Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 42 939
  • 726
  •   1
Отговори
# 105

Ana Mu,

Да ви е жива и здрава Дара!

# 106
Здравейте, момичета,

Честито бебче, Ana Mu! Да ви е жива и здрава!
И честита къща на Шу!

Аз за първи път влизам тук всъщност и трябва да ви се представя. По принцип живея в Барселона, но от 11-ти януари ще съм в Кеймбридж по работа в университета за 6 седмици и реших да проверя дали няма да мога да се свържа с някоя друга мама в града. Дали има някой от вашата група, който да живее там?

Ще бъдем цялото семейство - аз (Ели), мъжът ми (който е каталунец) и синът ми, който е на година и 10 месеца. Сега съм в процес на усилено търсене на градина или гледачка и ще ми е много полезно, ако можете да ми дадете някаква връзка. Изглежда в градините по принцип няма места само за 6 седмици (намерих едно, което е само за понеделник, сряда и петък (!) и ни е доста далече). Дали има шанс да намеря българка, която се грижи за деца в района? Тук я няма тази система на "childminders" и ми е доста непознато. Мисля да звъня и на nannies. На една страница за childcare видях че има доста nannies испанки и някои от чехия и словакия и ми дойде наум, че може да има и българки, стига да знам къде да ги търся.

Ако имате някакъв съвет, пишете, моля ви.

# 107

Честита дъщеричка на Ана Му- да ви е жива и здрава! Как ще се казва? Simple Smile

Шу, честит нов дом!

# 108
Честита дъщеричка Ana Mu!!!  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Страхотен коледен подарък Simple Smile

Шу, честита къща Simple Smile Simple Smile много радост и хубави моменти в новия дом ви желая Simple Smile

Благодаря на всички, които се включиха с коледни рецепти. Аланглето* твърди, че знаел как се готви всичко, ама аз да съм подготвена. Самостоятелно реших да правя и gingerbread men, в петък сутринта.

Утре ми е последен ден на работа, вече нямам търпение да дойде Коледа... а днес как хубаво ме зарадваха там с един нов Kindle. Сега се чудя какво да го правя, въобще не обичам дигитални четци, екрани, дисплеи и т.н.... Tired

# 109
Ana Mu, да ви е здрава и много радост да ви носи! Да расте щастливо дете!!!

# 110
Ана Му, да ти е здрава дъщеричката и много да те радва!

Шу, прекрасен коледен подарък! Пожелавам Ви да си направите вашият си дом- уютен и слънчев!

Аз пък отново съм на антибиотик, омръзна ми вече.Боли ме ухото, а доктора казва всичко е файн.Кръвното ти е добре, хайде бегай вкъщи и пий парацетамол.И решението е бягай в спешното и там сестрата:Леле, инфекция!

Скоро и аз се надявам да влезна в групата на под 60.Трудно, но с голямо желание, амбиция и лишения успях да сваля много.Така се ошишках с втората бременост.Голям срам.Изяждах по 10 киндера на ден и не ми стигаха...Станах 87кг и спрях да се тегля, сега съм 62.От 3 месеца не съм опитвала сладко... отказах го.. и хляба.. и ограничения.. няма как.
И крос трейнър имам, сега е закачалка, но от януари като започне градината, преспивам бебо и му скачам!

Целта ми е 55!А пък морето наближава.... Hug

# 111
  • Лондон
Честита дъщеричка на Ана Му-да расте здрава и щастлива!
Честита нова къща на Шу!
Тези двета неща са от най-хубавите дето може да ти се случат -пожелавам ги на всеки на който още не са му се случили. Simple Smile

# 112
И от мен поздравления за новата дъщеричка на АнаМу. Да ви е здравичка и мнооооого да ви радва   bouquet
И за новата къща на Шу, честито!

# 113
  • Folkestone, UK
Здравейте всички   bouquet
Извинявам се за "натрисането"
С няколко човека се познаваме от преди, но все не се решавах да пиша, само следях публикациите.
Просто преди година бях бременна и загубихме бебчетата си още преди края на първия триместър и този път ме беше страх дори да се зарадвам. Все още ме е страх, но нали страховете са за да ги побеждаваме. Победа за положителното мислене!
Ана Му - честито ви бебче   bouquet Hug да ви е здравичко и не много ревливичко  Simple Smile !
Шу - честит ви нов дом! Много щастливи мигове в него!   bouquet
Толкова много неща ми се иска да напиша, но няма да ставам досадна. Само ми се искаше да спомена, че детенцето на Елица - сестрица - Анитка, която е на 3 годинки и два месеца (и е голяма чаровница) ме изуми преди няколко дена. Не се бяхме виждали от доста време с тях, не знам кога точно е проговорила така (Ели се притесняваше как ще стане това с двата езика - този вкъщи и другия в градината), но  детето превключва моментално от български, като говори с нас, на английски, като говори със съпруга ми, или когато и ние минем на този език.
Малката ми дъщеря (която сега е на 17, почти 18) проговори след 3-тата си годишнина, но затова пък после не млъкна Simple Smile. Наистина е добре да се намеси компетентното мнение на специалист в такива случаи, но понякога смесването на два езика може да забави проговарянето.

Hug за всички и много коледно настроение (аз работя до 24-ти включително и то не само на работа, но и малко на частно, че... все не достигат финикийските знаци), а после и на връх Нова година, но както вече писахте не е чак толкова важен деня, колкото желанието да изкараме хубави празници с любимите хора. Компромиси винаги ще се налагат.
  bouquet

# 114
  Добре дошла на малката ДАРА, да е много здрава и много да радва каките  Hug
  Шу, честито още веднъж и на вас, много любов, здраве и разбирателство в новата къща   bouquet
  B.B.  Hug радвам се да те видя и тук, всичко ще е наред  Hug от нас
  Соня, чакам да ми се обадиш да се похвалиш  Simple Smile А после и подаръка на живо да видя  Simple Smile
  барселона ако не намериш българка, моя съвет е към childminder да се ориентираш. Градина едва ли ще го вземе. http://www.mumsnet.com/local/cambridge Виж тук има малко инфо. В Гугъла като напишеш посткода или града и childcare и ще ти излезне доста инфо. Можеш да пишеш имейл на градините и на чайлдмайндерките. Те гледат деца в къщите си, имат сертификати, проверки им правят, ще ти излезе по-евтино от нани, ако ти трябва фул тайм. Може и на тях да им пишеш и да се разберете предварително.

# 115
  • Folkestone, UK
Miss Fine -  Hug
Благодаря ти за подкрепата, както и на elisalou и Елица - сестрица! Като не можех да се радвам на моето щастие, радвах се ( и продължавам де) на вашето и вашите малки сладки буболечковци.
Благодаря и на поканата, която получих на лични от едно от мамчетата тук!

Някой питаше за качествени чаршафчета - знам, че са по - скъпи тези на Джон Луис, но не съм виждала по - качествени от техните. Преди малко проверих и комплект от 2 за кошарка с размери 70/140 могат да се намерят за £14
http://www.johnlewis.com/230436395/Product.aspx
Аз не бих имала нищо против да си закупя едно топче плат като техния и да си ушия сама чаршафи, но макар да съм в бранша от доста години и да съм работила с чуждестранни производители и доставчици на материали, така и не успявам да намеря материята, която ми харесва.
 Hug

# 116
Честита дъщеричка на Ана Му!  Да ви е жива и здрава и да носи много радост в дома!
Весели празници на всички!  Hug

# 117
Ана Му честита ви дъщеричка да ви е жива и здрава и да не реве много  Hug
Шу честита ви нова къща.Няма нищо по-важно на този свят от децата и покрива над главата ти.
Кой спомена за чаршафи значи на QVC (скай 640 канал) има компания която прави разкошни чаршафи, но са доста скъпи.Компанията се казав Northern Nights това е линка:    http://www.qvcuk.com/ukgscripts/reference.pl?uk=1&source=sea … and-_-Brand-_-qvc

# 118
B.B., успех този път!
Минала съм през този ад миналата година, имам бебче на почти 7 месеца.Нямах търпение да родя здраво бебче и само за това се молех!Мисли си само хубави неща .Радвай се на бременността и се глези!Накрая всичко ще се нареди!

# 119
Ana Mu да ти е жива  и здрава малката принцеса! Да расте много щастлива, късмета да е все с нея и да изпълва сърцата ви с гордост.

Благодаря ви момичета за пожеланията, дано наистина сме щастливи там Heart Eyes

Мис Файн мерси за картичките страхотни са!

Б.Б Много успех този път, от сърце ти желая да гушнеш своето здраво  и прекрасно бебе!

Аз се боря със Скай и да си призная установих че са идиоти Crazy ту не ми намират адреса, ту допълнителни такси слагат, луда ме направиха и ако се загубя за месец след нова година, да знаете че те са виновни Mr. Green Утре ще ходя с представител да говоря, че по телефона вися всеки ден по 2 часа и нищо, а уж подписахме договор и всичко, даже и парите са си взели Crossing Arms

Да ви разкажа каква съм калинка.
Майка ми пролетта ми каза че имало дрян до реката в горичката зад къщата. Та моя милост спретна децата, все ножица и беж към реката. До тук добре, само дето съм просто градско чадо и познавам дрян, защото съм го виждала само на пазара с табелка "Дрян - 1лв". Да ама в гората няма табелки Crazy. Чудих че храст или дърво да търся. После се сетих че трябва да има пъпки, добре, ама те всички дървета са с пъпки. Прибрахме се да видя снимки в гугъл. Е ми че те повечето дървета и храсти в гората приличаха на снимките Crazy  Пак тръгнахме, спирах се на всяло клонче да разглеждам, децата ей така ме гледаха Shocked Накрая се прибрахме кални и потни, без дрян. Дайте моля идеи къде да намеря дрян. Казаха ми че имало в ботаническата градина в зоологическата градина, но там май не е добра идея да отида да си отрежа Crazy

Общи условия

Активация на акаунт