Било ли ви е страх да не останете без деца ?

• 21 339
  • 303
  •   1
Отговори
# 225
Само от любов? Не вярвам. А и природата го доказва- ако се множахме само заради любовта към партньора, то да не сме тук и да пишем сега.

# 226
Само от любов? Не вярвам. А и природата го доказва- ако се множахме само заради любовта къв партньора, то да не сме тук да пишем сега.
Наистина ли не вярваш ?
Нямам какво да добавя тогава Sad

# 227
Разбира се, че не вярвам, че се множим само и единствено от любов, а гените ни мълчат по въпроса и не действат на подсъзнателно ниво. Инстинктите ни са по-силни от чувствата. А и за създатели на любовта се борят ренесансовите поети и комунистите, нали знаеш?

# 228
Според мен може да се нарече ,,егоистично,, само,защото го искаме наистина.
Нещо,което искаме за себе си е някакъв вид и доза егоизъм.
Но от там нататък съвсем не е така.
По тази логика и да не искаш дете,пак е проба егоизъм.
Ох...обърках се тотално  Rolling Eyes Mr. Green

# 229
  • София
Само от любов? Не вярвам. А и природата го доказва- ако се множахме само заради любовта към партньора, то да не сме тук и да пишем сега.
А, аз се размножих поради любов към себе си. Първия път - защото от бледен юноша искам да си имам дете. Втория, защото някакси не успях да се самоубедя, че непланирано бебе е = аборт. Опитах, ама не успях. И като видях, че ако го направя ще са намразя вовеки и викам - решено е, ще имаме второ. И първия и втория път не съм забелязала любовта към партньора да имат отношение към раждането. Имат отношение към зачеването, доколкото аз секс с хора, към които нямам чувства избягвам всячески. Ама с раждането...няма.

# 230
Dreaming, ако не желаеш да имаш дете към кого е егоизъм? Към нероден Петко или към обществото, което очаква да го продължиш с част от себе си?

# 231
Dreaming, ако не желаеш да имаш дете към кого е егоизъм? Към нероден Петко или към обществото, което очаква да го продължиш с част от себе си?

Към никого. Просто егоизъм.
Но опитах да обясня,че всяко нещо,което искаме или не искаме е всъщност егоизъм. Защото го решаваме в името на това на нас да ни е добре.

# 232
Към себе си и към човешкия род изцяло е егоизъм.
Разбира се, че не вярвам, че се множим само и единствено от любов, а гените ни мълчат по въпроса и не действат на подсъзнателно ниво. Инстинктите ни са по-силни от чувствата. А и за създатели на любовта се борят ренесансовите поети и комунистите, нали знаеш?
Гените ни мълчаха . А детето е плод на любовта ни един към друг-поне при нас и осъзнатото желание ,че искаме да имаме дете.
 Но никога не сме казвали,че ако по някакъв начин не можем да имаме дете ,то не бихме осиновили например.
Та,било ме е страх да не остана без дете,защото около нас поне 5 двойки изпитваха репродуктивни проблеми с години!

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 23:41 от Ariadne

# 233
  • София
Егоизъм си е да си без дете. Спиш толкова, колкото искаш. Имаш социален живот, несмущаван от нищо. Кариерно развитие, несмущавано от някакви си бременности, майчинство, че и детски болести. Можеш да сменяш партньорите си без да взимаш под внимание това как ще се отрази на детската психика и ecc.

# 234
  • София
Колко хубаво, че тези от втория вид преобладават, че иначе най - вероятно щеше да изчезнем и после само щяхме да се питаме, защо ли така се получи ...

Много сме далече от изчезване. Вече сме 7 милиарда, а само преди по- малко от 300г сме били по- малко от един милиард. Няма опастност да загине човечеството, каквото и да се случи.
Имах предвид българите, като нация, а не населението на Китай и Индия.
И дори и да става въпрос за цялото население на Земята, то се увеличава точно, защото обикновено всяка жена се стреми да създаде потомство, останалите са единици и това е хубавото.

# 235
В никакъв случай не исках темата да се превърне в ,,за,, и ,,против,, !  Crossing Arms Naughty Tired

# 236
  • София
Не само заради собствените гени, ами се намесва и желанието да комбинираме своите с най-добрите възможни такива, което пък някои наричат "любов".

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 00:20 от Елица

# 237
Да имаш собствено дете, па макар "олежано" е егоизъм, но да решиш да нямаш, за да си с перфектна фигура и социален живот не е егоизъм??? Странно.

Абе една жена ако се поддържа, няма да я развали детето толкова. Както и, ако една жена си е ленив бегемот, няма да й помогне да не ражда...

По мои впечатления: крокодил като мома = крокодил като майка. Мацка като мома = мацка като майка.

# 238
  • София
Да имаш собствено дете, па макар "олежано" е егоизъм, но да решиш да нямаш, за да си с перфектна фигура и социален живот не е егоизъм??? Странно.

Абе една жена ако се поддържа, няма да я развали детето толкова. Както и, ако една жена си е ленив бегемот, няма да й помогне да не ражда...

По мои впечатления: крокодил като мома = крокодил като майка. Мацка като мома = мацка като майка.

И моите наблюдения са подобни, но все пак има разни неизбежни неща.  Laughing Или поне малцина са тези, които не са ги споходили.

# 239
Нищо, че на корема има стрии.  Mr. Green
И стрии ,и кореми ,и целулит може да имат,но жените са готови да се подложат на това във всеки един момент!

Не всички, не всички Stop. Има такива суетни жени, че ще припаднат от вида на стрии.
Аз лично, пожелах Цезерово сечение само за да не се деформирам евентуално  down there Wink
Слава Богу стрии нямам, не че щях да припадна ако ми се бяха получили, но нямаше да ми е приятно.

Общи условия

Активация на акаунт