Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 9

• 70 012
  • 740
  •   1
Отговори
# 255

africaaa пощата ти е пълна, искам да ти пратя ЛС

# 256
  • Стара Загора
Здравейте,

Аз се записах към Кабината да уча испански език. От понеделник трябва да започна.
Можете ли да ми кажете отзиви за тях?
Една приятелка е много доволна от английския, освен, че и не се налага да излиза (предвид това, че и двете сме с малки деца).

Надявам се, когато има пак квота, да запиша и друг тип курс (не знаех, че мога да подам за двете неща заедно... ама карай, здраве да е!). Казаха ми, ч еможе и да пуснат нова квота скоро, да сме следяли в нета и по новините.
Здравей,
аз уча испански в кабината. В момента завършвам първо ниво.
Като цяло съм доволна. Програмата и лекциите са последователни и материалите не са лошо систематизирани.
Преподавателките са 2 - едната много я харесвам, другата не толкова, твърде ми е строга и суха.
Най-голям проблем е техническата страна на въпроса. Изпълнението и структурата на сайта са извън всякаква логика. Вярно, че аз с това се занимавам и може би съ, твърде критична, но... наистина можеха да поработят много повече върху потребителския вид на сайта си.
За витуална класна стая използват един тъп стандаретен, вграден чат модул, който е много непрактичен, понеже когато се напише някаква задача и всички започват да пускат отговорите си. В резултата на това задача се качва нагоре и излиза от видимото поле. Преподавателката я я копира, я не.. и става едно скролване... много е досадно.
Има и още куп проблеми, но да... дистанионното обучение е удобно и практично, понеже си стоиш на стола у дома или в офиса и не ти дреме колко сняг е навалял навън.
Да не ти казвам, че може и да вършиш нещо друго, докато слушаш урока си Wink

# 257
Много ми е интересно какво ще стане ако не си вземеш изпита за нивото. Ще те накарат ли са ди платиш нивото.

# 258
Виждам, че тук някой е подавал документи едновременно за КК и ПК-
не трябва ли първо да се приключи единия курс и след това да се подават документи за другия???
Аз съм последно ниво английски език и тайно с надявам да има пак нова сесия
и да се запиша за ПК- дано Praynig

# 259
За Пловдив някаква информация някой да има

# 260
  • Стара Загора
не трябва ли първо да се приключи единия курс и след това да се подават документи за другия???
Аз подадох и за двете.
Но понеже ПК, която бях заявила беше от специалностите със спрени кодове, записах КК първо.
Иначе няма проблем и за двете се подаде, но до края на единия курс нямаш право да запишеш втория. Това ми обясниха.

# 261
  • София
Здравейте,

Аз се записах към Кабината да уча испански език. От понеделник трябва да започна.
Можете ли да ми кажете отзиви за тях?
Една приятелка е много доволна от английския, освен, че и не се налага да излиза (предвид това, че и двете сме с малки деца).

Надявам се, когато има пак квота, да запиша и друг тип курс (не знаех, че мога да подам за двете неща заедно... ама карай, здраве да е!). Казаха ми, ч еможе и да пуснат нова квота скоро, да сме следяли в нета и по новините.
Здравей,
аз уча испански в кабината. В момента завършвам първо ниво.
Като цяло съм доволна. Програмата и лекциите са последователни и материалите не са лошо систематизирани.
Преподавателките са 2 - едната много я харесвам, другата не толкова, твърде ми е строга и суха.
Най-голям проблем е техническата страна на въпроса. Изпълнението и структурата на сайта са извън всякаква логика. Вярно, че аз с това се занимавам и може би съ, твърде критична, но... наистина можеха да поработят много повече върху потребителския вид на сайта си.
За витуална класна стая използват един тъп стандаретен, вграден чат модул, който е много непрактичен, понеже когато се напише някаква задача и всички започват да пускат отговорите си. В резултата на това задача се качва нагоре и излиза от видимото поле. Преподавателката я я копира, я не.. и става едно скролване... много е досадно.
Има и още куп проблеми, но да... дистанионното обучение е удобно и практично, понеже си стоиш на стола у дома или в офиса и не ти дреме колко сняг е навалял навън.
Да не ти казвам, че може и да вършиш нещо друго, докато слушаш урока си Wink

Мерси много за споделеното! Сигурно и мен ще ме дразнят някои неща, но важното е, че може от вкъщи. Утре ще ги разпитам подробно кое, как....

Аз подадох и за двете.
Но понеже ПК, която бях заявила беше от специалностите със спрени кодове, записах КК първо.
Иначе няма проблем и за двете се подаде, но до края на единия курс нямаш право да запишеш втория. Това ми обясниха.

Да, днес и аз попитах и точно това ми отговориха. Първо ме хвана яд, че не съм подала и за ПК, но човекът ми обясни, че не може да се застъпват курсовете и самата програма май има някакъв срок (който не е достатъчен и за двете ми евентуални желания) и всъщност ще се окаже по-удачно да подам документи, когато пак пуснат квота (дано е по-скоро все пак), макар че ще е повторна хамалогия.... (не знам стана ли ясно).

# 262
До кога могат да се подават документи по програмата?

# 263
  • София
В момента не се приемат документи. До скоро течеше обработването на тези, които се подаваха между средата на август и края на септември.
Сега издават ваучери на одобрените.
Трябва да следим в сайта http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=28/01&WA=Efunds/OPHRD/HRD.htm кога пак ще има квоти, най-вероятно ще е през пролетта Peace

# 264
       Здравейте,прочетох доста от темата вкл. стр 13,14,15 и т.н. и изобщо не можах да разбера защо трябва да се доплаща за шофьорски курс.Моля,ако някой може да ми обясни ! Не ме касае лично ,но ми стана много любопитно.

# 265
В момента не се приемат документи. До скоро течеше обработването на тези, които се подаваха между средата на август и края на септември.
Сега издават ваучери на одобрените.
Трябва да следим в сайта http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=28/01&WA=Efunds/OPHRD/HRD.htm кога пак ще има квоти, най-вероятно ще е през пролетта Peace
Питам, защото бях чула, че удължават програмата. Записвам се да следя темата, евентуална ако почнат да записват, искам да запиша мъжа ми.

# 266
  • Русе
Веда, много просто:така са си решили школите. Не знам на каква стойност е ваучера ама що пък да не изкарат някой лев отгоре  Mr. Green. Реално няма такова животно шофьорски курс, има специалност "превоз на ...." а школите "подаряват" категорията.

# 267
    Ели_дечкин,благодаря за разяснението! Ама много не мога да го възприема като подарък от страна на школите.Ще обясня как е при нас т.е. не в София.Ваучерът е на стойност 600лв. за 300 часа.Хубаво ама на практика курсистите учат теория 5 седмици по 5 дена,общо 25 дена по един час на ден.Все още не знам колко часа кормуване ще има,но в никакъв случай няма да е 275 часа т.е. остатъка до 300 часа.Също така не е ясно колко часа на ден се водят по документи.В крайна сметка школата за 50-70 часа теория и курмуване общо ще прибере 600 лв.На това аз викам подарък,но за школата.Затова не разбирам защо има школи които искат допълнително заплащане.

# 268
И на нас с мъжа ми днес ни се обадиха от БТ Варна, за да ни поискат дипломи за средно.Ние сме 15+.Кой знае кога да чакаме продължение....

# 269
И на нас с мъжа ми днес ни се обадиха от БТ Варна, за да ни поискат дипломи за средно.Ние сме 15+.Кой знае кога да чакаме продължение....

Има надежда! Щом са ви изискали дипломите, скоро ще ви се обадят и за резултата! Късмет! Peace

Общи условия

Активация на акаунт