Коледа 2011 - тема 4

• 95 674
  • 737
  •   1
Отговори
# 435

Може ли някой да ми помогне -  за капучиновите звезди ми трябва бадемов марципан. Ходих до Лидл, но нямат. Къде мога да намеря такъв или подобен марципан. Не ми се прави искам да си го купя готов, тази година малко по-мързеливата ще я карам. Embarassed

METRO

# 436
  • sofia
Bambinkamalinka    благодаря   bouquet  bouquet Hug!

# 437
  • София
Момичетаааааааааа, не мога да си намеря течната ванилия....   ooooh!мога ли да я заменя с нещо друго - трябва ми за забравените сладки  Thinking

# 438
Всички сте направили прекрасни неща.Да покажа и моите меденки.За първи път украсявам и мисля,че се получиха добре.Рецептата е от баба ми. Peace

2 яйца,
1 ч.ч. захар,
1ч.ч. олио,
канела,ванилия,
3-4 с.л. разтопен мед,
1 бакпулвер
брашно за меко тесто(около 3ч.ч.).

anita29 много са красиви. Би ли споделила как направи украсата?

# 439
  • София

Може ли някой да ми помогне -  за капучиновите звезди ми трябва бадемов марципан. Ходих до Лидл, но нямат. Къде мога да намеря такъв или подобен марципан. Не ми се прави искам да си го купя готов, тази година малко по-мързеливата ще я карам. Embarassed

METRO
в големите магазини на Пикадили, Фантастико и Била. Въпреки, че аз в тези на Изток не открих и ми го носиха от съседен квартал.

Момичетаааааааааа, не мога да си намеря течната ванилия....   ooooh!мога ли да я заменя с нещо друго - трябва ми за забравените сладки  Thinking
ами аз много рядко слагам течна, повечето пъти си слагам обикновена, нищо, че в рецептата е с течна такава.  Peace

Tatitt, много са ти хубави сладките!

Относно маслото, бях споменала, че тази година именно това на Пилос от Лидъл ми провали за първи път капучино звездичките. Колкото и да беше стегнало в хладилника, омекваше за секунди. Изобщо не можах да направя никакви звздички и накрая ги направих на малки кръгчета.  Rolling Eyes И торти като съм измазвала с него, пак много бързо ми се размекваше. Няма да го копувам повече за такива теста.  Crossing Arms

anita, да кажа и аз, много добра работа с айсинга!  Peace

# 440
  • Варна
Въпрос към Умбра или някой спец в шортбредчетата: може ли с пшенично нишесте да се направят? Praynig

# 441
  • sofia
в големите магазини на Пикадили, Фантастико и Била. Въпреки, че аз в тези на Изток не открих и ми го носиха от съседен квартал.

Относно маслото, бях споменала, че тази година именно това на Пилос от Лидъл ми провали за първи път капучино звездичките. Колкото и да беше стегнало в хладилника, омекваше за секунди. Изобщо не можах да направя никакви звздички и накрая ги направих на малки кръгчета.  Rolling Eyes И торти като съм измазвала с него, пак много бързо ми се размекваше. Няма да го копувам повече за такива теста.  Crossing Arms

anita, да кажа и аз, много добра работа с айсинга!  Peace

Е, аз точно Пилос си взех днес и мислех с него да правя капучино звездите. Няма да рискувам, ще го сменя. Благодаря   bouquet

Анита, много наситени цветове, какви боички си ползвала?

Татит
- красота и класа!

# 442
Момичетаааааааааа, не мога да си намеря течната ванилия....   ooooh!мога ли да я заменя с нещо друго - трябва ми за забравените сладки  Thinking

Сложи ванилена захар! Моите станаха така!

Ванилените кравайчета ги правих с масло  Пилос от Лидъла.Някой по-напред беше споменал, че не са му станали с такова. На мен ми се получиха.  Thinking

А линцериновите ги правих със смес от същото масло и маргарин, защото в рецептата НАталина беше написала, че ги прави така. Също ми станаха.  Blush

# 443

Аз най-накрая започнах да украсявам. Малко сладки и от мен...

Браво Tattit, разкошни са ти станали сладките, по коя рецепта са ?

# 444
Aз ползвам само Бг масло- Маноле или Равдин.И двата вида са страхотни и няма грешка с тях.Миришат си хубаво намасълце.Ах какъв аромат се носи в кухнята ми.Направих рохличките по бързата процедура(че и маслото от хладилника извадих ooooh!).Получиха се уникално добре,не съм ги чакала в хладилник направо ги почнах Crazy Kaто се сетя какво суетене му дръпнах миналата година около направата им,всичко е било излишно Outta Joint
Този път нещо с напудрянето не се справих.Чудя се къде сгреших Thinking Пудрата захар се овлажни след като ги напудрих Rolling Eyes

# 445
  • София
Като цяло и аз съм доволна, за това го купувам това масло. Вярно, че за нищо по-сложно от обикновен кейк не съм го позлвала до сега, но кравайчетата се получиха.

Благодаря за съветите за ванилията. Дано течната ми се покаже от тайника си  Mr. Green

# 446
  • София
allba_a, в Кауфланд също би трябвало да има марципан, даже е на промоция 0,99 лв.

# 447
Може ли някой да ми каже на колко горе-долу се равняват 80гр смлени орехи? Опитвам се да направя ванилените кравайчета, но нямам везна, за да премеря.

ако са много ситни смлени, както трябва да е за кравайчетата - 4 с.л. с връх!  Simple Smile

Благодаря!   bouquet

# 448
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Eliza_bet, това са меденките на Джули от Наталина!  Peace

# 449
  • София
Привет и от мен отново, най-накрая намерих малко време да се похваля нагледно с моя подарък- сладката елхичка. Полята обилно с шоколад, украсена с орехи, на някои от звездичките под елхата с лешници, някои със сладко, но вече се изяде и много се хареса  Peace Peace Peace Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт