Коледа 2011 - тема 4

  • 96 527
  • 737
  •   2
Отговори
# 330
  • Мнения: 1 329
И аз да покажа щолен курабийките, които заформих. Няма само щолени да ядем Simple Smile

# 331
  • Мнения: 79
Петяя, виж и този линк дали ще ти е от полза:

http://www.kulinarno-joana.com/places-and-goods/
  bouquet

# 332
  • Вече на светло в София
  • Мнения: 1 353
Може ли да предложите рецепта за меденки като за съвсем начинаещ . Никога не съм правила коледни сладки  искам да опитам нещо просто. Не можах да намеря меденките на Джули,  които толкова много хвалите.

# 333
  • София
  • Мнения: 1 488
Петяя, виж и този линк дали ще ти е от полза:

http://www.kulinarno-joana.com/places-and-goods/
  bouquet


Благодаря verano azul    bouquet

# 334
  • Мнения: 1 243

много харесах и едни шоколадово-ментови претцел сладки от блога на ирина купенска и сега се чудя къде да намеря ментова есенция..

Можело и с ментов ликьор да се замени, ако питаш мен, направо и малко мента да сложиш, няма да има проблем Peace

от тази за пиене имаш предвид, нали? мента "пещера"? Wink и на мен ми хрумна това..

# 335
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 171
Ауууу, големи красоти, напълниха ми се очите.   bouquet

Искам да запитам vanilla - бадемовите бисквитки на дядо Коледа колко изтрайват? Те пак са маслени, но да попитам все пак, стават ли отсега да се правят?

Аз ги правих миналата година за първи път - някъде в началото на декември. В самото начало бяха страхотни, но като престояха и се попромениха. Тоест пак бяха вкусни, но не така както след опичането. Така че моят съвет е да ги направиш колкото се може по-близо до Коледа. Peace

# 336
  • Мнения: 29
Момичета,моля за съвет-направих едни ореховки от орехи и белтъци и съвсем малко брашно,но ги пресуших и станаха доста твърди-има ли начин да овлажнеят,т.е да омекнат малко?
Ако пробваш да им сложиш резенче ябълка в кутията? Поне при меденките това действа?
 Това вместо запис. Simple Smile
Направих меденките, украсихме ги, ще правя линцеровите и може би още един вид. Вчера си купих частите на къщичката от Икеа и почивните дни ще  я направим. Миналата година си ги пекох и рязах, но сега изхитрях. Laughing
Валенцето, блгодаря  bouquetЩе пробвам с ябълка,дано омекнат малко,че иначе не знам какво ще ги правя.

# 337
  • София
  • Мнения: 979
Може ли да предложите рецепта за меденки като за съвсем начинаещ . Никога не съм правила коледни сладки  искам да опитам нещо просто. Не можах да намеря меденките на Джули,  които толкова много хвалите.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240784.msg5756795 -Заповядай, меденките на Джули. На първа страница има линкове към  всички рецепти.

# 338
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Може ли да предложите рецепта за меденки като за съвсем начинаещ . Никога не съм правила коледни сладки  искам да опитам нещо просто. Не можах да намеря меденките на Джули,  които толкова много хвалите.
Всичко е на 1-ва страница! И на Джули и на Джемма не са трудни!

Според мен от ментата трябва да сипете мнооого, за да се постигне нужния ефект, а това ще разводни тестото или сместта. Ментова есенция има в магазинчето на три уши.

Дарилка, прекрасни  Hug

# 339
  • Мнения: 17
Момичета имате ли идея от къде да намеря намеря пош като този с който се украсяват сладките, да има тънък накрайник newsm78 Все на пластмасови попадам с едни смешни приставки и се изчерпах от към идеи. И в онлайн магазините нещо не намирам такъв  Sad

# 340
  • София
  • Мнения: 1 488
Момичета имате ли идея от къде да намеря намеря пош като този с който се украсяват сладките, да има тънък накрайник newsm78 Все на пластмасови попадам с едни смешни приставки и се изчерпах от към идеи. И в онлайн магазините нещо не намирам такъв  Sad

Здрасти kokon7 ,

http://www.cookibooki.bg/23-Накрайници-и-щипки/View-all-products.html  виж тук, ако не си все още. Аз от тук си поръчах само пошове.

# 341
  • Пловдив
  • Мнения: 789

Искам да попитам ванилените кравайчета какъв вкус имат - като масленка, като бисквита, като меденка, какво точно им наподобява вкуса  newsm78
Вкусът им е като на масленка. Моите ги правих с орех, разбира се, усеща се и ореха.
Много са вкусни, направи ги, няма да съжаляваш.
Съвет от мен- нареди ги на малко повече разстояние едно от друго в тавата. Моите се надуха и на първата тава, не бях преценила добре отстоянието. И още нещо- след като ги извадиш от фурната, остави ги да поизстинат 3-4 мин. преди да ги оваляш в пудра захар.
Успех!!!

# 342
  • Мнения: 240
Здравейте! Някой по назад в темата питаше за ябълков пектин - преди малко си купих от кварталния ПроМаркет за 2,55 лв от щендера са диабетични храни, подсладители и др.

Ето такъв


Звездовиден анасон си купих миналата година от Кауфланд, но понеже имам още не съм се заглеждала дали имат.

# 343
  • Вече на светло в София
  • Мнения: 1 353
Благодаря , Брук Дейвис Tatitt Hug
Уж ги търсих на първа страница Thinking явно съм кьорчо.
Ще пробвам  Peace

# 344
  • Мнения: 155
scaramouche, мисля, че в блога на Йоана по повод други ментови сладки се казваше, че може да се използват и ментови капки купени от аптека. Но доколкото си спомням май трябваше да се слага по-малко отколкото есенцията, защото бил много силен аромата. Дано не бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт