Отговори
# 240
И нашия бебок го "изтеглиха"-1,800кг. в 31 г.с.
По таблиците сме ок...А дали въобще е толкова не се знае....
Тази сутрин като водих детето на градина,се видях с една позната,която беше с нейна приятелка,,,,и ме попита в кой месец съм.Казах в 8 и получих израз"Аууууу колко малко коремче......"
Е стига де....какво да правя....бебето да е добре....

# 241
Пепито, не им се хващай на тези дето ти мерят бебето по корема. Преди да родя дъщеря ми бях с корем по-малък от колкото съм сега. Лежах в отделението   три дни преди да ме включат на системи заради преносването и там "доцентката" /  кавичките не са случайни/ ме даваще за пример за недоносено и преносено дете, защото и по корема ми се виждало,че бебето ще е много малко. Да, ама -не. Роди си се доносено бебе - 3360гр. Така,че е важно че се чувстваш добре,че бебчо рита лудо и изследванията са ти добри. Всякакви други коментари и приказки не ги слушай. Големината на корема зависи от конструкцията на тялото на майката, от положението на плода и от много други фактори, освен от килограмите на бебето. Даже от килограмите на бебето май  зависи най-малко.

# 242
Добър ден от мен!
Подкрепям мнението за проф. Чернев. Може да е светило, но е цапнат в устата и самоуверен до безобразие, същичкия като проф. Козовски. Не се шашкайте от подобни доктори, а си намерете някой читав, който ще ви обясни на спокойствие Mr. Green
Женя, радвам се за добрите новини Hug
selania, не знам какво да кажа, важното е, че бебо е ок и расте живо и здраво. А ти имаш достатъчно време да се пренастроиш и да свикнеш с мисълта за секциото.
Bobodes и starlet, да се оправяте бързо, вземайте мерки...
Валентина007, от тази седмица спрях хепарина поради идиотската причина, че си изгубих рецептата Mr. Green. По принцип доки ми беше казал да си бия инжекции до 26 г.с., но на своя глава продължих още малко. Като разбра за рецептата беше много доволен Laughing Иначе по мой спомен  около 35-36 седмица се бие последно, за да се възвърне нормалното съсирване преди раждането и да не кървиш много.

Малко инфо за раждането във ВИП-а в АГ-Варна. Носят на точен час адаптирано мляко за бебетата, спазват режим 12-3-6 и т.н. Тоест ако не ви е слязла кърмата (или при някои умишлено така и не слиза, за да си пазят бюста:xarms:) и бебо е гладен, винаги оставят шишенцата в стаята. Ваше решение е дали ще ги давате. АМ-а действително е дарение, тоест каквото имат налично, но поне преди 2 години беше Аптамил. Стаите на етажа са 10 (макс. 12) по мой спомен, вървят по двойки с един санитарен възел и една баня за двете стаи. Посещенията са си свободни (нищо че на теория има ограничение в часовете). За съжаление статистиката сочи, че на този етаж се ражда основно секцио, рядко имат естествено раждане. В реанимация се стои 1 ден, грижат се безупречно за пациентките. Иначе на етажа нощем има дежурна 1 акушерка, има и паник бутон във всяка стая, но той си е за екстремни ситуации. Аз лично също не съм фен на чит-чата между родилки, не съм си показвала носа извън стаите, освен да меря коридора за раздвижване след секциото. По ирония обаче (въпреки привидната ми темерутщина) и до днес съм приятелка със жената, която беше в съседната стая Laughing Да не говорим, че първите 2 дни едва ли ще имате време за скука от постоянно звънящия мобилен телефон Wink А като донесат бебо, ще сте толкова размазани от умиление, че едва ли ще се сещате за идеите да ходите по етажите Mr. Green

# 243
Селения  Hug
Аз бях супер спокойна докато раждах, ама такова нечовешко спокойствие абсолютно нехарактерно за мен.До голяма степен за това бяха допринесли и всички около мен.За секунда не се притесних за каквото и да било.Акушерката ми вдъхваше супер профисионализъл въпреки че я виждах за пръв път.Ако беше няква шашната съм сигурна че нямаше да се чувствам така с сигурност....Силно се надявам и този път да е така  Peace

# 244
Привет от мен  Flutter
  newsm59  на рожденничката днес

Мамчета искам да ви помоля ако някой има впечатления от д-р Григорова (Тина Киркова) да ги сподели с мен, че съм се насочила към нея за раждането ....  Предварително благодаря!

Мен ме мъчат бъбреци нещо и днес мисля да не се напрягам много, много ......  че боли  Cry

Позитивен ден на всички

# 245
  • Сфия
selania, радвам се, че сте добре с бебето и писа. Секциото да ти е кусура. Разбирам, че е гадно, като не си го очаквал, но не си първото мамче, което ще ражда така. На всяка една от нас може да се случи, дори в хода на раждането, което е по-лошия вариант. Важното е всичко да мине леко за теб и бебето да е ок.  Praynig
mayanka , страхувам се, че няма какви мерки да взема. Рефлуксът ми причинява тези неприятности. А снощи специално след  4-5 часа, съм повръщала на всеки 20-30 мин. Ставам, драйфам, лягам, унасям се, почвам да се давя и да кашлям и всичко се повтаря... Ще мине, като родя. Но кога ще се наспя - не знам. Едва ли ще е след като родя. Аз за това съм от тези "мащехи", дето не искат бебето да е при тях в родилния дом.

# 246
  • Варна
Пепи, не знам аптамила дали е само за ВИП-а, аз питах като цяло дали да си нося АМ или там ще го хранят, защото едва ли ще кърмя. но не съм питала за конкретен етаж. а и не вярвам да има такова деление на етажи, най-вероятно щом е от дарение, в момента да е от аптамил Simple Smile

тъй, ходих на лекар, утре ще пускам стерилна урина /щото вчерашната не беше/, ще ме изследва за хипатит А, и за бактерии - пуска ми АСАТ, АЛАТ, билирубин, седимент, ще ми правят и антибиограма...все пак се надяваме да е нещо случайно, от някакъв вирус - и мъжо неска е болен, втриса го, гади му се...на мен само вчера ми беше така, но днес съм добре.
та така, след няколко дни ще стане ясно  Simple Smile

# 247
Stsrlet, благодаря ти мила за подкрепата и куража- много,ама много ме окуражава  Hug Hug Hug

# 248
BoBoDes ,аз като родих,майка ми беше при мен,и другите акушерки не са се месили.Само си вършеха задълженията.И още на следващия ден,майка ми се обади да ми пищат АМ,и ми го носеха редовно.Така и не ми слезе кърма.Сега я питах как процедират.
На следващия ден след раждането,минава акушерка и помага на майката да сложи детето на гърдата.И преценява дали има коластра/кърма.Ако няма назначава АМ.Но каза,че не оставят бебетата не нахранени.

# 249
Момичета, аз отпадам за утрешната среща. Малкият се разболя и ще се  гледаме вкъщи.

# 250
RS,честит рожден ден!Бъди здрава и много щастлива!Весел празник!  bouquet  bouquet
Деска,питах те за нивата на билирубина защото аз преди две години изкарах хепатит А  и така се разбра,че не е някакъв обикновен вирус-урината ми потъмня.Сега прочетох и за оплакванията на мъжа ти-имах и тях.Дано не е това,Деска.Стискам палци. Hug

# 251
Здравейте , понеже за пръв път пиша и се чудя дали правя това което трябва но ще разбера
та аз също очаквам моето трето слънце и се чувствам така сякаш ми е за пръв път , но ще се радвам да мога да съм полезна и на мен също да сте ми полезни...
много ме вълнува очаквания край , притеснено ми е , а лекарката която ще ме изражда ме посъветва да отида и да огледам двете болници съответно АГ и МД, та се питах някой ходил ли е предварително да види базата????още се чудя дали да отида в МД и да раждам с упойка или да отида в АГ и да се помъча /не се знае обаче колко/

# 252
Невито ,добре дошла.Коя ти е лекарката?Нормално ли ще раждаш?

# 253
Привет и от мен, мами Simple Smile

Честито на рождениците Simple Smile!
Невито - добре дошла Simple Smile

Аз днес ходих на преглед. Според лекарката ми всичко с бебето е наред. Всеки път обаче я мери много слабичка моята мадама. Според ехографа за 2 седмици е качила към 50 грама и сега е около 1.200 кг. И аз като други мами тук, не вярвам много на апаратурата в последните месеци. Доста големи отклонения дава в измерванията. Надявам се все пак да стане 3 килограма, докато се роди Simple Smile

Иначе, аз съм си на 3*2 магнерот и заради контракциите предимно трябва да почивам. Покрай болестите на детето това не ми се отдава много, много, но все пак не стоя по цял ден в офиса и определено вече рядко имам болки. За съжаление не е като съвсем да нямам, ама и на това се радвам Simple Smile

Като гледам така и аз ще раждам пак със секцио. Все пак планирам другата седмица да мина пак на преглед за очите с тест на Голдман и ако ретините ми са добре ще се помоля да опитаме нормално раждане, та стискайте палци Simple Smile

# 254
  • Сфия
poctor, а гледаха ли плацентата на ехографа дали е наред? Да не е почнала да се калцирва и за това да не наддава бебето? Иначе стискаме палци за раждането.  Praynig
хей, софийската срещичка, нали за утре остава? Тук изпаданаха някои, но надявам се, че уговорката е в сила? Кой ще идва последно?

Общи условия

Активация на акаунт