Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 9

• 69 997
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • Перник
Моля и мен ме включвайте в групата за Граф. дизайн, но дистанционно, че и аз карах англ. ез. и знам, че идва доста натоварено. А и не съм от София.

# 571
  • Стара Загора
Влизам само да се похваля с това, че вчера си взех изпита по испански в Кабината и точно като по поръчка днес си получих и уведомлението за Графичен дизайн.

Обаче смятам сега да го запиша присъствено.
Разбрах, че в Стара Загора се организира от Българската стопанска камара такава група и смятам тази вечер още да ги посетя.

# 572
  • В.Търново
Здравейте!Може ли някой да сподели впечатления от онлайн курсовете по англ език (на кабината например)?С малко дете съм и няма кой да ми го гледа и трябва да реша как ще е най-добре.

# 573
  • Стара Загора
Здравейте!Може ли някой да сподели впечатления от онлайн курсовете по англ език (на кабината например)?С малко дете съм и няма кой да ми го гледа и трябва да реша как ще е най-добре.
Аз както писах и по-горе завърших испански към Кабината и съм доволна като цяло.
Имайки предвид това колко по-лесен език е английския и как отвсякъде ни залива мога да кажа смело, че е идеален за дистанционна форма на обучение.

# 574
  • Стара Загора
Имам питане към одобрените по графичен дизайн или която и да е ПК.
Ходих преди малко до Българска Стопанска Камара и оттам ми обясниха, че въпреки, че имам уведомление за ПК и на него пише стойност на ваучера 1800 лв. няма да могат да организират цялата програма така, че да се вемат всички 960 часа д0 юли 2013 и затова накрая, след завършването вместо сертикфикат за професионална квалификация щели да дават удостоверение за част от проефесия.
Чували ли сте подобно нещо?

# 575
 Shocked ooooh!
По-добре си потърсете друг ДО.

# 576
  • Стара Загора
И друг да си потърся, сметката ми се струва ясна.
Една година има 52 седмици. Ако програмата включва по два часа всеки делничен ден, без да броим националните празници даже, за една година ще можем да вземем най-много 520 часа. А къде да 960...

# 577
Аз имах всеки ден по 3 или 4 часа, включително и събота. Покрих всички часове и вече си получих сертификата за професионална квалификация.

# 578
  • Стара Загора
Хм, това за мен е физически невъзможно.
Но поздравления за завършването и сертификата!

# 579
Благодаря! Hug

Имайте предвид, че ДО няма право да вземе ваучер за 960 часа, а да проведе обучение за 600 или 300 ч (част от професията).
Ако вземете ваучер за 960 ч., то трябва да изкарате 960 ч.
Ако няма/те възможност (през уикенда например) да взимате повече часове, ще трябва в БТ да ви сменят кода в заявлението и да получите ваучер за част/и от професията, а не за цяла професия. Rolling Eyes

Дано намерите оптимално решение! Hug

# 580
  • В голямото море...Живот
Трябва да ми излезе новия ваучер за английски език - да питам бих ли могла да сменя езика?

# 581
  • София
Малко инфо от медиите за продължаване на програмата

02.06.12
22 000 учат с пари от ЕС
Още 22 000 работещи ще получат ваучери за безплатни обучения по чужд език, компютърна грамотност и придобиване на професионална квалификация.

На последното си заседание комитетът за наблюдение на оперативната програма “Развитие на човешките ресурси” увеличи на 100 млн. лв. бюджета на схемата “Аз мога повече”, по която се финансират курсовете заради големия интерес към тях. С част от парите ще се дадат ваучери на вече одобрени кандидати, за които средствата досега не стигаха. След август се очаква да има ново набиране на желаещи.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1402982

# 582
  • Стара Загора
Благодаря! Hug

Имайте предвид, че ДО няма право да вземе ваучер за 960 часа, а да проведе обучение за 600 или 300 ч (част от професията).
Ако вземете ваучер за 960 ч., то трябва да изкарате 960 ч.
Ако няма/те възможност (през уикенда например) да взимате повече часове, ще трябва в БТ да ви сменят кода в заявлението и да получите ваучер за част/и от професията, а не за цяла професия. Rolling Eyes

Дано намерите оптимално решение! Hug
Мен точно това ме притесни, че вземат уведомление с изписани 1800 лв на него, но жената ме увери, че те също били ощетени, защото за 600 часа щели от Бт да им платят около 1000 лв.

Ще видим! Надявам се наистина да продължат срока на програмата, защото с моята работа буквално ще трябва да зарежа или нея или децата си за поне година.  А това си е много време...

# 583
Трябва да ми излезе новия ваучер за английски език - да питам бих ли могла да сменя езика?

Да, и не се съгласявай за този "медицински английски" както и недейте да подписвате присъствените форми, щом обучение не се състои.ДО е длъжен да осигури нов учител и вие да продължите обучението. Ако не наемат нова преподавателка пишете жалба до БТ, че не се спазва графика и пак казвам недейте да подписвате, че присъствате.

# 584
  • В голямото море...Живот
клюкарка Simple Smile, благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт