Открадната и източена карта на UniCreditBulbanк - какво мога да направя?

• 24 050
  • 220
  •   1
Отговори
# 150
Аз съм абсолютно сигурна, че няма начин да се разбере пин-а освен чрез издаване, волно или неволно от собственика, или чрез скимиране ( но тогава не се краде физически картата).

Открадната кредитна карта може да бъде изхарчена чрез пазаруване, онлайн  най често,за което не е нужен пин.
Иначе наистина го смятам за невъзможно.
Скромният ми опит сочи, че когато се касае за 'мистериозно' научаване на пароли, кодове или пинове или е замесен близък човек, или собственикът ги е записал някъде, или използва код като ЕГН ( вижда се от личната карта, която е в същия портфейл), последни цифри на картата и т.н. Дори в телефона си.

И аз така смятам.

Аз писах, имахме случай на скимирана карта, източена на банкомат в Русия. Според мен са следили собственика.
За мен нещата са прости.

mari_eta, тази информация, която са ти дали изобщо не е качествена. Аз ти гарантирам, че не може да няма часове, минути и дори секунди. Как по дяволите си правят мониторинг на транзакциите тези хора?
И вие как си мислите, че превантивно се блокират карти - ами като се следи програма, може дори и човек да го прави, да са зададени критерии. И тогава, когато се появи нещо съмнително, като вкарван няколко пъти грешен ПИН или грешна експаяри дата, то това е явен сигнал, че може би има някаква нередност.

# 151
Нашият случай: чисто нова, неизползвана карта, източват я същия ден, когато сметката по нея е захранена, и то далеч над установения от банката лимит /400 лв./
само да уточня, че лимита 400лв е за теглене на банкомат в рамките на 24 часа и е въведен от скоро (около 2 месеца мисля). преди това нямаше подобно ограничение, поне не масово, и една от причините (ако не е и единствената) да го въведат е именно такова източване на карти.

# 152
Нашият случай: чисто нова, неизползвана карта, източват я същия ден, когато сметката по нея е захранена, и то далеч над установения от банката лимит /400 лв./
само да уточня, че лимита 400лв е за теглене на банкомат в рамките на 24 часа и е въведен от скоро (около 2 месеца мисля). преди това нямаше подобно ограничение, поне не масово, и една от причините (ако не е и единствената) да го въведат е именно такова източване на карти.

За кои карти?

# 153
На кредитната ми карта,лимита беше 400лв. преди 2 години,на дебитната ми е 800лв.

# 154
Има обаче огромна разлика между това да ти източат картата, и това да ти я откраднат и да теглят от нея с ПИН код. Правете разлика.
На мен честно казано освен вече изказаните и отхвърлени дотук предположения не ми хрумва друго и ми е много, ама много интересно как се е узнал тоя пин код от крадците.
Това като го гледам ми прилича на разпечатка от счетоводна система, а не от Борика, но предполагам и не е дадено като отговор на жалбата.

Такива са на Уникредит извлеченията.

тази седмица блокирах всичките ми дебитни карти от съображение за сигурност  Close

# 155
  • София
.

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 10:09 от Little Evil

# 156
знам , че и банкови служители участват ,

преди време тихомълком уволниха шефката на картов отдел на една банка , жена с протекции естествено , но е пипала из карти на клиенти , кой знае какво е правила .

# 157

от години е това ограничение , поне 6-7 ....

# 158
  • София
Little Evil , за мене това е направено от вътрешен човек в банката. Няма начин да няма начин Пин кода да се разбере предварително. Не случайно са върнали тихомълком парите.
caprice, изказваш се като нов служител в банка, нямащ понятие от елементарни неща.
Лимита 400 лв за теглене съм го имала още преди 12 год. Карти и лимити всякакви, не обобщавай  и не заблуждавай читателите.
Авторката, бъди търпелива. Може би месец ще мине докато получиш адекватен  отговор от "София".
След като на разпечатката видях за кой град става дума -абсолютни некомпетентни връзкари са се наредили по банките там и в околността. Имам впечатления от персонала, не говоря наизуст.
Пази си нервите и се надявай на положителен развой на събитията, но пак от "София".

# 159
  • София
Little Evil , за мене това е направено от вътрешен човек в банката. Няма начин да няма начин Пин кода да се разбере предварително. Не случайно са върнали тихомълком парите.
caprice, изказваш се като нов служител в банка, нямащ понятие от елементарни неща.
Лимита 400 лв за теглене съм го имала още преди 12 год. Карти и лимити всякакви, не обобщавай  и не заблуждавай читателите.
Авторката, бъди търпелива. Може би месец ще мине докато получиш адекватен  отговор от "София".
След като на разпечатката видях за кой град става дума -абсолютни некомпетентни връзкари са се наредили по банките там и в околността. Имам впечатления от персонала, не говоря наизуст.
Пази си нервите и се надявай на положителен развой на събитията, но пак от "София".

Имам си аз теория, ама няма да я споделям  Mr. Green Stop

# 160

Абсолютно, аз затова питах за какви карти. Лимитите на различните карти са различни. Това, че банкомата пуска максимум 400 лв. на теглене, не означава, че лимитът на картата и то 24 часов също е толкова. Може да бъде и 0 лв. на банкомат и картата да се ползва само на ПОС, може и много повече от 400 лв.

# 161

Първата ми карта (преди не знам колко години) беше с лимит 400 лв. Последната ми с такъв лимит е издадена от Райфайзен преди почти три години. А визата ми от Алианц е с 2000 лв дневен лимит за теглене на банкомат (на практика става само ако теглиш пет пъти по 400),  издадена преди година.
Та лимитите не са нищо ново. Това че банкоматът "пуска" само 400 лв. на теглене не значи, че лимитът е толкова. В моят случай мога да тегля до пет пъти един след друг от един и същ банкомат.

# 162

ПИНовете се изготвят от една организация, самите карти от друга и се държат разделени ( и физически, и като информация) до разпечатването на ПИН-а (в смисъл разпечатването му на хартия- от файл до затворен плик).
Зад всяка карта стои сметка, и ако някойот банката реши да краде, то го прави от сметката, а не чрез картата.

# 163
  • ГОре на черешата...
Днес /ох, май вече е станало "вчера"/ занесох в банката служебна бележка от полицията с номера на заведената преписка. Бяха много любезни и учтиви Whistling. Помолиха във връзка с тяхното разследване да напиша писмени обяснения кое и как и да посоча последните разпознати от мен транзакции и т.н.
Това е.  Мисля, че лично аз няма какво повече да направя. Надявам се банката да вземе правилното решение и крадците да бъдат заловени.

Аиша, благодаря Hug! Ще се опитам да послушам съвета ти Peace!

# 164
Мисля, че лично аз няма какво повече да направя. Надявам се банката да вземе правилното решение и крадците да бъдат заловени.

mari_eta, нещо започваш да се объркваш от кого какво да очакваш. Банката няма да ти хване крадците, нито може да докажа, че точно те са теглили. За това си има полиция, камери в магазина и прочие. Банката може само да дава информация, когато и бъде поискана от съответните органи по съответен ред и ако прецени да ти възстанови сумата, ако при оспорване на транзакция провайдъра на услугата каже, че си била небрежна и затова са ти изтеглили парите.

Общи условия

Активация на акаунт