Отговори
# 210
Димитрина- да споделя за тоалета при момиченцата. Преварената вода е достатъчна, ако няма зачервяване или подсичане. Аз лично само с мокри кърпи съм бърсала. Когато ми се зачервява и до днес почиствам с тампон, напоен с отвара от лайка или смрадлика. Този гентамицин ми се струва малко прекален, освен, ако няма показания за него. Почистваш в посока към дупето и не се опитвай отвътре да я почистваш.

# 211
Здравейте и от нас. На 12.12.2011 г. в 02.20 се роди нашето момченце Юлиан . Роди се с тегло 3850 гр. 52 см. нормално раждане.

Simple Smile Simple Smile

# 212
Въпрос към ЛЛЛ : Кърмим се с моята бебка . Още сме на коластра - млякото е жълто .. .Това , което ме притеснява е ,че бебка повръща много често ... Понякога имам чуството ,че повръща всичко .. След това иска да суче пак и така се въртим в омагьосан кръг ... Какво ще ме посъветвате за този рефлукс ?
Радосче, това въобще не е проблем според мен! Сега се опитвам да убедя педиатрите в Селена в същото. Каката повръщаше в началото постоянно, но това беше в ОБ преди 10 години и там ме успокояваха,че бебето се "чисти" /каквото и да означава това/ по този начин първите дни. Сега същото се слува и с Дария, която от снощи я взеха в детска стая и е на системи заради същото връщане. Нямам търпение да поема нещата в свои ръце и съм сигурна,че ще отмине и този момент. Сега не ми я дават за кърмене и ми е ужасно.... Cry
За това, че повръща всичко не се притеснявай! Никога не е всичко. Мярка за сериозно повръщане /знам го пак от преди 10 години/е размерът на повърнатото да съвпада с размера на дланта на майката.

# 213
Аз се върнах от преглед.Размина ми се днес приемането в болницата-Д-ра реши в неделя.Нямам грам разкритие още нито контракции,обаче заради намалялата вода каза в неделя да отивам,че няма да чакаме повече.Ще ми инжектират от тоя гел за предизвикване(ако на някоя са слагали да сподели,да знам какво да очаквам)и на сутринта система. Praynig Praynig Praynig

честити  нови бебенца!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 214
  • Отвъд алеята зад шкафа
Mimci чудно ми е, защото този разговор го водя и с мой приятел гинеколог, и с лекарката, при която ще раждам. И двамата твърдят, че в момента секцио се прави за щяло и нещяло. Самите те твърдят, че процентът на секцио е много висок, без да се налага. Аз не се чудя на секциото, когато има причина за него, а на случаите, когато няма причина, но било лекарят, било майката си го искат - така, по желание. И в крайна сметка лекарката ми от Окръжна твърди, че % секцио в Шейново и Майчин дом е към 70 % спрямо естественото раждане, а в Окръжна е 40 %. Да не говорим, че има намесен и икономически интерес от страна на докторите да правят секцио. Също така удобството на това да е планиран денят и часът, да приключи всичко за 1 час макс и да си ходи докторът вкъщи. По същата причина лекарите вече масово предлагат индуцирано естествено раждане - отиваш сутринта, бам системката и до вечерта си родила - удобно, планирано, даже са ти запазили предварително ВИП-стаята. Та...на мен това не ми харесва и не смятам, че увеличеният процент на секцио се дължи на това, че ядем ГМО, за разлика от нашите баби, които са яли домати с естествена тор. Ако се направи статистика в темата ни за родилите секцио - колко от тях са забременяли инвитро? Във всеки случай се броят на пръсти. Така че те са малък процент от общия брой. Колко от родилите секцио са били с прееклампсия? Колко са били с тесен таз? Колко са били с къса пъпна връв? Накратко - колко са тези, които наистина са имали медицинските показатели за секцио? Ама истински показатели и усложнения, а не "Ами то май бебето ще е голямо, пък мен няма да ме има на тези дати, що не вземем да планираме едно секцио, та по празниците да сме си вкъщи". И също така би ми била интересна статистиката от САЩ или зап. Европа за % секцио там -  все си мисля, че ще излезе доста по-нисък, защото съм чувала, че до секцио се прибягва в много крайни случаи.

klimentinaa Честито!!!   bouquet

# 215
Gadamer, абсолютно съм съгласна с написаното от тебе.. ама.. така е - когато човек има избор, че и лекарите и те доволни Simple Smile Ама нека пък да си признаят и майките, на които са им направили секцио, против тяхното желание. Аз мисля, че няма да има много такива  Rolling Eyes

# 216
Щъркелова вест!!! Днес сутринта в 08:45 се е родил синът Мирослав на мама Iovi Danina .3980 кг. 52 см, наложило се е секцио, защото малкия се е обърнал . И двамата са добре !!
Иови пожелава леко раждане на всички все още неродили Simple Smile

Димитринка върху повивалника аз слагам бархетни или тензухени пелени, ама и аз пера при всяко преобуване , че малкия много пишка Simple Smile някоя от мамите ме беше посъветвала да слагам лигнин на повивалника и после да хвърлям,ама на мене не ми е много удобно, че много се накъсва.

ВАшите бебенца по колко часа бодърстват ? нашия мъж почна много да будува и се чудя какво да го забавлявам. вие докъто бодърстват какво правите ?
и почнахте ли вече с излизането на вън ? ние излязохме 2 пъти само за сега, ама с тия ужасни мъгли сме се закотвили здраво в къщи и направо вече полудявам.....

Нашия Макси малко започна да позасуква да ви се похваля Simple Smile но се пилучава само ако е много разреван  и явно много гладен и само тогава засуква инъче ако е спокоен въобще не го търси за сукане Simple Smile

# 217
A_vagabоnd, много ти благодаря за  всички подробности. Аз нещо вече взех да се притеснявам за разни нещица. Едно от които е таткото.
Показаха ли ти как да я кърмиш и и къпеш, както казаха на отворените врати.
Ама странно, че толкова много секцио. Само ти май до сега от нашата група в Токуда си нормално.
Надявам се и аз да мина нормално.
Те ли ти дават нощници или и ти си занесе. Превръзки или лиглин те ли ти дават?
Оф само въпроси...

# 218
  • Русе
Д а се отчета и аз след снощи-имаме си момиченце-Цветомира,3350,50см.Раждането беше нормално с епидурална упойка,уж Mr. Green
Мимето пл,много хубаво че не си дала да ти я сложат,явно ако раждането върви бързо не може  да свари да подейства.Поне при мен стана така.
 Та идвам аз снощи в 10 часа с някакви контракции.Мерят ми тоновете и викат,че нямам контракции.А мен си ме болиии...Като ме прегледаха-4-5см разкритие.Сложихме епидурална,ама то раждането върви много бързо и ефект нема.Родих в 2 часа,без шевове външни.
При това точно на термина. Naughty
Лошата част е че не мога да вървя ThinkingСега си чакам резултатите от скенера та да видим защо.
Успех на всички!

# 219
  • София
На повивалника съм сложила една кърпа да не му е студено на гръбчето на детето.Отделно си слагам пеленката като съм мила дупе или къпала.Много са удобни тези пелени,така хубаво попиват!Относно тоалета на девойките и аз гледах моята педиатърка каза да почиствам с преварена вода,но каза и между външните срамни устни да почиствам.Малко ми е сложно,защото много ритка докато я преобувам,но колкото мога почиствам.
Честито на всички родили мами тези дни!!!
П.П.Цвете,честита ти дъщеличка!!!Адашка ли ти е?

# 220
Да и на мен това ми беше мисълта между срамните устни как процедирате. Бях чела че има бял секрет който да несе опитва настоятелно да се отстрани. А някойпът като се наака повече има чак ако и ме е страх да не стане някоя проблемация, уж я мия ама .... знам ли.

Ония ден ви разправях, че наща не ще да суче, просука веднъж и изглежда нищо не пусна и оттам на сетне като й сложа зърното в устата само си държи устата отворена и я размахва. Та ми дойде наум ако взема да си взема силиконови зърна, дали няма да я излъжа?! Някой ползвал ли е? Дали са подобни на биберон?

А за бодърстването - забелязвам, че тия дни повечко се кокори и се пооглежда, може и да е почнала да вижда повече, но тъй като не иска да спи в кошарата или постоянно нещо се напъва, бързо се умаря и не остава време да я забавлявам. Все я натискам да спи, ама тя кривундел не иска.

Днес ми дойде. Това означава ли че кърмата ми ще спре? Ония ден прочетох, че на някой му дошло чак като спрял да кърми.

ooooh! Забравих - Честито на родилите мами /последно обявените/, да са ви мног оздрави и щастливи бебенцата, и много да слушкат и да спинкат

# 221
Ама нека пък да си признаят и майките, на които са им направили секцио, против тяхното желание. Аз мисля, че няма да има много такива  Rolling Eyes

Ако ти кажа, че почти ревнах в кабинета към края на бременността и се молех на доктора на всяка ЖК дали все пак не можем да опитаме нормално, надали ще ми повярваш...  Wink

При нас май нищо ново. Яна продължава само да яде, сере и спи. Много ми е скучна.  Mr. Green Днес я наснимах едно хубаво, много съм доволна. По-късно може да споделя някой кадър, опасявам се само да не ви досадя.  Mr. Green

Много ми се иска да я изведа навън вече, но тази мъгла толкова да не ми се нрави, че не искам да си показвам носа навън. Някак у дома ми е едно уютно и спокойно.  Crazy

Хайде, аз отивам да храня по ред на номерата. Laughing

Честити рожби на новите мами!

# 222
Лошата част е че не мога да вървя ThinkingСега си чакам резултатите от скенера та да видим защо.
Успех на всички!

Честита ти мома Цвете,да ви е жива и здрава !!!
А как така не можеш да вървиш  newsm78 от упойката ли да е?!?! Shocked

m_hristova дано нещатата тръгнат преди неделя че това да предизвикват раждане някак не ми харесва
За секциото съм съгласна с gadamer   bouquet

# 223
Честито на всички нови майчета!Бързо възстановяване и скорошно пребиране у дома!
Цвете всичко ще се оправи имаш моята подкрепа Praynig

Относно секциото аз съм пример за безпроблемна бременност и двата пъти.Но се налага ,че съм с андроиден (мъжки)таз.И първият път ме срязаха на термина, и сега се очертава 1 ден след него ако не тръгне юнака.Много се ядосвам за тази си особеност,защото съм имала шанс за бързо и безпроблемно раждане.Мама е родила сестра ми за 3 часа първо раждане.А аз съм родена в линейката за 45 мин от изтичането на водите.

# 224
  • София
Цвете, честита щерка, да ти е жива и здрава :hug: Много се зарадвах като прочетох, че всичко е минало бързо, а за краката се надявам бързо да се възстановиш Praynig

Диването, пускай по някоя и друга снимчица на хубавата Яна тук, много позитивно действат кадрите Wink
Честита рожба и на ЙовиДанина, да ти е жива и здрава  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт