Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява натоварването с глюкоза?
Какво е гестационен диабет и как се диагностицира?
Какви са причините за повишени околоплодни води и как се извършва обременяването с глюкоза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява натоварването с глюкоза?
-
Какво е гестационен диабет и как се диагностицира?
Гестационният диабет е вид диабет, който се развива по време на бременност. Характеризира се с високи нива на кръвната захар и обикновено отшумява след раждането, но увеличава риска от развитие на диабет по-късно в живота. Диагностицира се чрез тест за глюкозна толерантност, при който нивата на кръвната захар се измерват в нулевата минута, първия и втория час. Освен това се извършва изследване за инсулинова резистентност.
-
Какви са причините за повишени околоплодни води и как се извършва обременяването с глюкоза?
Повишените околоплодни води могат да бъдат причинени от различни фактори, включително гестационен диабет. Обременяването с глюкоза се извършва чрез приемане на глюкозна течност, последвана от кръвни проби в нулева минута, първия и втория час за оценка на усвояването на захарта и откриване на възможни проблеми като гестационен диабет или инсулинова резистентност.
-
Какво представлява изследването за инсулинова резистентност?
-
Как се подготвят гърдите за кърмене?
Като ви чета с тия лекарства,АБ-та,и леко като че ли завидях(то не е за завиждане),но аз си кашлям и кашлям и няма и няма за в моето положение лек-бременна съм...не ми се полагали даже и сиропи,да ближа мед-цял камион ако си ща(казал док) Е евалата му викам аз,народа изпоизпи лекраствта в БГ,тука даже и едни вит.не ми дадоха,едно кьораво желязо,дето ме запича и ми се гади...огън да ги пали
.Викам и както сме я подкарали натюр-да не взема да родя в обора,в сламата-нали вс.да ми е естествено
А,и на
-направо искам и аз да го раждам по скоро,че като помисля къде е то края на февруари...всичко ще е ок,мамче-дръж се,с теб сме 

Поне да се бах наспала, като станах в 10, а то...
/ мен ме домързя/.

Леко се е увеличило спрямо другото бъбрече и кистичките не намаляват. Доктора каза,че е рисковано при нормално раждане да не се компресира и здравото и за това- секцио. Не бях потготвена за такъв вариант и сега ме хвана паниката. Иначе бебчо е 1600 гр. в 31-ва седмица, така,че доктора каза че е добро теглото. Видях му личицето- много е хубав и прилича на кака си. Мъчно ми е,че след секциото няма да си е при мен да го гушкам. Каката като се роди в болницата нощем си я взимах при мен на леглото и цяла нощ й държах ръчичката. Беше кротка като ангелче.
Честито на рожденничките днес! Много здраве и търпение до февруари, когато ги очаква най-чакания подарък