Открадната и източена карта на UniCreditBulbanк - какво мога да направя?

• 24 048
  • 220
  •   1
Отговори
# 165
  • ГОре на черешата...
Нино Тино, не съм се изразила точно - естествено, че второто го очаквам от полицията Peace.

# 166
  • София
Little Evil , за мене това е направено от вътрешен човек в банката. Няма начин да няма начин Пин кода да се разбере предварително. Не случайно са върнали тихомълком парите.

ПИНовете се изготвят от една организация, самите карти от друга и се държат разделени ( и физически, и като информация) до разпечатването на ПИН-а (в смисъл разпечатването му на хартия- от файл до затворен плик).
Зад всяка карта стои сметка, и ако някойот банката реши да краде, то го прави от сметката, а не чрез картата.

Ами да, тя картата си беше нова, неотворена, пинът също....за това казвам, че са се объркали нещо  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 167
  • София
Има ли развитие по случая, че и на мен ми стана интересна историята....и най-вече частта с ПИН-а  newsm78

# 168
  • ГОре на черешата...
Няма. Никакво Confused.
Ходих в банката в сряда да си взема новите дебитни карти - "Нищо няма от София, госпожо..."

# 169
  • София
Няма. Никакво Confused.
Ходих в банката в сряда да си взема новите дебитни карти - "Нищо няма от София, госпожо..."

Вие сте направили нови дебитни карти към същата банка? Никога не бих постъпила така. Бих запазила само сметката, ако ми се налага- при кредит например. Веднъж източени, пак ще ви източат и ще чакате хабер от София.

# 170
  • ГОре на черешата...
Защо?
Каква по-различна сигурност би ми дала друга банка?

# 171
  • София
Защо?
Каква по-различна сигурност би ми дала друга банка?

Пиша на ЛС.

# 172
  • Варна
Ние въпреки проблемът някога, пак сме си към същата банка!
Може би разликата е, че тогава ни съдействаха, не сме усетили лошо отношение! Rolling Eyes

# 173
  • ГОре на черешата...
Ооо, отношението вече е коренно обратното - уж щяха да активират картите след 24 часа, а звъннаха точно след 5 мин, че са активирани...толкова са мили след жалбата Twisted Evil...а и едната сметка не ми се занимава да закривам, точно сега по празниците не ми се обикаля по институции.

# 174
Преди няколко дни гледах по БТВ за една мацка, която си въвежда 3 пъти грешен ПИН и след това устройството не иска повече и тегли без него, т.е. не само, че не се блокира ами напротив, дава свободен достъп #Crazy От банката казаха, че бил стар терминала и картата била дефектна и бла-бла-бла ... #2gunfire

# 175
  • София
Много неприятен случай, пожелавам на авторката благоприятно за нея развитие!

Наистина е много подозрително и любопитно как е узнат ПИН-а от крадците?

Твърди се, че ПИН кодовете не могат да се виждат и от банковите служители, те се пазели в кодиран вид в база данни, не съм убедена в това!

Не е възможно информационната система на банката да не може да предостави данни за картовите авторизации, със сигурност служителите или са некомпетентни, или нарочно не предоставят данните.

Например услугата myfibank на ПИБ дава информация за всички картови транзакции с ден, час, минута и секунда и адрес на устройството 90 дни назад.

Сигурна съм, че четящите тази тема знаят това, но не е лошо пак да се напише:
Добра практика е да не носите в един портфейл всичко накуп - банкови карти и документи за самоличност да се носят в друг портфейл, не този, който вадите за всяка покупка 20 пъти на ден примерно. Даже и голяма сума пари също носете разделена на няколко места в чантата.

Скоро даваха по телевизията, че крадците вече ползват термокамери за да ти разберат пин-а, просто снимат клавиатурата след като си си тръгнал от банкомата, клавишите които си пипал са най топли и се вижда кода.

Как точно ти откраднаха портфейла - от закопчана чанта ли?

Някой беше написал, че ще ги хванат по пръстовите отпечатъци в новите лични карти.
Пр. отп. се снема само при вадене на паспорт, и тези данни не могат да се ползват за уличаване или криминално разследване.

# 176
Преди няколко дни гледах по БТВ за една мацка, която си въвежда 3 пъти грешен ПИН и след това устройството не иска повече и тегли без него, т.е. не само, че не се блокира ами напротив, дава свободен достъп #Crazy От банката казаха, че бил стар терминала и картата била дефектна и бла-бла-бла ... #2gunfire

Ау, това и аз го гледах. Не казаха коя е банката, но картата, която се видя, беше с бял гръб, и трябва да е била дебитна.
Коя ли е банката издател, просто ми е любопитно. Моите дебитни карти са сини, имам и една оранжева.

Силно се съмнявам, нещо да е било случайно и единично "дефектно". По-скоро в самите карти е имало някакъв проблем.

# 177
Гледах го,  Shocked.даже мисля, че не беше на третия път, а на първия грешен пин-код се освобождава картата.При Мариета, обаче, са й казали от 20-я.То може да е било и след първия, ама нали да се направят, че клиентите са защитени.

# 178
  • София
Скоро даваха по телевизията, че крадците вече ползват термокамери за да ти разберат пин-а, просто снимат клавиатурата след като си си тръгнал от банкомата, клавишите които си пипал са най топли и се вижда кода.

За това винаги като тегля пари, след като напиша ПИН кода си и натисна Въведи, натискам още 4 произволни цифри....така при евентуални термо камери, последните натиснати цифри няма да са тези от ПИН кода ми.

mari_eta Надявам се скоро да се разреши случаят. Писа ли на защита на потребителя. Те обикновенно са доста бързи и активни..поне колкото пъти ми се е налагало аз да общувам с тях  Peace

Според мен пръст има служител на банката  Peace Иначе ни ми го побира главата как може да се случи, като се има предвид, че авторката на темата се е усетила че и няма картата доста бързо. Крадците са имали няколко минути само да действат....и веднага са налучкали ПИН-а  newsm78. Аз на твое място бих писала навсякъде, има много предавания дето търсят такива случаи  Peace

# 179
  • София
Ако е замесен банков служител, той няма да се занимава с картата, а ще източи директно сметката. Peace
ПИН-ът няма как да се узнае от него, ако пликът е затворен. Този, който твърди обратното, нека да даде малко повече подробности как точно може да стане. Wink Още повече в конкретния случай картата на marie ta не е новоиздадена и тя отдавна е сменила получения от банката ПИН-код.
Предполагам, че отговорът се бави, тъй като не става дума само за виртуална кражба, където случаите са доста по-ясни за решаване, а за кражба на самата пластика, където се работи съвместно с полицията.
П.П. Относно телевизионния репортаж - не е нужно да се вглеждате в показаните карти, интервюираните са достъчен жокер. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт