Отговори
# 495
Никша, честита месечинка на малкия ти юнак. Simple Smile
Мишела, честито на брат ти на петеричка Blush
Честито на патеричка и на Марина Blush
Честита малка Яна на Хорозе, да сте живи и здрави. Hug
Лудичка и теб те поздравявам на патерица Blush
Цвете7575, стискам палци бебка да е добре, Praynig след като това не ти се случва за пръв път защо не ти назначиха секцио по медицински показатели? Thinking
Честита радост на Дюки, много да ви слушка и радва. Simple Smile
Честито на Мечопуххх, малкия да е жив и здрав Simple Smile
Fraqueza, моя мишок и сега хълца почти след всяко хранене. Peace Педиатъра ми каза, че се получава така, защото си хапвал лакомо. За къпането, според мен в болницата са наплашени децата, защото никой не се съобразява с тях. Crossing Arms Акушерките гледат да си ги изкъпят всички, пък кое плаче, кое не. Светльо също плачеше когато ние с баща му го къпехме, но това беше точно първите три пъти (сега плаче, като го извадим от ваната). Heart Eyes
Тонита80, при смяна на памперсите, може да й е поизмръзнало дупето на твоята кукла и затова да хълца. Flutter
Делхи_5, честито много радост да ви носи бебчето. Simple Smile
Анистил, честито да сте живи и здрави. Simple Smile
Жули, у дома си е най-хубаво спор няма. Heart Eyes

Благодаря на всички, които забелязват постовете ми (всичко друго е писане машинално)!!!

# 496
Въпрос към ЛЛЛ: Кърмим се с моето бебе от самото начало и сме само на кърма. Суче много добре, НО имам чувството, че гълта много лакомо - или тя засмуква много или потока мляко й идва повече.  Когато изцеждам ми прави впечатление, че млякото излиза на по 3-4 струи. Когато бебка суче се оливаме целите - млякото тече по нея и по гърдата ми. Реших да изцеждам по малко в началото (гърдите ми не са твърди), за да намаля първоначалното мляко, което явно бързо се излива. Да обаче не знам кога да спра, така че да не остане бебка без мляко и гладна. Моля за съвет какво да направя.
И още едно въпросче: от три - четири дни както си суче, изведнъж се дръпва от гърдата и почва нервно да плаче. После като й предлагам гърдата - плаче и не иска или пък отваря уста, поема зърното, но не засуква, а почва да си върти главичката, все едно не намира зърното и в крайна сметка пак почва да плаче. Защо прави така?
Благодаря.

Здравей Tonita.80
 Чудесно е, че дъщеричката ти  се храни добре .
 В първите седмици след раждането гърдите биха могли да произвеждат по-голямо количество мляко от необходимото на бебето. Силата на струята в началото на кърменето (след като при засукване от бебето се задейства рефлекса на потичане на млякото) също би могла да е по-силна в този период. Някои бебета могат да изпитват затруднения когато притокът на мляко е твърде силен, а други биха могли и да се сърдят или да се държат странно, когато бъдат поставени на гърда. Вероятно и при твоята дъщеричка би могло да се касае за това. Би ли споделила също така предлагаш ли вода, шише-биберон или залъгалка на бебето?
 Идеята ти да изцедиш малко кърма преди да предложиш гърда е чудесна и би могла да се окаже добър вариант.  Peace Би могла да опиташ да стимулираш с помпата (или на ръка) рефлекса на потичане на млякото с няколко кратки изпомпвания, да оставиш първата струйка да изтече свободно, докато млякото спре от само себе си  и след това да предложиш на Ева да суче. Ако прецениш, че е нужно би могла да да стимулираш още веднъж потичането на мляко. Добре би било да се внимава с количествата изцедена кърма тъй като прекомерното изцеждане на гърдите може да ги стимулира да произвеждат още повече мляко и да предразположат свръхлактация и препълване.
 Би могла да опиташ да  кърмиш Ева в така наречената биологична поза, в която бебето лежи върху майката(8-мата от тук ).При тази поза гравитацията би могла да помогне и намали силата на струйката на млякото. Позите в които сте в легнало положение също биха могли да са подходящи.
 За да предразположиш Ева да засуче, когато е неспокойна би могла да опиташ контакт кожа до кожа(максимално разсъблечени и двете и завити под оделце) и кърмене в притъмена и тиха стая. Би могла ако отказва гърдата и плаче да опиташ да я поразходиш, полюлееш , успокоиш и отново да предложиш да суче.
 Ще се радвам да ни дъжиш в течение с нещата около вас! Желая ти весели празнични дни!  Hug

# 497
Добро утро мили дами! Тази сутрин закуската и кафенцето са от мен.

От тази нощ с моя калпазанин се учим да пропускаме едно хранене през нощта, защото си го храних постоянно през 3 часа. ooooh! Мисля, че тази нощ мина добре, защото той стана поплака малко, изпи много вода и после му дадох залъгалка (много съм против и неисках да се стига до даването й, но с нея той заспа) и готово стана за следващото хранене. Heart Eyes
О, днес има и още един повод за черпене! Малкия Светослав има първа месечинка. Ето нещо сладичко за негово здраве.

# 498
  • София
Lady Vi
страхотна закуска... честит празник

Добро утро...

един въпрос към вече родилите със секцио..... отичат ли ви краката?
Моите глезени вчера станаха като балони... и взех да се притеснявам... на петия ден след секциото съм.... дали пък не е от упойката?  newsm78 newsm78 newsm78

Иначе продължавам да се боря с отпушването на каналите на едната гърдата ( борбата е безмилостно жестока... а резултата не е в моя полза още Whistling ooooh! Tired) ... благодаря на всички за съветите...

# 499
Добро утро, момичета!  Hug
Честит празник, Лейди Ви!   bouquet
Като чета за всички проблеми с кърменето и се сещам и при мен как беше първия път. По едно време ми се искаше да родя още 1-2 пъти, само да се оправят нещата с кърменето. Е, потръгна, но с много търпение и усилия. Така че,  не се предавайте, момичета!  Peace
На мен ми писна от тия подготвителни контракции вече, чувствам и слаба болка при тях. Завъртам се в леглото- контракция, ставам до ВЦ- задължително, допълнително нерегулярни през деня. С Ния не беше така- започнаха слабите болки към 11-12 през нощта и след почти 24 часа бях родила.
Яко се изнервям, но пък поне успях да се пооправя от вируса и вече имам сили за преживяването. Днес ми остава да си платя месечните сметки и да направя седмичното почистване. Приключих с епилирането, тоалета снощи, оправих и всичко за тази седмица за градината на Ния, нейния седмичен тоалет също го направих, смених основно спално бельо и т.н. вкъщи и сега е момента просто!  Mr. Green

# 500
един въпрос към вече родилите със секцио..... отичат ли ви краката?
Моите глезени вчера станаха като балони... и взех да се притеснявам... на петия ден след секциото съм.... дали пък не е от упойката?  newsm78 newsm78 newsm78

Спокойно, аз бяха така. Може би 5-6 дни ми бяха отекли, не знам от какво е.  Peace

Lady Vi честита месечинка!!!   bouquet

# 501
  • София
Аз пък днес се събудих с болки в гърлото  Cry Дано бързо се оправя, че ... баш на финала.

Хайде, пожелавам днес много бебчета да има  Peace  bouquet

# 502
...
ЛЛЛ навсякъде виждам , че пишете че кърмените бебета от гърда няма как да преядат , а как стои въпроса с хранените от шише с кърма бебета ? храниме се през 3 часа по 70 мл някъде, колкото успея да изцедя , а през останалото време от деня в промеждутъка на тия 3 часа доста често стои Макси на гърда в опити да суче, но май по няколко глътчици успява да изсуква, но все пак хапва по малко допълнително. Цялата тая процедура с пииване на кърма от шише и сукане дали не води до прекалено много хранения, защото той реално от глад не е плакъл май , даже и нощем аз го будя да си хапва той сам не се събужда?

Здравей, Tani4ka111!

Макси само на кърма ли е? Даваш ли вода или залъгалка?
По принцип изключително кърмените бебета между 1 и 6 месеца приемат между 570 и 900 мл на ден, според изследвания. Ако Макси се храни на 3 часа с изцедена кърма около 70 мл, значи поема от шише около 560 мл за 24 часа (нощем храни ли се, каква е нощната пауза?) Казваш, че му предлагаш и гърда, така че вероятно приема някакво количество кърма и директно от гърдата.

Какво е количеството на напишкани и наакани пелени за 24 часа и на консултацията при навършване на 1 месец как беше наддало детето? Това са показатели, които биха могли да те успокоят, че Макси се храни достатъчно и едва ли преяжда Simple Smile

И още един въпрос - опитваш ли се да върнеш Макси изцяло на гърда и да спреш да се изцеждаш? Ако да, дали е вариант за теб да помислиш за алтернативни методи на дохранване, не с шише?

# 503
Ванина_нина, след  раждането ми (беше нормално) и моите крака отичаха, но в болницата казаха, че е нормално за родилки, и че може да продължат да ми отичат и 20 дни след раждането.

# 504
Добро утро,момичета.
Виждам как като има повече родили темичките не вървят със скоростта на светлината.  Laughing
Ники пък вече има колики.Просто не мога да се наспя и ми е толкова тегаво да го гледам как се мъчи... Tired Но поне мъжки приема нещата-само пъшка и се гъне и много рядко пропищява миличкия...Вие какво давате за коликите? Аз давам чай + инфакол или еспумизан. Редувам ги с идеята да не свикне с един и същ препарат.. newsm78

# 505
  • Варна
Добро утро!
Цяла нощ съм с мааалко болезнени контракции  Praynig , сега като станах са една идея по- неприятни и като гледам са някъде на 30 мин. Ходя и често до тоалетна. Та да видим, дано не е фалшива тревога  Praynig ! На мъжа ми нищо не казах, отиде си на работа, не искам да се надява излишно  Wink Ще му се обадя като станат на 15 мин. (ако това е днес) Иначе акушерката ми е казала да тръгвам като станат на 10-тина минути.
Nai_Nejnoto_Neshto , айде дано се засечем с теб тия дни в Окръжна  Praynig
Все искам да ви питам нещо тези дни и все забравям - мажа си срамните устни с крем за гъбичките, понеже ме сърбят само те. Обаче забелязах, че са станали поне 3 пъти по големи от преди  Shocked , някак подути и твърди, все едно има някаква жила подута вътре в тях. Това от бремеността ли е или от гъбичките  newsm78 ? При вас как са/ бяха ? Доки като ми взима секрета каза- имаш течение и си подута, един вид - вероятно имаш гъбички.

# 506
Shadows ние коликите ги минаваме засега леко, надявам се да не се засилват а вече да утихват. Давам му инфакол, чайчета от копър и анасон, но аз му ги правя, не вземам готови  Peace по мои наблюдения доста добре му действат.

# 507
Добро утро и от мен Simple Smile
За коликите и аз давам Инфакол и чай от копър на Хип, вчера доста го боля, но тази нощ беше добре даже поспахме Simple Smile
Стискам палци на все още неродилите мамчета.
 Hug

# 508
Добър ден на всички мами   bouquet
вече успях да се докопан до компа  Grinning
не съм писала от много отдавна, от деня преди да родя, все не ми остава време, не се сърдете  Grinning
нашето съкровище Ева се роди на 13,12,11 3260 гр 49 см
в болницата си беше пълен ад
за ражданията ще си говорим догодина  Mr. Green като се обебят всички мамки  Hug Hug Hug
Родих и ми я донесоха след 6 часа, родих нормално, но въпреки това бях много изморена.Дадоха ми я , аз нямах млекце все още и сестрата започна да ме стиска много за да пусне, малката реве и така се започна целия ад.Били й дали мляко, след като съм я родила, защото много плачела Cry Cry
Не иска да засука от мен, първия ден и на другия до обяд й изтисквах в устенцата по 2 капки коластра на 3,4 часа, но не й стигаше  Cry На следващия ден ми биха 2 дена по 2 инжекции окситоцин за стимулиране на кърмата, не ни записаха за мляко да я дохранвам, не спеше бебка, само ревеше и аз с нея...Педиатърката само ми каза-кърмете се.А аз като нямам и тя като е захранена вече и не иска и не иска да засуче, дърпа се , блъска ме с ръчички, аз се психясах много, ревем и двете.На третия ден моя мъж купи ФРИЗО и я нахраних, спинка много, до преди това много малко беше спала...
Сега сме си в къщи, много плачем, ядем по 50 мл мляко или изцедена кърма, не можем да захапваме и ни мързи  ConfusedМъча я на гърда, вчера захапа със селиконово зърно, но бързо го пусна Sad
Много е лакома, прави нощни паузи по 6, 7 часа, дали е нормално  newsm78
въпрос към ллл изчела съм почти всичко докато бях бременна и все пак знам си грешката, че е захранена бебка с мляко, как да я науча да суче от мене, има ли някакво спасение...Със селиконови зърна пробвах, да я държа гладна също , в полубудно състояние пак, с изцедена кърма залъгвам и не става и не става..Знам , че мога да бъда охулена, но в болницата като ми ревеше от глад я дадох на една жена 2 пъти и тя я кърми...значи грешката е в мен, но не  знам къде..
Приемам всякакви съвети на ЛС или тук, защото се видяхме в чудо с малкото човече, а много искам да я кърмя Sad

# 509
Мишела, дано днес е твоят ден!  Hug За срамните устни не мога да споделя опит, но едва ли ще има проблем за самото раждане, ако това те притеснява.
Като гледам това затишие, по едно време си мислех, че всички освен мен са тръгнали да раждат  Laughing
Още 2-3 дни и като започне шетнята по празниците, съвсем няма да вървят разговорите, ама това са хубави причини.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт