Въпроси към Класически хомеопати 19

• 46 608
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
само за малко,нямам отрицателна нагласа,но една година сме по класически хоемопати,и въпреки всичко все още вярвам и се надявам,не съм се отказала от хомеопатията.
Но имам чувството че това за майките в един момент може да се използва като оправдание от хомеопата.
Когато той  вижда че нещо не може да въздейства върху детето,и да се възползва от това,че  майката е виновна като поддържаща причина,че детето не се оправя,въпреки че ХЛ е най-точното според него.
А за моето дете бих казала,че при него не се касае за връщане назад,а изобщо за липса на подобрение след ХЛ.Преди време напролет така беше със заекването му,2 месеца нон стоп заекване,без повлияване от никое от дадените ХЛ,така ли все майката е виновна,че никое от 5,6 ХЛ,които смени хомеопата не му повлияха.
Тарентулата му е определена като конституция.А това за излекуваното дете го четох снощи.

Сега наесен с Тарентулата,на два пъти я пи,даже втория път именно с нея стопирахме бронхит,т.е. помогна на детето да не направи бронхит,но за психологическите му проблеми нищо.

По принцип между мен и детето има много силна връзка,симбиоза,и основния проблем идва от там.
психоложката беше казала,че детето изпитва нужда да се отдели от мен от една страна,т.е. в случая визира да ходи на ДГ,а от друга страна изпитва страх да се отдели от мен,от 3-та страна е ревността от сестра му,и става  сложна......

# 406
  • на плажа
 И при нас имаше влошаване. Аз много се уплаших и го заведох на лекар. Писах по-напред. Сега не зная как да постъпя. Дали да изчакам да мине месец - два от недовършеното хомеопатично лечение и да отидем отново при същия хомеопат или не. Нямам идея. Колебая се, защото преди него ходихме при друг, който му беше дал две различни ХЛ, после при новия почти месец боледува и чакахме да се подобри, ама....... Май ще е добре да изчакам. newsm78 ( Не знам дали ме разбрахте. Вече съм доста уморена и нещо не мога да се концентрирам)

# 407
само за малко,нямам отрицателна нагласа,но една година сме по класически хоемопати,и въпреки всичко все още вярвам и се надявам,не съм се отказала от хомеопатията.
Но имам чувството че това за майките в един момент може да се използва като оправдание от хомеопата.
Когато той  вижда че нещо не може да въздейства върху детето,и да се възползва от това,че  майката е виновна като поддържаща причина,че детето не се оправя,въпреки че ХЛ е най-точното според него.
А за моето дете бих казала,че при него не се касае за връщане назад,а изобщо за липса на подобрение след ХЛ.Преди време напролет така беше със заекването му,2 месеца нон стоп заекване,без повлияване от никое от дадените ХЛ,така ли все майката е виновна,че никое от 5,6 ХЛ,които смени хомеопата не му повлияха.
Тарентулата му е определена като конституция.А това за излекуваното дете го четох снощи.

Сега наесен с Тарентулата,на два пъти я пи,даже втория път именно с нея стопирахме бронхит,т.е. помогна на детето да не направи бронхит,но за психологическите му проблеми нищо.

По принцип между мен и детето има много силна връзка,симбиоза,и основния проблем идва от там.
психоложката беше казала,че детето изпитва нужда да се отдели от мен от една страна,т.е. в случая визира да ходи на ДГ,а от друга страна изпитва страх да се отдели от мен,от 3-та страна е ревността от сестра му,и става  сложна......
Влиянието, което има майката върху детето, може да бъде проследено. Ако хомеопатът злоуптребява с това, не е добре. Ако детето е спасило бронхит, а емоционално не се чуства по-добре, това говори за симптоматично подобрение, а в перспектива-потискане. Не мога да гадая, не познавам случая ви, но има начин да разберете какво се е случило.

# 408
При шарка дава ли се ХЛ лекарство или не е необходимо?Да знам да звъня ли утре на хомеопата.

# 409
При шарка дава ли се ХЛ лекарство или не е необходимо?Да знам да звъня ли утре на хомеопата.
Ако шарката протича нормално, ако детето се справя добре, не е нужно лекарство. Но все пак звъннете на хомеопата си, за да знае.

# 410
Ако шарката протича нормално, ако детето се справя добре, не е нужно лекарство. Но все пак звъннете на хомеопата си, за да знае.
Благодаря!  Hug

# 411
Благодаря!  Hug
Да я изкарате лесно и скоро да се похвалите, че сте добре Simple Smile

# 412
  • Пловдив

На нас ни дадоха,въпреки че според мен протичаше леко...Онова "стандартното" за шарка-Рус.токс или нещо подобно.

# 413
Сигурна съм, че разболяването много зависи и от емоционалното състояние, но не мисля, че има промяна в средата от преди.  Винаги сме имали проблеми в семейството....

Сама си отговаряш...но понеже винаги е имало проблеми се предполага, че детето трябва да е свикнало с тях....или аз нещо не разбрах?

Да, май нещо такова имам предвид.
А между другото и тримата сме на хомеопатия, но...какво от това?

# 414
  • София, "Младост 3"
Здравейте,

имам един ВЪПРОС и моля да ме извините ако вече е задаван и има отговор. Въпроса е следния:
моя приятелка за първи път посещава класически хомеопат и от 2-3 седмици е на лечение. Обаче има желание да забременее.

- класическата хомеопатия влияе ли и как на една евентуална бремеост?

Моля да споделите мнението и опита си.
Благодаря предварително!   bouquet

# 415
Само положително може да повлияе! Аз ако не бях  отишла на Х преди време да си реша най-вече емоционалните проблеми сега можеше още да нямам бебе.

# 416
Здравейте
Моля да ми препоръчате хомеопат от София/ може и Ботевград- до Враца като разстояние/  Laughing

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 18:31 от Nevidim_a

# 417
здравейте ,въпрос към хомеопатите- програма ISIS ли ползвате или друга?

# 418
RADAR Opus ползвам

# 419
Бихте ли ми препоръчали хомеопат от София, при който мога да запиша децата като GP?
Какво мисли хомеопатията за отстраняване на третата сливица?
Лекуваме астма при големия.От раждането си, постоянно е на лекарства.Започнахме хомеопатия от лятото.Сега го водих на преглед УНГ и според доктора всичко сме щели да си спестим ако сме му били извадили третата сливица.
Да питам и за малката  Simple Smile
Тя от 3-4 месеца е със сополи и стичащи се секрети, предизвикващи хрипове.Личната е с опасения за бронхиолит, хомеопата е категоричен, че няма такова нещо.Температура не е вдигала.Приема хомеопатично лекарство.Какъв е разумния период за изчакване?Пие лекарство - оправя се.След седмица най-много пак се влошава състоянието и.На какво се дължи това?

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 12:26 от карамелена

Общи условия

Активация на акаунт