Отговори
# 195
Привет и от нас   bouquet
Родих на 13 декември 2011 прекрасно момиченце Емили 3250кг 50см, нормално  Peace
Родих без епидорал въпреки че мислех да ползвам, но не остана време да ми го сложат бях вече с 9+ см разкритие и я родих за 10 минути- страшно бързо раждане и многооо болезнено(но то се забравя в мига в който видях сладкото ми съкровище) Heart Eyes

# 196
Въпрос към ЛЛЛ : Кърмим се с моята бебка . Още сме на коластра - млякото е жълто .. .Това , което ме притеснява е ,че бебка повръща много често ... Понякога имам чуството ,че повръща всичко .. След това иска да суче пак и така се въртим в омагьосан кръг ... Какво ще ме посъветвате за този рефлукс ?

# 197
  • София
Мимето, честито,  да ти е жива и здрава сладураната, много се радвам, че всичко е минало бързо, макар и болезнено /но то без второто няма как/ Hug

Гадамер и аз съм доста учудена от тази тенденция и искрено се надявам при мен лекарите да не решат, че се налагта секцио, ако нещата се проточат Rolling Eyes Силно се надявам да родя естествено, като психически съм подготвена за силните болки и времетраенето, но щом природата така е решила този въпрос, човекът трябва да се намесва възможно най - малко в работата й Wink Това си е лично мнение, не ангажирам никого с него, надявам се да не предизвикам някакви спорове Naughty

# 198
Радостче, да споделя и аз за повръщането. Моята Ния повръщаше перманентно до 6-я месец, чак като захраних с пюрета и се оправиха нещата. И аз си мислех, че нищо не наддава, но се оказа, че не съм права. Иначе за рефлукс се говори, само ако бебето връща млякото на фонтан. Лично аз повдигнах матрачето, за да не се задава, а оригването никак не ни помогна. Консултантите сигурно ще дадат добри съвети.

# 199
  • Хасково
Привет момичета аз днес бях на ЖК лекарят не ми обърна голямо внимание освен нормалното-кръвно,кг и сантиметрите на корема ми. Мислех си че може да погледне за разкритие или на видеозон или нещо по подробно все пак от днес съм 38седмица а и корема ми е смъкнат надолу но уви нищо, казах че ме боли кръсът че имам стягания на корема на всеки час почти, че усещам все едно имам тампон или нещо подобно отдолу ама нищо не каза не реагира даже.
ЧЕСТИТО НА ОБЕБЕЛИТЕ СЕ МАЙКИ МНОГО РАДОСТ ДА ВИ НОСЯТ   bouquet  bouquet  bouquet

# 200
Момичета пише за 90мл 3 лъжички следователно на 40 мл сложих 1 и половина но неочаквано след 1 час писна от глад а освен млякото му дадох 30-40мл коластра-толкова имам...а в болницата с милилитрите които му даваха се наяждаше..незнам...и още един въпрос при тези милилитри кога трябва да давам коластра?

# 201
Честито на новите бебчета, да са живи, здрави и мнооого усмихнати.  Hug

Gadamer, а защо ти е чуден високия процент за секцио? Ако съдиш по статистика от преди години.. едно време например масово са забременявали от първи път и първи опит... да, ама сега съвсем не е така, и всички го знаем нали? Към този процент със секцио влизат и голяма част от майките забременяли с АРТ процедура. А те въобще не са малък процент към днешна дата.  Ако говорим изобщо за бременността и раждането като един естествен процес и нещо съвсем нормално, ами хич не са нормално явление и масовите спонтанни аборти, които се случват последните години. Изобщо.. нищо не е такова каквото е било преди време.
Аз съм пример за планово секцио и то с не 1, а с 3 показателя, колкото и да е чудно.. и това на фона на една абсолютна нормална бременност, прекарана без нито един хап - магнезий, витамин, но шпа и т.н. Естествено се страхувам от това, което ми предстои.. Фактите, обаче са факти.
Усложнения могат да настъпят във всеки един момент, никога не е късно. Дори и 99% да станат случаите на секцио обаче, важното е да се раждат здрави дечица.

ПС: Със секцио изброих 41 майки /а не 47/, а нормално 30, като нормално има още 2-3 не вписани в списъка. Така че статистиката не е толкова отчайваща Wink

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 16:51 от Mimci

# 202
  • София
Мелка,при адаптираните млека обикновенно се слага 30мл вода и 1 мерителна лъжицаАМ.Така се получава около 40мл готово мляко.Аз не съм много компетентна,но по-добре да даваш коластра,а след това АМ,ако детето е още гладно.
Вероника,и аз днес точно за конците  се чудих.Сега не съм с епизотомия,но имам един-два конеца против уроки Wink.Доктора каза,че са от саморезорбиращите се.Не мога да си спомня преди кога паднаха newsm78.
Мимето,честита ти дъщеричка.Да расте здраво и усмихнато дете.

# 203
Мелка, давай първо коластрата,след това дохранвай. Тя е много по-ценна в момента и е по-важно нея да изяде. Като цяло при дохранване първо се дава кърма, а след това АМ.

# 204
Aumi много се ядосвам на такива доктори, поне ти не можа ли да го поставиш на мястото си,аз моята не можах изгубих си граматиката #Cussing out сега стоя си на тръни и чакам а какво чакам и аз незнам, и един път не ме пусна на тея апарати за тоновете и сега дебна само бебо дали шава #Crazy и защо не иска да излиза,а ако пренося какво ще правя незнам doh

Да знаете взеха да ми гърмят бушоните,омръзна ми да не знам какво ще стане до края на деня и да не смея да си направя плановете за утре да речем cry Да не знам какво ми се прави къде ми се ходи какво ми се яде дори #Crazy Искам да раждаааам вече и да не го мисля товааа #Crazy

# 205
Радостче, да споделя и аз за повръщането. Моята Ния повръщаше перманентно до 6-я месец, чак като захраних с пюрета и се оправиха нещата. И аз си мислех, че нищо не наддава, но се оказа, че не съм права. Иначе за рефлукс се говори, само ако бебето връща млякото на фонтан. Лично аз повдигнах матрачето, за да не се задава, а оригването никак не ни помогна. Консултантите сигурно ще дадат добри съвети.

Да - не е точно рефлукс - няма фонтан - просто се излива ... И Вики беше така ... И той много връщаше ... Дано и с Ема е така - да наддава въпреки всичко ... Педи ми даде една везна - ще се мерим контролно до утре да видим колко изяжда поне ....

# 206
Момичета пише за 90мл 3 лъжички следователно на 40 мл сложих 1 и половина но неочаквано след 1 час писна от глад а освен млякото му дадох 30-40мл коластра-толкова имам...а в болницата с милилитрите които му даваха се наяждаше..незнам...и още един въпрос при тези милилитри кога трябва да давам коластра?

Давай коластрата и допълвай до 40  Peace . Освен това млякото не се прави с половинки лъжици ... Закръгляш до по-горната стойност  даваш колкото ти е нужно, а останалото хвърляш ...  Peace Например ако ти трябват 40 , правиш 60 - измерваш си 40 , а останалите в мивката . Много е важно да НЕ мериш на око , а съвсем точно с милитри и пълни мерителни лъжички !

# 207
  • Sofia
Мелка те момичетата са казали , но и аз да потвърдя. Първо даваш гърда след това АМ / което се разтваря с 30 мл вода с 1 лъжичка мляко/ храниш на поискване , като това би трябвало да е на около 3 часа  Peace

# 208
  • Beyond the Frontiers
stefito_8986,  спокойно ще мине. Още съвсеем малко остана. Hug

МОЛБА КЪМ ВСИЧКИ - КОРИГИРАМ СПИСЪКА ПОЧТИ НЕПРЕКЪСНАТО, НО ИМА ЛИПСВАЩА ИНФОРМАЦИЯ - МОЛЯ ПИШЕТЕ МИ НА ЛС

Честито на всички майки от последните дни! Да са ви живи и здрави синовете и дъщерите!

Статистиката със секциото наистина е плашеща  Shocked

Към ЛЛЛ кърмя на поискване, подозирам че 4-5 ден още не е тръгнала кърмата както трябва, но малката си хапва с мерак и определено не й стига винаги. На моменти иска през час да суче, давам й и двете гърди и изсуква всичко, но въпреки това не виждам да се засилва кърмата. Какви мерки мога да взема? Дохранвам с изкуствено 1-2 пъти на ден. Мерси.

# 209
Майчетата, които имат момиченца как им правите тоалетна на гениталите? На мен ми казаха с преварена вода. Братовчедка ми пък ми каза, че на нея са й казали да маже гентамицин, за да не станело някоя инфекция.
 ooooh! Ние с това обличане не можем да се оправим, или я навличам много, или не достатъчно. Вчера ми изкара акъла почти да вдигне 38 градуса.
Иначе нашата мома през деня й е трудно спането, все пъшка, охка и не заспоива като хората, но пък вечер само я разбуждам, сменям памперса, нахранвам и хайде пак в кошарката.
 Вие какво слагате на повивалниците? Аз съм си купила протектори  за матрак -2 бр, и 2 бр бархетни пелени, но не ми стигат, защото постоянно ги напикава.
 ooooh! Имах да питам още, амааа тя главата ми още не се е оправила, ако изобщо се оправи някога.

Честито на новите мамчета, дечицата да са им много здрави и щастливи

Общи условия

Активация на акаунт