Коледа настъпва славно, с плетка ни е най-забавно! - 79

• 103 561
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Калинке, дано съм те уцелила - Нещо си снимала без светкавица, но пак си личи, че е издокарана, споко.

Нелка, страшот са! Heart Eyes  Много са модерни, направо си украсила девойката ...

Йоки, прекрасно се справяш и ти, благодаря!

Райче, добре ти се е получила шапката. Браво!!! Hug

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 15:27 от big pufana

# 256
  • Варна
Биг Пуфана,мерси за труда,но Даниела ми прати обяснения на знаците и разучих схемата и даже започнах да плета елечето,за което ми трябваше схемата....мерси все пак.  bouquet

# 257
Е, моля. Ама споделяйте ги тук поне, нали затова е темата.

http://www.vogueknitting.com/magazine/winter_2011_12_fashion_preview.aspx#3

# 258
Прекрасни творения сте показали всички Hug  bouquet Нямам думи просто! Hug

Нещо скромно от мен, един ""фламенкски" шал за майка ми, преждата е тази, номер 275 Wink

Ето го и шала Wink

И от близо Wink

# 259
Момичета, писах в темата за прежди но там никой не ми отговори, затова да питам тук.  Търсих в Софийските централни ( в центъра) магазини  прежда " Туид "но не намерих. Намерих в сайта на B and D но в момента нямат, поне на самите цветове има кръсчета и неможе да се поръчва. Та молбата ми е ако някой е виждал някъде да ми пише. Ще съм много благодарна. Понеже съм си избрала прежда от добрия старец

# 260
maugli, те са генерален дистрибутор за БГ на Ярн арт. Щом те нямат ... Пиши на Боби ЛС.

Булече, страшна изненадка за мама! Браво на тебе!  Heart Eyes

# 261
Сега сме на вълна плетени играчки вкъщи и имам питане към тези които по- рано бяха публикували снимки на такива-каква прежда е най подходяща да се използва за да стоят красиви и меки?
Пробвах със Терра на Статекс да направя едно Hello Kitti, но главата и ушите станаха адски твърди като колосани!

на колко куки искаш да ги плетеш? Аз например предпочитам точно твърди играчки, на 1 кука, стегнат нисък пълнеж и памучна прежда - да носят на пране и да не губят форма. Това зависи и как са натъпкани. За 2 куки питай пепито21, но трябва да се пере внимателно и по-лесно губи форма.

# 262
  • София
Момичета, писах в темата за прежди но там никой не ми отговори, затова да питам тук.  Търсих в Софийските централни ( в центъра) магазини  прежда " Туид "но не намерих. Намерих в сайта на B and D но в момента нямат, поне на самите цветове има кръсчета и неможе да се поръчва. Та молбата ми е ако някой е виждал някъде да ми пише. Ще съм много благодарна. Понеже съм си избрала прежда от добрия старец

Днес сме се наговорили с теб Simple Smile - току-що се връщам от обиколка на централните ни магазини за
прежда в търсене на Туид - и като във вица: няма, и в склада няма, и от Русия не носят  Joy
Всъщност повечето продавачки не бяха и чували за нея. Е, не останах с празни ръце, пак
напълних торбата с прежди, да видим какво ще излезе от тях, че май три купувам, едно плета  Embarassed

# 263
Привет. Simple Smile

Току-що си купих мохер в преливащи се цветове, искам да си изплета шапка с шалче на английски ластик. Разкошната сива шапчица на big pufana е трудна за мен, мисля ето такъв модел да направя, но само с ластик:

Бихте ли ми казали откъде се започва и горе-долу колко бримки трябват /с мохер и игли осми номер ми дадоха за преждата, ако това ще помогне/? Simple Smile
Предварително ви благодаря!  bouquet

Извинявам се, че снимката е толкова голяма, изрязах я, но пак не се смали особено. Confused

# 264
Бихте ли ми казали откъде се започва и горе-долу колко бримки трябват /с мохер и игли осми номер ми дадоха за преждата, ако това ще помогне/? Simple Smile

Eх, тамън се гласях да гледам интерпретета. Нищо, ще показ наживо тогава някой хубав ден.

Шанел, направи си проба на преждата. Изплети парче 10х10 см. Виж в етикета колко реда и бримки са показани. Ако уцелиш, добре, ако не уцелиш, броиш колко реда и колко бримки ти се падат в това парче. После мериш със см. обиколката на главата и смяташ. Това е!

# 265
big pufana, благодаря ти!   bouquet Наистина пишело на преждата, квадратче 10х10 бримки е с размери 11х13 см.  Ще си измеря обиколката на главата и ще изчисля.
А нагоре трябва ли да се свива парчето или накрая се нанизват бримките и се стягат само?
Извинявам се за глупавите въпроси.   bouquet

# 266
Chanel* тази шапка е моя Wink
Схема и описание има в библиотеката на първа страница.
Ето:http://mimikir.comze.com/content/hobby/knitting/sh-m.jpg

# 267
Chanel* тази шапка е моя Wink
Схема и описание има в библиотеката на първа страница.
Ето:http://mimikir.comze.com/content/hobby/knitting/sh-m.jpg

Много ти благодаря!   bouquet Всички сте страхотни! Simple Smile

# 268
Carmela Biscuit, същото направих и аз. Joy Купих друга прежда но ,си искам  Туида.  Crossing Arms

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 19:42 от maugli

# 269
здравейте,виждам ,че сте на тема шапки може да погледнете тук една хубава шапка .
http://www.liveinternet.ru/users/rita-railya/rubric/1619521/page4

Общи условия

Активация на акаунт