Коледа 2011 - тема 4

• 96 401
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Мацки, в коя хранителна верига във Варна може да се купят белтъци на прах за роял айсинг?

# 406
  • Вече в моята си приказка...
Я вижте как може да си направите сами коледни формички и не само... ТУК  Peace

# 407
  • Испания и Стара Загора
Всички сте направили прекрасни неща.Да покажа и моите меденки.За първи път украсявам и мисля,че се получиха добре.Рецептата е от баба ми. Peace

2 яйца,
1 ч.ч. захар,
1ч.ч. олио,
канела,ванилия,
3-4 с.л. разтопен мед,
1 бакпулвер
брашно за меко тесто(около 3ч.ч.).

# 408
Може ли някой да ми каже на колко горе-долу се равняват 80гр смлени орехи? Опитвам се да направя ванилените кравайчета, но нямам везна, за да премеря.

# 409
Според мен са шепа шепа и половина ама пак зависи, на око Simple Smile
Благодаря за рецептата диамантче Wink Ще се пробва още утре. Също така и ябълковия сладкиш Wink

# 410
  • гр.София
Добре де аз да питам пак за тези ванилени кравайчета, миналата седмица правих два пъти, единият път разтопих маслото в микровълновата и ми стана тестото като кексово и аз сложих още доста брашно, съответно те станаха доста твърдички, вторият път направих всичко както си трябва но ми се разляха в тавата(не съм я мазала с мазнина) и доста чупливи хем изчаках да изстинат. Кажете моля Ви къде бъркам, утре съм решила пак да правя  Mr. Green

# 411
Здравейте момичета, аз до сега се отчетох със ААК, меденките на Джули и ваниловите кравайчета. Всичко до сега оцелява, пазено добре в кутии, но по всяка вероятност ще забъркам още меденки че си имам една 3 годишна помощничка която само се навърта около формичките и иска да прави и тя нещо.
Исках да ви попита някой правил ли е курабийки с късметчета http://kulinarnimisli.wordpress.com/2009/10/31/k%D1%83%D1%80%D0% … 0%B5%D0%B4%D0%B0/ по тази рецапта, много интересна ми стори идеята, но се чудя те дали могат да издържат до коледа или Нова година?
Хубав ден!

# 412
Добре де аз да питам пак за тези ванилени кравайчета, миналата седмица правих два пъти, единият път разтопих маслото в микровълновата и ми стана тестото като кексово и аз сложих още доста брашно, съответно те станаха доста твърдички, вторият път направих всичко както си трябва но ми се разляха в тавата(не съм я мазала с мазнина) и доста чупливи хем изчаках да изстинат. Кажете моля Ви къде бъркам, утре съм решила пак да правя  Mr. Green

Laughing Моят опит е почти същият, само където не повторих.
Направих ги със страшни мъки кравайчетата. Едва ги оформях, то лепнеха, то беше страшна работа  Laughing
Успях някак си да ги набутам в тавата и при печенето се разтекоха умопомрачително  Laughing

# 413
  • София
Първият ми опит с кравайчетата беше относително сполучлив. Но тестото се ронеше (беше рецепта без жълтъци), в тавичката се поразляха, после се натрошиха някои...
Но вчера пак правих и станаха супер! Взех друга рецепта, оставих тестото да "преспи" през нощта, че и през деня.. беше лесно да се работи с него след това (нямаше трохи), да се направят кравйчетата, пекох ги върху хартия, без допълнителна мазнина. И станаха като истински! Опитайте пак  Peace

# 414
  • София
На мене досега само веднъж ми се "разляха" кравайчетата и бяха трошливи и според мен - от маслото е. Купете си хубаво, скъпо немски или датско масло, ще видите, че ще станат супер Peace В по-евтините масла явно има повечко водица и това се отразява на тестото.
В краен случай - като видите, че тестото е по-меко, оваляйте ги на топченца, вместо на кравайчета, стават супер Peace

# 415
иху   и аз успях малко късно да си изпека меденките Simple Smile

меденки на Джули от Наталина

станаха невероятни, толкова са вкусни Simple Smile използвах готова подправка за меденки  Peace

сега чакат да бъдат украсени- може ли линк към онзи руския форум с украсените меденки не можах да го открия  Crazy

# 416
Може ли някой да ми каже на колко горе-долу се равняват 80гр смлени орехи? Опитвам се да направя ванилените кравайчета, но нямам везна, за да премеря.

ако са много ситни смлени, както трябва да е за кравайчетата - 4 с.л. с връх!  Simple Smile

според мен, за кравайчетата е важно да се сложи нишестето, а не да се заменя с брашно, от една страна, и от друга - да се пекат наистина върху хартия без никаква мазнина, защото те сами по себе си са доста маслени.. аз ги направих с ниско-масленото масло "бор-чвор", обикновено ползвам същото "президент", но щеше да ми дойде доста за семейния бюджет, ако във всички коледни сладки бях сложила от него.. та - доволна съм от маслото "бор-чвор" с две думи! моите кравайчета се получиха от първия път, не можах да счупя нито едно при овалването и сега направо се топят в устата..

направих, разбира се, една грешка, защото иначе нямаше да съм аз - не изчаках много хубаво да изстинат, поръсени със захарта, преди да ги прибера в кутията, и сега на местата, на които са се допирали пудрата захар е паднала..
 Rolling Eyes

# 417
lux , не знам дали това имаш предвид, но тук също има големи красоти Hug
http://www.liveinternet.ru/users/4139131/post192683161/

# 418
lux , не знам дали това имаш предвид, но тук също има големи красоти Hug
http://www.liveinternet.ru/users/4139131/post192683161/

благодаря много днес мисля да украся няколко като за начало като заспят зверчетата довечера Simple Smile  Hug  bouquet

# 419
Леле,от кога я търся тази тема -връщаме се да чета  Heart Eyes!

Общи условия

Активация на акаунт