Деца, отглеждани в чужбина - 4

• 27 831
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • След завоя в дясно
Привет от мен Бърборанки,
Аз не пиша често, и поглеждам от време на време темата, та моля да бъда извинена ако пропускам някого Hug
Честит Рожден Ден на Моника и от нас, да расте здраво и усмихнато дете. Това е за мама smile3525
Winnie - честит празник ти пожелавам и тук. Как мина? (в една друга тема питаха за теб, разпиши се ако можеш Wink)
Боби.- и моята мома не яде много за вечеря обикновено кис. мляко е репертоара, аз не и се стягам много понеже не е от най фините.
Miss Fine дано да се оправи бързо малката. За сокчето от портокал, моята мома беше 12-13 дневно бебе кърмаче, и не беше ходила по голяма нужда от 7 дни звънях в родилното, понеже не открих мидлайфката и там ми казаха сок от портокал Rolling Eyes не дадох.
gerchy -аз ползвам такива: http://www.amazon.co.uk/BabyDan-Magnetic-Drawer-Cupboard-Lock/dp … 320826&sr=8-4 доволна съм
За гърнето при нас е до под гърнето Laughing

Хубава седмица от мен

# 571
  • България/Германия
Ха-ха, не съм 94-ти набор, за съжаление или за щастие Laughing Аз май наистина съм се скрила да не ме намират, ама не знам точно как съм го направила Embarassed Ще пиша на лични Wink

Жени, не се сърди, опитала си се да дадеш съвет, като не приемат, техен проблем  Hug На мой добър приятел преди 2 месеца му се роди бебе...чатим си в скайп и той ми обяснява как по съвет на педиатъра се опитвали да махат нощното хранене (бебенцето беше тогава на 3 седмици) и как от третия месец ще започват със сокчетата. Направо побеснях  #Cussing out Опитах се да му обясня какви са новите препоръки за късно захранване, че бебчето е прекалено мъничко и трябва да се храни винаги когато пожелае...надявам се, че поне нещо е възприел, ама не се е появявал скоро на скайп да го питам  Rolling Eyes

На Изабел май са й тръгнали последните четири кътника и не се търпи направо...рев, тръшкане, лиги, ама и това ще мине и друго ще дойде  Twisted Evil

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 14:48 от elfie

# 572
  • Rennes, France
Хм, това с мушкатото не го бях чувала Thinking ooooh!
Обаче, да ви кажа - освен вас всички, никой друг не съм слушала по отношение отглеждането на Луи. Когато ми се е говорило, слушам от възпитание, казвам какво мисля, пък те ако искат. Луи така се беше запекъл за 10 дена, пред април, майка ми на няколко пъти само ми намекна че не е добре...ама аз и казах, като ву дойде времето ще стане. Тогава си спомнях единствено поста на Клер, за Алек че имаше пропуск от 12 дена /ако не ме лъже паметта/ та така и си чаках. И стана от само себе си. Не съм пъхала нищо, никъде Crossing Arms
Да не говорим за сокчета, жълтъчета и т.н.....
Цвети, като ви чета, си мисля че при нас също е зъб Rolling Eyesама утре докито ще каже.
Аз като Герчи, нямам ФБ и да ви кажа се радвам - аз на такива неща не мога да издържа Tired Peace
По повод на гърнето и хигиената: ммм, да леко достига до тестисите, но не се омазва. При момичетата виж друго ще да е Thinking Иначе знае какво е предназначението на гърнето, но това не му пречи да го използва като самосвал и да вози нещо в него, бутайки го hahaha
Кога започнаха /започват мъниците да се хранят самостоятелно? Луи усилено напира, справя се, ама не мога да го оставя да се омаже/да омаже всичко...просто не всеки ден. Виж да е лято оставям го навън и да се маже колкото иска... Mr. Green

# 573
  • България/Германия
Кюти, оставяй го, щом има желание...Е, не през цялото време, но нека да свиква. Изабел (чак) на годинка и седем-осем месеца прояви интерес към лъжичката, а в момента се храни почти изцяло сама. Цапаше се и още как, и продължава да се цапа, особено когато не е особено гладна, не й е вкусно или просто й се играе. Ако е яла супа, след това задължително преобличам Wink Но пък аз много държах да свикне да се храни сама, така че гледах да не се ядосвам на мацаниците Peace Сега се учим да си изтрива ръчичките и устичката със салфетка, когато ги изцапа и е много смешна, като започне нарочно да си цапа ръчичката, за да може после да я почисти  Joy

Това с мушкатото е уникално  Shocked

# 574
Каква е схемата с мушкатото,че не можах да разбера?! Laughing

# 575
  • Rennes, France
Каква е схемата с мушкатото,че не можах да разбера?! Laughing
хич и не искам да си помислям ooooh!

Елфи, оставям го - но в повечето случаи е игра и за мой късмет още не е строшил чиния..понеже при нас пластмасата не е желана, та сме си със нормални чинии и купички...обаче схваща мнооого добре.
Вие как сте? готвите ли се за вашата 2-ра годинка Hug

# 576
Siu,za men hodeneto na gurne na tazi vuzrast ( da ne govorim za po- ranna) si e chista proba dresirovka na maikata i deteto.tova bebe,deto do vchera neznae na koi sviat se namira nemoje da pravi perspektivi.ama skoro shte moje.men vsiakakvi takiva idei fiks ne me privlichat.az sama probvah EBH i taka se natovarih psihicheski s tova debnene,che shtom deteto otkaza da hodi na gurne hich ne se natiskah mnogo.

Nikakvi zaveshtania niama da pravia.kakvo e pisano na glAva na kamuk ne hodi.niamam blizuk,koito da osiguri po-dobro budeshte na deteto,otkolloto edin schweizarski dom za siraci.kazusa mi e mnogo lesen i spontanen hahahaaa

Chestit rojden den na Monika i tuk!

# 577
  Честит Рожден Дена на Моника  ura newsm59 newsm67 Да е здрава ,весела и щастлива  bouquet
   Честит Рожден Ден и на Уини  bouquet  bouquet  bouquet
   Руми, как е Павел на яслата свикна ли?
   Кюти, всяко дете е различно, ако има желание да хапва сам давай му да си държи приборите за начало. И помагай търпеливо Peace

# 578
Честит Рожден ден на Моника! Весел празник за цялото семейство. А за мама ето това   bouquet
Честит Рожден Ден и на Уини   bouquet
Калин ми беше получил запек от оризова каша, дадох сок от круша и се оправи положението- беше на 6 месеца. Беше на близо месец пак се беше запекал. Нали си записвам всичко, на 3-я ден се озовахме в лекарския кабинет - детето очевадно се мъчеше и пищеше. Нито свиване на крака помогнаха, нито масаж на корема ( масаж е силно казано). Спомням си че педиатърката му ми каза как да направя клизмата, но убий ме не си спомням с какво. Знам, че правих веднъж, детето се изходи и настъпи мир и спокойствие Сега периодично давам круша ( той така или иначе сок никакъв не пие) и цитруси.
Тези в детската градина ме хвърлиха в оркестъра. Нали според програмата имат тренировки на гърне ( в тоалетната). Питам ги какъв е прогреса му ( отказа в къщи да ходи и аз реших, че т.к. в градината е на тоалетната чиния, а в къщи на гърне та за това). Отговора беше, ами ние не го тренираме. Щях да припадна. Детето от 1 годишна възраст ака само на гърне, тези ...не знам как да ги нарека пропиляха 5 месеца. Нищо, че го имало в програмата, трябвало допълнително да им кажем. Довечера ще ходя при директорката. Какво ли още има в програмата, дето трябва допълнително да го заявя се чудя.
Днес за капак си чукнах и колата. Не ми върви хич. Дано само с това се размина

# 579
  • Словения
Привет, момичета!

Честит рожден ден на Моника! Щастливо и незабравимо детство й пожелавам!

Уини, Честито на патерица и на теб! Бъди много здрава, щастлива и обичана!

Май пропуснах да поздравя някого от миналите рожденици, но да ме прощават - все не стигам да пиша Blush

За родилното вече не е съвсем актуална тема, ама да си кажа и аз: не са ни отделяли и за секунда. Нонстоп ми висеше на гърдите - до тоалетна едвам стигах ooooh! (то и сега е така или пък идва с мен навсякъде.)  Коластра си имах още през бременността. АМ поисках на втория ден сама и повече не се е налагало понеже след като спа няколко часа непробудно, ламята се събуди и явно коластрата не я задоволяваше (все пак голямо маймунче се роди). Детето се късаше от рев и никак не можех да я успокоя. На 2-я ден ми слезе и млякото.

Много са се "озъбили" вашите дечица Laughing Нашето маймунче има 8 зъби засега. кЪтниците са от доста време на дневен ред, аха да избиват, ама нЕТ

Titina, кофти ден имаш май Hug

За манджоренето: нашето зверче си е ящно по начало, килограми не й липсват - даже напротив. Даже май трябва да я слагам на диета, че е към 13 и половина ако може да се вярва на домашния кантар, ама си е височка иначе - към 87 см.

Сутрин и аз давам най-вече цереали: овесена каша, елда, киноа, амарант, по-рядко сандвич и т. н. Обожава обаче кисело мляко и е способна само това да яде. След годинката обаче стана значително по-претенциозна към храната и като реши, че няма да яде определено нещо - стиска устата и туйто, но това май е и от зодията.

Цвети, за да мием зъбките я излъгах ето така: давам й мойта четка да мие моите зъби, а през това време мия нейните Crazy Правя се на маймуна, къде да ходя Heart Eyes

Thumper, как е кракът ти?
gerchy, а твоите пръсти оправиха ли се вече?

Протектори - ние какви ли не ползвахме вече, но спасение няма - всичките ги разконспирира Зара и затова дето може направо си отвинтихме дръжките.
sipirumi, ние се принудихме да приберем кофата, за да не бърка в нея, иначе за щастие не е стигало да си похапва от нея

Гърнето и при нас е играчка - разнася го насам-натам, слага разни животинки и бебета на него, обича и да го ползва като столче. Два пъти тези дни даже го ползва по предназначение да се изпишка в него след сън, но седя по около половин час на него - почнала е доста време да задържа, но ако й скимне, че трябва да стане, не я насилвам да седи повече. Сега остава пак да я приуча да ака в него, но не я хващам. Почва се обаче една еуфория след като е свършила работата - ще дебна..

Това от нас засега- още 100 неща исках да пиша, но друг път!

# 580
Юпи, един домат и една купичка с кисело мляко! Ще кача видео с резултата във фейса, на Кюти по мейла ще го пусна да види резултата от самостоятелното хранене! Винаги е омазано всичко, всеки път чистя до откат, но мисля, че така трябва - за да се научат. Проато е период и колкото по-бързо надобреят с лъжиците (нашата е фурия с вилицата отдавна), толкова по-кратък ще е периода с мацаницата Joy Кюти, дай му на детето да си яде само Wink
Ще взема да ида да ни премерят, че висим на стари лаври от преди 2-3 месеца когато беше 77 см и 9,200 кг. Като чета колко са големи всички ... ще взема да ида до педиатърката Joy от любопитство Wink

Сю, ясно е, че ще има намръщени покрай историята с подготовка на завещания, но мисля, че трябва да поговориш повече със сестра ти - обясни и, освен всичко друго, че не сте се засилили сега да гинете, и ако след 10 години се случи нещастие, все пак детето ще е било 10 години в друга държава, с друг режим, образование, социална политика ... храна ако щеш (моята болна бг тема)...

Около нас пък хората с малки деца са взели да се чудят за образованието - тук има френско училище (с бг и фр преподаватели) и е както във Франция - от 3 години, има и английски и американски школа (детски градини и после от 7 у-ще)...френското е 5500 Евро на година, американското 4500... И ми иде да се гръмна! Какво ще ги научат за толкова пари на 3 години... А във Франция е безплатно. Въх, ще трябва и това да мисля - къде какво и кога ... А за френското у-ще има чакащи за следващата година ... лист на чакащи, че бройките са заети ... Дали аз не съм в ред или нещо съм пропуснала в тази държава тук???

# 581
Честит рожден ден на Моника  newsm59

Лилия от 11-месечна започна да дърпа лъжицата. Първо я пълнех и й давах сама да си я сложи в устата, после започнах да й помагам да я пълни. Малко след годинката просто й я връчих, сега се справя доста добре - не капе, не разлива, изобщо мечта  bowuu. Е, помага и това, че ние воднисти супи не ядем и най-рядкото, което е яла, е леща яхния. С вилицата й е малко по-сложно - хваща парчето в ръка, набучва го на вилицата и така яде  hahaha - не й е съвсем ясна идеята явно. Аз съм виден мързел и бурно поощрявам всякакви пориви за независимост  Wink - само да посегне да прави нещо я оставям да се оправя сама. Да видите какъв е факир с обуването на панталона, даже понякога не е наопаки  Wink.

Дами, а замисляли ли сте се, че непоисканите съвети са досадни за всички? Някой, който е решил да дава сок на 40-дневно бебе най-вероятно ще се подразни от вашите съвети точно толкова, колкото вие сте се дразнили от идеите, че непременно трябва да се дава вода на новородено.

# 582
Дами, а замисляли ли сте се, че непоисканите съвети са досадни за всички? Някой, който е решил да дава сок на 40-дневно бебе най-вероятно ще се подразни от вашите съвети точно толкова, колкото вие сте се дразнили от идеите, че непременно трябва да се дава вода на новородено.

Еми там е въпроса, че са искани съветите  Laughing Една мама пита как сте захранили. Аз си казвам как съм захранила и че според мен е рано на 40 дена със сок и че не се препоръчва сок изобщо. Доколкото ме знаете като писане, аз никога не се карам, не се заяждам и тн. И от там ми скачат едни удивителни, ама ние така си храним децата и сме живи и здрави. Дори не съм им отговаряла, всеки си носи последствията на действията спрямо детето. Просто ми става тъжно, че вместо да почетат или поне да се замислят-нападат и от там си вадя другите изводи. И водата не би навредило на едно кърмаче особедно, а сока според мен да  Simple Smile Аз след захранването се и отказах да давам акъл, просто чета бисери.

Мишел също иска почти винаги сама да яде. Големи драми настават, ако реша да я храня, когато не иска. Обличам я с лигавника с ръкави, в столчето и така пораженията са минимални.
  Леа е страшна. Дано и супа не яде така  Mr. Green

# 583
  • Немция
Много теми сте за4екнали, не знам дали ще успея на вси4ки да отговоря.

Пьрво- 4ЕСТИТО на Моника- да е здраво и усмихнато дете, да умнее за трима и да е умерено палава!!!  bouquet

За завещанията- имам 4увството, 4е не са популярни във всяка страна от Запада, не сьм убедена, 4е навсякьде пьрвата спирка на детето, след смьрт на двамата родители, е дом за сираци. Опитвам се да намеря инфо, но засега сьм наникьде. Аз, 4естно казано, не зная кой да изберем за настойник- мьжО ще иска сигурно това да са неговите близки, аз пьк моите. Може да се заформи някой горещ спор, умеем ги такива. Mr. Green Така 4е само мисля го мисля засега.

С мушкатото номерьт е да се откьсне клон4е от него и дрьжката се пьха в дупето на бебето-тьй като е
мьхесто, предизвиква реакция.

Титина, тук  в детската градина няма тип тренировки по гьрнетата- ако детето си казва е окей, ако не- сменят се памперси. Доколкото ми е известно, практиката с колективното сядане на гьрнета по ясли и градини не е популярно.

Кофата за боклук сьм я ка4ила високо на един стол, така 4е Бибит4ето няма вьзможност да тьршува там, а протектори сме сложили само на кухненските шкафове и на един скрин в хола, който е пьлен сьс стькларии- не знам какво щяхме да правим без тези предпазители, малкият по4на да виси по шкафовете от 10-месе4ен...Много сьм доволна от ка4еството, купихме на фирма Reer, не са помрьднали 2 години ве4е.

Как успявате да задьржите децата ви толкова време на гьрне- 4ета, 4е някои прекарват доста време там , докато излезе нещо. Ние вземаме някой пьт книжка, но Бибит4ето бьрзо става, не му се седи по сума време там.

Сю, около мен кой знае какви бремелински вьлнения няма, освен кое изследване да направя и кое не- определено по-малко мисля за бременността, в сравнение с пьрвата. Embarassed

Като гледам, май-май ние сме най-назад сьс самостоятелното хранене, а сме най-големи Sunglasses. Бибит4ето с вили4ка яде сам, но когато опрем до льжи4ка , не ще- свикнал е мама да дава и така си и казва "мама даде" Grinning. Виж, овесени ядки с 4ай4е/сок4е пробва сам, но определено бьрзо губи интерес. Като цяло не е по самостоятелните изяви. Wink

# 584

Да така е. А  за това казвам, аз с моето дете правя така. Но дори и в тази тема ми се казва- не е правилно. ОК, не е правилно за някого, за мен обаче е. Не съм си позволила да казвам на някого кое е правилно и кое не при гледането на дете, рабирам всеки си има виждания, някой се опитват да ги налагат... пропускам ги край ушите си и спирам да пиша.

Когато захранвах четох доста за системите за захранване- дали с каши или сокове. На база на информацията, която имах избрах моя метод за захранване. Все още въвеждам разни неща, като се стремя детето да опита от всичко и без външно влияние ( като например физиономията на майка му- че не хапвам някой храни) да реши харесва ли му или не. Вярвате или не- давам и шоколад  Laughing той го плюе.
За храненето и аз пробвах с лигавник с ръкави, но Калин успява да нацапа цялата кухня. Лично аз нямам нерви да чистя нон стоп, пък и време. Отказва да ползва столчето за ядене, нормално той вижда ние къде седим. Пробвах да се храним на двора- той и там не иска. Сега съм замислила нова тактика- махам килима, куповам мушама ( как ги мразя тези неща, но трябва да спася масата) и от събота продължавам с тренинга. Интересното е при моето дете е, че не дава да му се покаже и се изнерва. С вилицата се справя горе долу, но с лъжицата.... Забелязвам, че и пласмасовите купички не са много стабилни, а и той като се ядоса, че не става блъска всичко. Иначе държи да се храни сам, нали на градината се храни....всяка вечер е с храна в косата, но го наблюдавах, че като яде си подпира главата от време на време

Общи условия

Активация на акаунт