Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 9

• 69 894
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Отказах се от ваучер за професионално обучение от АЗ МОГА. Записвам се тук, за да следя новостите и да опитам пак евентуално за КК.

# 121
  • Казанлък
Здравейте, за съжаление нямах възможност да прочета всичките теми, но ще споделя и попитам за моя случай. Получих моето одобрение на 7.12.2011 за професионално обучение по Административно обслужване-код 3460201 (660ч.), но много се разочаровах, когато разбрах, че съм единствената желаеща за тази специалност в моя град (Казанлък) и съответно няма доставчик, който да ме обучи в присъствена форма на обучение. Остана варианта за дистанционна форма на обучение, колкото и да не ми се искаше. Но и това се оказа трудна задача, имайки в предвид и натовареното ми работно време през декември. Наложи се да си удължа срока за намиране на доставчик в БТ Казанлък и тези дни се захванах сериозно със задачата. Доставчиците, които предлагат обучение по тази специалност не са много, но въпреки това, пак не мога да взема решение точно кой...!?!?!Проведох разговор по телефона с една много любезна дама от ЦПО "АХАД-Бизнес Универсал" ЕООД и тя ми обясни процедурата по записване и провеждане на обучението и изпитите (изисква се присъствие само за Държавният изпит), но пак оставам скептично настроена.
Моля, ако някоя от вас също учи Административно обслужване или има информация да препоръча доставчик.

# 122
  • на 90 км от морето
.....пак не мога да взема решение точно кой...!?!?!Проведох разговор по телефона с една много любезна дама от ЦПО "АХАД-Бизнес Универсал" ЕООД и тя ми обясни процедурата по записване и провеждане на обучението и изпитите (изисква се присъствие само за Държавният изпит), но пак оставам скептично настроена.
Моля, ако някоя от вас също учи Административно обслужване или има информация да препоръча доставчик.

Здравей. Аз не съм с твоята специалност, но съм записана към ЦПО "Ахад-Бизнес Универсал", също дистанционно. Засега съм доволна от бързите им реакции и  отговорите на въпросите им. Мисля, че са добри професионалисти. Нямам инфо за други доставчици, но погледни в списъка на АЗ  Peace

# 123
Знаете ли дали мога да си сменя доставчика, при положение, че вече съм избрала такъв и ваучера ми е изготвен, но пропуснах срока за получаването му. Фирмата, която избрах в последия момент отложи стартирането на курса за края на февруари и на мен не ми допада този факт.
Сега прочетох, че срока се удължава до октомври, вместо до юни- това за всички ли важи?

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 00:34 от Dendy

# 124
  • Казанлък
Благодаря ти Donchevas, там ще се запиша.Още утре ще си изпратя уведомлението.А знаеш ли, чисто технически какво изискват..... уеб камера, някаква определена версия на скайп, Windows XP...!?Питам, защото един казанлъшки доставчик при който е записана една позната, имаше доста изисквания в това отношение и ми стана странно (за оперативното счетоводство, но не мисля, че има значение).

# 125
Днес се записах за Б.ад. в SBC. Комбиниран вариант - хем дистанционно, хем не точно /ще имаме и курс на място/. Много се надявам да е интересно, за да не ме стресира и това учене.
Така и не мога да разбера за разликата м/у диплом, сертификат, свидетелство.
В случая получаваме свидетелство за професионална квалификация. Как мислите, ще бъде ли полезно ако човек реши да кандидатства за дадена позиция? Не говоря дали се равнява на диплом за висше, но все пак следдипломните квалификации тачат ли се?
Например, за да си детска учителка в ДГ, искат диплом за предучилищна педагогика. Ако към СУ, към факултета за педагогиките завършиш следдипломна квалификация, ти дават свидетелство. Но това свидетелство не е достатъчно, за да те назначат в ДГ. Искат диплом, който получаваш само след бакалавър или магистратура. Питах аз , тогава защо изобщо да се записва човек за квалификация, но едва ли има отговор, освен, че искат да печелят пари за курсовете си.
Това ме притеснява, дали няма непрестанно после да ти казват "Имате квалификация, но ние искаме висше в тази специалност"

# 126
  • Перник
Здравейте, има ли някой, кандидатствал за гр. дизайн и има ли някакво развитие? Вчера ходих до бт /тъй като завърших английския/ и ми казаха, че молбите на спрените специалности изобщо не са разглеждани, което автоматично не ми позволява да избера др. специалност. Ако отпуснат нови средства, тогава чак ще разглеждат документите.

# 127
  • Бургас
Здравейте, къде мога да видя доставчиците на услуги за град Бургас. Могат ли да ми дадат такава сбита информация в БТ?

# 128
Здравейте, къде мога да видя доставчиците на услуги за град Бургас. Могат ли да ми дадат такава сбита информация в БТ?

http://training.az.government.bg/search/kk/ линк пускан за.... забравих вече кой път  Rolling Eyes

В БТ има подробен списък на всички ДО, но служителите нямат право да "насочват" или да дават информация за ДО

# 129
  • Варна
Запис да следя за Варна, макар че вече не вярвам да ме огрее с моя 21**  Sad

# 130
Какво гледате входящите номера? Моят е 3097 примерно и пак ме огря. Зависи според мен от специалността, която сте избрали, но не съм сигурна дали това точно е определящо /освен вх.номер, разбира се./

# 131
  • София
Извинявам се ако сте го споменали вече...къде мога да следя от кога пак ще се приемат заявления в БТ за програмите? Търсих в сайта на агенцията, но не открих.

Благодаря!

# 132
Какво гледате входящите номера? Моят е 3097 примерно и пак ме огря. Зависи според мен от специалността, която сте избрали, но не съм сигурна дали това точно е определящо /освен вх.номер, разбира се./
Огряло те е, защото живееш в София, Чаено момиче, а не примерно във Варна или Пловдив ... В много от градовете в страната разглеждането тече ужасно бавно, а на места, като Пловдив например, още преди Нова година им преустановиха разглежданията и не са стигнали дори до номер 1000. Това определено си е притеснително и те кара да следиш номерата. 

Колкото до спрените специалности като Графичен дизайн например, не знам дали има развитие, момичета, но съвсем до скоро, преди празниците съфорумки споделяха, че тъкмо са си получили уведомленията за графичен дизайн, което мен лично ме наведе на мисълта, че някои БТ не са спирали да одобряват и издават такива. Мисля, че едно от момичетата си го беше получило от БТ Младост.  И преди съм го коментирала - двоен стандарт между отделните БТ не липсва!  Naughty

# 133
Заповедта за спиране на одобрение за Графичен дизайн и други специалности, беше с дата 06.10.2011г.ако не се лъжа.От Агенция по Заетостта ми казаха, че чакат допълнително финансиране, неясно кога, и след това може да одобряват пак.Ако някой има друга информация моля да сподели.

# 134
Да, права си. В големия град има и много желаещи обаче. Не се ли разпределят по квоти тези места, не ми е ясно.
Пожелавам на всички, които искат ваучери, то да ги получат! Hug

Общи условия

Активация на акаунт