Коледа 2011 - тема 4

  • 96 335
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 234
Здравейте, направих днес меденките по рецептата на Джема, но сега прочитам 2 поста по на горе, че се мажели меднките. Не съм мазала с нищо. Проблем ли е? Утре ще ги украсявам с готов айсинг.

# 511
  • Мнения: 2 126
Никакъв проблем не е,бамби Laughing За красота ги мажат хората.Моите ги понападнаха неукрасени и утре пак ще пъхна 2 дози Wink

# 512
  • Мнения: 6 799
Да покажа и моитее единствена засега неукрасени още меденки на Джема.[/b][/i]


Алокация, браво!! Страхотни са!! А мекички ли станаха или са твърди?

# 513
  • Варна
  • Мнения: 403

Имам едно въпросче: искам да направя едни бисквити, в чиято рецепта има царевичен сироп. Днес не намерих такъв, нито кленов, някаква идея с какво мога за го заместя  ooooh! ooooh! ooooh!, май някой беше споменал нещо назад в темата, но сега не го откривам.


Alokazia, на знам за царевичен, но кленов има в ДМ.

Алокация, браво!! Страхотни са!! А мекички ли станаха или са твърди?
Меденките на Джемма са съвсем леко хрупкави веднага след като се опекат, като ги оставиш през нощта отвън и на сутринта са си омекнали, не е късно за тях  Peace

# 514
  • Мнения: 165
А  с какво ги мажете?Simple Smile)))

# 515
  • Мнения: 6 799
Меденките на Джемма са съвсем леко хрупкави веднага след като се опекат, като ги оставиш през нощта отвън и на сутринта са си омекнали, не е късно за тях  Peace


Джиджи-биджи,благодаря! Peace

# 516
  • Варна
  • Мнения: 435
Лурдес, докато бяха топлички, бяха много мекички, после станаха хрупкави. От вчера ги сложих в кутия с ябълка и започнаха да омекват.

Намазани са с разбито яйце с малко вода и какао още докато са топли - това го видях от рецептата на Джули за меденките  Peace

# 517
  • Мнения: 3 453
Привет, дами!

Завърших и аз коледната си къща.


Тестото се оказа не твърде подходящо за къщата. Блатовете леко се деформираха и надуха повече, от колкото бих искала. После сглобяването не беше никак лесно.
Ще се радвам, да ми препоръчате тесто, което запазва първоначалната си форма и е по-подходящо за целта.  Rolling Eyes

# 518
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 902
Здравейте.

Имам едно въпросче: искам да направя едни бисквити, в чиято рецепта има царевичен сироп. Днес не намерих такъв, нито кленов, някаква идея с какво мога за го заместя  ooooh! ooooh! ooooh!, май някой беше споменал нещо назад в темата, но сега не го откривам.

Можеш да го заместиш с мед.

# 519
  • Sofia
  • Мнения: 4 848
Норе, страхотна къщичка, вътре свещичка ли има или е някакъв ефект?

Аз си показвам сглобените линцери и нраранжираните, украсени донякъде меденки (освен тези, имам още две кутии  ooooh!). За пръв път правя нещо с ММ и марципан и малко се изложих в началото с разточването и дебелината, но после май му хванах цаката.







Сега ще се върна да разгледам и другите красоти.

# 520
  • Мнения: 3 453
Tari Tasartir,
благодаря! Сложила съм бели коледни лампички за елха, по спомени са към 15бр. Поставих ги, преди да залепя покрива, пробих малък отвор на гърба на къщата и там изведох кабела. Свещите греят доста, а и трябват доста свещи, за да се постигне този ефект. Лампичките са по-добрият вариант според мен.
Твоите сладки са страхотни! Звездите, с декорация къща са много красиви!  Peace

# 521
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Алокация, и глюкоза от диетичните щандове на големите магазини. Тя е май най-близо....

Хоуп, къщичката е върхооовна. Тестото на Джули не се надува много. Ти по коя рецепта ги прави? Май на Ванчето  newsm78

BubolecheMeche, ами то не бива да е много течна според мен.... Не съм работила с такава, но тя е подходяща за шприц, според мен.....

jijomimi, прекрасни  Peace

Аз днес спретнах щолените, но снимки утре.... Първи опит ми е с тях и в началото ми стана много кофти тестото.... Май ми беше в поввече брашното ли, по-малко ми е дошло маслото ли - не знам. Ама едно такова степано, не като от снимките на Джема. Аз нямам машина за хляб и го правих на ръка. Не знам дали е от значение. Интересното е, че въпреки това втаса чудесно и двата пъти и станаха мнооого вкусни щолени.  newsm78 Представям си, ако го бях направила както трябва.... Ще има втори опит определено  Flutter

Tari Tasartir, страхотни сладки ...

# 522
  • Мнения: 366
Привет, дами!

Завърших и аз коледната си къща.


Тестото се оказа не твърде подходящо за къщата. Блатовете леко се деформираха и надуха повече, от колкото бих искала. После сглобяването не беше никак лесно.
Ще се радвам, да ми препоръчате тесто, което запазва първоначалната си форма и е по-подходящо за целта.  Rolling Eyes

Hope , къща не се строи лесно ..,а твоята е толкова спретната ,че ми се прииска да вляза ..,нали не си забравила да оставиш ключа  newsm78

# 523
  • Варна
  • Мнения: 435
Здравейте.

Имам едно въпросче: искам да направя едни бисквити, в чиято рецепта има царевичен сироп. Днес не намерих такъв, нито кленов, някаква идея с какво мога за го заместя  ooooh! ooooh! ooooh!, май някой беше споменал нещо назад в темата, но сега не го откривам.

Можеш да го заместиш с мед.

Благодаря, същото количество колкото сиропа ли трябва да е? И съвсем нормален мед ли, или да го втечня на водна баня?!?

# 524
  • Варна
  • Мнения: 2 481
Нормален мед, същото количество. Peace

Общи условия

Активация на акаунт