Коледа 2011 - тема 4

  • 96 484
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 207
.... Пекох Джинджифилови сладки - любимите ми са,много ароматни,как трябва да ги захранявам - затворени в кутия ли?И Глазурата кога трябва да я сложа - предполагам предния ден,когато ги поставя в поднос,защото ако ги намажа и после пак ги сложа в кутия ще се слепят  newsm78 Всъщност аз взех една глазура-писалка на Dr.Oetker пък да видим...


Освен слепващата смес белтъци+пудра захар+лимонв сок има ли друга смес подходяща за слепване на къщичка,че все пак малки деца ще я хапват,да не стане фал... Rolling Eyes

. Имай предвид, че шрифта на Йоткер не съхне много бързо, като белтъчната глазура. ..


Хм,колко бавно съхне - 1 денонощие или направо отсега да ги нашаря?С глазурата ако са една върху друга слепват ли се?

# 316
  • Варна
  • Мнения: 58
Искам да запитам vanilla - бадемовите бисквитки на дядо Коледа колко изтрайват? Те пак са маслени, но да попитам все пак, стават ли отсега да се правят?

# 317
  • София
  • Мнения: 1 488
Момичета, помагайте  Praynig

Този звезеден анасон го няма никъде в големите вериги. Само в Карфур не съм проверела, че ми е много далече, на другия край на София.

Искам да направя меденките на Джули, но ми се иска да си ги направя по рецепта, без да прибавям или махам нещо.

  bouquet

# 318
  • Мнения: 235
Момичета, помагайте  Praynig
Този звезеден анасон го няма никъде в големите вериги. Само в Карфур не съм проверела, че ми е много далече, на другия край на София.
Искам да направя меденките на Джули, но ми се иска да си ги направя по рецепта, без да прибавям или махам нещо.
  bouquet

Това е билка и  може да го намериш и в билков аптека или смесена аптека Peace

# 319
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Петяя, ти къде си?

jerry, с каквото и да украсяваш, трябва да изчакаш да изсъхне всичко добре, за да слагаш сладките една върху друга.... С РА съхненето е супер бързо, но аз ги оставям за час примерно. Ако има плътни неща и повече. Шрифтовете на Доктора им трябва поне ден.... А и за ден пак има лека лепкавост според мен. Аз съм ги ползвала веднъж и така и не ги изтеаях и ги омазах.  Rolling Eyes

# 320
  • Мнения: 29
Момичета,моля за съвет-направих едни ореховки от орехи и белтъци и съвсем малко брашно,но ги пресуших и станаха доста твърди-има ли начин да овлажнеят,т.е да омекнат малко?

# 321
  • София
  • Мнения: 1 488

Аз съм в Обеля. По принцип работата ми е в Дианабад, но не съм с кола и придвижването ми е трудно - дежет дена път с камили  ooooh!

# 322
  • Варна
  • Мнения: 435
Здравейте, страхотни вкусотийки правите всички.

Аз снощи направих меденките на Джемма, доколкото прочетох на тях понеже са с олио не им трябва много време да омекнат. Докато бяха още топли и мекички ги пробвах, имат невероятен вкус. Но как да ги съхранявам като станаха големи формичките и нямам такива големи кутии, оставих ги в панера в найлонова торбичка да видим дали ще омекнат. За пръв път правя и за пръв път ще пробвам украса с РА, дано се получи нещо.  Praynig


Искам да попитам ванилените кравайчета какъв вкус имат - като масленка, като бисквита, като меденка, какво точно им наподобява вкуса  newsm78

# 323
  • София
  • Мнения: 10 253
Момичета,моля за съвет-направих едни ореховки от орехи и белтъци и съвсем малко брашно,но ги пресуших и станаха доста твърди-има ли начин да овлажнеят,т.е да омекнат малко?
Ако пробваш да им сложиш резенче ябълка в кутията? Поне при меденките това действа?
 Това вместо запис. Simple Smile
Направих меденките, украсихме ги, ще правя линцеровите и може би още един вид. Вчера си купих частите на къщичката от Икеа и почивните дни ще  я направим. Миналата година си ги пекох и рязах, но сега изхитрях. Laughing

# 324
  • Мнения: 520
От къде си купувате "масата" за украсяване на меденките, благодаря!

# 325
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Петяяя, аз съм в Хаджи Димитър и щях да ти предложа да ти дам, но май и тук няма да ти е много удобно. Ако все пак решиш - пиши. Пробва ли в Темпо?

Alokazia, кутии от обувки например.... Не знам дали найлона е добра идея....  newsm78

dani777, можеш да си омесиш, да си поръчаш онлайн или да си купиш от Илчовски и Змееборец. На първа страница има линк към Тортената библиотека - там има адресите на двата магазина, рецепти за фондани. Отделно има и адреси на онлайн магазини.  Peace

# 326
  • Мнения: 43
Момичета, помагайте  Praynig
Този звезеден анасон го няма никъде в големите вериги. Само в Карфур не съм проверела, че ми е много далече, на другия край на София.
Искам да направя меденките на Джули, но ми се иска да си ги направя по рецепта, без да прибавям или махам нещо.
  bouquet

Това е билка и  може да го намериш и в билков аптека или смесена аптека Peace
Аз успях да намеря в магазин Хит- беше при сладките подправки ( ванилия,карамфил, канела и др.

# 327
  • Мнения: 1 243

звездовиден анасон вчера съвсем случайно открих и в "кауфланд"! Wink

след малко започвам да забърквам анасоновите дукати! Wink

много харесах и едни шоколадово-ментови претцел сладки от блога на ирина купенска и сега се чудя къде да намеря ментова есенция..

# 328
  • София
  • Мнения: 1 488
Много благодаря, момичета.
Довечера ще проверя пак в ХИТ, че ми е близо.   bouquet Hug

# 329
  • Sofia
  • Мнения: 4 848

много харесах и едни шоколадово-ментови претцел сладки от блога на ирина купенска и сега се чудя къде да намеря ментова есенция..

Можело и с ментов ликьор да се замени, ако питаш мен, направо и малко мента да сложиш, няма да има проблем Peace

Общи условия

Активация на акаунт