Коледа 2011 - тема 4

• 96 368
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • гр.София
мерси на всички ви за отговорите за ванилените кравайчета, втория път бяха на топченца и пак се разляха, станаха като монета от левче  Mr. Green сега съм си купила немско масло иначе преди ги правих с верея  Peace стискайте палци да станат  Crazy

# 421
  • София
В интерес на истината и аз не бях доволна от Вереята...  и май точно с такова масло ги правих предния път (в супера нямаше друго...а зорът беше голям  Mr. Green

# 422
  • гр.София
В интерес на истината и аз не бях доволна от Вереята...  и май точно с такова масло ги правих предния път (в супера нямаше друго...а зорът беше голям  Mr. Green
Дано е от вереята, сега съм подготвена с немско масло  Mr. Green само да се прибера от работа след 2 часа и почвам, утре сутрин отзиви  Joy

# 423
  • Балчик
За сладки - винаги купувам вносно масло или маслото на Мегле, Pilos. Гледайте да е с 82 % мазнини.Под този процент- не става.

# 424
  • Варна
Дано е от вереята, сега съм подготвена с немско масло  Mr. Green само да се прибера от работа след 2 часа и почвам, утре сутрин отзиви  Joy
Дано ти се получат, аз ги правих два пъти с немско масло и все ми се разливат , отказах се вече . На топчета не ми дойде на ума да ги направя, а колко ронливи бяха ... Не знам къде сбърках с тези кравайчета, но се отказах вече от тях .

# 425
  • Кукуландия
Ех, неуморни сте!   bouquet

Аз пък започнах да се отчайвам, че времето си минава (до 20ти трябва да съм готова  Crazy), а аз ужасно много изоставам от графика Sad НО съм твърда, че ще направя всички сладки, които съм решила, само за украсата на меденките не знам кога ще има време  Rolling Eyes

# 426
  • Австрия
мерси на всички ви за отговорите за ванилените кравайчета, втория път бяха на топченца и пак се разляха, станаха като монета от левче  Mr. Green сега съм си купила немско масло иначе преди ги правих с верея  Peace стискайте палци да станат  Crazy

desivalko  незная по коя рецепта си ги правила. Ако искаш опитай тази рецепта. Винаги ми е ставала, но аз живея в чужбина и тук маслото е хубаво. Може би причината е наистина в маслото.  newsm78

Ванилени кравайчета:

280гр меко краве масло
280 ( 290) гр брашно
100 бланширани и ситно смлени бадеми
70гр пудра захар

Първо се взима маслото, прибавят се захарта и бадемите. Обърква се добре и се прибавя брашното. Доомиса се с ръце докато тестото стане на топка.
Оставя се в хладилника да се стегне за около час.
Взима се с ръце малко от тестото. Прави се топче.При мен малко по-малко от орех. След това между ръцете се прави на дълго, тънко шнурче, което се увива на подкова. Ако тестото е много меко, се добавя съвсем малко брашно. Затова в скоби съм написала 290гр. Грамажа на продуктите е много точен. Аз ги правя вече 13-14 години и провал не съм имала.

Пече се на 170 С до зачервяване, около 10 мин.
В чинийка се слага пудра захар объркана с 3 пакетчета ванилиева захар (ванилия) и се овалват вече изпечените кравайчета.
Излизат около 125-130 броя

# 427
  • sofia
Здравейте момичета! Голяма дейност кипи в темата  bouquet. Страхотни творения видях.
Тази година много се забавих със сладките.Утре ги започвам и мисля да направя:
 - меденките на Джемма - правих ги миналата година станаха страхотни,
 - забравените сладки
 - капучинови звезди

Може ли някой да ми помогне -  за капучиновите звезди ми трябва бадемов марципан. Ходих до Лидл, но нямат. Къде мога да намеря такъв или подобен марципан. Не ми се прави искам да си го купя готов, тази година малко по-мързеливата ще я карам. Embarassed

# 428
За сладките с прозорчето да кажа и аз от моя опит- значи като сложих още в началото натрошените бонбони цвета накрая им се промени / става един такав мътен /, затова 2-3 мин преди да са готови бисквитките ги извадих и тогава слажих бонбоните.  Така се получиха много по-добре.  Малката ги чупи само и само да се докопа до бонбона, и всичко вече лепне из вкъщи  Joy
Моите бонбонки ги сложих всичките в началото, една част ситно натрушени, друга - едно бонбонче (теменужки) на 2, че ме домързя нещо  Embarassed
И тези с по-едрите частици ( даже някъде цяла теменужка) ми станаха по-добри, цвета се запази напълно (само че по-бавно изстиваха).

# 429
Момичета, много ви благодаря за отговорите за мармалада Hug

# 430
  • гр.София
nudel33 по-рецептата на Наталина , но ще пробвам и твойте  Hug мерси много   bouquet

# 431

момичета, направо съм във възторг от анасоновите дукати на Umbra! фантастично вкусни са, адски ароматни, а и покрай тях ми останаха белтъци за няколко дози забравени сладки.. Sunglasses

ето ги моите:

# 432
Искам да споделя с вас опита си с ванилените кравайчета. Като замесих тестото на вечерта доста се притесних, много лепкаво ми стана, мислех да добавя още брашно, но не го направих. Оставих го да престои една нощ и се постегна, пак беше лепкаво, но позволяваше да се оформят кравайчетата. Малко ми се разляха и на мен при печенето, не бях го придвидила, но после с нож внимателно ги разделих. Овалях с пудра захар (с 2 лъжички) и веднага сложих в кутията, без да чакам. Като изстинаха опитах една, божествени са  Crazy

# 433
  • София
Днес направих ванилените кравайчета по рецептата на Наталина    bouquet:,станаха страхотни,даже не съм ги чакала в хладилника да престояват. Понеже не обичам силно да ми мирише на масло,сложих и малко зехтин и от мен си добавих две лъж.сухо мляко. Много са вкусни.А орехите ги оставих на парчета,не на прах  

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 20:34 от мм

# 434
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ех, тези анасонови дукати....... много ме привикват ....  Rolling Eyes

Мира55, страхотен линк.

Анита, ако това ти е първия опит, то аз съм изумена. Бравоо!

Lux, ще си правим компания с тебе довечера  Mr. Green

Аз най-накрая започнах да украсявам. Малко сладки и от мен...

Общи условия

Активация на акаунт