"Коледата чука на вратата, ЮНЧЕ, бързо украсявай ти елхата!"

• 30 627
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте  Hug

Ичка, вземи Калгел или Дентинокс гел. Аз не схващам защо мъчиш и себе си и детето с неща като Дентокинд Rolling Eyes А за нурофена пък няма какво да кажа освен да спреш да го даваш. Съчувствам ти,  Hug вземи гелчетата с лидокаин и ще поспиш малко поне...

МамоАни  чая е от липа "по учебник". Може да се дава. Може и с вода. И нашето педи каза да давам попара, но аз ще я почна след 16 януари като направи 7 месеца Ралито. Вие сте по-напред със захранването та може да даваш. Аз като направи 8 м. смятам да дам и кисело мляко Grinning

# 676
  • Варна
Благодаря за отговорите!

P.S. Тъкмо ми доставиха помпата за сополи Baby Vac и отивам да видя сметка на сополитееее!

Mr. Green

# 677
Здравейте.

ЛилиВанили- аз не слагам възглавница, въпреки че познат ортопед спомена, че вече е време, особено ако бебето спи по корем. Измествали им се стъпалата навътре и било хубаво да спят на възглавница.
За кашата- можеш да започнеш с оризова или елда. Ако ака нормално- оризова. Никола е с нередовен стомах, та започнах с елда.

Тинат, намерете начин за помирение, няма как, хубаво е да не се натоварвате точно по празниците.

МамоАни, аз смесвам със зеленчуци месните пюрета.
Нико е така с проходилката- движи се, но случайно Wink

Дидолинка, бързо оздравяване на всички. Хайде дано се свършва вече с лошите новини около вас.  Hug

# 678
  • софия
Ние със захранването нещо изоставаме, не хареса заешко с картофи и копър на Хип, а в магазина не мога да намеря нормално пуешко пюре, купих пиле с тиква, но ме е старах да започна с пилешко, защо ли newsm78
Взехме днес урина, преборихме колекторите.
Дани ми създава проблеми, чувствам се неподготвена , сякаш не мога да се справя с възпитанието все по трудно ми става, и той е изнервен все болен не ходи на градина и май се е разлигавил, отговаря ми крещи, пищи, тръшка се, това в някой моменти иначе цял ден гласа не му се чува играе си слуша, но когато дойде такъв момент не знам как да реагирам. Приемам съвети и ако може някоя книжка да ми препоръчате. Ваче, Шунче и другите мами помагайте Praynig
Дидолинка , Мамо Ани, Августа липсвахте ми  bouquet

# 679
Здравейте ,момичета!
Благодаря за подкрепата и куража!
Ани,от днес взех Хамомила -дано помогне! На мен ми каза аптекарката 3пъти по 5зрънца?
Чинче,няма как и за 15мин.да дойде ,защото и баща ми и баба ми са на легло ,баща ми пак се мъчи и не е добре и вече направо понякога и нервите ми не издържат!
Ваче,ти май не си прочела ,затова пак да кажа ,че мажа с Дентинокс гел,но не виждам особена полза ,за 5-10 мин.  и това е ,а за мнението за Дентокинда не съм съгласна ,мисля,че той по-скоро е за имунната система ,да няма сополи ,температури и т.н. Разбира се лично мнение и не ангажирам никого с него :naughty
Благодаря ви отново за подкрепата ,наистина имам нужда! При свеки бяхме,зарадваха се много на детенце,милата чак броила дните ,в които не я е виждала -23 Sad
ТинаТ,дано се сдобрите ,много е криво така.
Цветич,дано при Дани са просто временни емоции.
Пао ,Хелънче ,къде сте  Heart Eyes

# 680
  • Добрич
Здравейте!
Искам да ви почерпя, макар и виртуално за РД на голямото ни момче: Борис!  Party Днес става на 6 години!
Заповядайте:

Днес партито мина страхотно. Бяхме в детски клуб и децата се налудуваха, а ние хапнахме и пийнахме за здравето на Бобс.  Wink Сега се е отдал на подаръците, кой от кой по-хубави! Всички сме доволни и щастливи, най-много Борката.  Joy
Не съм чела нищо, защото тези дни ми е кът времето.
Ако не се включа: Весело посрещане на НГ!  Hug

# 681
  • Sofia
МамаАни,  hahaha Да нагушкаш пирончето!

Цвети, Дани сигурно ревнува. Според нашия доктор по-добре така да изразява негодуванието си, отколкото да таи в себе си и после да избие нанякъде. Освен повече да го гушкаш и да му отделяш внимание само на него, да му обясняваш, че разбираш как се чувства и т.н. И най-вече да се опиташ да не му се ядосваш (не знам как обаче, защото мен не ме бива). Дано премине скоро тоя период!  Hug

Къдрокоска, честит празник! Да ти расте здрав и прекрасен! Simple Smile

# 682
Здравейте момичета и татко  Hug
Ние днес пак празнуваме - Йосиф става на 7 месеца

/нещо леко за почерпка/
Днес се видяхме с приятели да обядваме и докато не пъхнах нещо в устата на Йосиф не спря да крещи. Дъвче си коричка и ако падне пак почва да пищи. Онзи ден смучеше солетка и като остана само в юмручето му, без да има какво да захапе много се разсърди. Ще каже човек, че го държим гладен  Laughing
Пожелавам на всички спокойна вечер и спящи бебета  Hug

kadrokosa честит празник и на вашата къща   bouquet
Цвети и при нас е така. Косьо реагира на всичко, което става в нас - бебето, проблемите между нас с баща му и какво ли още не. Не мога да го позная. Снощи си говорихме и си обещахме той да не прави глупости, а аз да не се ядосвам ама..  Embarassed Сега пак си обещах.. поне тази вечер...

# 683
  • София
Ваче,ти май не си прочела

Да, извинявай, не съм прочела! Confused

Къдрокоска, Честит Рожден Ден на Борис!  Hug Hug Hug

Цвети, аз не мога да дам съвет, защото самата аз не се справям много добре Rolling Eyes И аз много крещя на Саша. А и Дани и Саша в много различна възраст. Това има значение. ако става дума за някаква ревност. Шунка е дала добър съвет. Намери време да бъдеш само с него. Някой да гледа бебето и определи 2 часа само за вас двамата.

Мая, честита месечинка на Йосиф! Hug

Последна редакция: ср, 28 дек 2011, 16:53 от Vache

# 684
Ичка, прекрасно те разбирам. От както навърши 4 месеца и Диляна е така. На периоди е при нея - няколко дни е относително спокойна (т.е. буди се на час-два, но поне не реве и бързо заспива), и после няколко дни с часове се разнасяме, гушкаме и т.н. Месец и нещо давах Дормикинд (уж да спи спокойно), мажа с Калгел. Е, дали ще мажа или няма да мажа, и дали ще пие хомеопатия или няма да пие - при нас няма никаква разлика в поведението. След час-два пак се буди  Wink  Първият зъб изби, но същата работа. Дори вечерта след като изби 40 минути крещя в истерия посред нощ, вече се чудих възможно ли е бебе да има бъбречна криза или апендисит  Crazy
Да ти кажа, много е важно ти да си спокойна. Знам, че е трудно, особено когато ти се спи та две не виждаш, но когато аз съм спокойна и тя е по-добре. И при нас много по-лесно се успокоява, когато е на нашето легло. Не искам така да я свиквам, но когато дилемата е да се спи или да не се спи, я вземам като се разплаче и се гушкаме до сутринта. Дано мине по-скоро периодът ви, пък ще си ги гледаме и ревливи, гаранционният срок свърши  Hug
ЛилиВанили, кашите ги гледах дълго в Кауфланд, всякакви дивотии има - манго, касис, но чиста оризова, както и елда не намерих. Накрая взех бананова, че най-обикновена ми се стори. Хареса се, дори заместихме и храненето в 18:00 с около 60 гр. каша. След това цокна 2 пъти и се пусна. Явно моето дете е супер икономично. На обяд рекордът е 60-70 гр зеленчуково, по-често 50 гр. И каша по толкова яде, а няма никакъв проблем да изчака 3 часа до следващото кърмене.
МамаАнели, бънджито и аз се опитвам да го лансирам, забавлява се, но само ако съм пред нея да се правя на клоун  Crazy
Да ви разкажа вчера какъв парад ми спретна Диляна. Сутринта, докато баща и я изпишваше над гърнето тя направила N:2, та ме вдигнаха предсрочно от леглото да я мия и оправям. Измих я и влязох в тоалетната, при което тя направила и N:1, само че на нашето легло. Сменях чаршафи, пижами, за щастие матракът съвсем леко беше засегнат. Вечерта пък падна на дивана. Беше "седнала" и се захлюпи, само че си удари лицето в облегалката за ръце и рева 20 минути неутешимо. И аз с нея, втори глас  Crazy реших, че си е изкривила прешлените на врата  Crazy След банята като я накърмих си бръкна в гърлото и направи огромен фонтан на нашите чаршафи. Пак ги сменяхме  Crazy Психирах се, че е повърнала от удара по главата. За финал се одриска до ушите.  Crazy Изобщо, цял ден бяхме като кадри от някоя тъпа американска комедия за млада двойка, на която им е паднало от някъде бебе и нищо не могат да направят като хората.
Къдрокоса, честит рожденик! Да ти е жив и здрав!
Мая, и на вас честита месечинка Simple Smile

# 685
Еее,Къдрокоске,да ти е живо и здраво порасналото момченце!!!Ама сериозни празници ще направите-като почнете от 24 та поне до 1ви(с 3дневно празнуване на Рд на Бо)! Crazy Laughing

Майче,специално да нацелуваш Йосиф от нас по случай месечинката! Hug

Теди,едва ли ти е било до смях обаче!По-малко подобни дни ти пожелавам!

Ичка,не ти е лесно! ConfusedДано по-бързо лошият период отмине и да се стабилизират близките ти! Praynig Явно ще трябва да си много силна сега и да намериш начин да си и опора на майка си! Hug

Цвети,много е кофти това с Дани!Търпението е най-важно,според мен,и това да се говори и да се обяснява постоянно(вкл.,че някои неща са неприемливи,каквото и да ги предизвиква)А за времето с него насаме-това е задължително(макар и трудно за постигане). Confused
За пуешки пюрета-препоръчвам ти тези на Сънвал(има с тиква,и с пъщърнак).Както има  и мъничко пюренце само с месо,което можеш да добавиш към домашно приготвено или купешко харесвано от нея зеленчуково.Аз пък утре ще пробвам заешкото на Хип.Оздравя ли?

# 686
Здравейте,
ние днес се бяхме нагласили за Коледно-Новогодишно парти, но ММ взе че си секна кръста  Sad и ще си останем вкъщи.

Първо да честитя празнуващите.
ЧРД на Борис на Къдрокоска!
Честита месечинка и на порастналият Йосиф. .

Теди, Милупа има чиста оризова каша. Селин нея яде.

А пък Селин днес се омаза до ушите с номер 2  Laughing Дори е омазала покривалото на дивана. ДОбре, че заради баща и сложих едно, че иначе щеше да ми замине новия, БЯЛ  Crazy диван.

ЛилиВанили, аз пробвах да дам млечна каша на ХИП, но малката не я одобри. Сега давам на Милупа оризовата или бананова пак на Милупа.

Ваче,
на мен доки ми каза да редувам- един ден каша, един ден кисел (или да сложа в едно 125гр плодово пюре 2 лъжички АМ). Това е, защото кашите помпали много.

Абе момичета, може ли Селин да е нервна от месно пюре? Вчера беше нетърпима. Зъби има 2а вече. Нямаше температура, кашлица и т.н. и се чудих какво може да е. Като прочетох Сиси и че можело да е реакция от пюрето, чак невероятно ми се струва, но като се замисля, вчера за първи път дадох цяло пюре с пуешко.  Thinking

Ичка, дръж се! И аз гледам сама Селин- няма кой да ми помага. Още малко и ще преодолеете периода. Знам, че е трудно, но няма начин... Hug

Мамо Ани, и аз само смесени със зеленчуци си ги представям месните пюрета. За попарата и ние трябва да почваме, но аз чакам хубаво да въведем месото и тогава. А чай, доки каза, че може билков, но да не е някое каркаде например.

Шунка, много хубава инициатива. Успех! И аз имам подобни планове. Хич не ми се връща на досегашната работа, но ще видим...

Тина, надявам се бързо да си оправите отношенията. Неприятно е това, което е казал ММ, но няма ли вариант да поговорите сериозно и да му обясниш защо реагираш така? Наистина не си заслужава да си прецаквате празниците.

Оххх, трябва да готвя   Crazy
Само как ме мързииии

# 687
Аз кашите от 4 месеца и половина като направи и ги давам и много ги обича.Всички са на хип. И само плодови Пюрета давам за сега на хип но трябва да почна да давам и зеленчукови.Онзи ден баща ми направи крем супа от броколи, моркови, картофи и лук и тя си облиза пръстите.Аз и дадох само 2 лъжички защото имаше и сол вътре и ме беше страх.
teddy_varna Ние сме същите.
Момичета да ви питам нещо.Нашата все си търка ушите, доктора каза че има бая ушна кал и аз и я чистя всяка вечер но като тръгна да и почеша ухото тя замръзва от кеф.Даже вчера чух че едното ухо и издаваше звук все едно има вода вътре.Какво да правя.

# 688
ЧЕСТИТА месечинка на Йосиф и имен ден на патеричка. МАЙЧЕ, няма ли някаква подобрение при вас, затопляне?

ТЕДИ, милата!

И аз снощи какъв рев му ударих- почиствах нослето на Дара с клечка за уши, нормална, не бебешка (правя го вече 6 месеца) и това дете като се извъртя, бръкнах и жестоко в нослето, квичеше от болка, та с една дума- много внимавайте!

АВГУСТА, аз също съм фен на Сънвал!

Кашата от елда на ХИП е любима на Дара!

ИЧКА, дано започнат да ти се случват само хубави неща!

Момичета, и аз съм много уморена, признавам си. Разчитах на мама, ама при това развитие на обстоятелствата, ще трябва да се справям сама. Утре имаме среща на випуска, а аз нямам сили и ще пропусна!

КЪДРОКОСКА, честит рожден ден на голямото момче- нека е здрав, лъчезарен и добричък!

# 689
Честита месечинка на Йосиф и честит рожден ден на Борис!

Симпли, не знам, обаче като не давам месни и детето е съвсем спокойно.  Два пъти съм му давала и двата пъти се видях в чудо. За сега ги спирам.

Ичка, Кити, дръжте се!  Hug

Хриси, да се оправяте с Мариян! Празници са сега!   Hug

Аз днес най- сетне се подстригах. Е то било хубаво. Ама дребния много странно ме гледаше отначало. Grinning Явно докато свикне.

Общи условия

Активация на акаунт