Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 9

• 69 888
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Не е съвсем така ... уведомлението не може да изгори ако си го презаверите преди да изтекат 30-те дни! Самото уведомление ти пази парите за ваучера! Няма да дадат повече на брой уведомление от броя на предвидените ваучери!

Само попълнено и върнато Уведомление "пази пари"  Peace
Това което ти описваш се прави 7 дни преди началото на курса! И ти дават ваучер тогава! До тогава уведомлението е документа който ти "пази" парите! Ваучера се издава най- рано 7 дни преди старта на обучението!Не се заяждам , и аз се опитвам да съм полезна !Интересно ми е след като им върна уведомлението ти получи ли си ваучера и колко преди да ти започне обучението стана това?

# 706
След като върнах Уведомлението ми дадоха час и дата на която да отида и да си взема Ваучера! А самия Ваучер ми го дадоха 4 или 5 дни преди началото на курса ( който започваше близо два месеца след като си върнах Уведомлението). И ми се обаждаха на два пъти да ходя и да си удължавам Уведомлението, въпреки, че вече бях записана на курс.

# 707
На мен като ми дадоха уведомлението отидох при ДО той взе едната част другата занесох в БТ на следващия ден,като споделих по-напред даже курса съм завършила(това се отнася за АЗ мога) сега може и да е различно вече.

# 708
Здравейте виждам, че спора е голям. Горната част от уведомлението остава при обучаващата институция а долната се попълва от обучаващата институция  курсиста се подписва и се представя в бюрото. Удължаването на уведомленията става от Вас лично. ДО не може да удължи уведомлението. Ваучера се връчва най-рано 7 дни преди започването на курса. След като представите ваучера в ДО , той служебно заявява , че има записани курсисти.Уведомлението не е гаранция, че ще получите ваучер. Защото към момента на подаване на заявление по програмата и момента на получаване на ваучера трябва да сте на работа, а в рамките на тея 30 дни може да останете без работа и без ваучер/ което не пожелавам на никой/.

# 709
  • София
Моми4ета,

За дистанционната форма на обу4ение искам да попитам - влизаш в платформата на ДО, само когато ти искаш и можеш за определен от ДО срок (примерно за 6 месеца да имаш 960 4аса, пък кога и как - твоя си работа) ?
Визирам Графи4ния дизайн - той е 960 4аса и разбирам, 4е се взима за около 6-7 месеца. Което ми се струва, 4е идва всяка ве4ер да изкарваш поне 2 4аса пред компа...това малко ме притеснява - дали в действителност за толкова малко време можеш да имаш толкова 4асове предвид и останалите ангажименти, които вси4ки имаме.
Може ли някой да сподели опит, ако е минал толкова голям като хорариум курс дистанционно?

И още едно питане  - ако не вземеш финания изпит, не полу4аваш сертификат или връщаш парите на когото трябва?

Благодаря предварително.

# 710
При нас беше така - имаме да вземем един модул, който се покрива за примерно 20 учебни часа за 3 или 4 дни. През този срок можеш да влизаш както искаш в платформата за обучение - можеш да седиш 1 цял ден и да покриеш 20-те часа или на ден по няколко часа. Но след като мине определената финална дата за покриване на модула, не можеш да наваксваш часовете.
По другия въпрос, трябва да видиш договора с доставчика. В моя договор пишеше, че ще трябва да си платя курса, ако го прекъсна преди края, не се явя на държавен изпит, не си покрия норматива от часове или не направя всички тестове по време на обучението. Нямаше условие за плащане, ако не взема изпита.

# 711
Привет !
Някой записвал ли е на курс за квалификация  БГЦПО ( Българо-немски център за професионално обучение ) на БТ ?
С какви впечатления останахте ?

# 712
Привет !
Някой записвал ли е на курс за квалификация  БГЦПО ( Българо-немски център за професионално обучение ) на БТ ?
С какви впечатления останахте ?

Майка ми беше там, в Пазарджик - остана доволна. Peace Тя учи Аутокад, не че може да работи сега с него, но е въпрос до човек в случая, а не до качеството на преподаване.

# 713
Инфо от сутринта Sad Програмата ОТНОВО е спряна #2gunfire #Cussing out не се знае докога.

Аз явно съм късметлийка Mr. Green Вчера си взех уведомлението и то след като ми казаха есента, че не съм одобрена, пролетта ми се обадиха да ми кажат, че са ми непълни документите, после ме одобриха за курс, който не се провежда във Варна та го сменях.........

Та исках да попитам - някой карал ли е курсове към Волан Транс Варна и дали сте доволни?

# 714
Инфо от сутринта Sad Програмата ОТНОВО е спряна #2gunfire #Cussing out не се знае докога.

Аз явно съм късметлийка Mr. Green Вчера си взех уведомлението и то след като ми казаха есента, че не съм одобрена, пролетта ми се обадиха да ми кажат, че са ми непълни документите, после ме одобриха за курс, който не се провежда във Варна та го сменях.........

Та исках да попитам - някой карал ли е курсове към Волан Транс Варна и дали сте доволни?

Моето инфо е за Пловдив,не за Варна Peace

# 715
Здравейте Simple Smile
Един глупав въпрос - подала съм документи, гледам сега бележката, номерът това нещо ли е: ESF - 2114 - 03 - 02 - 1977, последните 4 цифри ли гледам, т.е. моят номер е 1977?
Последно Маргото на 20-ти юни е споменала номер 1485... Голямо чакане, дано има резултат Simple Smile

Pampers, кой номер беше?

# 716
Здравейте, следя темата редовно, но сега реших да се включа и аз - Благодаря ви за споделената информация, много е полезна, на мен много ми помогна   bouquet
Явно наистина във всяко БТ и във всеки град е различно - аз например подадох документи наистина в последния момент - 30.09.2011 г. и веднага ми се обадиха че съм одобрена /незнам дали има значение, но бяхме група колеги, които се събрахме и подадохме документите заедно и всички ни одобриха/.
Януари започнах курс по Графичен дизайн - дистанционно и успешно го приключих - много съм доволна от ДО, както и колегите - млади преподаватели, отзивчиви, преподаваха ни това към което ние имахме интерес.
Сега обаче веднага искам да продължа с КК - английски език, но се колебая още за ДО - езика ми се иска да е присъствен - центъра в които учих имат и език, но дистанционно, а за език не съм сигурна дали е удачно и затова още се чудя  newsm78 - помагайте за присъствен курс по английски в центъра на София?

# 717
Здравейте Simple Smile
Един глупав въпрос - подала съм документи, гледам сега бележката, номерът това нещо ли е: ESF - 2114 - 03 - 02 - 1977, последните 4 цифри ли гледам, т.е. моят номер е 1977?
Последно Маргото на 20-ти юни е споменала номер 1485... Голямо чакане, дано има резултат Simple Smile

Pampers, кой номер беше?

Да твоят номер е 1977 вече би трябвало да ти се обадят.За най-сигурно тъй като ми казаха,че след мен има доста одобрени но още не са ги уведомили отиди направо в БТ в стая 211 да попиташ за себе си.Служителките в тази стая са много любезни и ще ти дадат инфо.Успех   bouquet

# 718

Аз се записах на курс във "Волан" ЕООД.Започвам на 03.09 събра се група.За Волан транс като бях попитала не беше започнала да се събира група.В автошкола "Кали" групата започва на 03.11.Надявам се информацията да е била полезна.

# 719
Здравейте, днес ми попълниха долната част от училища Европа за английски, утре ще я нося в БТ и след като ми издадат ваучер, ще ходя да подпиша договор с ДО. Другата седмица започваме да ходим заедно с мъжа ми. Ако има август прием на документи за ново обучение отново ще подам.

Общи условия

Активация на акаунт