Било ли ви е страх да не останете без деца ?

• 21 388
  • 303
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Но!!! Ако мъжът ми иска на всяка цена да има собстрвено дете, а аз не мога да му го родя, бих се страхувала, че ще го изгубя.

Ето това е ужасно вече.
Имах една колежка, на която и беше заявено, че ще се оженят за нея, ако забременее.
Забременя и се ожени, и роди, но си й личеше, че е изложена на доста неприятен стрес.
Аз не съм сигурна как бих реагирала при такива условия и ултиматуми, по-скоро бих му била шута.
Ай стига, бе!  Shocked И аз познавам подобна двойка, уж нормален даже изглежда мъжът, на пръв поглед. толкова извратено и нереално ми изглеждаше неговото условие за брак, че го приех за някакъв много изолиран случай. А то имало и други подобни.  Sick

Agaph, преживяла съм нещо подобно. Знам, че ще ти е трудно много и много мъчно също, но облекчението в последствие е едно от най-хубавите неща, които са ми са се случвали.  Laughing

# 136
  • София
Ме мисля, че е нереално или извратено. Желание, което освен всичко друго е закодирано дълбоко в човек, не е като - ако не е руса няма да се оженя за нея. Аз пък не бих се оженила за човек, който не иска деца. Мой, негови, общи, осиновени - никакви. А има такива и мъже и жени. И това ли е извратено?  newsm78

# 137
  • София
Значи една жена ако не може да има деца - това е здравословен проблем. Извинявай, но да зарежеш някого, затова е гнусно.  Ако проблема е в пича какво? Дали би се жертвал да седи без семейство цял живот за това? Мне, със сигурност. Stop
Това, което ти описваш, е нещо коренно различно.

# 138
Е, вие от небето падате:)
Има хора, за които създаването на дете освен 'заложено желание" е и отговорност, семеен дълг и т.н., ако щете възпитание.  Изобщо не са малко тези хора. Майката на моята приятелка преди да се ожени е била заведена на лекар, който да установи, че няма репродуктивни проблеми.

Аз смятам това за правилно - тоест, двама души да са наясно какво точно искат от живота и ако пътищата им и идеите им за бъдещето съвпадат, тогава да се вземат.
Например, в моята среда няма  дечица, и съответно мъжът ми не смята, че това е задължително нещо - като дойде, дойде, като има има, ако няма няма.
Ами това е много изтощително, вярвайте ми. Да убеждаваш , че детето е ценност и че няма да ни съсипе живота, а ще ни го осмисли.  Така че смятам някои заявки преди брака за абсолютно задължителни. Ако и това  да означава да се прегледате като добитъци преди сватбата не виждам нищо лошо аз даже напротив.
Старите практики си имат съвсем разумно основание , поставят нещата на честна и реална основа и спестяват проблеми в бъдеще.

# 139

Има хора, за които създаването на дете освен 'заложено желание" е и отговорност, семеен дълг и т.н., ако щете възпитание.  Изобщо не са малко тези хора. Майката на моята приятелка преди да се ожени е била заведена на лекар, който да установи, че няма репродуктивни проблеми.

Наясно съм с този феномен, но все се питам какво се случва, когато възпитанието те задължава да се възпроизведеш, но природата каже друго... Чудно ми е просто, не е към теб въпроса, просто се "закачих" за тези думи. Някой такъв "продължител" какво прави, ако неговата семка излезне попарена...

# 140
  • София
Не, не. Ако има здравословен проблем, независимо у кого, но има желание за справяне с него, по какъвто и да е начин (вкл. осиновяване на дете), това не би ме отказало от семейство с този човек. Но отчитам, че най-вероятно много хора биха се отказали. Така, както отчитам, че много хора (непонятно за мен) не искат въобще деца.
Сега разбра ли ме?

# 141
  • София
Разбрах те.  Peace
Има различни хора. Някои са гадняри.  Laughing

# 142
  • София
Определено.  Laughing

# 143
  • Варна
Да гледате в една посока е едно, но да се водите по прегледи преди брак и за мен е извратено. Да не говорим, че не ми е ясно как точно един обикновен преглед при гинеколог ще отхвърли проблем с категоричност? Хората с години се влачат по доктори, докато се установи защо не става бебето, в някои случаи така и не става ясно. Ама който не го е преживял не може и да си представи за какво иде реч. И определено за да издържиш си трябва яка взаимна подкрепа и мотивираност. Та по-добре разни мухльовци да си предявяват претенциите отрано, виж жените, които им се връзват не бих могла да ги разбера за нищо на света.

# 144
Все пак тези жени не са купени на пазара за роби, можели са да откажат брака и прегледа преди него. Щом са се съгласили, значи си харесват мъжете такива, каквито са, подозирам, че имат сходни схващния за това що е семейство.

# 145
  • София
Да, принципно не е зле да се знае предварително дали те третират като крава за разплод.
Шута и айде.

# 146
  • София
Да, принципно не е зле да се знае предварително дали те третират като крава за разплод.
Шута и айде.
Ще спести много бъдещи главоболия, най-малкото.  Laughing

# 147
Да, тези жени поне са били наясно какво се чака от тях и че е задължително условие за семейство точно с този мъж.
Между другото има и потребителки, които в други теми са казвали, че не биха били с мъжа си, ако той не може да има деца.

# 148
  • София
За това по стар български обичай - булката бременна, да няма недоразумения.  Mr. Green

# 149
  • софия
имала съм такива страхове, да. Но аз все пък срещнах съпруга си на 21 години и на 27 вече бях женена. Не мисля обаче, че на 27 човек е чак толкова млад, че трябва да се успокоява излишно с това. Биологията си е биология - има жени и на по 40 раждат ,ама това не е добре нито за децата нито за родителите. Преди всичко е важно да откриеш подходящия човек до себе си, децата ще дойдат, стига да нямате някакви проблеми от здравословно естество. Често пъти човек много като мисли и като гласи нещата, когато вече е натамънил всичко е понатрупал доста годинки.

Общи условия

Активация на акаунт