СЕПТЕМВРИ'09 - тема 40

• 36 639
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,

# 76
  • София
Добро утро мацки!
Анита, размазващи кафета сервираш напоследък  Grinning
Днеска едно слънце огряло, да се ненадяваш след вчерашния дъждовен ден....

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 09:03 от EmiR

# 77
Анита, размазващи кафета сервираш напоследък  Grinning
Мдааа  Grinning

Вчера направих меденките и омесих тестото за кравайчетата. Като заспи Свил наобед, ще ги навъртя и опека.

И тук е слънце, ще видя къде ще ги водя Simple Smile

# 78
  • София
Само при нас ли няма слънце newsm78
Аз мисля да отида с дребния на коледната чудотворница във Военния клуб, пък току виж там ми дошли идеи за подаръци.

# 79
Здравейте момичета не съм писала отдавна но ви следя.Ние сме добре здрави сме ходим на ясла но имаме проблем и незнам дали да го водя на тържеството в яслата.Нали сега репетират песнички и идва една госпожа с акордеон и нашия така се е уплашил от него че само като я види и отива и се крие в спалнята и реве а мен естествено.Мислех да не го водя че ще развали празника и на другите деца но госпожата ми каза да не го лишавам  та незнам какво да правя.

Май го е страх от по силен шум.
Каката ни танцува в един състав за модерни танци и онзи ден имаше участие на едно тържество.Мислех че ще му е интересно имаше много песнички и така но нашия се скъса от рев.

# 80
Здравейте!
Ние два дни си бяхме сами с малкия вкъщи, мислех че няма да се справя \нали ви писах за инатлъците\, но той беше учудващо послушен \пу-пу-пу\. Погледнах в устата - ами той пробил предпоследния кътник.  Praynig Дано да избие и последния преди да се роди бебето. Не вярвах, но наистина има коренна разлика в поведението му. Не бях му давала отдавна, но този зъб го изкарахме с Хамомила 15 при нужда по три гранулки.
Ходихме на влакче \ по центъра на Добрич зимата се разхожда влакчето от Албена\, и на разходка с детски кът, а в неделя - на куклен театър с дядо Коледа, но далеч не беше толкова добре както го описа Надина.
За подаръците - почти съм готова, но съм далеч от такива големи и скъпи подаръци, нямам вече място в малкото апартаментче. Хареса ми тази количка, която показа Бебеш, може да го използвам по натам за подарък, но ще бъде запратено на село Mr. Green. Да пообновим автопарка там.
Дават някакви ужасии по бтв новините за условията по заведенията за хранене #2gunfire.

# 81
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,

# 82
Добро утро момичета,

Приемате ли нови попълнения? Накратко за мен, имам дъщеричка на 2год и 3месеца! От септември месец ходи на ясла, но често боледува! Бих искала да почерпя от вашия опит, как се справяте с боледуването, често ли боледуват и Вашите деца? Още повече, че след двуседмично седене вкъщи, днес я заведох на ясла и какво да видя, групата е под карантина от варицела и това допълнително ме притесни Cry! Съжалявам ако съм Ви досадила с въпросите, но в момента ми е много притеснено и исках да споделя с някого! Embarassed

Желая на всички хубав ден и успешна седмица!  bouquet

# 83
Добре дошла Цвети  Hug

Анитка мерси за кафето.

По повод въпросите на Цвети сега ще се оплача, след цяло седмично седене в къщи и с идеята да се позакрепи след антибиотика, през нощта почти не сме спали от запушен нос и днес си в къщи на усилен режим на дрогиране с какво ли не. Утре ще го пусна за два часа, колкото дядо Коледа да донесе подаръците на децата и после пак ще си го взема. С две думи не се справям поне аз с болестите, ама хич. Минавам от тъпкане с какви ли не лекарства, уж все стимулиращи Бог знае какво, до пълен пас и дори и витамин Ц не давам - това разбира се е за здравите му периоди, през болните е друга работа. А за карантината имаш два варианта или да си държиш в къщи детето с месеци - карнатината от варицела може да изкара и половин година, а другия вариант е да си чакаш детето да се разболее, ако си го пуснала. Просто сега му давай повече стимуланти, за да изкара по-лесно варицелата.

# 84
цвети - аз давам цитросепт. и мойта ходи от септември и не е боледувала нищо съществено, освен варицела последната седмица.

# 85
Благодаря момичета за топлото посрещане! Hug  Малката пие още сироп за кашлица, и сутринта дадох последния антибиотик! Иначе давам витамини Мултивитаминол! Аз съм ЗА  изкарването на шарка, затова и я пуснах, но се притеснявам как минава заболяването? newsm78

Сега ще прочета за Цитросепт-а!

# 86
При дара мина леко варицелата (сравнително) 3 дена излизаха пъпки, но не е вдигала температура, а и пъпките не бяха много. не й е било нещо лошо..зарази се на 22рия ден откакто беше контактна. док каза да й давам изопринозин, за да е по лека варицелата. 
обаче направи бронхит.. това си й е слабото място (явно лепна друг вирус с варицелата)

днеска им е тържеството в градината Simple Smile нямам търпение да идем
питаха дали ще ходи другата седмица.. мисля да я пуснем ваканция и да я завлача я на сапарева баня, я на велинград.. или поне всеки ден на витоша.

# 87
  • София
Здравейте мацки!
Добре дошла  zveti81
aguto стига бре, бронхит ли направи?
За варицелата - Ачо я изкара супер леко...без Т, пъпките избиха точно за 1 ден, много малко на брой....Не знам до имунитет ли е, до организъм ли е...ама кви истории ми разказваха за тая варицела...Добре, че Ачо мина леко...Ще видим сестра му как ще е...Още не се е изпъпчила...дано и тя леко я изкара...
Анита айде пак да ти кажа, че и днес кафето е страхотно...

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 16:41 от EmiR

# 88
Лелеееее, цял ден 2 поста след моя. Ама хич не сте по писането.

Много съм възмутена днес от живота - кофти ден на работа, все още хлапетата не са свикнали с мен. Ей това го мразя много и за два дена да прекъснеш работа с тях и веднага ти се качват на главата. Цял ден съм викала - почти образно де, на път бях и шамари да раздавам - без грам срам дори си го казвам. На всичкото отгоре с госпожата на Коко нещо не се разбрахме, вече и като "колежки", а и съм с нова леля (което пък е много важно за душевния ти мир ) и Боби и той с темп.
С две думи не схванах как цяла седмица седя Боби в къщи - всички външни сме здрави, а той със силно течащ нос и дори 38 и нещо. Скапан понеделник с две думи.

А и въпрос - от около месец Боян има проблеми с акането - от близо 2 седмици давам ацедофилус и бифидус, но няма положително развитие. Няма запек, а по скоро ака "супа топчета" (както той сам си казва). Идея имате ли? Спрях Данониното - набедих него за проблемите със "запека" - гледам да се храни с готвени, а не готови храни. Пие си доста вода, а и плодове си хапва.....

# 89
Привет и от мен!
Изгубих се малко, ама ... в работата сме затрупани с работа, вкъщи със задачки, пааруването на подаръци и ...

Да започна отчета малко по малко.
Първо да се похваля - повишиха ме, от тех. сътрудник на специалист продажби и логистика. Все още си върша обща работа, ама ... сега ни чака и инвентаризация и пишем и броим за страх.
А и трябва най накрая да си взема изпита и да се дипломирам, оказа се че не ме водят прекъснала и мога да продължа нататък без проблем.
Второ - ще ставам Тета / леля , сестра ми е бременна, юни месец чакаме новото попълние.
Не съм ви казвала и за брат ми - оказа се левкимия, вече миа и втория курс на химиотерапията, надяваме се и се молим да се пребори. Все пак е само на 20 г. Но да не говорим за болести, само положителни емоции през празниците  Hug

За подаръците  - Атракция, чак днес успях да пусна колета, дао не закъснее.
За Алекс днес пристигнаха две писти с влакчета и колички, утре чакам една йоника / синтезатор и едно камионче с дистационно, дървен кран с магнити. Между другото чакам ги от Vegatoys, доставката е безплатна и действат бързо, днес ги поръчах към 11ч, и утре ще дойдат./ казвам го ако имате още да пазарувате/ .

Наде и мъжо има кофти ден, само да не ви продължи през цялата седмица, че тогава е гадно  Hug
За втпроса ти - незнам . Алекс няма пробле, ама той си хапва много зеленчуци и плодове, гледам напоследък много заобича мандарините, видили ги изяжда 3-4 .

Анита, наистина са чудесни кафетата Simple Smile

Цвети, добре дошла !

Нашата ясла ще почива от 27ми до 3-ти януари, което за мен е кофти, ама добре че мама си е тук , та ще спасим положението.

май се улисах, хубава вечер !!!

Общи условия

Активация на акаунт