Коледа 2011 - тема 4

• 96 484
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Добър вечер момичета- да добавя и моите творения.
Благодаря много на всички за съветите, без които нямаше да успея.

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 23:26 от portokalche

# 301
Момичета, поздравления за усилената подготовка и ентусиазма ви да създадете Коледна атмосфера и уют в домовете си Hug Аз почти нямам време, но ви чета редовно и за дега се отчитам само с медените къщички...меденките на Джемма вече са история (всичко се изяде за 2 дни Joy)...ще има допълнително тези дни. Планувам да замеся едни линцери и трюфели утре...

Още снимки тук

# 302
Fior-страхотна къщичка и Дж.бисквитки-Много ми  харесват!
Татитт- благодаря ти за хубавите думи!И за това, чеси давала отговори, които аз не съм могла.
Електра 86-благодаря ти от сърце!
Тари- лешниковите топчета са  ти се получили страхотно!
Катти м- съжалявам, че не съм ти отговорила,последните дни нямах никаква възможност да пиша тук през деня...Видях, че са ти отговорили, но не съм прочела всичко.Сега започнах от дните, които съм пропуснала.. Ябълките не съдържат ттолкова пектин ,колкото дюлите и по-специално семенниците и семките, но в рецептата съм написала, че това може да се  компенсира с пектин. Това е продукт, специално българският, който се получава от ябълки- не знам как го извличат..но е 100 % натурален и можеш да сгъстиш с него какъвто плодов сок искаш.
Вафи- чудна коледна къщичка!Обичам такива рустикални къщурки!Надявам се да ти допаднат плодовите бонбони!
Мими-много хубави линцери
Умбра- красива елха от рулца! и другите сладки са супер!Пожелавам ти страхотна почивка!Ще ни липсваш!Да снимаш и да разказваш впечатления!
Гуинет –приказни бонбонки!
Верано-много обичам тези сухарчета!А твоите изглеждат много вкусни!ОО копчетата са страхотни!...И шоколадовия венец!
Кали-това се разтопени маршмелоуз-като отвориш линка се вижда рецептата-Йоли е направила същите, но главичките са по-красиво оформени.

Лурдес, според мен меденките на Джемма нямат нужда да престояват, защото са с олио. Аз ги правих преди 3 дни и са си мекички.
Момичета, някой има ли идея, ако заменя кокосовите стърготини в бонбоните Рафаело със смлени лешници или орехи какво ще стане? Искам да направя някакви бели бонбони, а хич не съм по кокоса.

Савина33, можеш- ще получиш по- различни на вкус бонбонки, а можеш да видиш тук, аз какви направих
Белинда, аз бих ти предложила да сложиш още малко пудра захар ,да направиш топче и от двете му страни да притиснеш половинки от орехи.

By-браво!
Фреза-сладките не лютят, когато се слага джинджифил-аромата е по-отчетлив.сигурно си забелязала, че има силен аромат напомнящ лимон
Аз редoвно използвам като правя индийско, правя чай и салата...а в кексчета и бисквити е....получават се със страхотен аромат.Опитай тези-изчезнаха на мига, когато обявих края на снимките! Или тези- който ги е опитал е останал очарован.
Бени2-много хубави и празнични бисквитки!
Малка маймунке- чудесна идея!
Портокалче, изобилие от вкусни  и красиви неща си показала!

Много писах и се постарах да не пропусна някой.Много красиви неща сте сътворили!

От мен един  лек десерт, с който може да напълните мъфинчета,ако искате.Много свеж . Аз винаги приготвям и по нещо такова леко, за празниците.

Крем с лайм

и същите   белтъчни кексчета, които са много,много леки с друг крем.

# 303
narina-ей това е моята къщичка-много ми хареса- като от приказката Хензел и Гретел!Чедничка е !!!!!!!!!

# 304
Ей, момичета, благодаря ви за милите думи!  Hug Ако знаете само колко съм горда, че макар и със скромен принос успях да се впиша във вашите редици.  Crazy

# 305
От мен едни бисквитени къщички за чашиSimple Smile Тестото беше много сполучливо и за работа и като вкус. Нито една от фигурките не се деформира. Дала съм и шаблони за къщичките.

# 306
  • Варна
Тази година най-сетне успях да направя и аз меденките на Джули Simple Smile Понеже закъснях с приготвянето им, се притеснявах, че няма да има време да омекнат, но всъщност се оказа, че те въобще не станаха твърди. Правих ги с пудра захар и масло. Не можах да намеря готова смес за меденки и слагах на око, но май леко съм прекалила, или пък не съм свикнала с толкова наститен аромат. Поне вкъщи наистина замириса на Коледа Wink

# 307
ау ,лулу! Страхотни къщички,просто разкош.
Рано сутринта такова изкуство ми напълни очите  bouquet smile3501

# 308
Лулу, страхотни къщички са се получили!И снимките-приказно е!

# 309
  • Sofia
Не виждам на лулу! снимките  Cry

# 310
Привет и от мен  Simple Smile от няколко дена чета темичката и вече съм и фен  Hug
Вдъхновена от творбите ви скромно ще се отчета и аз - едни меденки, едни ванилени кравайчета и бисквитките за отшелници Simple Smile Всичко това опекох снощи  Laughing Какъв аромат само се носеше навсякъде.
Искам да попитам бисквитките за отшелници не успях да ги намажа снощи с глазурата, всъщност може ли и без нея /не съм ги опитала още/, ако днес сложа глазурата, нали няма да ги прецакам  newsm78 . А не стават ли много сладки с толкова пудра захар в глазурата, и с каква сметана се прави - от течната сладкарска ли или заквасена  Peace

# 311
Тук са моите произведения до момента,на които му се гледа:)

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2820562202922.2148372.1 … &l=6e3c627c20

# 312
И аз вчера пекох,че в понеделник има Коледен базар в детската градина и дано не се изложа...Само дето мъжо и малката са сами днес вкъщи,дано като се върна все още нещо е останало  Mr. Green Пекох Джинджифилови сладки - любимите ми са,много ароматни,как трябва да ги захранявам - затворени в кутия ли?И Глазурата кога трябва да я сложа - предполагам предния ден,когато ги поставя в поднос,защото ако ги намажа и после пак ги сложа в кутия ще се слепят  newsm78 Всъщност аз взех една глазура-писалка на Dr.Oetker пък да видим...
Другото ми произведение са бадемови коледни бисквитки и линцери - тях предполагам може още довечера да слепя със сладко,овалвам в пудра захар и затварям в кутия,нали?

Освен слепващата смес белтъци+пудра захар+лимонв сок има ли друга смес подходяща за слепване на къщичка,че все пак малки деца ще я хапват,да не стане фал... Rolling Eyes

# 313
  • София
И аз вчера пекох,че в понеделник има Коледен базар в детската градина и дано не се изложа...Само дето мъжо и малката са сами днес вкъщи,дано като се върна все още нещо е останало  Mr. Green Пекох Джинджифилови сладки - любимите ми са,много ароматни,как трябва да ги захранявам - затворени в кутия ли?И Глазурата кога трябва да я сложа - предполагам предния ден,когато ги поставя в поднос,защото ако ги намажа и после пак ги сложа в кутия ще се слепят  newsm78 Всъщност аз взех една глазура-писалка на Dr.Oetker пък да видим...
Другото ми произведение са бадемови коледни бисквитки и линцери - тях предполагам може още довечера да слепя със сладко,овалвам в пудра захар и затварям в кутия,нали?

Освен слепващата смес белтъци+пудра захар+лимонв сок има ли друга смес подходяща за слепване на къщичка,че все пак малки деца ще я хапват,да не стане фал... Rolling Eyes

Слепване с карамел, аз така процедирам. Джинджифиловите сладки съхранявам на тераста в метална кутия, но ти защо ще ги украсяваш? Аз правя тези на Зори и те си се украсяват при печенето със стафиди или цитрусови корички. Имай предвид, че шрифта на Йоткер не съхне много бързо, като белтъчната глазура.

BiankaD, благодаря ти за отговора, решшила съм със сигурност да пробвам твоите плодови бонбони и ще ползвам семките на ябълките плюс допълнително ябълков пектин (сега се сетих, че си купувах преди да пия).

# 314
  • Пловдив
BiankaD, благодаря за хубавите думи Hug
Белтъчните ти кексчета ще се пробват, с това тофи фи по средата изглеждат толкова апетитно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт