Коледа 2011 - тема 4

  • 96 401
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 3 453
Tatitt,  bouquet
точно по нейната, да. Уникален вкус, но определено друго трябва да е тестото за къща. Бях си харесала викторианска къща, добре, че не я започнах. Нямаше да се справя с толкова много детайли и с това тесто.
Ще опитам с това на Джули, благодаря ти! Hug Ще чакам им снимки на щолена, че не съм започвала още с моя и още избирам рецепта. Също нямам машина за хляб, та месенето ще е по утвърдения начин.

normas,
благодаря ти! По едно време бях на косъм да засиля всичко в кофата, но все пак упоритостта ми се оказа по-силна, от импулса.  Mr. Green

# 526
  • Мнения: 1 054
Благодаря, Татитт, отказах се от това и свърших вече. Не ми останаха сили за всички. Има още само с шоколад отгоре, но съхнат и нямаше място на снимката за тях. Срам, не срам сред вашите красоти се вмъквам и аз.  Peace

Първите ми коледни сладки... Дано догодина си имам и помощнички!  Heart Eyes

# 527
  • софия
  • Мнения: 100


ето ги забравените. Малко големички, доста разляти, но безумно вкусни   newsm74
Браво,чудесни са

# 528
  • Мнения: 234
Благодаря, Дес. Мислех да не съм пропуснала нещо в рецептата. За първа година правя каквито и да било коледни сладки. Много харесвам, но съм се спряла на 4 вида + торта Катарина. А останалите , които съм харесала ще пробвам по други случаи.

# 529
  • Мнения: 1 642
Леле, каква подготовка цари навсякъде! Видях,че има въпроси към мен и също by е отговорила,благодаря, за което.Червеното е от гелови боички на Уилтън.А покритието е от Пикко-бяло.Някъде сърцата са рисувани с ядивен фулмастер, а някяъде с тънка четка и с червената боя.
Благодаря, на всички, които са ме споменали с добро.утнре ще се върна да разгледам какви красоти сте направили-много и много красиви!Вече много ми се спи.. Само да ви покажа нещо солено, всъщност не е солено, но е за поднасяне със сирена, а може да се  ползва и за декор на коледни къщички,ако отговарят стилово.До утре.Не съм избрала най-хубавата снимка, но вече м ного ми се спи.
Елхички от сушени плодове и орехи 

# 530
  • Мнения: 17
 Добро утро , момичета предложете ми някакви кокосови сладки .
Колко време издържат , да ги правя ли още днес .
Какво ще кажете за Кокосово  лешникови макрони  на nudel 33 , ако някой ги е правил нека сподели.
   Хубав ден на всички !

П.П.  А Линцеровите сладки  време ли е вече да ги слепвам.

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 08:52 от kukle

# 531
  • Мнения: 64
Малеее, всички сте много напред в сладкоправенето.  chef  chef Аз още доникъде не съм я докарала.  Embarassed Още се лутам в избора на рецепти, с цел да не са ми всичките сладки все един и същ тип.
Досега само едни локумки, които сега ще отивам да снимам и едни мини банички с ябълка съм направила, но тях към края на седмицата ще ги повтарям, защото няма как да издържат толкова дълго.
Хрупкави мини банички с ябълки и червени боровинки



Следобяд започвам усилено сладкоправене и тези дни пак ще намина да се отчета Simple Smile

# 532
  • Мнения: 259
Момичета някой беше показал как се пражят Дядо Коледовци за украса на мъфини .Нещо немога да ги открия помощ.

# 533
  • под тепетата
  • Мнения: 11 323
Добро утро!
 За линцеровите сладки 3-4 дни им са достатъчни да омекнат от мармалада. Миналата неделя слепих по 2 и от двата вида- на Наталина и на nudel33 с ягодов и кайсиев домашен мармалад . Вчера ги опита детето и каза, че са съвсем меки.

# 534
  • София
  • Мнения: 763
Привет, дами!

Завърших и аз коледната си къща.


Тестото се оказа не твърде подходящо за къщата. Блатовете леко се деформираха и надуха повече, от колкото бих искала. После сглобяването не беше никак лесно.
Ще се радвам, да ми препоръчате тесто, което запазва първоначалната си форма и е по-подходящо за целта.  Rolling Eyes

Hope , къща не се строи лесно ..,а твоята е толкова спретната ,че ми се прииска да вляза ..,нали не си забравила да оставиш ключа  newsm78

Къщичката е разкошна, направо онемях   chef майсторска работа!!!

Сисак   bouquet Hug благодаря за хубавите думи!

А може ли да ми кажете ММ от какво е съкращение за непросветената начинаеща сладкарка  Mr. Green

И сега, за затвърждение, за глазурите на меденките, ама от по-елементарните, т.е. едноцветни и без много елементи... За шоколада - разтапям с малко масло? на водна баня и с четчица ли "мажа"? както и с роял айсинга? И двете ги слагам във хартиена фунийка и лекинко изтисквам? Така ли е? Чета, чета, ама като е за сефте и се чувствам като индианец  Joy
Благодаря предварително!!!
Ще си купя 2 четчици и ще се пробвам....

# 535
  • гр.София
  • Мнения: 2 818
Здравейте страхотни красоти сте направили, само за гледане такава красота а за вкуса ммммммм....... Laughing
Аз най сетне направих ванилените кравайчета, направо двойна доза, пекох този път на хартия и сложих около 50гр. брашно повече, е толкова са вкусни, че по-хубави сладки не съм яла през живота си  ;-


Благодаря на всички за подробните разяснения  Hug

# 536
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 391
И мен ме вълнуват много въпроси. Току-що направих меденки на Танита. Страхотни са, но ми се иска да ги украся. Чудех се за роял айсинг-а, обаче... рискът не е ли голям? Имам домашни яйца, ама да ги ползвам сурови за украса, някак ме притеснява...

Hope, къщичката ти е невероятна. Така ми се иска и аз да направя. Ти с какво я украси?

# 537
  • Мнения: 3 453
MiRa_55,
благодаря! С роял айсинг е украсена. Пробвай, не толкова трудно, както изглежда.  Wink

Malini,
благодаря!
Не зная, какво е  MМ, нито, как се прави шоколадова глазура. За роял айсинг чух за сефте преди месец.  Mr. Green През съзнателния си живот съм правила 2-3 вида торти и още толкова сладки. Обаче висшия пилотаж на мацките тук ме вдъхнови.
 Съжалявам, че не мога да помогна. Стигнах само до айсинга, само това мога да обясня.  Laughing

# 538
  • под тепетата
  • Мнения: 11 323
След прекрасната къща на _Норе_, моята е като първобитна  Embarassed



ММ е моделираща маса, дано не бъркам. Т.е. захарно покритие за торти и сладки. Шоколадова глазура правя като на 100гр шоколад добавям 3с.л. олио и разтапям на водна баня. Може с лъжичка да намажеш, а може и с фунийка от хартия или найлоново пликче.Зависи от ефекта, който целиш да постигнеш. С четка не ми е удобно да мажа с шоколад.

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 11:35 от bilqna_69

# 539
  • Мнения: 4
Как се размразяват замразени белтъци?
На стайна температура или в хладилник?
За колко време горе долу са готови за употреба?

Общи условия

Активация на акаунт