Отговори
# 285
И аз ще оставя Алекс вкъщи. Даже вече молбата попълнихме. След тържеството остава.Таткото и без това се успива за работа,а по празниците ще е още по-зле.  Mr. Green По-добре баткото да отпадне като ангажимент сутрин,а и са празници,знам ли искам си и двете деца вкъщи.  Heart Eyes

# 286
Нашият татко ще е вкъщи и мислеше, че ще ни е по-лесно с бебето да се оправяме сами, но и аз си искам двете деца вкъщи. Не ми се вижда редно някак на тия светли празници Ния да не е до нас, а да обръщаме внимание на бебето. Нека сме си всички заедно, пък макар и по-трудничко...

# 287
Честито Ви месечинки!Все така да ви радват и слушат!

Люби наскоро при подобен опит за  натрисане си взех  хлапето и корема и казах на любимия да ми се обади след като е чист терена.Преди това кряках като луда,опитаха се мен да изкарат виновна .Незнайно как изведнъж следваха телефони и визитата се отмени.Можело значи.Никой не може да  ме накара да търпя нечие  нежелано присъствие,когато съм нервна,с контракции,по често в тоалетната...

# 288
Ватци, явно имаш по-разбран мъж. При мен нещата загрубяха адски много, а и двамата сме много рогати и много трудно единия отстъпва ( овен и телец сме). В крайна сметка визитата беше отменена, но последвана от такива скандали, разправии и нерви, че съжалих, че не съм стиснала зъби за един ден..

# 289
stefito_8986, не съм си искала упойка (то и никой не ми е предлагал, не знам що newsm78). Ама голям страх ме тресе от поставянето в гръбнака, затова. Иначе ако беше мускулно или венозно, изобщо нямаше да се замисля. В крайна сметка се радвам, че знам как се ражда в пълния смисъл и до някъде дори се гордея, че съм се справила. Mr. Green Иначе нямам епизотомия - мъничко се бях разкъсала и по принцип акушерката ми каза, че ако е било другаде е можело изобщо да не ме шият (дори ми се чу, че се питаха един друг дали да го отбелязват - ако за това е ставало дума - и решиха да не го правят). Просто док реши да се постарае. Laughing Тъкмо и ММ по-рано питаше дали после ще има разлика - беше се притеснил да не се разширя прекалено. Ми след тази намеса може и по-добре да му е, като девица да съм станала. Joy

# 290
Въпрос към ЛЛЛ : Кърмим се с моята бебка . Още сме на коластра - млякото е жълто .. .Това , което ме притеснява е ,че бебка повръща много често ... Понякога имам чуството ,че повръща всичко .. След това иска да суче пак и така се въртим в омагьосан кръг ... Какво ще ме посъветвате за този рефлукс ?

Здравей Radostche  и честита ти дъщеричка!   bouquet

Храносмилателната система на новородените бебчета все още не е достатъчно узряла и много от тях връщат по малко мляко след като са се нахранили. Често количеството върнато мляко изглежда визуално много повече от колкото всъщност е (може да провериш това като разлеш една лъжица вода върху парче плат) и това би могло да притесни майката. Ако бебето наддава добре, пълни редовно памперсите (поне 5-6 напишкани и 2-3  добре наакани за денонощие), има добър цвят и вид на кожата и влажни лигавици(оченца и вътрешността на устичката) вероятно то получава необходимото му количество мляко и остава само мама да пере повече дрешки. Би ли споделила как намираш тези признаци при Ема?
 Виждам, че в следващ пост си споделила, че Ема не връща на фонтан, което е добре и вероятно повръщането и е обичайното за много новородени бебета.
Обикновено бебетата, които са на кърма се хранят поне 8-12 пъти в денонощие на около 2ч-2ч и половина. Ако кърмачето има желание да суче по-често това също е напълно нормално, особено в периода, когато е новородено и стомахчето му е съвсем мъничко.
 Честото сукане би могло да помогне на бебето, което връща мляко. Така то обичайно би поемало по-малко количество мляко, които биха могли да се усвоят по-лесно и бързо от стомахчето, а от друга страна би имало възможността да поеме нужното му за денонощието количество. С течение на времето  храносмилателната система на кърмачето съзрява, стомахчето увеличава размерите си и обичайно повръщането намалява или дори изчезва. Кога ще настъпи този момент е твърде индивидуално за всяко бебе.
 Би могла да опиташ да храниш Ема в по-изправени позиции, в които главичката и се пада по-нагоре от телцето каквито например биха могли да бъдат първите две от тук , както и биологичната поза, където бебето е върху корема на майката.
 Ще се радвам да ни държиш в течение за всичко около вас. Насреща сме и за нови въпроси и бихме се радвали, ако можем да сме ти от полза и подкрепа и занапред! Желая ти много сладки първи мигове с Ема!  Hug

# 291
Честити месечинки на  GJК и Димитрина   bouquet
Гала , честито ти момче  Hug Нека да  е жив и здрав   bouquet
Мами , които сте родили как са ви коремчетата , че моя си е като в 5 месец  ooooh!

# 292
  • София
Честити месечинки на вече порастналите бебенца!!!
Йоанка,много хубаво новина!Радвам се,че си прибирате момченцето!
Гала,честито мила!!!

Люби,аз реших нашия батко да го пусна другата седмица на градина,въпреки шарката.А за седмицата между празниците може и да си остане вкъщи.Въпреки,че като съм само с бебето доста си почивам-доспивам си когато имам възможност,а с баткото това ще се получава малко трудно.
Вие се оплаквате от родители,които ви притесняват,а аз да ви се оплача от.....дядото на моя мъж Shocked.На 80+години е,да е жив и здрав,обажда се сутрини вечер да пита как сме и акъл да ми дава Crazy да го будя бебето на 2-3 часа да не остане гладно,да му е топло и т.н.Това им е радоста на хората,да ни чуят,че сме добре,ама малко ми досажда Embarassed.
Моят корем почти го няма вече.След още малко време ще почна и упражнения съвсем да се прибере.Даже снощи се рових в темите във форума по темата да си набележа план за действие.И целулит трябва да боря ooooh!

# 293
Привет момичета,
Честито за всички нови бебенца и весел празник на тези, които вече имат месечинки.

Аз пък имам нови ядове. Бях се разбрала с една лекарка в Токуда да ме изражда, но аз явно ще преносвам (няма никакви индикации, че ще се ражда скоро), а тя ме изненада, че излиза в отпуск от 21-ви. Каза ми, че ще трябва да ме остави на колегите си. Много тъпо стана. Сега изобщо нямам време да избирам друг лекар - даже като знам как нямат часове по месец напред, не знам дали ще мога да се видя с някой  ooooh!
Разбрахме се да се видим в понеделник, ама не мисля изобщо да говорим за предизвикано раждане преди отпуската - при все, че терминът ми по овулация е на 22-ри декември.

Сега не знам какво да правя. Дали като дойде време, да раждам при който е на смяна, или пък да пробвам да говоря с някой друг лекар, или даже да сменям болницата...  newsm78

Имате ли впечатления от някой добър лекар там и дали има някоя мама, която е раждала в Токуда без да си е избрала конкретен лекар?

Май много дълго стана. Извинявайте, ако съм досадила с мойте дертове  Tired

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 00:34 от ZiZi83

# 294
Честити месечинки на  GJК и Димитрина   bouquet
Гала , честито ти момче  Hug Нека да  е жив и здрав   bouquet
Мами , които сте родили как са ви коремчетата , че моя си е като в 5 месец  ooooh!

Joy Joy Да не те отчайвам, ама моя още си е все едно съм в 4-5 месец, но по принцип си имах малко коремче преди да забременея. Иначе през бременността коремът ми беше голям, все ме мислеха че  съм с два месеца напрвед. Някъде прочетох, може и тук във форума да е било, че след 30 ден, амам май при нормално раждане, може да се почне с коремните преси, АКО ТИ ОСТАНЕ ВРЕМЕ  Joy

Щях да питам - Давате ли вода на бебенцата? Аз се опитвам, но без резултат, изплюва го.

# 295
Днес, всеки втори пост е мой, явно съм най-скучаеща  Crazy
Убедих се, че тапата ми пада, днес вече на по-сериозни порции. Но все пак не като при Ния. Засега вървят нещата, точно като първия път. Тогава започна да ми пада на порции и на 4-я ден родих - 6 дни преди термин. Сега по същия начин започна да пада, дано пак се роди по-раничко. А и от вчера съм с безболезнени и от време на време болезнени контракцийки, по-начесто от обикновено. Май му се вижда края, дано е да 4-5 дни!  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 13:56 от Lyubi

# 296
  • Хасково
Lyubi блазе ти виждаш му края- и аз искам вече да се свършва само ми тежи и боли когато шава нямам търпение вече да излезе ама при мен няма изблици за скорошно раждане първият път преносих с 2 дни дано и сега да не стане така иска ми се да излезе по рано

# 297
Димитрина, няма да ти спре кърмата. Peace
За тоалет на момиченце - къпя под течаща струя. Първо главата, после дупето, подсушавам. Мажа с олио или тоалетно мляко, пак отгоре надолу. Почиствам очички и уши с преварена вода и тампонче памук. Почиствам пъпчето  със спирт70. Разтварям леко срамните устни, за да не се получи срастване.Ако има мръсотийки, ги почиствам с влажна кърпа. Накрая намазвам с Бочко, ако е леко зачервено със судокрем или здраве.
През деня при всяко наакване измивам на мивката дупето. Нощем не мия, освен ако положението не е страшно. Wink
Нощем не я и вдигам, а като се разбуди бързо сменям памперса, кърмя я легнала. Така продължава да спи.
За режим - не знам дали е необходим и възможен на този етап. Но от ЛЛЛ ме бяха посъветвали да се кърми на всеки 2.5 максимум три часа. По-големи паузи не е добре да има.
 За обличането - у дома сме на парно. Спалните не ги отоплявам. Всички спим на около 20 градуса. Просто държа вратите отворени. През деня бебето е с боди, или камизолка и парашутки и гащеризонче или ританки и блузка. Завита е с одеалце. Върху повивалника имам пелена, а и много често подсушавам с пелена.
През нощта - я завивам и с моята завивка, защото спи при мен. А на мен все ми е студено.
В апартамента ни е средната температура е около 22 градуса.

Тъжно ми е, че не можах да родя децата си нормално. Много исках, но не се получи. Когато плачех на опрационната при раждането на Катерина, че няма да мога да си видя детето как се ражда, хората около мен ми казаха, ще го гледаш после цял живот и важното е, че ще е живо и здраво.
Радвам се за всяка майка преживяла раждане по най-естествения и нормален начин, но повече се радвам за майките, които имат свои живи и здрави дечица.  Peace

Mimci,
аз настоявах първото раждане да няма нито индуциране, нито таблетки, нито системи, а АГ ми се съгласи с мен и уважи желанието ми и всичко вървеше много добре до 7 см. Но до там си и останах. Та затова този път оставих той да реши и прецени как да действаме.

Ама пък много хубави снимки и хубава Яна, бре! Ще взема да купя такъв фотоапарат, че полудявам за такова качество. Peace

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 14:30 от chip4e

# 298
  • София
Lyubi, определено и аз се нареждам сред скучаещите, хем се чудя какво да свърша, хем си ме мързи и нямам никаква мотивация, абе нямам угодия Wink Ти поне с тези индикации му виждаш края, а при мен няма и помен от падане на тапи, болезнени контракции и др. подобни, ще си остана само аз тука да си пиша накрая, така ги виждам нещата Mr. Green Онзи ден като бях на ЖК, доки ми вика: "Я,я да ти погледна корема....ами, високо си седи, не се е смъкнал.... Simple Smile" и ми се хили моля ти се, а аз:  " Много добре знам, гледам се на огледалото през час с надежда, че се е посмъкнал, поне си е някакъв признак, ама нищичко, не му се излиза на младежа и това си е Sad"

# 299
Люби почвам да ти завиждам за признаците за раждане   bouquet
Относно скуката не мога да си намеря място.Ни в леглото ,ни на стол.А днес съм с ужасни киселини мислех че ще ми се разминат ,но не.
Дими от опита ми с щерката се убедих, че кърмените бебета могат без вода изобщо.Три месеца след спирането на кърменето пак не желаеше ни сок ,ни вода.Водих я на 2-3 доктори казаха че докато пишка по 3-4 пъти на ден значи си набавяла водата от течностите в храната #Crazy #Crazy #Crazy
Йони  е на смесено хранене обаче за там не знам дали стоят така нещата,но нали се разтваря във  вода млякото  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт