Деца, отглеждани в чужбина - 4

• 27 828
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Боже Титина това за нервността все едно за моето дете говориш! Хич не обича да му се казва или показва ако може го прави ако не блъска всичко и газ, ама и аз не му се моля де! Само дето от няколко седмици се научи да ляга по земята и да нервничи като не му се получава и много ме нерви честно да си призная! Ама си обръщам гърба и излизам от стаята само преди няколко дена ми го направи в кабинета на доки(като ходих аз) и аз ми потънаха гимиите в земята!
А за съветите не са давани без някой да ги иска! Аз по принцип там почти и не пиша ама ей на на няколко въпроса отговорих и ме изядоха, ама как ми е пукнало на шапката за това не ми е проблем. Яд ме е как се слага определение на българите само заради такива мизерници!
За завещанията аз смятам да направим нашето без да казваме на никой, че ще ме изяде майка ми с парцалите!
За кофите и шкафовете нямам проблем не го блазнят докато не отвори ладата и дърйи някой буркан и гледа ако го погледнем и му кажем да не пипа да го събори, лудо дете и се хили като ряпа както казва Цвети!
За храненето само ние маи сме по-добри с лъжица ама не го стимулирам ние сме много за храненето с ръце за да може да изучава самата храна(това не е мое становище негово си е и не ми се дава да се меся много често-само десерти мога да подавам).
Гърнета не съм купила няма и да купя аз смятам да го тренирам на лято като е топличко и няма толкова дрехи директно със седалка на тоалетната. В тоя студ да пера по 100 пъти на ден няма да ми се получи, а и според мен е рано.

# 586
Abe hora,vie ludnahte s tia zaveshtania! Chestno da si priznaia v nachaloto mi se stori interesna ideia,no neshto vze da me depresira i zduhva.....ne me kefi.

# 587
Бибитче, това с "несамостоятелното" ядене си има и добри страни, като например, бибитче номер 2 може да се размине без захранване с хляб на 2 месеца от загрижен батко  Wink. Лилия освен че храни себе си, държи да храни и нас - много настойчиво пъха лъжицата в хорските усти, че и възмутено крещи ако някой се дърпа. Отсега я виждам как е набутала нещо в устата на бебето докато съм с гръб към нея. Това е дете захранвано по БЛУ, на което никой никога не му е бутал лъжица в устата  Crossing Arms - откъде го е видяла този прийом не мога да си обясня  newsm78

не сьм убедена, 4е навсякьде пьрвата спирка на детето, след смьрт на двамата родители, е дом за сираци.

Почти навсякъде първата спирка е при роднини Peace. За нас завещанието беше важно, именно защото детето няма такива, които са дългосрочно в САЩ, а е американски гражданин и ме съмнява властите да тръгнат да й издирват родата по света. Ако беше с БГ документи, или ако имахме един комплект родители в страната, хич нямаше и да се занимаваме.

Всякакви закопчалки сме пробвали, всичките ги отваря диването. Проблемът се разреши като просто й омръзна да рови (алелуя!). Убедена съм че знае съдържанието на всички шкафове по-добре от мен  Crazy

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 07:02 от Juturna

# 588
Вярвате или не- давам и шоколад  Laughing той го плюе.
Де тоя късмет, на Боби така му се услажда  ooooh! първият път той сам си го намери де(на масата бях оставила парченце), а пък оня ден явно си е намерил бадем на пода, оцеля.
Juturna, и Бобър ни храни, много е сладко Simple Smile подава ми парченца мандарини или портокали в устата и ги напъхва с пръст Simple Smile

# 589
Момичета, много ви благодаря за поздравите.   Hug
Моника от снощи е с ново амплоа Simple Smile

ето снимки

# 590
Иве,страхотна кулинарка си имаш Grinning направо е супер...и колко е порастнала лелееее как си минава времето само Rolling Eyes
Аз днес съм на изследвания...чак не ми е приказливо

# 591
  • Словения
gerchy, с теб сме  Hug

Iventse, Моника е страхотна сладурана и колко е пораснала само!

# 592
Gerchi,
Пращам ти цялата си подкрепа!

Ватерче, няма изоставащи деца - едни по-рано, други по-късно, с всичко е така! Хората сме различни и много индивидуални, нали?

Моника е страшно хлапе, голяма сладурана! Пу-пу!

# 593
Герчи, късмет! Praynig

Iventse, Моника е наистина голяма красавица! Heart Eyes

# 594
  • Rennes, France
Герчи Hug Hug Hugвсичко ще бъде наред Hug
Иве, страхотна кулинарка си имате Heart Eyes

Ние идваме от преглед: 8,840кг - фини сме / 74см.
Както и предполагах, въпреки че кашля като магаре и се дави, та чак въздух не може да си поеме, нищо му няма - гърдите са чисти. Ей, харесвам си педиатъра да знаете Peace Много внимателно го преслуша, огледа очи, уши, гърло и заключи че най-вероятно са зЪби Crossing Arms
Това е от мен за сега, гуш на всички и до скоро Peace

# 595
И аз се опитвам да бъда либерална и да не давам непоискани съвети. Имам една приятелка, която е супер био ориентирана, след като роди, след 6 месеца ми се обади и ми каза не мога повече отбивам го. Ами и за миг не ми е хрумнало да й кажа нещо различно от това че се е справила чудесно. Друга моя приятелка, която я чакам да роди до няколко дена, като я питах как иска да ражда, ми каза, искам цезарово, страх ме е от друго. Първото й раждане беше тежко и беше завършило с цезарово, казах че се е справила страхотно, прегърнах я силно и пожелах всичко да мине по вода. Сега трепна тук всеки ден да ми се обади. Та идеята ми е, че всяка жена/майка знае кое е най-добре за нея и детето й, стига разбира се да е достатъчно информирана.
НО...това с мушкатовата клонка, колкото и да съм либерална, освен като извращение няма как по друг начин да го възприема. Хайде термометър, както и да е, все пак на малките бебета така им се мери температурата, ама разни клонки, съчки и клечки  Sick

Иве, страхотна готвачка си имате  Heart Eyes
Мимкис, ти как си, нямаше те много време... Разкажи как я карате  Hug
Боби, и моята идея беше такава, ама на пусто, мИ мЪ разбират  Tired Ще се обясняваме нещо, няма как  Tired
Бибитче, да почне да рита малкото бибитче и ще се променят нещата, но е вярно втората бременност по-малко се мисли Wink
Гери  Hug
Cutty, страхотно за хубавите новини, да нагушкаш малкия герой  Hug

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 09:51 от Siiu

# 596
НО...това с мушкатовата клонка, колкото и да съм либерална, освен като извращение няма как по друг начин да го възприема. Хайде термометър, както и да е, все пак на малките бебета така им се мери температурата, ама разни клонки, съчки и клечки  Sick

По спомени майка правеше така с брат ми като беше бебе. Предполагам и нашите баби са ползвали този метод- нали все пак на времето е нямало термометри. Един път съм имала зверски запек ( че бях и над 30 годишна). Такива болки никога не съм имала, мога да ги сравня с болките от перитонит. Та стигнах чак до клизма.

Ивет, страхотна готвачка... тя като професионална. Моя малчо се заглежда по истински неща- вчера искаше да обръща той месото на барбекюто, чупи истински яйца ( никой друг в къщи), бърка ги. Има си 2 кухненски шкафа- той е отговорен за нещата там, че чак го пращам да ми носи черпаци, бъркалки подобни Laughing и си ги намира. Да не кажа, че пускането на миялната и чиниите от долната кошница са си негово задължение. Опитвам се да му пробутам и метлата за двора... ама нещо не ми хваща декиш

# 597
На патерици честит рожден ден на Моника! Да расте здрава и все такава хубавица!  ura

Боби извинявай, пропуснала съм ти въпроса (май по диагонал съм чела пак  Embarassed). Не се безпокой за мястото за кучешките зъби. Челюстите също растат през тези 2,5 години, не само зъбите. Ще я погледна Леа лятото ако много се тревожиш, но каквото и да е, много, много е рано за всякакви намеси. Нямай притеснения!

Бибитче, да почне да рита малкото бибитче и ще се променят нещата, но е вярно втората бременност по-малко я мислим  Wink

Сю, "мислим"????? Да не би да имаш новина?

# 598
  • WA, USA
Mimkis, Павел е добре мисля. Плаче като го оставям, но после като го вземаме прегръща момичетата там, така че ми се струва щастлив. После обаче на мен ми се стопяват батериите, защото е само отгоре ми, няма секунда в която да ме изпуска. Вечер е залепнал плътно отгоре ми и суче непрекъснато или просто преживя, защото аз нямам кой знае колко мляко. Малко трудно ме разделят с брат мъ, което малко ме изнервя, защото аз имам страшно много друга работа, която си стои несвършена заради тях. Преди можех да се измъкна вечер и да уча, но сега не ме изпуска изобщо.
Не съм имала запечени деца, само аз страдам от този проблем в къщи, съчувствам на всички които са се сблъсквали с него. Струва ми се че има къде по-нежни методи от нещо в дупето обаче.
За съветите съм съгласна със Сю. Гледам да не се меся много, освен ако специално не ме попитат, и затова и тук много не споделям, защото всеки си гледа от неговата камбанария и знае кое работи за тях или не.

Герчи, успех днес Hug

Cutty, добре че е здравичък Луи! Аз съм много доволна от нашия педиатър, макар че още не съм го ползвала за болести. Миналата седмица като бяхме на контролен преглед с двете момчета и той имаше стажант с него. Пита ме колко кърма Павел пие и аз му казах, че още пие доста - около 600 мл само на детската градина за 9 часа, а после не знам по колко изсуква, защото не искам да му дават сокове и краве мляко на градината. Той много се зарадва и тръгна да обяснява на стажанта как ние нямаме нужда от краве мляко, и че консумацията му води до анемии и прочие. И го препоръчвали само заради калция, който така или иначе може да се набави и по други начини.
Засега е от моя отбор hahaha

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 18:11 от sipirumi

# 599
  • България/Германия
Здравейте и от нас  Hug

Иве, чудна е малката готвачка  Heart Eyes   chef
Герчи, стискам палци  Hug
Cutty, браво за хубавите новини и за мерките!
Боби, страхотна е Леа, много ме развесели клипчето!  Mr. Green

Ние се готвим за рожден ден, нашите уж щяха да идват, но преди два дни ме сюрпризираха, че нямало да могат. Аз подозирах, че може и да не стане, защото и двамата още работят и особено майка ми е затрупана с разни проекти, но въпреки това страшно се натъжих. Sad Ще си празнуваме със свекитата и с две приятелски семейства с дечица на нашата възраст  newsm67

За съветите, и аз по принцип съм много сдържана, но някак не можах да преглътна идеята да се спира нощното хранене на бебе на 3 седмици, а и моят познат все пак ме попита как е било при Изабел, та така...позволих си да споделя.

Общи условия

Активация на акаунт