Било ли ви е страх да не останете без деца ?

• 21 373
  • 303
  •   1
Отговори
# 195
Да било ме е страх да не остана без дете. Винаги сам искала да имам дете. За мен това щеше да бъде голям удар.

# 196
Имали ли сте период в живота си,когато сте се срахували от това да не останете без деца ?
Когато например сте нямали партньор,а годините си минават ?

...
Само аз ли изпитвам подобни страхове или има и други сред вас,които в някой период от живота си са имали подобни опасения ..?

Май съм имала... мисля, че е естествено от време на време жените да имат такива притеснения. При мен са били мимолетни, защото всъщност аз не исках особено деца. Даже хич, но така, понякога ми е минавало през ум "Ама как така, ще остана без деца!?"
  Родих на 38 години, така че, както виждаш, рано ти е да се шашкаш. Joy

# 197
Ирис, много хубаво, че си забременяла на 38 без проблеми.
За съжаление не всички имаме тоя шанс. От повече от 3 години когато бях на 30 години боря стерилитета без причина и без успех. Та мисълта ми е да не се дават така съвети, защото има момичета при които изчерпването на яйчниковият резерв започва още от 25 години.

# 198
Да било ме е страх да не остана без дете. Винаги сам искала да имам дете. За мен това щеше да бъде голям удар.

И при мен беше така .
Но страховете ми бяха породени най-вече от проблемите на майка ми ( 7 години не са имали деца ), не мои лични .

# 199
Ирис, много хубаво...

Така е. Аз не и давам съвет, а пример, че нещата са различни за всеки, и общо взето най-важно е да уточниш първо какво точно искаш, и ако това е да имаш дете, окей.
 А страховете и са типично женски, и мисля че всеки в някъкъв момент ги е изпитвал.

# 200
Това е и моят отговор-винаги съм искала дете.
 Мъжът не е бил задължително условие да го имам.
Бях си казала ,че ако до 33 не съм с някого ,когото обичам ,то ще използвам донор за да си имам едно дете  Peace
Добре,че живота ми се стече така ,че  да има и баща детето ми и аз да повярвам в любовта!

# 201
10 c's, то е хубаво да си горе-долу наясно какво те чака. Но ти как се справи с този проблем освен с разпита за детенцето? Мъжът ти мина ли на спермограма, пълни изследвания? Ти?

Ne, пред нас не е стоял този въпрос, т.е изследвания да се правят за репродукция конкретно.
Но сме се запознали ( в разговори) с редица неща, които са ни били важни преди да се вземем Simple Smile

Joy Joy Като чуя за генетични тестове  с цел евентуално предпазване и си умирам от смях. Когато се жених, бях абсолютно здрава, мъжът ми - също. В рода ми нямаше хора с генетични заболявания. Ама...като станах на 44 и изведнъж ми се отключиха две тежки автоимунни, и двете генетични. Така поне се водят. Всички лекари се нахвърлиха отгоре ми да ме питат кой в рода е болен и какви деца имам. Боледували само жените. Е, жените в рода ми са все дълголетници, дъщеря за късмет нямам. Обаче имам сестра - близначка. Като чуха това, всичките доктори се развикаха да идва за генетични тестове, защото и тя е болна със сигурност. Оказа се, че нищо й няма... Joy  Та, толкова за генетично предаваните болести и за тестовете. Wink
Комуто е писано. Чукайте на дърво да ви подмине и толкова Peace

# 202
Това е и моят отговор-винаги съм искала дете.
 Мъжът не е бил задължително условие да го имам.
Бях си казала ,че ако до 33 не съм с някого ,когото обичам ,то ще използвам донор за да си имам едно дете  Peace
Добре,че живота ми се стече така ,че  да има и баща детето ми и аз да повярвам в любовта!

И аз така смятам да си кажа ...  Grinning

# 203
10 c's, то е хубаво да си горе-долу наясно какво те чака. Но ти как се справи с този проблем освен с разпита за детенцето? Мъжът ти мина ли на спермограма, пълни изследвания? Ти?

Ne, пред нас не е стоял този въпрос, т.е изследвания да се правят за репродукция конкретно.
Но сме се запознали ( в разговори) с редица неща, които са ни били важни преди да се вземем Simple Smile

Joy Joy Като чуя за генетични тестове  с цел евентуално предпазване и си умирам от смях. Когато се жених, бях абсолютно здрава, мъжът ми - също. В рода ми нямаше хора с генетични заболявания. Ама...като станах на 44 и изведнъж ми се отключиха две тежки автоимунни, и двете генетични. Така поне се водят. Всички лекари се нахвърлиха отгоре ми да ме питат кой в рода е болен и какви деца имам. Боледували само жените. Е, жените в рода ми са все дълголетници, дъщеря за късмет нямам. Обаче имам сестра - близначка. Като чуха това, всичките доктори се развикаха да идва за генетични тестове, защото и тя е болна със сигурност. Оказа се, че нищо й няма... Joy  Та, толкова за генетично предаваните болести и за тестовете. Wink
Комуто е писано. Чукайте на дърво да ви подмине и толкова Peace

Тази история ми е трудно да я възприема. На теб откриха ли ти мутацията, която причинява заболяването ти или само така, между другото, ти обясниха, че е генетично?

# 204
  • България-Швейцария
Не. Най-вероятно и ще остана без собствени, но не виждам в това някаква голяма драма.
Страхувала съм се единствено да не би някоя нова превратност на съдбата да попречи да се съберем или отново да ни раздели с мъжа ми.

Ужас, на какво да готови да се подложат някои жени Shocked
И аз по никакъв начин не бих рискувала здравето си точно по този начин, нито бих могла да преживея ужаса, наречен 'лежане за задържане', но май сме единствени.

# 205
  • Варна
CTramel, определено сме Simple Smile

# 206
Най-висшата форма на егоизъм е наличието на собствени деца. Хората не се възпроизвеждат от любов към човечеството.
Моите кръстници, вече покойници, така и не пожелаха да осиновят, не успяха да се примирят с идеята, че няма да отглеждат собствен биологичен материал.

# 207
Касита, а дали наистина е това  newsm78, аз лично още не съм узряла за идеята за осиновяване защото не съм сигурна в себе си дали ще успея да обикна детето, страх ме е от моя егоизъм да не страда едно невинно дете.

# 208
Най-висшата форма на егоизъм е наличието на собствени деца. Хората не се възпроизвеждат от любов към човечеството.
Моите кръстници, вече покойници, така и не пожелаха да осиновят, не успяха да се примирят с идеята, че няма да отглеждат собствен биологичен материал.
Нима е така ?
Колкото е егоизъм,толкова е и саможертва имането на собствени деца.
Колко разсиновени деца има ?
А колко са като брой отритнатите от семействата си  т.н. собствени деца ?
Аз винаги съм била  винаги и за осиновяване, за приемна грижа и за собствени деца!

# 209
  • София
Някои жени не могат да понесат дори и гледката на счупения си нокът и са останали с впечатлението, че са преживели невероятна физическа и психическа травма, разказвайки това на ляво и на дясно.
Но има и едни други жени, които може 10 години да ходят по мъките, изтърпявайки процедура след процедура и операция след операция, като никой дори и не разбира за това, а на края за разкош ще изкарат и девет месеца на легло, но какво от това, нали на края на всичките тези изпитания ще прегърнат най - голямото щастие на земята, което може да съществува.
Така е, жените сме различни!
Колко хубаво, че тези от втория вид преобладават, че иначе най - вероятно щеше да изчезнем и после само щяхме да се питаме, защо ли така се получи ...

Общи условия

Активация на акаунт