Коледа 2011 - тема 4

• 96 345
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте.
Всички правите невероятно красиви сладки-поздравления.
Вчера правих Ванилените кравайчета по рецептата на Нудел 33-много вкусни станаха-благодаря много за споделената рецепта Hug.Рецептата е с много точни пропорции,много лесно става  хомогенно тестото и то без яйце.Също така само едно ми се счупи .
Ето и снимка

Ето ми и част от меденките -по рецептата на Джемма са правени.Тази година след направата на 21бр. меденки с фондан за 3ч. ми се изпари желанието за още декориране и рисуване затова половината си останаха ненарисувани.Ще ги направя с шоколадова заливка.А и сме все болни в къщи от 2 месеца та хич не ми е много Коледно .Някой от моделите ботушчета са видяни в нета.

Christmas cookies by tedi75, on Flickr

http://kazama.snimka.bg/cooking/yadeneta.622431.25865441

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 13:41 от stefina

# 541
Добро утро , момичета предложете ми някакви кокосови сладки .
Колко време издържат , да ги правя ли още днес .
Какво ще кажете за Кокосово  лешникови макрони  на nudel 33 , ако някой ги е правил нека сподели.
   Хубав ден на всички !

П.П.  А Линцеровите сладки  време ли е вече да ги слепвам.

Аз ги правих ,но с три белтъка ...Много са вкусни ,от това количество изкарах -55кокоски ,според мен по-добре ще е кокоските да са по-големички , вътре сърцевината е лееко мекичка и много приятна ,като купешките..Направи ги няма да съжеляваш . Peace

# 542
  • Варна
Ето и моите меденки... Embarassed Като се захващах си мислех, че няма да е чак толкова трудно - е... трудно е! И сега още повече адмирации за всички момичета с неземно красивите творения  bouquet  bouquet

# 543
Моля сладкарките дето са опитни за съвет....
Имам рецепта за тип масленки,със свинска мас.......Въпросът ми е ....маста се слага твърда към брашното нали?!(не е разтопена.... Rolling Eyes).....

# 544
  • ВАРНА морето сините вълни
Мастерче -аз днес правих масленките на Пепчо - сложих го както си беше студено направо от хладилника -иначе може да стане на каша сместа

# 545
  • Кукуландия
Аз пък абсолютно винаги съм стопляла маста, ако не за да стане напълно течна, то поне доста да пооменкне.

# 546
Имам рецепта за тип масленки,със свинска мас.......Въпросът ми е ....маста се слага твърда към брашното нали?!(не е разтопена.... Rolling Eyes).....

Всичко зависи от рецептата.. .Моята за соленки е с размекната на стайна температура мас ,както и размекнато краве масло  Grinning

# 547
stefina, коремчетата на дядо коледа особено ми харесват! много са забавни! Wink

Radost Nezemna, според мен, много добре си се справила!  Hug

# 548
  • Sofia
Аз не я топя. Ако имам време да постои на стайна температура час-два добре, ако нямам - направо от хладилника. От месенето много бързо се отпуска.

# 549
  • ВАРНА морето сините вълни
ами тя маста и току що изкарана от хладилника пак си е мека -не е като маслото а и както казва Савина от месене много бързо се отпуска -поне на мен ми е много по лесно да работя с нея когато е студена

# 550
  • Варна
Моя личен опит - една и съща рецепта, 1-вия път с размекната мас - провал, 2-ри опит с разтопена, но изстудена - поличиха се доста добри сладки.

# 551
  • Варна
scaramouche, благодаря ти много!

# 552
  • Вече в моята си приказка...
Ето и моите курабийки. Не са украсени. Не посмях да сложа суров белтък за украсата, а нямам готов роял айсинг /дали се продава във Фантастико?/ Но станаха много вкусни. Мислех си, че децата няма да харесат мириса на канела, джинджифил, индийско орехче и карамфил, но те - напротив, излапаха по няколко и питаха за още. Моите курабийки правих по рецептата на Танита. Благодаря ти, Танитка!  bouquet

Изрязах и частите за къщичка, такава, за чаша - мъничка. Ама така си и остана. Между другото, пробвах да я залепя със смес от масло и пудра захар - ама не стана. Иначе си изрязах и елхички и човечета и няколко зайчета и мече. Много ме вдъхнови Джинджърленд на лулу!

Друго, което ми направи впечатление е, че курабийките не станаха твърди. Мекички и леко хрупкави се получиха.

bilqna_69, и твоята къщичка е станала страхотна! А снежния човек? Дали и той е направен от теб?

# 553
  • Бургас
Препоръчайте марка хубав шипков мармалад.Искам да намажа линцеровите сладки,обаче повечето шипкови са много редки.
Ако не шипков някакъв друг да ми препоръчате кисел мармалад от магазина.Домашните сладка са ми много сладки ,а ми се иска нещо киселко.
Направих две дози линцери,една доза меденки и две дози рохлички.В момента пробвам арменските сладки:)

# 554
luchkata , хубав шипков мармалад - само домашен Peace Една съседка прави есента и от нея съм се снабдила с 2 бурканчета, които пазя за Коледа.
 Аз правих Стафидените кексчета на Лабрекс  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт