Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява натоварването с глюкоза?
Какво е гестационен диабет и как се диагностицира?
Какви са причините за повишени околоплодни води и как се извършва обременяването с глюкоза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява натоварването с глюкоза?
-
Какво е гестационен диабет и как се диагностицира?
Гестационният диабет е вид диабет, който се развива по време на бременност. Характеризира се с високи нива на кръвната захар и обикновено отшумява след раждането, но увеличава риска от развитие на диабет по-късно в живота. Диагностицира се чрез тест за глюкозна толерантност, при който нивата на кръвната захар се измерват в нулевата минута, първия и втория час. Освен това се извършва изследване за инсулинова резистентност.
-
Какви са причините за повишени околоплодни води и как се извършва обременяването с глюкоза?
Повишените околоплодни води могат да бъдат причинени от различни фактори, включително гестационен диабет. Обременяването с глюкоза се извършва чрез приемане на глюкозна течност, последвана от кръвни проби в нулева минута, първия и втория час за оценка на усвояването на захарта и откриване на възможни проблеми като гестационен диабет или инсулинова резистентност.
-
Какво представлява изследването за инсулинова резистентност?
-
Как се подготвят гърдите за кърмене?
).А за Телците нали сте чували,че дори и да са слабички във всеки един от тях се крие дебеланко.Аз и да стана дебела поне ще е от хубаво-с ядене и мързел.

Ремонти също няма проблем, върши си, даже и сега боядисва. За яденето обаче е трагично положението. Не можеш да го вкараш в кухнята по никакъв начин и по никакъв повод. Няма такъв аргумент просто. Ще кажете, щото има кой да му готви. Ми не. Като бях първия път бременна, понеже драйфах постоянно, миризмите ме съсипваха и така до деветия, та не бях готвила. Аз лично ядях само попара и сухари, и нещо плодове. Нищо не можех да понасям. Та тогава този човек яде 9 месеца яйца, защото друго не може да си направи и нещо, което наричаше пица: купешко тесто, разпънато горе-долу в тава, с домати от буркан и натрошено сирене.

а бе ужас направо. Хубавото е че си събира пари, помага вкъщи и на майка ми помага в бизнеса, та поне си поизкарва парите, но пак е с претеции. Не знам ние как ще сме с първите деца, да се надявам да уравновесим положението - имам племенник 2 клас, сега бях на РД началото на месеца - е то бива лигавене и глезене ама неговото е абсурд - от едните баба и дядо лаптоп (ама истински негов си, при положение че има компютър ..... ) а от другите - нов телефон с тъч скрийн и не знам си какви екстри ....... напълно презадоволено дете, аз не знам такова дете как ще се оправя само в живота ..... Останах доста изумена, първо за какво му е тоя лаптоп и второ за какво му е такъв телефон при положение че училището му се намира на 50 метра от блока им
Според мене всичко си зависи от родителите, те са за растрел
пък после защо не учи и има лоши оценки, защо не слуша и прави каквото си иска ........
Подкрепям мамите с втори брак, където и вторите таткови имат права на "родители" - важното е двамата родители да се подкрепят при решенията си за отглеждане на детето и да не си противоречът, за да не се окаже че единя е добър а другия лош ....... децата ги разбират тия работи и винаги наклоняват везната.
Аз съм голям инат, "скрита лимонка" щото си правя каквото реша. В началото на връзката ни щяхме да си избодем очите кой ще е отгоре, но по някакво чудо намерихме общ език. Май химията си казва думата (представители сме на двете най-сексуални зодии) и се караме рядко, основно заради тъщата