Коледа настъпва славно, с плетка ни е най-забавно! - 79

• 104 531
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, храбри плетачки.Чета Ви от доста дълго време и се възхищавам на нещата който правите.Плетенето е моето любимо хоби и от Вас от време на време си открадвам по някоя идея.Всички сте много талантливи.
Искам да Ви помоля , ако имате време и ви се занимава , да ми преведете описанието на плетката на това палтоhttp://www.liveinternet.ru/users/3212793/post133928808/ много ми хареса ,но не мога да разбера как се плете.Не ми трябва цялото описание а само на плетката.
Предварително Ви благодаря.

# 151
Оказа се че сам писала в старата тема ,МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ ЗА ТОВА:http://club.osinka.ru/topic-24966?&start=0И по-точно как са направени самите кръгове,и яката...Във вас ми е надеждата newsm17 newsm10Може да пишете и на:veselka_5kova@abv.bg

# 152
# 153
Записвам се, зивинете...  Blush

# 154
  • София
Добро утро от мен!!!!! Снощи ми донесоха половин кг. от Ализе Танго, много сладка прежда, тъмно лилава с леко блестяща нишка, мекичка, а с вълна .... Приказка  Heart Eyes Но, не съм плела нищо с толкова дебела прежда, дават я за игли 8 или 9. Моля ви за мнение, който има впечатления от тази прежда, свива ли се много, отпуска ли се, някакви специални инзструкции за нея ... Намислила съм да си направя туника, дали ще ми стигнат 500 гр, при положение, че само гладка лицева ще й подхожда, преждата е достатъчно атрактивна и не се нуждае от плетеници. Благодаря предварително!!!  Hug

# 155
Здравейте трябва ми помощ.Плета една блуза на сестра ми ,но нещо не мога да направя бието.Всички детайли са плетени отделно до подмишницата,после бримките на детайлите са нанизани и продължих да плета ,започнах да свивам за да стане реглан .Обаче не се сещам как да я завърша,за да стане хубаво деколте т.е. предницата да не се вдига на горе под брадата.Надявам се,че обясних добре .Ще чакам вашите съвети.

# 156
но нещо не мога да направя бието.Всички детайли са плетени отделно до подмишницата,после бримките на детайлите са нанизани и продължих да плета ,започнах да свивам за да стане реглан .Обаче не се сещам как да я завърша,за да стане хубаво деколте т.е. предницата да не се вдига на горе под брадата.Надявам се,че обясних добре .Ще чакам вашите съвети.

Бонели, стигнала си до момента, в който или ще стане това, което си си представяла, или ще ... cry
Оформянето на хубаво деколте е най-прецизната работа от изпипването на една блуза. Ще ти кажа как правя аз, независимо от това каква ръкавна извивка ще оформям – реглан или класически прикачен ръкав.
Първо оформям гърба. На този етап имам представа дали ще има бие, каква ширина ще бъде, защото има значение дали ще е 3, или 5 см или въобще няма да има бие.Вземи една готова блуза, която стои добре, измери на какво разстояние от най-високата точка, т.е. рамото трябва да започнеш да правиш вратните извивки, така че като изплетеш бието, да се получат на едно ниво. Предполагам, знаеш как се оформя заоблено деколте. Аз го правя така – намирам средата, сред това от нея свивам поне 4-3-2-1 на всеки ред, за да се получи хубава извивка. От другата страна на средата същото, да се получи симетрично.(Зависи от преждата ако е много дебела, 10 бримки може и да са много... не знам?).
Ако правиш реглан ръкав, би трябвало когато свършваш вратната извивка, да ти свършат и свивките от реглана. Ако правиш прикачен ръкав, след като оформиш деколтето, започваш за свиваш рамото. Аз предпочитам да го правя на три пъти, за да има лек наклон от рамото към врата. Ако се изплетат бримките за рамото наведнъж, при рамото ще се получи стърчане. Пак гледай готовата блуза.
След като ги е готов гърба, можеш да правиш предницата. По мои изчисления, за да легне добре бието и да не се нагъва, трябва да бъде поне 6-7 см по-ниско от гърба. Не се притеснявай, ако ти се струва, че се получава голям отвор. Като изплетеш бието, ще се прибере, а щом го изгладиш лекичко, всичко ще си отиде на мястото!
Стана дълго обяснение, но няма как да го кажа накратко, това си е прецизна работа, ако не работиш по точна кройка и не се водиш по размери! Дано съм била полезна!
Успех!

# 157
Knit & Mode № 1-2 2012 - http://-spam239-/lvej8qmwmk9e.html

Бонели, малко помощ -

# 158
Благодаря за отговора.Плела съм много и знам как да го оформя и зашия изплетеното бие ,но така в кръг не съм .За  това ми е трудно това бие.за такава блуза става на въпрос

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 17:09 от boneli

# 159
# 160
  • гр.Плевен
От мен засега само запис. А за всички майсторки -   bouquet

# 161
  • Варна
Започнах един шал и уж го разчитах, ама запецнах. Ето този: http://www.redheart.com/files/patterns/pdf/LW2570.pdf

Моля за помощ. Първата ми чуденка идва от това, че turn е написано преди 20 sc. Как така първо го завърташ, на къде го завърташ.  Embarassed Аз изплитам синжира и после започвам от втората бримка нататък нисък пълнеш без нищо да обръщам и после вече карам по описанието за ред 2. Незнам дали правилно съм го оплела 1 и 2 ред, добре иглеждат. Това което са написали за ред 3 също ме обърква - 3 бримки, пропускам първият двоен висок пълнеж във върха на всяка бримка на двойните високи пълнежи и какво е това in top of ch - 4; newsm78

# 162
  • София
Започнах един шал и уж го разчитах, ама запецнах. Ето този: http://www.redheart.com/files/patterns/pdf/LW2570.pdf

Моля за помощ. Първата ми чуденка идва от това, че turn е написано преди 20 sc. Как така първо го завърташ, на къде го завърташ.  Embarassed Аз изплитам синжира и после започвам от втората бримка нататък нисък пълнеш без нищо да обръщам и после вече карам по описанието за ред 2. Незнам дали правилно съм го оплела 1 и 2 ред, добре иглеждат. Това което са написали за ред 3 също ме обърква - 3 бримки, пропускам първият двоен висок пълнеж във върха на всяка бримка на двойните високи пълнежи и какво е това in top of ch - 4; newsm78
Уау, шалът е много готин, но дали някой ще го преведе, грам не разбирам от описанието му  Tired А се запалих да го пробвам!

# 163
  • София
in top of това е начинът да се "бърка" в дупката на предния ред-в случая не от долу,а само в синджичето-ако е ясно какво искам да кажа.Не съм се задълбочила в описанието,но първите 2 реда се започват/,от 3-до 8 -става 1 воланче,после след 13 воланчета само ред 3 и 4 за завършване.По моему там има само 2 пълнеж и 3 пълнеж с наддаване (кудето пише 60 бр) за да се оформи воланчето.Може и свободно съчинение на тези пълнежи-turn това е обръщането отзад-демек задния (втория) ред.Редовете са отиване и връщане.След 8-ред,се налага ,ако не искаш да късаш преждата да се връщаш по ръба отстрани със сляпи синджири.Ако не е ясно,ще гледам да го преведа дословно-не мисля обаче, че е нужна схема.ch -4  значи 4 синджирчета

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 19:18 от lluna

# 164
катеринче, трети път се записваш, не ти ли е неудобно?

Общи условия

Активация на акаунт