Набор 93-и вече изкласи- 2

• 53 023
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, моят син онзи ден имаше имен ден, а днес пък рожден ден Laughing
Става на 18 години. Той е роден 1994 година и тръгна една година по-рано на училище.
Та с една дума, малкото студентско бебе, което се роди в ужасно снежна буря, мъничко, мъничко, вече е голям, висок и красив младеж. С невероятни сини очи.
Докато ние с татко му гонехме и покорявахме цели и мечти, изведнъж студентското ни бебе стана млад мъж.
Роди се, когато ние с татко му бяхме в 3-ти курс. Случвало се е да го гледат и колеги студенти докато бяхме на лекции. Всеки го хранеше с каквото има и го учеше на каквото си знае Laughing Спеше в топлата портиерна на общежитието, докато сме били на изпит през деня. Прехвърляхме го по баби, прабаби и лели.
Баба ми много му се радваше, защото той и беше първото правнуче. И то точно от мен - най-лудата и единствена внучка, за която света се кълнеше, че ще си ходи неженена Joy
Баба беше много стара, прегърбена, но умираше за моето дете, както и той за нея. На кръщението му от всички роднини единствено тя дойде.
Та да кажа аз за баба. Тази старица даваше душата си и живота си за Ивалин. На старата печка му печеше гъбки с масълце, сутрин минаваше пъртини от огромен сняг, за да му купи топла кифла. Баба имаше една козичка, стара като нея, но си й беше раздумка през деня. Та двамата бяха много мила гледка - милата ми баба, прегърбена, хванала за ръка едно малко, бузесто, къдрокосо човече и двамата нещо си бърборят и странно как се разбираха Grinning А до тях - бялата козичка кротко си пасеше на полето. В торбичката си баба винаги носеше нещо за прихапване и едно одеало.
 Умореше ли се да тича по тревата, лягаше до баба, тя го завиваше с одеалото и му разказваше приказки докато заспи.
Така се отгледа нашият син. Нито майка ми, нито свекърва ми са положили толкова грижи за него, колкото нашата стара Султана Глаушева, както я наричах аз. Тя е истински прототип на Талевата героиня.
Дълъг ми стана поста, но не го целях нарочно.
Винаги и на всеки рожден ден на детето си си спомням за баба. За връзката м/у нас.
Иска ми са да вярвам, че баба гледа горе от небето колко е пораснало нашето момче и какъв красавец е станал. Иво е нашата гордост с постоянните си награди от различни участия.
Оттук нататък, живот и здраве - наесен да е студент с мечтаното от него ,,право,,.
А ние да сме живи и здрави да му помагаме и да го подкрепяме Hug
Хубав ден на всички от мен.

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 11:58 от tzarina

# 121
 tzarina,здрав и честит да ти е сина   bouquet
Разплака ме със спомена си  Hug,но са хубави сълзи....

# 122
tzarina , да ти е живо и здраво порасналото детенце, много щастие и сбъднати мечти!

Къде ме върна с този спомен за баба, щастлив е бил синът ти в тези години. Все така да е!  bouquet

Ние направихме една неуспешна обиколка на Асеновградските сергии, от която останах потресена и аз и щерката. Повече нямам намерение да си хабим времето там. Каквото се договорят с шивачката това ще е.

# 123
  • Варна
tzarina, да ви е честито пълнолетието   bouquet

Нека е жив и здрав, да се сбъднат мечтите му и с лекота да преодолява препятствията в живота си  smile3525 newsm59 smile3525

/ Много мили спомени с баба ви и аз често си спомням моята, много я обичах, но си отиде твърде рано. /

# 124
Момичета, благодаря ви много за пожеланията Hug.
Аз и мъжа ми най-голямата си помощ в този живот сме получили от баба, затова тя винаги е част от нас.
Ние сме от този тип млади семейства, на които беше даден гръб още когато решихме да се вземем. Единственият човек, който ни протегна ръка беше тя. До края на живота си беше до нас и с нас и ни помагаше. Затова и не можем да се разделим със селската къща, която получихме от нея. Поне все още не можем. Тя е нашият пристан.
Мъчно ми е, че децата ми пораснаха без спомени за своите баби. Те не знаят какво е да получиш подарък от баба и дядо за коледа, нова година, за рожден ден, да сурвакат например. Както и никога бабите не са били този тип баби, които се хвалят по съседи и близки с успехите на внучето/внучетата си. Винаги е правен паралел с чуждите деца, които разбира се, се оказваха по-умни от нашите.
Преди много го преживявах. С времето обаче поумнях и превъзмогнах тези неща.
Но, повярвайте ми, болката на една майка от това, че при живи баби и дядовци, никой си не търси внучетата, никога не затихва.
Преди малко платихме тортата. В събота ще се прави купон в къщи, естествено без нас Stop
Дадени са обещания, че изцепки и издънки няма да има и като се върнем в неделя, в къщи ще е почистено Joy

# 125
  • София
tzarina, да ти е живо и здраво пълнолетното момче! Дано постигне всичките си мечти!   newsm59

# 126
tzarina, живо и здраво да ти е пълнолетното момче! Да има много късмет и сбъднати мечти!   bouquet Много увлекателно си разказала историята с баба си, развълнува ме  Hug

# 127
tzarina,  да ти е живо и здраво момчето и да извърви успешно пътя, по който е тръгнало! И ти да си жива и здрава, за да се радваш не само на него, а на внуци и правнуци Laughing Леле, колко далеч във времето отидох. Но много ме разчувстваха думите ти.
И аз не мога да прежаля моята баба, макар че си отиде преди повече от 4 години. И тя така се радваше на правнуците си /дочака трима, ако беше жива, сега щеше да има петима/.
При нас за бабите нищо лошо не можем да кажем, особено за свекърва ми, която е направо злато. Толкова много ми е помагала във всяко отношение, а в същото време има страхотен усет за мярка и никога не досажда. Дъщеря ми носи нейното име. А ако знаете каква партия сме с нея, като се наложи да спорим с мъжете!
Хайде да не спамя повече Laughing Ако администраторът ми изтрие поста, няма да се сърдя Laughing

# 128
tzarina, честит пълнолетен син! Толкова хубав момент и за него , и за вас с баща му! Дано е здрав, достоен и доблестен мъж, винаги така да се гордеете с него и ви дава само поводи за радост. Сигурно и баба ти  го гледа отнякъде и също се радва за него. Хубав купон му желая!   

# 129
Момичета, от сърце ви благодаря за милите думи и пожеланията към детето.
Аз така като си прочетох поста след време, явно от вълнение, ама си открих малки правописни грешчици и няколко повтаряния в изказа. Но наистина така се вълнувам всеки път при тези спомени, че просто неволно съм допуснала тези правописни нарушения Embarassed.

# 130
  • София
tzarina, честито пълнолетие на момъка и от мен!  Party  Много ми хареса разказът ти за Султана Глаушева.  Hug Разбирам болката ти, че не всички твои роднини са хора като нея. Обаче, вярвай, че всяко зло е за добро. Най-важно е с мъжа и децата да сте едно цяло, а останалите роднини могат да бъдат заменени от добри приятели, съседи, та даже и от недотам близки, но човечни хора. Не всичко, но много неща в живота ни зависят от самите нас. Често съдбата ни показва какви не трябва да сме чрез уж най-близките ни, но това не трябва да ни озлобява, а напротив - ти имаш добър пример от любимата си баба. Да сме живи и здрави, пък останалото ще си дойде на мястото.  newsm10

# 131
tzarina, да ти е жив и здрав! Нека само и единствено те радва с успехите, които ще пожъне!   bouquet
Дългият ти пост по - нагоре е написан като приказка. Чак се унесох!  Simple Smile

# 132
Момичета, отново благодаря за сърдечните пожелания Hug.
Всичките са дословно прочетени на сина снощи вечерта, а той се кефи, че бил обект на виртуално женско внимание Laughing
А относно баба, мога да пиша с часове за нея. Тя беше толкова мъдра, но с онези истинските, житейските мъдрости. Които сама е научила през живота си или самият той и е дал някакъв урок.
Преселници от Влашко с дядо ми, нисичка, прегърбена, много пъргава и много работлива. Езика и остър като бръснач, характера и такъв, че всяка болка таеше в себе си и не я показваше. Побелялата й коса бе винаги прибрана под забрадката, а очите й хвърляха мълнии, когато бе ядосана. Дребничка, мъничка, но думата й тежеше в къщи и на две никой не можеше да я скърши.
Накратко я описвам, но повярвайте ми, че тя беше абсолютно копие на старата Глаушевица.

В нашето училище вече от днес часовете са намалени уж заради температурите в класните стаи. Само дето пък днес времето се оказа приятно топличко за сезона.

# 133
  • София
tzarina , ЧЕСТИТО ПЪЛНОЛЕТИЕ НА МОМЧЕТО ТИ ! Да ти е жив и здрав и много щастлив , успешен старт в живота и сбъдване на всичките му мечти!

# 134
  • София
tzarina, честит празник на порасналото ти момче и от мен!
Да те радва с обичта и успехите си, да преследва упорито целите си и сбъдне мечтите си!

Общи условия

Активация на акаунт