Коледа настъпва славно, с плетка ни е най-забавно! - 79

• 103 433
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
ахаааа,протяжката ми била сбърканото  ooooh! Embarassed

big pufana, http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=iEPTlhBmwRg    bouquet
демек I´d like to knit like big pufana  Wink

# 466
ахаааа,протяжката ми била сбърканото  ooooh! Embarassed

Eee, разгеле. Мерси за Марунчо. Любимци са ми! Hug

# 467
Да покажа един комплект за юнак, шапката е плете една моя баба, а шала аз. Шапето е страхотно, крие много добре ушите и вратлето, дори шал не е много нужен. Моделът е горе долу на 50 години. Почва се отгоре надолу.

# 468
Честита Коледа и Нова Година на всички!

Все още разучавам различни плетки на една кука (това за кураж на всички начинаещи като мен), а както установих това е много по-лесно, когато се прави върху играчки. Най-малкото по-лесно и бързо се разплита  Grinning

# 469
Пуфи, Бисквитке, благодаря!  bouquet
Bistra Voda  и аз с играчки започнах 1-та кука.Еленът е голям сладур.
bovilowa , наистина успешен модел за шапка, има за какво да е оцелял през годините!

ето го модела облечен  

# 470
  • София
О, Дидка, страхотно й стои, браво  Hug

Пуфи, не съм прала още шапката от Алпакана  Embarassed,
но продължавам да съм страшно доволна от нея (друга и не ползвам тези дни -
много е топла и мека).
Мислех да си плета и жилетка от алпакана, но много й е къс метража,
не знам дали няма да стане твърде дебела и тежка, мисля  Thinking

И аз да питам - взех си Ланаголд мисисипи за едно реглан пуловерче,
чудя се колко са дълги шарките. Разглеждам твоя шал - рязала ли си / редувала чилета
или това е зададената дължина на шарките?

# 471
  • София
Момичета, Честита Нова Година! Здраве, пари, любов и късмет ви пожелавам през новата година! Ето и нашето скромно драконче за година на Дракона  Simple Smile

# 472
Здравейте,

страхотни ръкавици - раирани и червени, страхотна синя туника, уникално хубави шал и шапка /доплаква ми се - мойто диване не иска вече шапки/, лилава шапка, червени терлички, пано...изпускам нещо сигурно...всичко ми хареса...
определено съм за ръчно плетиво..от това видео с машинното плетене ме хвана пипката Laughing
аз имам нови две шапки, които мога да покажа...скромна работа

повече на
http://sweetbaydaily.blogspot.com

# 473
Пуфи, Бисквитке, благодаря!  bouquet
Bistra Voda  и аз с играчки започнах 1-та кука.Еленът е голям сладур.
bovilowa , наистина успешен модел за шапка, има за какво да е оцелял през годините!

ето го модела облечен  
Обичам синьото, страхотна туника, със здраве да я носи госпожицата. На закачалката не се виждаше така добре. Браво за големия труд.

Шапките са много хубави, тази синята ми е на сърце.

# 474
Мислех да си плета и жилетка от алпакана, но много й е къс метража,
не знам дали няма да стане твърде дебела и тежка, мисля  Thinking

И аз да питам - взех си Ланаголд мисисипи за едно реглан пуловерче,
чудя се колко са дълги шарките. Разглеждам твоя шал - рязала ли си / редувала чилета
или това е зададената дължина на шарките?

Взимай за жилетка, изобщо няма да е тежка. Можеш да я плетеш с осми номер игли. Аз плета моята туника със седми в момента. Изобщо не тежи.

Мисисипито мисля, че е изчислена за 80-90 бримки. Нищо не съм рязала, снаждала, така както си бяха чилетата. Много я харесвам и аз. Имай предвид, че е тънка обаче и еластична. Ще стане фино плетиво, без обем.

Иноки, чуден дракончо. Ако я беше направила по-рано, щеше да украсява първата ни страница!

Фрея муун, чудни шапките. Много ми харесват, много.

Дидка, чудна ти е манекенката!

Бистра Вода, влюбих се в играчките ти!

Бовилова, този шал съм го плела на 1 кука, а бабчето е страшна плетачка ... На шала му викаме с Памира - кривия шал, макар че първоначално беше шал-луна.  Joy Много е хубав твоя!

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 22:10 от big pufana

# 475
big pufana , може ли да видя шала, а схема ако си има. Нещо само шалове плета, че те нали нямат размер.

# 476
big pufana , може ли да видя шала, а схема ако си има.

Ох, ето ти снимка - и още една -

Ама не мога да изровя схемата сега, че заспивам. Утре вечер евентуално.  #Crazy

# 477
big pufana , може ли да видя шала, а схема ако си има.

Ох, ето ти снимка - и още една -

Ама не мога да изровя схемата сега, че заспивам. Утре вечер евентуално.  #Crazy
лека, да сънуваш сладки плетки  Laughing

# 478

Калинка Малинка и Тити, благодаря ви. Но плета много, защото все още не ходя на работа и имам време. Пък и почвам по 7-8 неща наведнъж и после ги довършвам и снимам едновременно, затова така изглежда Laughing
Ето и новите ми попълнения
Виснала шапка за мен http://svhristova.snimka.bg/hobby/pletivo.578697.26019344 На следващата снимка също, само се чудя дали да сложа това цвете или не, за сега я нося без него newsm78
Още една виснала детска http://svhristova.snimka.bg/hobby/pletivo.578697.26019342 тази и следващата и мартеници  Crazy http://svhristova.snimka.bg/hobby/pletivo.578697.26019347 Това са пробните модели и събирам мнения, кажете ми кои най-много ви допадат, моля!

Freja Moon много са хубави шапките. На синята къде си правила свивките или няма такива, много красиво се е получило отгоре Heart Eyes
Бовилова, шапката е супер, шала също, може ли схема или описание за него, малкия има нужда от още едно шалче, но до сега не си харесах модел за него, а този ми допада.
Дидка, туниката е прелестна, страхотно й стои на девойката  bouquet
Инок, мнооого сладък дракон. А на шапката гребенчетата отделно ли си ги плела и зашила после?
Бистра вода, много готини играчки!
Кармела, ръкавиците са прекрасни, както всичките ти плетива, впрочем  bouquet

Приятно плетене на всички!

# 479

Бовилова, шапката е супер, шала също, може ли схема или описание за него, малкия има нужда от още едно шалче, но до сега не си харесах модел за него, а този ми допада.
Приятно плетене на всички!
Шал Луни или Кривини:

игли - 3,5 или 3 / моите нямат номер и аз не помня/
прежда - 100 грама  Kartopu bebe/300 m/
плетка - само опаково
Набрах 25 бримки. Изплетох два реда за начало. На третият ред отиваш до единия край и оставяш една бримка неизплетена, като се върнеш оставаш две, .... докато ти остане една. После изплиташ  всичките и започваш да оставяш в другия край по една. Изплетох 20 фигурки и направих 4 топчета.
Дано да съм обяснила добре, ако не – пак ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт