Въпроси към Класически хомеопати 19

• 46 508
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Аз се обадих...и без това ни беше време за проследяване,та...Ще ходим следобед,пък да видим.Сега е ок,но ту е топъл,ту не е.Явно болестта се мъчи да го надвие...А и днес като си останах у дома ще ми е по-удобно да го заведа при хом.

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 11:36 от tandonova79

# 571
Привет, отдавна не съм наминавала през темата............
И ние минахме през нещо като грип.Започна с лека хрема, която нито се стичаше напред, нито назад.И така 4 дни.Вечерта обаче изведнъж от нищото започна една лаеща кашлица/като спазъм, но не беше онзи страшен спазъм със задушаване/, а кашлица като лай.Проветрих стаята, стана студено, изключих парното и така си спа добре до сутринта.Обадих се на хомеопата, човека нямаше часове, ама "изнахалствах" и каза, че ще дойде по-рано за мен EmbarassedДребното не го водих, каза да не се притеснявам, защото такъв бих грипа.Даде ни Меркуриус корозива .Каза, че понеже детето било вече "хомеопатично" Grinning за това не е направило типичния пристъп, а е минало леко.Почнах го веднага, при всяко кашляне почти през час.Вечерта се събуди няколко пъти от кашлицата и на всяко кашляне давах.На другия ден до обяд кашлицата я нямаше!!!!! newsm44

Имам сега една "чуденка" отностно Шуслеровите соли.Колегите ми/понеже все за хомеопатия им говоря Grinning/ ме питаха за тях. Попрочетох в нета, но нещо не съм очарована.
Интересно ми е мнението на истинските хомеопати за тях.
То това е нито хомеопатия, нито класическа медицина? newsm78
С това малко разреждане дори и да не помогне, мисля, че няма как да се докажат, т.е. безвредни са....или бъркам.

# 572
  • Пловдив
Мечето, мисля, беше писала, че е виждала доказване на Шуслерови соли и не ги препоръчва....Щом като не са хомеопат. препарат, назначен от класически хомеопат според индивидуалната картина на пациента и на база на принципите на предписание в хомеопатията, значи от гледна точка на хомеопатията не трябва да се взимат.  Аз лично  не бих ги употребявала...

# 573
  • Пловдив
Защо изобщо се чудите, дали да се обадите на хомеопата??? Какво значи постна картина??? Че нали той има досие на децата ви, ако си разбира от работата, дори и една Т ще му е достатъчна, за да помогне. Както се казваше в една реклама " Звънета, а не се чудете"  Mr. Green
Ох, знаеш ли как ми се искаше сами да си преборят тъпия вирус  Mr. Green
А на всичкото отгоре геройски си изтърпяха високата температура. И двете докараха до 40, а сигурно са и подминали, че ми е кофти термометъра.... И след картинката на тази драматична ТТ, последствията на ту има сополи, то няма, ту покашля, ту не... ту вдигне 37,5... изглеждат като нещо дето ще мине.... Ама ако се усложни?!?
Та... затова са ми всеки път умуваниците  Mr. Green Ако виждам, че си е зле детето още от самото начало... кво да му умува, звъня  Peace

# 574
  • Пловдив
И аз така си трая всеки път, докато реша, че вече наистина трябва помощ и детето няма да се справи...Все се надявам, че няма да се налага "подпомагане" и ще си се справи само. И в повечето пъти успяват, де... Flutter
Пу- пу...

# 575
  • София - Варна - Бургас
Mr. Green Аз бях в същата чуденка. Вкъщи всички се натършкахме с една температура, ама висока. Стискахме докато си я свалим, чакайки да се прояви нещо характерно, ама нъцки. Хрема и леко кашлица...
Отидохме при хом-ката, че започна пак да се вдига проклетата ТТ. Дано да са ни били дори предписанията с тази постна картина...

Ей с този, насаден ни от алопатията страх от висока Т. най-трудно ще се преборим...
...и защо ли във всички цивилизовани страни Т. до 39С (в Австрия, Швейцария и USA до 39.5С) - три денонощия не се пипа, не се сваля, не се дават Парацетамоли и др. под?  
   Високата Т. е приятел на децата. От друго би трябвало да се страхувате: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4502751

# 576
Когато моят син вдигне Т, го изчаквам - трябва да го видя и на сутринта (понеже обикновено през нощта се случва вдигането на Т), както и през деня и през следващата нощ. Ако е просто и само една Т - надали може да се каже нещо особено. Но, виж

прекашля от време на време,което не е типично за него.Естествено не иска да яде и пие.

това вече са още няколко симптома. И дали картината е ограничена, ще реши хомеопатът.

Може ли само да попитам - Тандонова, защо си предприела сваляне на 38.3 Т? Просто си питам, не се заяждам  Peace.

За останалите - по-"хроничните" (т.е. такива, дето се разтягат във времето) си действам по интуиция. Или просто изчаквам да мине още време, че да наблюдавам и поведението как/дали се изменя и тогава настоявам за "свиждане"  Mr. Green

Александър, мерси за отговора за обривите, но пак не схванах. Затова ще се опитам да си преформулирам питането. Питам на какво се дължи според хомеопатията атопичният дерматит? Ясно е, че ако се появи лек обрив и мама тръгне да го маже с кремове, ще потисне и т.н. Но защо изначално се появява този обрив? Той всъщност може и да не е толкова лек... или? Какво има да изкарва в периферията едно бебе на няколко месеца? Ако е изцяло кърмено и не са му давали лекарства. За мен лично остават ваксините, разните там капки с Вит. Д (те всъщност могат ли така да повлияят зле? - сигурно де..) и... и аз не знам какво друго  newsm78. Атопичният дерматит е симптом - но симптом, че нещо по-лошо излиза на повърхността или настъпваща болест, която е "стопирана" на периферията?  newsm78 newsm78 newsm78
Лавандър, ако можеш и ти да се включиш по темата, би било супер!  Simple Smile

# 577
  • Добрич

Александър, мерси за отговора за обривите, но пак не схванах. Затова ще се опитам да си преформулирам питането. Питам на какво се дължи според хомеопатията атопичният дерматит? Ясно е, че ако се появи лек обрив и мама тръгне да го маже с кремове, ще потисне и т.н. Но защо изначално се появява този обрив? Той всъщност може и да не е толкова лек... или? Какво има да изкарва в периферията едно бебе на няколко месеца? Ако е изцяло кърмено и не са му давали лекарства. За мен лично остават ваксините, разните там капки с Вит. Д (те всъщност могат ли така да повлияят зле? - сигурно де..) и... и аз не знам какво друго  newsm78. Атопичният дерматит е симптом - но симптом, че нещо по-лошо излиза на повърхността или настъпваща болест, която е "стопирана" на периферията?  newsm78 newsm78 newsm78
Лавандър, ако можеш и ти да се включиш по темата, би било супер!  Simple Smile[/b][/color]
Аз също се включвам към въпросът ти, да прибавя и друго, ако бебето е и без никакви ваксини както моето, на какво се дължат обривите?

# 578
  • Пловдив

Аз също се включвам към въпросът ти, да прибавя и друго, ако бебето е и без никакви ваксини както моето, на какво се дължат обривите?
Аз може ли да дам предположение:на корен от родителите  Rolling Eyesот някакво състояние/ситуация през бременността на майката Rolling Eyes

Понякога според мен хомеопатите наблягат на видимото-има ваксини,хайде от тях е,ами ако не е,както казваш ти твоето дете няма ваксини,но пак има проблеми.

За пример ще дам моята дъщеричка-отидохме на хомеопат когато беше на 2 месеца и половина,и имаше много странни обриви,които аз естествено не мазах с никакви кремове,тя каза че са от ваксините,и докато не свършат ваксините няма да й даде ХЛ,защото те все ще избиват.
Отидох на друг хомеопат,той каза че обривите и повръщането(а тя повръщаше на фонтан) се дължат на непоносимост към кравето мляко,даде ХЛ-конституцията й,обривите постепенно изчезнаха,но повръщането оставаше,спрях да пия и ям мляко и млечни продукти,имаше подобрение-почти не повръщаше,изпиех ли чаша айрян и след 2 часа детето връщаше на фонтан(кърмех я да уточня).В един момент се оказа обаче че съм с много високи стойности на ТСХ хормона,и почнах да пия Л-тироксин,и детето  СПРЯ да повръща.Защо ли?защото според мен проблема е идвал оттам,ХЛ само помагаха временно,с кърмата съм й предавала нещо в повече,а вече кравето мляко как е влияело незнам,но след като почнах хапчетата,си пиех спокойно вече мляко,я тя не повръщаше.Тя също си яде мляко без да е проявила признаци на непоносимост.

Да питам нещо друго-когато се предписва ХЛ,особено на първо интервю,принципа не е ли да се даде еднократна доза,или 2,3 дни да кажем .А на мен моя вече бивш хомеопат ми даде Сепия 30 да пия 2 седмици Rolling Eyesпрез 5-а чаша.не е ли много дълъг този период?това съобразено ли е с принципите ?
това за чашите кой го е измислил?Ханеман ли още,или някой след него?

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 15:50 от niko11

# 579
  • Бургас
Здравейте, малкия има Варицела съпроводена с упорита водниста хрема и сълзене от очите. Мога ли да му давам Алиум Сепа?

# 580
не може!!!!

# 581
  • Пловдив
Mr. Green Аз бях в същата чуденка. Вкъщи всички се натършкахме с една температура, ама висока. Стискахме докато си я свалим, чакайки да се прояви нещо характерно, ама нъцки. Хрема и леко кашлица...
Отидохме при хом-ката, че започна пак да се вдига проклетата ТТ. Дано да са ни били дори предписанията с тази постна картина...

Ей с този, насаден ни от алопатията страх от висока Т. най-трудно ще се преборим...
...и защо ли във всички цивилизовани страни Т. до 39С (в Австрия, Швейцария и USA до 39.5С) - три денонощия не се пипа, не се сваля, не се дават Парацетамоли и др. под?  
   Високата Т. е приятел на децата. От друго би трябвало да се страхувате: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4502751

Еее Александър, аз ако се плашех от високата температура нямаше да ги оставя два дни с 39-40, без да спада по-ниска. По скоро се плаша когато е имало период, в който е спаднала, децата са видимо добре и след ден пак вдигнат температура и то никаква. Това ми говори, че или организма не е успял да се справи с хубавата ТТ и сега с някакви изтощени батерии се опитва да си довърши работата, или положението е изпуснато и има вторична инфекция...

# 582
  • София - Варна - Бургас
benitta ти си герой! Вижте повече инфо защо като сме болни, вдигаме висока Т.?:

Грип! – План за действие на Жизнената ни сила.Високата Т.: възможни причини    

# 583

Да питам нещо друго-когато се предписва ХЛ,особено на първо интервю,принципа не е ли да се даде еднократна доза,или 2,3 дни да кажем .А на мен моя вече бивш хомеопат ми даде Сепия 30 да пия 2 седмици Rolling Eyesпрез 5-а чаша.не е ли много дълъг този период?това съобразено ли е с принципите ?
това за чашите кой го е измислил?Ханеман ли още,или някой след него?

Ханеман го е измислил. Купи си един Органон (13 лв.) и чети, така много от въпросите ти ще намерят отговор.

Как да преценим много ли е, малко ли е; късо ли е, дълго ли е? Не познаваме случая ти.
За един случай това би било прекалено, за друг случай би било неодстатъчно. Така е преценил хомеопатът ти, така ти е предписал, не познаваме нейната мотивация. По принцип не е в разрез с някое от предписанията в Органон.

# 584

Ясно е, че ако се появи лек обрив и мама тръгне да го маже с кремове, ще потисне и т.н. Но защо изначално се появява този обрив? Той всъщност може и да не е толкова лек... или? Какво има да изкарва в периферията едно бебе на няколко месеца? Ако е изцяло кърмено и не са му давали лекарства. За мен лично остават ваксините, разните там капки с Вит. Д (те всъщност могат ли така да повлияят зле? - сигурно де..) и... и аз не знам какво друго  newsm78. Атопичният дерматит е симптом - но симптом, че нещо по-лошо излиза на повърхността или настъпваща болест, която е "стопирана" на периферията?  newsm78 newsm78 newsm78
Лавандър, ако можеш и ти да се включиш по темата, би било супер!  Simple Smile[/b][/color]

Появява се заради миазъма Псора, или заради ваксината BCG, или заради алергична конституция (но за това пак си има миазмична причина - често е наследствена)

Общи условия

Активация на акаунт