Отговори
# 225
Честито на рожденничките-вчерашни и днешни-живи и здрави,обичани съпруги и мами  bouquet  Като ви чета с тия лекарства,АБ-та,и леко като че ли завидях(то не е за завиждане),но аз си кашлям и кашлям и няма и няма за в моето положение лек-бременна съм...не ми се полагали даже и сиропи,да ближа мед-цял камион ако си ща(казал док) Е евалата му викам аз,народа изпоизпи лекраствта в БГ,тука даже и едни вит.не ми дадоха,едно кьораво желязо,дето ме запича и ми се гади...огън да ги пали Twisted EvilЗа контракции,крампи и др. мизерийки-пак няма лек-коЙ тУЙ МАГНЕЗИЙ newsm78.Викам и както сме я подкарали натюр-да не взема да родя в обора,в сламата-нали вс.да ми е естествено Shocked Иначе,като махнем всичко това-много съм добре Mr. GreenХайде болничките да оздравяват HugА,и на Любче-Бубче Praynig-направо искам и аз да го раждам по скоро,че като помисля къде е то края на февруари...всичко ще е ок,мамче-дръж се,с теб сме PeaceВале,това с йогата и транса супер ми звучи,ама аз не мога да се абстрахирам от външно влияние и никога не ми се получават медитации и др.подобни-ама ще пробвам(то всъщност за секцио май няма ми се наложи Mr. Green

# 226
BoBoDes ,това с Аптамила да не е само за ВИП етажа,защото питах майка ми и тя каза НАН.Всъщност млякото било дарение и давали каквото има.Аз като раждах преди 6 г беше Нутрилон,но сега го няма ,защото  се обединиха с Аптамил.

# 227
Здравейте   bouquet
Влизам с добри новини от ФМ. Бебчето е в норма и всичко замерено ни е наред. Мадамата тежи 1.200 и отговаря на седмиците си. Само, майка и вече прилича на Астерикс с този голям корем (заради водите), но това да е... Таткото беше много впечатлен, че видя сърчицето и как бие на ехографа. Когато дойде време да и се порадваме и да видим личицето нашето мъниче се обърна с гръб и се сви на топка  Laughing Важното е, че другите неща видяхме и се успокоихме, че е здравичка!

# 228
Добро утро   bouquet
Честит рожден ден RS   newsm38 newsm59
Мацки ститкайте палци да са ми добре изследванията  Praynig
_JenY_ какво ще приготвяш за сурвакницата освен гевреците(ако може и рецептата за тях).Аз ще нанижа пуканки, изсуших една ябълка и нея ще нанижа и с това се изчерпвам....Помагай плииз че утре ще правят сурвакниците в градината.

# 229
ЧРД, RS   bouquet

Видях ,че обсъждате изследвания...то и при мен стрелкичките ту нагоре, ту надолу, ама нали още не съм се оправила от 2 седмичната настинка и резултата е на лице :

Левкоцити EB    11.24    G/l  3,5 - 10,5   DC+LD
     Еритроцити EB    4.04    T/l  4,20 - 5,40   DC-det.
     Хемоглобин EB    118    g/l  120 - 160   SLS
     Хематокрит EB    0.33    l/l  0,36 - 0,47   calc
     MCV EB    81.9    fl  82 - 92   Calc.
Да ви се похваля и ние вече си имаме количка , купихме ABC Mamba и столче за кола MAxi Cosi  към нея, чадърче, комарниче, дъждобранче, също и легълце от сгъваемите, малки кошарки на хаук бежава и мн мекичка, а приятелки и роднини ги сърбят пръстите повече и от нас, та вече и 1 чанта с дрешки и пупи насъбрахме . Нали вече със сигурност знаем,че е момиченце  и с имената сме почти готови имаме 2 варианта Simple Smile
Вече и мен ме удря параноята и с тези нощни ставания все си мисля за разни болници, как , кога и т.н. ще е..

# 230
  • София
Здравейте, честито на рожденичките, а болните да оздравяват Simple Smile
Аз съм в лека чуденка, по повод на теглото на бебока. Вчера бях на преглед и се видя,че е 1600, а съм в 32 г.с. седмица. Не е ли малко това? Някой в тази седмица да сподели измерени грамове. Доктора не спомена да има нещо нередно, но на мен ми се струва малко newsm78

# 231
elisa5555 и аз съм хвърлила око на малката бежава кошарка на Хаук, супер е, но мъжа ми нещо се опъва. Мисли, че така или иначе ще трябва да купим голяма кошарка за по-нататък, като пътуваме някъде с бебо. Ама аз просто съм влюбена в малката кошарка Grinning

llora на мен ми се струма, че сте си ок с теглото, аз съм 32 седмица, бебчо е 2 кг., но пък ние от самото начало вървим с около седмица и половина по-едрички. Мисля, че не трябва да се притесняваш излишно, още повече щом доктора не е казал, че има нещо необичайно.  Hug

# 232
llora-http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart?Ad=c … Info%403a790558//.Мая,аз всяка год.си правех нова суровакничка(като си бяхме в БГ) и освен пуканки,сушенки и малко гевречета(може и без тях),увивах дряна с шарени конци,прежда,колкото по-шарено-толкова по-добре Peace Нанизвах и мъниста,или тези лутурки,лъскавите-важното да блести и шареней Simple SmileП.С.сетих се ,благодарение на ЖЕНИ,че изрязвах от капачки за буркани малки парички,и ги нанизвах на конче-като герданче Peace Има мн.идеи-според какво имаш у вас.

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 11:52 от EMA ES

# 233
  • Сфия
Добро утро, момичета... За вас е добър ден, ама кака ви си издрайфа червата тази нощ и за това сега е добро утро.  ooooh! Поне да се бах наспала, като станах в 10, а то...
BoBoDes, кафявата урина може да говори за гадинка в нея. Моята също беше мътна и се изолира една мила животинка - е.коли. Завишената утайка пък може да има връзка с гадинката. Ако ти е до 60-70, няма проблем, но ако е по-висчка най-вероятна наистина става дума за инфекция. Пускала ли си урина, за да видиш дали се изолира нещо в нея?
RS, честит рожден ден!  Жива и здрава, много обичана и щастлива!  newsm59 Не бързай да съдиш за МД по проф. Чернев. Притегли всички плюсове и минуси, важните за теб неща и тогава решавай. Ако държиш да си избереш лекар, съм чувала много добри отзиви за д-р Гунев. Хвалят много и Дяволов, но за мен той е ояден лекар.
Емче, да не си и ти с рефлукс, като мен, че така бухаш? Стодал не може ли да си купиш?
абе някой да знае какво стана със selania? Нали щеше да ходи на ФМ и беше притеснена, заради бъбречето? Нещо май не се разписа после или поне аз да съм изпуснала...  newsm78
Женя, браво за добрите новини при теб!
Някой пита дали 1600 гр не е малко за 32-ра седмица. Моето мнение е, че бебетата не се раждат еднакви. Едни са 2600 доносени, други се раждат 3600 в 36-та седмица, така сме и възрастните, така, че споко. Освен това и видеозоните дават някакви отклонения. Моето уж беше 2 кг, но гаранция няма, че е точно така.

# 234
И по мое време АМ беше Нутрилон. Попитах,че ако нямам кърма да имам нещо под ръка. Вечер не дават мляко на бебоците. Като ревнат от глад....може да ви призлее. Ами ще купя Аптамил пък да видим. Heart Eyes
Мая06 приготвих гевречета, малката снощи сама си низа сушени ябълки, сини сливи, кайсии, и днес ще ниже пуканки. Аз оформих сурвачката и омотах малко червени конци Laughing Отделно имам едни изкуствени имитации на старинни парички, та им сложих и на тях по един червен конец и да си ги върже накрая на върха .
Рецептата за кравайчетата :
2бр яйца, 3 с.л захар, 1ч.л сода, 3 с.л кис.мляко, 250 гр. брашно.Омесваш всичко и оформяш кравайчета. Ако ти се занимава повече можеш да ги намажеш с жълтък отгоре и да посипеш със сусам  chef / мен ме домързя/.
Неви като нищо ще се засечем доста мами из родилното hahaha
RS Честит Рожден Ден ! newsm51  ura

# 235
Честито на днешните рожденнички! Да сте живи и здрави и кротки бебета на финала  Wink

За теглото при бебетата не вярвам на техниката, като се покажат малките душички ще стане ясно. Часове преди да родя първото си дете, казаха че е малко ... да ама неее, беше 3950 и 56 см  Wink Така че споко, не се шашкайте за глупости  Wink

# 236
Привет и от мен чак на средата на темата. Mr. Green Днес бях на ЖК тук в Ямбол. В петък като бях при дотора ми в Стара Загора бебетата бяха надолу с главите, а днес младежа пак е седнал на дупе. Голямо шило това бебе! Освен това раздава ритници на сестра си. Дивак! Mr. Green Нещата са наред, растем си, дивеем...

Продължавам с двете си паралелни диети - протеиновата и желязната. Най-веселото е, че те двете се изключват взаимно и половината ден съм на млечни произведения и яйца, другата половина съм на желязосъдържащи, като през целия ден мога да хапвам месо. Абе, веселба! hahaha В началото на януари съм на консултация тук в Ямбол, тогава ще ми взимат секрет за микробиология и т.н., после на 10 съм в Стара Загора на преглед и в края на януари отивам при родата в Стара Загора и се закотвям там в очакване на 13 февруари. Поне ако нещата тръгнат по-рано, да съм близо до болницата.

Сега отивам да чета темата от началото. Hug

# 237
Здравейте и от мен , първо да честитя на рожденничките, с тези   стрелци този месец ще преядем с торта Laughing
Момичета да сте живи и здрави, само хубави новини за бебоците    и много късмет  newsm51 newsm51 newsm51
Резултата от нашата ФМ вчера е,че доктора настоява за планирано секцио. Засегнатото бъбрече не се развива според очакванията и желанията ми Cry Леко се е увеличило спрямо другото бъбрече и кистичките не намаляват. Доктора каза,че е рисковано при нормално раждане да не се компресира и здравото и за това- секцио. Не бях потготвена за такъв вариант и сега ме хвана паниката. Иначе бебчо е 1600 гр. в 31-ва седмица, така,че доктора каза че е добро теглото. Видях му личицето- много е хубав и прилича на кака си. Мъчно ми е,че след секциото няма да си е при мен да го гушкам. Каката като се роди в болницата нощем си я взимах при мен на леглото и цяла нощ й държах ръчичката. Беше кротка като ангелче.
Стискам палци на всички,които имат за какво да се притесняват и на останалите също. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 238

newsm59 newsm67 Честито на рожденничките днес! Много здраве и търпение до февруари, когато ги очаква най-чакания подарък  Heart Eyes

# 239
Валентина007 , темата за хипно раждането е много интересна. Аз съм психолог и съм убедена в положителния ефект на автогенните техники, но трябва да си адски спокоен и хладнокръвен и най-добре да има някой до теб,който да те ръководи и да ти дава кураж. Също така ефект има,ако си го практикувал известно време преди това-т.е. вече си се научил как да се привеждаш в това състояние. Когато раждах първото си дете бях супер добре потготвена теоретично и практически,но преносих с 10 дни и накрая се стигна до индуцирано раждане. Жената,която беше на съседното легло в предродилна вече беше доста напреднала с контракциите, но раждането се проточи заради други усложнения. Моите контракции от системите още не бяха започнали и аз си лежах до нея супер спокойна и в страхотно настроение. Помагах й през цялото време с дишането и опити за автохипноза и отпускане докато не започнаха моите контракции- силни и на 4 мин. Тогава така се паникьосах,че забравих да прилагам всичко,за което се бях потготвяла месеци преди това Laughing
За това повече информация е полезна за да се потготви психиката за това какво ви чака и какво действа при всяка една от вас.Човек се познава най-добре и знае при него какво действа и какво-не.
И наистина най- важното е спокойствието и позитивното мислене.

Общи условия

Активация на акаунт