Въпроси към Класически хомеопати 19

• 46 515
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Е,как мъжете ви не вярват в хомеопатията  newsm78
 Като лекувате детето си те не виждат ли оздравяването  Thinking

Аз пък искам да питам приемат ли се ХЛ по време на месечен цикъл? И ако не- защо не?

Приемат се разбира се, освен ако хомеопатът не ви е предупредил друго, конкретно за конкретен случай.

# 601
Е,как мъжете ви не вярват в хомеопатията  newsm78

Ами ей така не вярва, мисли си, че е оздравяло ей така от само себе си  Rolling Eyes досега всичко което сме лекували е ставало по-бавно във времето

От една гледна точка, обаче, съпругът е съвършено прав - излекуването става от самосебе си. Хомеопатичните лекарства НЕ лекуват. Лекува жизнената сила на човека. Организмът сам се лекува, провокиран от ХЛ....следователно е от самосебе си.
Докато при алопатията медикамента е този който действа чрез активното си вещество; дозата има значение, нужно е да има натрупване и т.н. Алопатичният медикамент директно пречи на размножаването на бактерийте (ако е антибиотик) или директно се намесва в конкретен биохимичен процес, без оглед на цялостната динамика на организма - затова има странични действия и противопоказания и още куп други неща, и най вече такв медикамент е следствие на симптоматично предписание, а то няма нищо общо с първопричината за болестта.

# 602
  • на плажа
Е,как мъжете ви не вярват в хомеопатията  newsm78

Ами ей така не вярва, мисли си, че е оздравяло ей така от само себе си  Rolling Eyes досега всичко което сме лекували е ставало по-бавно във времето
Моят мъж не вярва и не го виня, защото при нас последните двама нищо не направиха. При втория имаше поне развитие на симптомите ( от здраво дете  2 седмици завлачихме кашлица с хрема  ooooh!) и за капак по празниците не си вдигна телефона, а трябваше да се чуем, за да смени схемата на прием. Сега отново съм без хомеопат  Crazy и се лекуваме със сиропи  Crazy. Кажи ми на мен още колко да вярвам?! Искам, но вече .....

# 603
Пречи и не могат да се съчетават.
Как точно пречи , аз си мислих , че се допълват. Shocked

Koe точно не може да разберете ? Едното е хомеопатия, другото е алопатия, нищо че не е синтетичен препарат.

Разликата между хомеопатичните и алопатичните лекарства и препарати е в това, че първите (хомеопатичните) ......................
ХОМЕОПАТИЯ И АЛОПАТИЯ СА НЕСЪВМЕСТИМИ, НЕ СЕ ДОПЪЛВАТ, НЕ СЕ ПОДПОМАГАТ !

Благодаря за разяснението , значи не е бил бившият ни хомеопат прав отново , като ни препоръчваше да не се спират хомеопатичните лекарства, по време на прием на антибиотиците в болницата , а и после в къщи ....... Също така препоръчваШЕ да се дават на детето по 5 коластри и зелени енергий пак успоредно с хомеопатичното лекарство , когато започне да се разболява.....

И моят мъж не вярва , след като и трите пъти при опит за лечение с хомеопатия стигаме до болница ...... по едно време и аз взех да губя вяра , даже питах в тази тема дали е възможно следният казус -  хомеопатия да не влияе на човек...

# 604
А нашият хомеопат при обаждане че детето вече втори ден реве от болки в корема и почна да повръща, ми обясни да си продължавам със същото ХЛ и като много реве да му дам нещо обезболяващо, например бусколизин! И на мен много не ми се връзва с хомеопатичното лечение, още повече  че не забелязвам ефект от него в този случай.

# 605
Здравейте ! Явно въпросите, които имам са за тук.
Най- основното ми питане е дали хомеопатията може да бъде вредна за бременни?
Също така ме интересува в това толкова грипно време възможно ли е да пия профилактично неща като парагрип или инфлуцид. Пия 2-3 пъти на ден по десетина капки клеева, но се чудя тя до колко ме пази? И за дете около 3 год. нужно ли е да давам нещо, ако не ходи на ясла?

# 606
  • Пловдив
А нашият хомеопат при обаждане че детето вече втори ден реве от болки в корема и почна да повръща, ми обясни да си продължавам със същото ХЛ и като много реве да му дам нещо обезболяващо, например бусколизин! И на мен много не ми се връзва с хомеопатичното лечение, още повече  че не забелязвам ефект от него в този случай.

Shocked Директно,ако ми отговори така го... #2gunfire Как може...

# 607
  • Пловдив
Също така ме интересува в това толкова грипно време възможно ли е да пия профилактично неща като парагрип или инфлуцид. Пия 2-3 пъти на ден по десетина капки клеева, но се чудя тя до колко ме пази? И за дете около 3 год. нужно ли е да давам нещо, ако не ходи на ясла?

На втория въпрос-Не,няма такова нещо като "да взема нещо профилактично" Crazy Това ни е наследство от нормалната медицина и наистина е трудно да се отърсим от нея... А и най-добре,ако решиш наистина да се лекувате с хомеопатия,намери си Класически хомеопат и прочети темата "Информативно за хомеопатията".Ще ти е от полза. Peace

п.п. Моят син днес видимо е по-добре,сега Т е 37,2,няма оплаквания,но на обяд сам ми обърна внимание,че има нещо на врата-подули са се леко лимфните възли от дясно.Та ще наблюдавам и докладвам пак...След огромните сливици,сега и това.Ама тоя вирус или каквото е там,си е доста...гадничък. ooooh!

# 608
Aко това е обичайната паста за зъби, която ползвате от дълго време е малко вероятно организма да я разпознае като лекарство, освен това количествата там са по малки. И все пак е добе по време на хомеопатично лечение да се ползва хомеопатична паста за зъби.
Моята паста е хомеопатична, но си съдържа алое и силика.
На мен лично ми се струва, че естествените хранителни добавки и витамините не би следвало да си пречат с хомеопатичните, а напротив - да работят в една и съща посока /изключвам някакви свръх силни билки/.

# 609
  • Пловдив
Как мислите,може ли с Т 37,зеленикави сополи,които като смърка навътре после изкарва храчки...та може ли така да стане бронхит Rolling Eyes А иначе е добре детето...

# 610
Как мислите,може ли с Т 37,зеленикави сополи,които като смърка навътре после изкарва храчки...та може ли така да стане бронхит Rolling Eyes А иначе е добре детето...
Ами моят син(без да искам да те стряскам) беше така известно време, една нощ се закашля леко и вдигна висока темп. и се оказа пневмония. Ама вс. по- късно се оказа и че има възпалена трета сливица, която не знаехме,че има и не се лекуваше и вероятно това довеждаше до ред усложнения,че имаше месец и половина поне сополки.

# 611

И моят мъж не вярва , след като и трите пъти при опит за лечение с хомеопатия стигаме до болница ...... по едно време и аз взех да губя вяра , даже питах в тази тема дали е възможно следният казус -  хомеопатия да не влияе на човек...

E то не е имало хомеопатично лечение, за да има на какво да вярва.

Не, не е възможно хомеопатията да не влияе на човек просто ей така. Нищо не се случва просто ей така. Възможно е да има пречки пред излекуването; възможно е да има възбуждаща и подържаща причина на състоянието и добрият хомеопат ще разбере това. Подчертавам ДОБРИЯТ. Виждам, че вие не сте се лекували с хомеопатия, дори да са ви казвали друго нещо....

# 612

Нали не е нужно да ти казвам, че хомеопатът ви не е много читав ? Еле пък с тази препоръка за бусклизин. Хомеопатия май само е сънувал или и той/тя не знае какво точно е.

# 613

Хомеопатията НЕ може да бъде вредна, ако лечението се води от класичеси хомеопат. Както ставаме свидетели тук много от онези които се наричат класически хомеопати въобще не са такива и си нарушават принципите на корем.

Хомеопатията МОЖЕ много да навреди на една бременна, ако предписанията не се правят съгласно принципите на класическата хомеопатия. Може да навреди на нея и на детето й; може дори да предизвика спонтанен аборт.

В хомеопатията НЯМА такова нещо, като профилактичен прием на лекарства. Има го по ТВ рекламите. Телевизорът не е хомеопат. Съветвам те да не пиеш нищо от изброените неща, ей така профилактично.

Съвсем отделен въпрос е, че тези препарати които посочи  НЕ са хомеопатични, въпреки че се водят за такива. Производството и приложението им е в РАЗРЕЗ с всички принципи на истинската хомеопатия.

Ако искаш да се лекуваш хомеопатично - намери си свестен класически хомеопат и внимавай в избора...защото  свестните хомеопати са мноооого малко...така излиза от всичко което чета тук да споделят другите.

# 614
Ами аз харесвам д-р Михайло, но при него записването и ходенето е толкова сложно и трудно, че в крайна сметка пак стигам до моята лична лекарка, която обаче за мой късмет обикновенно прибягва към хо,еопатия, може би такава която вие не признавате- но поне на опаковките пише, че лекарствата са такива??? newsm78 Както и на споменатите от мен продукти, които вс. не съм си купила заради рекламите.

Общи условия

Активация на акаунт