Коледа настъпва славно, с плетка ни е най-забавно! - 79

• 104 531
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Такива игли има и във магазин Джъмбо при нещата за пердета а съм виждала и в магазини за пердета използват ги и за прихващане на пердета

# 136
Благодаря!

пРостО кИриЛизАциЯ , шала е триъгълен, но направих и извивка за шията, защото е дебел и така е по-удобен за увиване по различни начини.
Фен съм на декоративните игли. Имам поне десетина различна форма и материал и и все са ми малко - купувам и поръчвам нови при всеки удобен случай. Придават на плетените аксесоари нежност и шик и са страхотен акцент.

# 137
Привет,момчета.Спешно моля за помощ Praynig,може ли някоя от вас да ми обясни как могат да се  наплетат тези "бобчета"на шапката/но като за начинаещи да е обяснението Blush Embarassed/.дала съм заявка на свекървата да я изплете на малката но не може да ги направи така тумбести,а стават едни сплескани ,и го няма този ефект.Предварително Ви благодаря Simple Smile

# 138
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ! Simple Smile

ПОКАНА ЗА ИГРА КЪМ ВСИЧКИ ПЛЕТАЧКИ Simple Smile
ОРГАНИЗАТОРИ НА ИГРАТА СВЕТЛАНА ИВАНОВА(демек Аз Wink) И НЕЛИ ТЕНЕВА
АКО ИМА ЖЕЛАЕЩИ ДА УЧАСТВАТ В ИГРАТА ДА МИ ПИШАТ
ЗАПИСВАНЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА.УСЛОВИЯТА НА ИГРАТА ЩЕ ВИ КАЖА НА 1 ЯНУАРИ .НАГРАДАТА НА ИГРАТА Е 'ИЗНЕНАДА' Wink

УСЛОВИЯ ЗА ИГРАТА ЗА ВСИЧКИ ПЛЕТАЧКИ НАПРЕДНАЛИ И НАЧИНАЕЩИ КОИТО МОГЪТ ДА ПЛЕТАТ НА 1 КУКА , 2 ИГЛИ, 5 ИГЛИ, И ДРУГИ МЕТОДИ Simple Smile

1. ВСЕКИ КОЙТО ЖЕЛАЕ ДА УЧАСТВА ДА СЕ ЗАПИШЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ СЪОБЩЕНИЯ ИМЕ И ГРАД
2 . АЗ И НЕЛИ ТЕНЕВА ЩЕ ТЕГЛИМ ЖРЕБИЙ КОЙ НА КОГО ЩЕ ПЛЕТЕ ...НО!!!! УЧАСТНИЦИТЕ НЯМА ДА ЗНАЯТ НА КОГО ЩЕ ПЛЕТАТ!
3 . ПЛЕТЕНОТО ИЗДЕЛИЕ ДА БЪДЕ НЕЩО МЪНИЧКО ПО ВАШ ИЗБОР аксесоар,калъфка за gsm,ключодържател....ИЛИ КАКВОТО ВИЕ ИЗМИСЛИТЕ!
4 . НЯМАТЕ ПРАВО ДОКАТО ТЕЧЕ ИГРАТА ДА СПОДЕЛЯТЕ ИЛИ СНИМАТЕ ИЗДЕЛИЕТО КЪДЕТО И ДА БИЛО И С КОГОТО И ДА БИЛО!!!АКО НАРУШИТЕ ТОВА ПРАВИЛО ОТПАДАТЕ ОТ ИГРАТА !
5 . ЩЕ ИМА СРОК ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ИЗДЕЛИЕТО КОЕТО ЩЕ ВИ КАЖЕМ ПО КЪСНО КОГАТО СЕ СЪБЕРЕМ ДОСТАТЪЧНО УЧАСТНИЦИ!
6 . КОГАТО СВЪРШИ СРОКА ЩЕ ПОМОЛЯ ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ ДА МИ ИЗПРАТЯТ ТОЧЕН АДРЕС ЗА ДА МОГА НА ВСЯКА ЕДНА ОТ ВАС ДА КАЖА НА КОГО ЩЕ ИЗПРАТИ ИЗДЕЛИЕТО СИ !
7 . КОГАТО ВСИЧКИ СИ ПОЛУЧАТ НАГРАДАТА 'ИЗНЕНАДА' ЩЕ ЧАКАМ ДА МИ ГИ ИЗПРАТИТЕ КАТО СНИМКА ЗА ДА ГИ ПУБЛИКУВАМЕ Simple Smile)))))))
8 . НЯМА ОГРАНИЧЕНИЕ НА ВЪЗРАСТ ,ГРАД,ДЪРЖАВА ...ВСЯКА ЕДНА АКО ИМА ЖЕЛАНИЕ ДА УЧАСТВА МОЖЕ ДА СЕ ЗАПИШЕ Simple Smile)))))))))))

ЗАПИСВАНЕ САМО НА МОИТЕ ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ ЗА ДА НЯМА ПРОПУСНАТИ
БЛАГОДАРЯ ВИ Simple Smile))))))))))))))))

ТЕМАТА Е 'ПЛЕТЕНЕ'
А ВИЕ С КАКВО ЩЕ ПЛЕТЕТЕ ,КАК ЩЕ ПЛЕТЕТЕ СИ Е ВАША РАБОТА ВАЖНОТО Е ИЗДЕЛИЕТО ДА Е ПЛЕТЕНО(ДОПЪЛВАМ ЧЕ НЯКОЙ МЕ ПИТАТ НА ЛИЧНИ)...Simple Smile))))))))))

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК И ВИ ЧАКАМЕ, ЗА ЗАПИСВАНЕ САМО ЛИЧНИ

СВЕТЛАНА ИВАНОВА - https://www.facebook.com/profile.php?id=100001249410639

НЕЛИ ТЕНЕВА - https://www.facebook.com/profile.php?id=100000876070064

# 139
  • там където има винаги вятър
Ето я туниката изплетена преди повече от месец...
Плетениците май не се виждат много ясно  Sad

# 140
може ли някоя от вас да ми обясни как могат да се  наплетат тези "бобчета"на шапката/но като за начинаещи да е обяснението Blush Embarassed/.дала съм заявка на свекървата да я изплете на малката но не може да ги направи така тумбести,а стават едни сплескани ,и го няма този ефект.

На мен ми прилича на бобче (пуканка...) в една бримка се изплитат примерно 5 високи пълнежа (или повече, най-вероятно ако са повече ще изпъква по добре), който се завършват заедно; тези 5 ВП имат общо начало и общ връх.
Ето два варианта, как може да ги изплете - на първото видео бода е нисък пълнеж; второ видео. На мен лично ми харесва повече първия вариант.
Това е според мен.

# 141
mama iasi, много сладка туниката! Hug

Чова, страхотна седянката била. Другият път и ние ще се метнеме при тебе.  chef

Играта, лично ние я играхме преди време в темата. Ще се радвам, ако има пак участници, защото е много мило да се изненадаш с подарък, изплетен от сърце! Успех Ви желая!  Heart Eyes

# 142
Кирова, самосезирах се и добавих видеата за бобчета в библиотеката Simple Smile

# 143
Здравейте вдъхновителки мои.
Радгледах красиви снимки, от приятна среща. Не се включвам напоследък, че каката ми беше много болна и с двете трудно се оправях. Имам да довърша Коледните тоалети и тогава ще показвам, а за колко още неща съм накупила прежда , не е истина просто.

Лек и усмихнат ден от мен.
И да не са само празни приказки Simple Smile. може ли малко съдействие за идея за завършващ бод на 1 кука за да обиколя роклята отдолу и бието, нещо семпло, но и съществремено по-официално.

ама как се изразих само.

Амели, роклята за дъщеричката ти е станала чудна, много ми хареса.
Ох, бебето се събуди, ще изчезвам, после ще пиша пак.

# 144

Чова, страхотна седянката била. Другият път и ние ще се метнеме при тебе.  chef

Играта, лично ние я играхме преди време в темата. Ще се радвам, ако има пак участници, защото е много мило да се изненадаш с подарък, изплетен от сърце! Успех Ви желая!  Heart Eyes

ДА БЕШЕ СУПЕР
ЗА ИГРАТА ВЕЧЕ СМЕ ПОЧТИ 50 ЧОВЕКА

# 145
  • там където има винаги вятър

..............
Благодаря ти пуф, ама що ядове брах и до последно не знаех  как ще стои на "модела"  ooooh!

# 146
може ли някоя от вас да ми обясни как могат да се  наплетат тези "бобчета"на шапката/но като за начинаещи да е обяснението Blush Embarassed/.

Аз не съм голяма майсторка, пък и не знам точно за коя шапчица става въпрос, но мога да ти кажа как ги правя аз, стават много хубави. Спазвам следния принцип: ако основната плетка в реда е нисък пълнеж, бобчетата са с една наметка, респективно, ако плетката е с една наметка, бобчетата са с две наметки и т.н. Правя следното: ако основната плетка е с една наметка,в бримката от предходния ред изплитам 5-6 недоизплетени стълбчета с двойна наметка(най-добре става с 6 стълбчета), след това изплитам всички заедно и накрая в същата бримка от предния ред изплитам едно стълбче с една наметка(това ми е основната плетка)-то някак си като че ли подпира бобчето да не хлътва назад. Това стълбче по-нататък не го броя за бримка, освен ако не ми се налага да наддавам.
Надявам се да съм била разбрана и полезна. Имам описанието на руски, ако искаш, ще го приложа.

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 13:55 от Ох, на баба!

# 147
Благодаря на всички от сърце  bouquet ,че се отзовахте на молбата ми,сега се надявам и свекървата да се справи.

# 148
# 149
  • София
Ай, колко много съм изпуснала  Crazy станах докато изчета всичко, все Убавини сте показали  Hug Аз се представям с шалчето от Библиотеката (че може ли иначе) http://shu6omiga.snimka.bg/arts/r-kodelie.446407.25826502 и два дантелени, дето и аз на сън вече ги правя  Mr. Green http://shu6omiga.snimka.bg/arts/r-kodelie.446407.25832835 , http://shu6omiga.snimka.bg/arts/r-kodelie.446407.25832837

Общи условия

Активация на акаунт