вируса е много гаден, аз също го минах и изобщо не ми беше до ставане. Нека си лежи детето и да се оправя  Hug

# 591
  • Пловдив
Тандонова, и Алекс беше така. Почти 3 дена с висока Т, лежи, не яде. Отделно ХЛ каза, че лекарството подсилва този ефект( Phos беше). Не се притеснявай, вируса е много гаден, аз също го минах и изобщо не ми беше до ставане. Нека си лежи детето и да се оправя  Hug

Мерси,Пате  Peace Дано да минава...

# 592
Как точно пречи , аз си мислих , че се допълват. Shocked

Koe точно не може да разберете ? Едното е хомеопатия, другото е алопатия, нищо че не е синтетичен препарат.

Разликата между хомеопатичните и алопатичните лекарства и препарати е в това, че първите (хомеопатичните) са динамични и влиаят по динамичен начин, на динамичната жизнена сила, щото да я провокират да възстанови динамичното равновесие от което произтича здравето. Другите независимо дали са синтетични лекарства или естествени извлеци и тинктури колкото и да са природни, не са динамични. След като не са динамични, значи ефектът им също не е динамичен; значи не говорят на езика на жизнената сила; значи "лечението" което се провежда с тях не е хомеопатично.
Няма начин да съчетаете в едно хомеопатичен и алопатичен подход, те са несъчетаеми, защото са различни философии....различен поглед и разбиране за това какво е здраве, какво е болест и какво е възстановяване на здарвето.

Конкретно за ехинацеята, като направи клетъчната мембрана по непропусклива  и например обилния секрет спира, а в същото време е прието ХЛ, което провокира ЖС и тялото отделя повеече секрети.

ХОМЕОПАТИЯ И АЛОПАТИЯ СА НЕСЪВМЕСТИМИ, НЕ СЕ ДОПЪЛВАТ, НЕ СЕ ПОДПОМАГАТ !

Все едно да пиете едновременно лекарство което ви потиска кашлицата и друго лекарство което да стимулира отхрачване....нали се сещата, че ЖС ще стане въртоглава.... Какво да прави този организъм ? Да кашля или да не кашля? Най накрая решава нищо да не прави - самопотиска се и после защото зачестяват боледуванията и защо уж дребно нещо пък го влачим 2 месеца., и защо сме по възприемчиви към болести....

# 593
  • Пловдив

Да питам нещо друго-когато се предписва ХЛ,особено на първо интервю,принципа не е ли да се даде еднократна доза,или 2,3 дни да кажем .А на мен моя вече бивш хомеопат ми даде Сепия 30 да пия 2 седмици Rolling Eyesпрез 5-а чаша.не е ли много дълъг този период?това съобразено ли е с принципите ?
това за чашите кой го е измислил?Ханеман ли още,или някой след него?

Ханеман го е измислил. Купи си един Органон (13 лв.) и чети, така много от въпросите ти ще намерят отговор.

Как да преценим много ли е, малко ли е; късо ли е, дълго ли е? Не познаваме случая ти.
За един случай това би било прекалено, за друг случай би било неодстатъчно. Така е преценил хомеопатът ти, така ти е предписал, не познаваме нейната мотивация. По принцип не е в разрез с някое от предписанията в Органон.

Мда,аз  мислех с Органона да почна,задължително  ще го  прочета.
Прочетох "Духът на хомеопатията" и "Субстанцията на хомеопатията"на Шанкаран,и някой неща ми се поизясниха,сега имам за четене няколко на Витулкас,но и Органона ще си поръчам.
Трябва да отбележа нещо- не бях чела книга(изключвам учебниците във висшето образование,защото те не са книги,а бяха задължение) от може би 10 години,и даже скоро си мислех ,че нямам стимул да чета,защото не ми се ангажираше вниманието,което иначе е върху децата и ежедневието в четене на книга.Но сигурно под действието на Сепията,която пих  Laughingа и под действието на други фактори Simple Smileми дойде желание да чета,и то какво -книги за Хомеопатия.

Мъжа ми казва за хомеопатията,че е секта Laughing

# 594
  • Добрич
Еееее niko11 smile3501 и аз имам желание, ама не остава време  ooooh!

Те май повечето мъже не вярват в хомеопатията, моя пък смята хомеопатите за шарлатани, моля да ме извинят от негово име всички хомеопати  Embarassed Praynig

# 595

Да питам нещо друго-когато се предписва ХЛ,особено на първо интервю,принципа не е ли да се даде еднократна доза,или 2,3 дни да кажем .А на мен моя вече бивш хомеопат ми даде Сепия 30 да пия 2 седмици Rolling Eyesпрез 5-а чаша.не е ли много дълъг този период?това съобразено ли е с принципите ?
това за чашите кой го е измислил?Ханеман ли още,или някой след него?

Ханеман го е измислил. Купи си един Органон (13 лв.) и чети, така много от въпросите ти ще намерят отговор.

Как да преценим много ли е, малко ли е; късо ли е, дълго ли е? Не познаваме случая ти.
За един случай това би било прекалено, за друг случай би било неодстатъчно. Така е преценил хомеопатът ти, така ти е предписал, не познаваме нейната мотивация. По принцип не е в разрез с някое от предписанията в Органон.

Мда,аз  мислех с Органона да почна,задължително  ще го  прочета.
Прочетох "Духът на хомеопатията" и "Субстанцията на хомеопатията"на Шанкаран,и някой неща ми се поизясниха,сега имам за четене няколко на Витулкас,но и Органона ще си поръчам.
Трябва да отбележа нещо- не бях чела книга(изключвам учебниците във висшето образование,защото те не са книги,а бяха задължение) от може би 10 години,и даже скоро си мислех ,че нямам стимул да чета,защото не ми се ангажираше вниманието,което иначе е върху децата и ежедневието в четене на книга.Но сигурно под действието на Сепията,която пих  Laughingа и под действието на други фактори Simple Smileми дойде желание да чета,и то какво -книги за Хомеопатия.

Изказването на мъжа ти показва светогледа му...малко като шопа с "те такова животно нема".

Между другото е много по-логично да се започне с Органон, а не с Шанкаран. Органон е АБВ на хомеопатията, другото са нови течения, за чието разбиране пак е нужно АБВ-то

# 596
А когато ехинацеята е съставка в паста за зъби? Тогава проблем ли е?

# 597
Aко това е обичайната паста за зъби, която ползвате от дълго време е малко вероятно организма да я разпознае като лекарство, освен това количествата там са по малки. И все пак е добе по време на хомеопатично лечение да се ползва хомеопатична паста за зъби.

# 598
 Е,как мъжете ви не вярват в хомеопатията  newsm78
 Като лекувате детето си те не виждат ли оздравяването  Thinking

Аз пък искам да питам приемат ли се ХЛ по време на месечен цикъл? И ако не- защо не?

# 599
  • Добрич
Е,как мъжете ви не вярват в хомеопатията  newsm78

Ами ей така не вярва, мисли си, че е оздравяло ей така от само себе си  Rolling Eyes досега всичко което сме лекували е ставало по-бавно във времето

Общи условия

Активация на акаунт