Било ли ви е страх да не останете без деца ?

• 21 399
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
  • София
По този повод се сетих за:
Мома - жена, която всяка сутрин идва на работа от различна посока.
Заклета мома - жена, която носи в дамската си чанта четка за зъби и бикини.
Стара мома - жена, която е казала едно "не" повече през живота си.

# 151
Писах за мен, че не ми е важно да са моите гени, но разбирам всеки, който се развежда заради такъв проблем. Любов, любов, но не всеки може да се грижи за чуждо дете.

# 152
Всеки си има виждания, моите също се такива, че едно семейство е завършено - именно с дете/деца. Не съм имала страхове, че няма да имам мой деца, нищо че като много малка ми казваше един гинеколог, че май няма да имам  Crazy Дори не съм искала или планувала точно в онзи момент да забременея, така стана обаче  Laughing

Писах за мен, че не ми е важно да са моите гени, но разбирам всеки, който се развежда заради такъв проблем. Любов, любов, но не всеки може да се грижи за чуждо дете.

Именно  Peace
Да вземеш детенце, само като запълване на дупката - е ужасно! Познавам такова семейство, което върна детето  Tired

Да не говорим, че деца от първи бракове - също трудно се приемат. Който и да ми говори, че днес нямало предразсъдъци - еми не е вярно!

# 153
Дете си имам страхотно момиченце но с бащата се разделихме.Промени се след раждането на детето незнам поради какви причини и се разделихме.

# 154
  • Варна
Ми ок, ама тез мъже с големите претенции дали са си пуснали по една спермограма, преди да водят жените си на преглед? Защото процентно причините за неуспех се разпределят поравно между двата пола.

# 155
В такава ситуация - не виждам защо да съдим мъжете или пък жените, абсурдно е!
Аз познавам двойки, които се разделиха - заради такива проблеми. Трудно е да приемеш болезнени истини...

# 156
  • София
Те хората се развеждат за къде-къде по-несъществени неща. Ум да ти зайде къде са им били акълите като са се "взимали" и още повече къде са им като се "оставят". Та една такава причина направо ми се вижда оправдана, на фона на много други.

# 157
  • Варна
Не съдя, просто който е готов да отхвърли половинката си заради здравословен проблем нека поне преди това има доблестта да провери дали пък проблемът не е в него.

# 158
Не съдя, просто който е готов да отхвърли половинката си заради здравословен проблем нека поне преди това има доблестта да провери дали пък проблемът не е в него.

Това в повечето случаи няма значение, защото така и така има проблем между партньорите, който си остава. Често дори виновния иска раздяла, защото се обвинява!

# 159
  • Варна
Това е съвсем друго. Аз говоря точно за отношение към партньора ти като към крава за разплод. Всякакви личностни и други драми, които водят до конфликти и раздели са си съвсем отделно.

# 160
От възрастова гледна точка изобщо не съм се замисляла да не остана без деца. До преди да родя едвам ги понасях. За никъде не съм бързала, а и кандидати имах бол.  Винаги съм знаела, че първо ще си походя, а после ще създавам семейство - след щателен подбор ,разбира се Wink. Детето ми е планирано и желано и понеже каквото поискам се случва, тя се появи щом поисках.

# 161
Месечинка,
Затова е хубаво да се говори предварително и да се изясняват приоритетите.
Както казах, жените, които се съгласяват да ходят по прегледи за доказателство, са го направили доброволно. Ако са искали същото от мъжа, са щели да го направят. Ако не са искали той да се преглежда, няма какво да се направи. Напред писах, че най-вероятно тези жени приемат нещата точно по този начин - че отговорността за имането или нямането на деца зависи само от жената.

# 162
Аргун, това да се е отнасяло за времето на нашите родители разбирам ама при сегашните технологии, развитието на медицината и не на последно място достъпа до всякаква информация, и "най-вероятно тези жени приемат нещата точно по този начин - че отговорността за имането или нямането на деца зависи само от жената." трябва да си не прост и неграмотен ами не знам какъв.
Имам предвид такива жени, да не си помислиш че е за теб това Peace.

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 15:38 от страхотна

# 163
Аз няма как да си помисля, че се отнася за мен, не ми бери грижа.
Но се учудвам как може да не разбираш колко различни хора ходят по тази земя. И ако една таква жена е проста и неграмотна, какво? Какво ти пречи на теб нейният живот, нейният избор, че се е съгласила да я изследват, за да се ожени, а мъжът й не са го изследвали?

А по времето на вашите родители също е имало двойки без деца, които не са се разделяли. Както и сега. Тези неща не се променят.

# 164
Никога не съм се страхувала от подобно нещо- това да имам деца не ми е било приоритет никога.
А някой да прекрати връзката си с мен, защото имам репродуктивни проблеми... newsm78. Всъщност, тогава сигурно бих благодарила на тези проблеми- не мога да си представя да смеся гените си с гените да подобен индивид.

Общи условия

Активация на акаунт