Бургаските коремчета ще ни даряват с моми и ергенчета! - 6 тема

• 26 155
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Честита Нова година и от мен! Нека е изпълнена с бебешки смях и пясъчни замъци по морето!  newsm51

Януари, честита дъщеричка! Нека да е здраво и усмихнато дете, с щастливо и безгрижно детство! На теб пожелавам бързо възстановяване. Нищо, че сега плачеш при спомена... и да не ти се вярва съвсем скоро ще изпитваш повече от любов дори ... . Пък за килограмите не го мисли, сигурно ще ти предпишат АМ за да качва мишлето, но това не б трябвало да попречи на едно успешно кърмене, каквото помня че искаше ... ако имаш нужда от нещо, не се колебай да го поискаш и тук!   bouquet
Д3ВЕР, не се впечатлявай, стават грешки  hahaha моята дъщеря мъжо ми каза, че е 52 см като излизах от операционната. Същата вечер в августовската групичка във ФБ прочетох, че е 51 см /той беше предварително инструктиран как да извести случая/, накрая по официални данни в епикризата на новороденото пише 50 см... казаха ми, че я изписват 3,240, пък са писали 3,190. Та истината е някъде там ... НАЗДРАВЕ на цялото ви семейство и още веднъж Честито!!!

Менина, колата от баницата /разбирай бебешката количка/ си е направо късмет. То всеки друг автомобил има място по което да се движи, само за бебешките колички такова почти няма из нашия град /и не само!/.

Танче, няма по-щастлива НГ от първата бебешка, представих си ви картинка, съвсем ястно Flutter ние с Михаела се нагледахме на заря  и светлинно шоу, после си заспа спокойна и в 4 вече я събудих да си ходим, че не издържах на масата  hahaha

Гигито, може и най-бързото притичване до тоалетната да направят олимпийска дисциплина, или наспиването за едно премигване време  Joy пък бутането на количка е прекалено лесно... какво ще кажеш за бутане на количка с 2 заети ръце /едната да държиш разплакано бебе, а другата да буташ бибата докато я плюе  Joy

# 481
Добро утро, момичета!
Много благодаря на всички ви за пожеланията и за милите окуражителни думи - ободрявате ме и ми вдигате духа!!! Hug
Дзверко, предполагам само наминаваш в темичката, че рядко ни навестяват същества от другия пол, ама да знаеш, че си те обичкам зверски много!!! Heart Eyes
Момичета, днес си чакам мишката да ми я докарат в стаята, а не само да се щурам по коридорите и да я гледам през прозореца. Кърма още нямам, ама не съм загубила надежда - все пак няма и 2 дни от операцията. Днес предстои да й правят изследвания за разни инфекции, заради спукания околоплоден мехур и много часове в това състояние за нея.
Питах за изписването - за сега казаха, че няма основания да не ни изпишат заедно - не изписвали, ако беб е под 2кг или има някакви серизони проблеми, а тя макар и мъниче е добре оформено човече, дишащо самостоятелно.
sexylove86, днес си на термин - пращам ти положителна енергия и стискам палчета!!! Peace
Menina, мен ще ме изписват на 5-ти, тъй че има голям шанс и да се засечем! Hug
Усмихнат и мързелив ден ви пожелавам!!!
ПП. Забравих да споделя, че съм изключително доволна от ангажираността и отношението на д-р Бояджиев преди, по време и след операцията. Ще ви пиша повече и за него. Надявам се и самото секцио да ми е направил без забележка!
Благодаря ви отново за подкрепата и че ви има!

# 482
добро утро мами
май само аз останах уж за 2.01,и от това на горе никакви признаци за раждане сякаш не съм бременна тази сутрин,нито болки нито контракции,нищо,а нали момичетата се раждали преждевременно
айде лек и спокоен ден на всички-

# 483
  • Бургас
Добро утро и от нас!

Днес май ще чакаме новини и от Менина, стискаме палци, не се е отчитала!
Сексилав, явно на твоята мома й харесва в коремчето ти.Не се изнервяй, тя си взема необходимото и ще си реши кога да излиза.Дано да й се приизлиза скоро Simple Smile А как се пазехме и треперихме 8 месеца над малките слънчица.Господ си знае работата!
Януари, дано да тръгне кърмата.А някой показа ли ти как да натиснеш или гърдата, да слагаш гореща кърпа върху тях, за да слезе по-лесно?
Анито, втвърдяват ти се гърдите ако не я събудиш повече от 4 часа ли?Нощно време май се пълнят лесно и аз бях така с Мима.И така си откарахме 1.3 г. в кърмене Simple Smile
Мимка ми е с температура от снощи и сега чакам мъжа ми да се прибере и да ходим в Света София на дежурен педиатър, че се притеснявам от какво е.Каза, че нищо не я боли, но не знам.Ще видим.
Хайде, лек и спокоен ден на всички ни!И чакаме бебчета  Heart Eyes

# 484
  • Burgas, Bulgaria
Шоки дано не е нещо сериозно с детето  Praynig

Виждам, че всички сте се отчели ,което е Супер  Hug
Аз тайно се надявах този път да се размина с ненужното раздразнение, но от 10-тина дни нервите ме гонят ама стабилно....Отново  не искам да виждам хора ....много ме дразнят всички.
 .....Някаква странна тревожност ме е обзела, като предчувствие ....знам ,че звучи банално, но ...... не видим .....

# 485
  • Бургас
Тиквичка, аз бях така през цялата бременност.Моята непоносимост стигна дотам, че нито прегръщам мъжо, а малката - доста рядко.Все ми е нервно, топло, тежко, не знам си какво.Разбира се обичм си ги, гушкам си ги от време-на време, но вече се чувствам като трамвай и така избутахме досега.Та не се тревожи, нормални притеснения и депресивни състояния.
Сега и тук да питам с какви храни вдигате хемоглобина, че днес си пусках кръв и излезна, че ми е паднал хемоглобина на 109.
А Мимка е в начална фаза на вирус и ни изписаха "Изопринозин".Казаха ми да се пазя и така.Та тя няма никакви други симптоми, само температура.И сега ще се лекуваме.

# 486
  • Burgas, Bulgaria
Шоки  и аз не съм от гушкащите се бременни-направо не мога да понасям някой да ме прегръща,стиска, целува - злобара  Mr. Green
За хемоглобина -знам ,че спанак и подобните ...... цвекло(това червеното),  като правя страхотна салата от него +бяла ряпа+моркови, които се настъргват ,добавя се лимон,сол и малко олио или зехтин....става фантастична и е адски полезна и за хемоглобина и за мъжката простата ,пък и за кръвното и холестерола  Blush\
оффф да споделя какво ми се случва-преди време една девойка тук ,бременна, търсеше един плод и понеже и аз го обичам страшно много от тогава стана 5-6 пъти сънувам ....ужас ....... Crazy Доживях и на мен да ми се случи подобно нещо в което не вярвах  ooooh!

# 487
Момичета, Танчето ми спретна супер изненада - идвала да й махат конците и мина да ме види. Аз пък к'вато съм емоция се разплаках от радост...И спомняте ли си онова страхотно английско палтенце, което тя беше получила за кандидат-момата си?!-ами, благодарение на нейния Георги, го получи мойта Стеф! Танче, сега още се усмихвам като се сетя как се появи ненадейно - благодаря, целувки! Hug  bouquet

# 488
  • Burgas, Bulgaria
еее страхотна изненада  Heart Eyes

# 489
Бонбонче,дай задачка на Гугъл и ще "изплюе" верен отговор на въпросчето ти. WinkИначе ти нали пазиш и диета за високото кръвно та незнам дали може да хапваш препоръчителното месце,червено,свинско,пилешко,черен дроб.Иначе червено цвекло,спанак,сурови бадеми,но задължително комбинирай и с цитруси,които заради витамин Ц спомагат усвояването на желязото.Иначе според моя доктор,а и според други негови колеги с храната трудно се наваксва недостиг. Peace
Мимка пак ли ти е болничка,нали си е пазиш вкъщи?Даваш ли и нещо превантивно преди зимния сезон?Очевидно ти е болнава и дано с порастването израсте и честото боледуване. Hug
Е браво на Танчето! Peace Peace Peace Peace
Тикве,ами като те чета ми приличаш на бременна. Wink Hug

# 490

Дзверко, предполагам само наминаваш в темичката, че рядко ни навестяват същества от другия пол, ама да знаеш, че си те обичкам зверски много!!! Heart Eyes

Добре де ,сфанах ти тънкио намек, придружен с намигване, да се разкарам от темата ви . Тръгвам си.

Мадам тиква,
Червено Цвекло(актуално за сезона), спанак и зелени неща изобщо, но с последните не прекалявай заради нитратите.
Домати и моркови също могат да са от помощ.
Най - силно ефективен се счита дроба, по - специално патешки ,ама той бил по 40 лв. кг. Можеш да опиташ и с по - евтини варианти, каот гъши и дори свински, при нетолкова подчертан ефект. Риби също, миди... Там също не се прекалява с количествата.

Не е лошо да помислиш и за добавка - хранителна, най - вече богата на желязо.

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 14:56 от D3BEP

# 491
  • Burgas, Bulgaria
еднa докторица от СФ казала на майка ми, всички зеленчуци да се потапят в студена вода ,която е леко подсолена и по този начин нитратите и производните им животни изчезвали.....да си призная, не съм се роила из нета да проверя така ли е, но ми звучи малко наивно ......Проблема е ,че моя мУЖ много ми мрънка за тези неща  колко са вредни и рядко си ги позволявам  Mr. Green

# 492
  • На морето!
Храни, съдържащи желязо.
Хубаво е да знаеш, че млякото и млечните забавят усвояването, а цитрусите обратно. Но според мен 109 за 9ти месец си е ок.
Тикве, като те чета се сещам как с първата ми бременност имах голям проблем със струпването на хора- някаква си моя мания (аз съм си малко повечко гнуслива), та като имаше повече от 3-4 човека в стаята започваше да ми мирише на хора и да ми се повдига. За щастие отмина и този път не се появи, но ми остана неприятното чувство да ме пипат непознати- случаен допир до кожата ми (особено през лятото) ме влудява. Не ме питай как преживях почивката във Франция, където хората разменят целувки за "добър ден".

Добре де ,сфанах ти тънкио намек, придружен с намигване, да се разкарам от темата ви . Тръгвам си.
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Сладурииии!

# 493
  • Burgas, Bulgaria
Ще накарам Янков да прочете това, приема твърде лично нещата, което ме побърква защото се налага да се обяснявам по един и същи начин на две деца едно почти на 5 и едно на 38години  Mr. Green
А да питам момичетата ,които ще имат второ детенце- на мен първият път всички ми обясняваха как живота ми свършва ....как ще видя аз за какво става дума и такива'' страхотни неща'' ..... Сега се започна с това ,как детството на Нико приключвало с появата на бебето....как щял да яде бой заради него и да не продължавам ......

# 494
Здравейте и от мен Simple Smile
В началото на бременността ми ми беше много нисък хемоглобина, пиех ферофолгама и майка ми ми правеше салата от червено цвекло, много бързо се вдигна и започнах да се чувствам по-добре.
Но цвеклото много трудно се разгражда в стомаха, а аз повръщах по онова време и беше ужасно... беше ми се раздрал хранопровода  Sick
А за черния дроб бях чела някъде, че е напълно забранен за бременни, както и пастета, заради прекалено високо съдържание на витамин А, а пък аз до 6тия месец не хапвах нищо месно... само риба и зеленчуци, от всичко друго бягах да повръщам...
А между другото снощи много се стреснах, явно течението ми се е усилило много, но сънена си го видях направо розово и супер гъсто... взе да ме боли корема, все едно ми е дошъл цикъла... Но изпих едно но шпа и съм заспала... сега пък малко ме наболява кръста... никак не е приятно, но още малко ми остана и на мен Simple Smile
Лека вечер от мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт