Деца, отглеждани в чужбина - 4

• 27 829
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
честит рожден ден на Сара!

Бамбиномио,добре дошла и добре престрашила се:) щом ни знаеш значи знаеш и,че явно сме раждали заедно:)ти в колко часа роди?Simple Smile фото шоп безплатно има ли от къде да взема? то ние имахм един,ама сменихме компа...непомня на мъжа ми някой му беше дал крадена програмата безплатно или само ни я беше инсталирал..трябва да го питам.

маги,рождения ден го изкарах много смотано.мъжа само от кумова срама ме изведе на ресторант,с детето разбира се и е така...нищо особено.ма някакси си бяхме подтиснати.абе изнасилена работа.имам снимки,но са с червени очи и като ги оправя ще ги пусна във фейсбук.

то май стана ясно,ама да поясня и за останалите,че пак сме в брачна криза с моя мъж.

снощи ми дойде на гости една позната българка.само се бяхме запознали един ден навън,тя бързаше,разменихме си телефоните и от половин година се каним да се видим,но тя си ходи на бг за дълго време,после защитава дипломна работа и т.н....та чак сега сколасахме да се видим.много хубав човек! чак мъжа ми я хареса,а той е такъв негатив,че това е мнооого голямо събитие.ама то е така,защото момичето има същата филосовия з аживота като него.лошо няма.явно има грешка някъде и в моя телевизор и аз съм виновна за неразбирателството между нас (проблемите са ни,че аз не работя.едно не намирам подходяща работа на непълен работен ден,друго никой не ме и кани с бъклица и дрян и трето смятам,че до три години е най-добре аз да си гледам детето,а мъжа ми изперква от тези ми разсъждения.....е това ни е най-ужасния проблем) и щом още някой,който иначе харесвам мисли като мъжа ми....ще гледам да му угодя,ама за съжаление намирането на подходяща работа не е много лесно.та новата ми приятелка има три професии тук завършени-готвачка,детска учителка и козметичка-масажистка.обеща да ми помогне.тя е и от много време тук,интегрирана отвсякъде и познава много хора.хайде ще я благославям,ако успее наистина.покани ни за коледа.иначе бяхме живи в кожите си умрели.моя мъж ще работи и на 14-ти, и на 25-ти,но до вечерта,а не както обикновенно до мнооого късно както прави събота и неделната си работа.абе аз го разбирам,че се е потрепал да ни изхранва,но подхода му да ми го пакзва е збъркан.той е брутален с мен.така не се прави със съпруга....има и други забележки,ама няма да ви занимавам.та не планирах нищо за коледа.дори немислех да готвя специално (девер ми е от свидетелите на йехова,та коледа з анего е даже обида) и е така. ще идем на партито на тези любезни хора,а то ще е с над 20 човека:) суууупееер! нямам търпение.дано Алето се държи нормално и не ме изнервя много.ще има и едно дете и едно бебе там,та няма да съм единствената с малко дете.абе по-добре не си бях и мечтала даже да се получи:) повечето от гостите даже говорят италиански с удоволствие (ние говорим и двамата немски де,но си е друго да се говори на италиано Mr. Green).

днеска изведох Алето на снега.валеше и даже навяваше,а той не му хареса.реве от снега в очите му,но това става като седи в количката (за какво купих тоя по-скъп модел количка като не търпи гюрука? то заради специалния гюрук я купих),а като ходи му беше хубаво,та доста походи до мен и правИ стъпки в снега....абе забавно му беше.стояхме 40 минути и се прибрахме,че той започна много често да казва,че му е студено - "бррррр" и се стриша (ако знаете какво значи това Mr. Green)

това е май отчета от нас:)

# 106
ааа маги,понеже споменах викам да ти кажа,че и теб мъжо ми те хареса.с добри впечатления е.май само теб е виждал от форума,както и една друга мацка от отчетната тема.

# 107
Привет от нас!

Ние успешно се преместихме в новата къща. Много ми се струпа на главата през последните 2 седмици, тъй като трябваше и да приключа един модул в университета и имах разни задачи и изпит.  ooooh! Но с това приключих, а и вече успяхме да подредим огромния куп от кашони и торби...Коледната украса и елхата я сложихме едва преди 2 дена. Кари вече беше почнала да се притеснява, че Дядо Коледа ще ни пропусне  Crazy Напоследък съм много изнервена и изморена. Белла я мъчат пак някакви вирусни настинки. Дано поне да се оправи за празниците. Надявам се да изкараме спокойно следващите 10 дена поне  Praynig

Подаръци имаме доста за децата - получаваме от роднините в Бг, от тук от баба и дядо и ние каквото сме купили - доста се събира под елхата.  Старая се да организирам хубави празници, колкото и да съм изморена Heart Eyes

За Бъдни вечер ще ходим при свекитата, както и за Коледа сме канени там на обяд, а те ще дойдат вкъщи за 31ви  Peace  Надявам се  и да отидем на църква в събота  преди празника  Peace

Връщам се назад да прочета какво сте си бъбрили  Mr. Green

Маритка, съжалявам за семейните проблеми  Sad Дано да успеете да изгладите недоразуменията по празниците. Ние с мъжо също сме имали трудни моменти, но най-добре да си поговорите и дано всичко се оправи  Hug

# 108
Маритка, мъжът ти е просто преуморен и му трябва почивка. А и мъжете изпадат в едни дупки- според психологията трябва им време да се "затворят" в пещерата". Стават невъзможни ( с възраста съвсем). Научила съм се тогава въобще да не му обръщам внимание на моя, че иначе ще се разведем  Mr. Green Дето кумата ни се оплаква от кумаи вика на мъжа ми ( тя му е дружка от детството ) , а ти си цвете. Той я прати да ме пита мен, та да си промени мнението. Всички са еднакви  Laughing

Ние на Бъдни вечер в едни приятели ще бъдем и ще трябва да си изровя руския от мозъка, че полвината посолство ще са там. На Коледа в едни други приятели. Калин ще е съоръжен с играчки и книжки, че иначе е много любопитен и вече бърз като термит. Ние на ресторант си ходим редовно с него, даже има ресторанти където персонала го познава. Снощи го изкарах от кухнята на един стейк хауз- отишъл човека да гледа огъня и готвачите го забавляват. Подаръците ( някой от тях) са под елхата. Други скрити под надуваймия басейн (там е голямата кола) Mr. Green, някой все още на път, но с гарантирана доставка до Коледа.
Winnie, честита Ви нова къща.
bambinomio добре дошла   bouquet

# 109
  • FRANCE
bambinomio добре дошла! 

Ние сме при свеки, но ми е купон защотото си имам сестричка и гаджето ни. Тя без проблеми играе с децата, сменя пампита и помага даже без да я молиш.

Кюти и моят мъж си беше срязал ръката с чиния докато я миеше. После ми разви теориите че това не било мъжка работа.

Маритке дано се поизгладят нещата при вас.  Супер за партито

# 110
Благодаря мили дами за посрещането Hug.Cutty ,наистина Шотландия е много красива ,природата е страхотна и е много спокойно,дори прекалено спокойно,поне ние където живеем,а времето ах времето е повече от ужасно ,този вечен дъжд ме съсипва вече.
 Leprechaun`s mommy,Томи поне само я мирише,ние направихме грешката да сложим елхата преди 2 седмици,а за да е пълен купона имаме и котката и ,всеки ден елхата е на земята,дали котката дали Алекс ,добре ,че е изкуствена и играчките са платмаса.Но аз упорито си я събирам всеки ден и пак си я украсявам.
Маритке ,да знам Алето и Алекс са родени на една дата,аз родих в 8.57 вечерта,спомням си че,четох на същия ден че си родила и много се радвах за вас.А за фотошопа мисля,че можеш да го свалиш от някои торент newsm78.И  на Алекс  не му хареса снега, беше го  страх и не смееше да мръдне,Само да ти вметна,че не си сама и аз се чуствам доста често като теб,но постояно си повтарям,че може и да е по -зле.И аз търся работа почасово,нискоквалифицирана,  но без никакъв успех ,мъжът ми работи само нощно време ,та съм си сама с Алекс доста голяма част от денонощието.Мрън мрън казах си .
И ние ще сме на ресторант на Коледа с нашите семейни приятели,но едва ли ще е много забавно,Алекс не е от най-кротките деца на света ,та да видим,какъв купон ще ни спретне.Titina,вие имате поне опит в ходенето по ресторанти ,такива като нас ,който  излизат от дъжд на вятър да му мислят,

# 111
С Калин ходим по заведения от как е станал на 2 месеца, и май се чувства там като у дома си  Laughing А да не кажа как пазари в магазин - трябва да съм по-бърза от него за да вадя нещата дето ги е напускал в количката. А и не им мърда пренареждането на всички рафтове

Но за гости ще нося вече книжки и играчки, че иначе е неукротим - а същото това дете е като ненапита вода в детската  newsm78

# 112
Ох, и с Моника на ресторант е приключение.
Нон-стоп се разхожда и закача хората. А последния път реши да пищи, ей така за забавление Simple Smile Седи с средата на ресторанта и пищи, все по-силно и по-силно. Добре, че тук хората са доста дружелюбни към децата, та нямаме проблеми.

Ние заминаваме в петък към БГ, Бъдни вечер с нашите, Коледа със техните на мъжа ми.
За Нова година не знам.

Ей, да са живи и здрави тези от яслата, не знам какви методи имат, но Моника почти се облича сама. Сутринта си сложи сама чорапогащника. Изобщо сравнено с децата около нас, които не ходят на ясла, прави много практични неща. Другите са по-добре с говоренето на български обаче Simple Smile

Къде изчезна Мента?
 Thinking

# 113
Приветиии! Ето ни и нас - петък се озовахме в марсилско, днес вече в бордо. Тая ваканция ще е едно препускане, но туй то, поне ще се угоя! Куфарите бяха 26, 12 и 20, на връщане ще имаме още един - кашон, купих Бритакс стол за кола от тук, за Бг (тук в колата под наем го ползваме - хем по-добро от столовете под наем, хем по-евтино от БГ, даже моделите в бг са различни от тукашните , все едно сме втора ръка егаси!)

Bambi, на 17 месеца е младежа Алекс, щом сте с Алето на една дата Wink не на 15. Аз нали съм математичка, а и тука не казват "година и 5 м", ами "17 м"...та и нашата наближава Winkдобре дошла, разбирам те за самотата, на всички се е случвало!

Лек път на летящите! Ние имахме две неуспешни и едно успешно (видимо е щом сме на линия) кацания в Мюнхен...вятъра на бурята Joachim ни подмяташе яко, та се озорихме, нооооо...имаме супер нов метод за предпазване от ушни проблеми при кацане!!! Сега ще споделя-нали Леа е кикерица и много се закача с всички, стюарда се влюби! И като заплака при снижаването, младежа пристигна с две чашки за кафе (луфтханза) натъпкани до половината с натопени в топла вода салфетки, които сложи ма Леа на двете уши (както правим с рапаните да слушаме морето) и детенце млъкна и се успокои!!! Направо вълшебство! Та пак препоръчвам нов бисер Joy

Ние нали знаете, че сме зле откъм свекърви Joy и сега при първата ... не сме у тях, ами в апартамент под наем! Кееееф! После обаче, дупе да ни е яко при втората! Иска наша Леа и Бр-чеда Лео (6 м по-голям) да спят в една стая! Аз рекох "нет", шА спи сама нашата - в библиотеката! После - щяла да и дава сокчета, за да си наваксала до теглото, което трябвало да бъде ... хахахахха не знам как ще се справя, но Леа не пие сок, а само вода, соковете съм ги низвергнала, яде плода, нали знаете, споделила съм си теориите на луда майка! И тя хлъцна! Била много лека, като недохранена! Щяла със захарта да вдига теглото ... мале, ще се изпотепаме сигурно!

Шеа всички елхи ги гали, и у нас, и по пътя насам - летища, ресторанти... голям образ отглеждам, да ми е жива и здрава! Пак ще пиша, цунки!

Ивенце, и ние "не знаем" за нова година къде сме, има една идея за виноконсепт, на цветна градина5, с едни бразилци. Вие какви идеи имате?

# 114
Първо да благодаря за страхотните картички и пожелания на cutti, bebolinka82, mickey_82, madame! Heart Eyes

fleur Simple Smile, как сте в България?

swetla99, а вие как сте в новата къща?

bambinomio, добре дошла!  bouquet Голяма красавец си имате! Heart Eyes

cutty, ама разкарване е било... важното е ,ч е вече всичко е наред, нали? Hug

Боби, дишай дълбокооооооооо! Hug

# 115
  Здравейте и от мен. Ние сме добре, малката бесня до сега и си легна. А аз цял ден обикалям магазините, направо ми пулсират краката  Crazy
  Днес много изненади имах, имам картичка от Титина, падна ми се Работа  Crossing Arms На магаре какво му се пада...Имам и две картички от комшиите. На малката подариха от градината подарък, не издържах до Коледа и го отворих, играчка с едни топчета, много интересна. И един голям плик с нейни творби, календар с нея, венец от ръчичките и, абе много хубаво, пуснах две сълзи. Ииии вече прави по няколко крачки сама, пуска се, като не се усети да клекне да лази.
  bambinomio добре дошла, къде в Шотландия сте?
  Ще гледам утре да се вкл по темите, че така ми спи, че ми е размазано  Hug

# 116
  • Немция
Про4етох ви по диагонал, 4е времето ми е кът тези дни, така 4е няма да се вклю4а адекватно по темите. Детскоградинският вирус от сина ми, който и аз прихванах и който си мислех, 4е сьм унищожила без АБ, се вьрна с пьлна сила- море от сополи, така 4е за няколко дни направих синузит. Rolling Eyes Такова 4удо не сьм имала- боли ме 4ат-пат и 4аст от лицето, правя инхалации, топли маски, слагам носни капки, временно облек4ава, но май-май ще взема скоро АБ, преди да стане по-лошо(лекарят изписа днес такьв, но ще си трайкам още някой и друг ден).

Боби, няма да ти е лесно сьс свеки номер 2. Ако може, не й се врьзвай, за да не стане патаклама то4но по празниците!

Новембьр, 4естито рождени4е! Да расте здрава, да хубавее и хитрее с всеки изминал ден!

Маритке, ето, 4е ще празнувате, както подобава! Дано си изкарате добре и после да се хвалиш! Wink

Бамбиномио, добре дошла! Страхотен сладурковец си имаш!

Другите ще ги пропусна, 4е трябва да залягам, не мога да спя от запушения нос, и през деня полягвам, когато е вьзможно.

Не знам как ще се вклю4вам другите дни, предполагам не особено 4есто, 4е маман ще ми е на гости!

# 117
аааа бамбиномио,почувствах се по-добре от факта,че не съм единствената в това положение тук.признавам си,че имам комплекси за така стеклите се неща в моя живот...професионално де.другото някакси май си  е съдба.ама за липсата на професия май сама съм си виновна.а за отношенията ми с моя мъж мога да пиша до утре просто и да развивам теории и факти,както и за отношенията с бившите ми,ама като гледам не ми помага много.ооффф трудно м ие доста,защото той не е българин и има друг манталитет,говорим на чужд език и нещата хич не са като да си знаем мурафетите български и т.н.

титина,просто се убедих,че май всички са еднакви.в основата си де...иначе имат разни вариации.ама е наистина невероятно колко еднакви са хората.то и жените сме еднакви.

Къде изчезна Мента?
 Thinking

ми....де да знам:) тя май ми е в предположенията за млади мами хахах....дали пък не бременее:)

наистина се забавлявам с това тайно бременеене,някакси готино очакване е-хем бебета ще има,хем ще е изненад аот кой,а в случая пък не е ясно кои са майките   Joy

я да видя дали ще мога да публикувам,че го писах цяла вечност това,а после ще опитам да видя и останалото дето сте писали:)

# 118
Маритка,  Hug Hug

Момичета, хвърлям поглед, но и на мен времето нещо мие кът.
С Нико ходим три сутрини на групи, на обяд взимам каката само за час и пак на училище,
после в 3 пак я вззимам. Нея пък на балет и плуване я водя.

А сега и с тези празници, правя коледни сладки и чистя, че в петък чакаме гости.

Да благодаря за картичките на Звезди  Heart Eyes, малката за дечица е голяма изненада.  Hug
И на Мики - страхотно сладка картичка!  Heart Eyes

# 119
  • FRANCE
А Боби ние сме ж един квартал в момента. И по точно ние сме в Sauveterre-de-Guyenne. Мислия в петък дано не вали да се разходим из Бордо

Общи условия

Активация на акаунт