Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 42 910
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
Пресен случай от снощи.Малката вдигна 39.9 дадох Калпол първо и след 2 часа Нюрофен оставих я да спи само с боди и през 15-20 мин я вдигах да пие вода.4 часа и температура нямаше.Сироп за кашлица харесвам Tixylix с лимон и мед.Рядко водя на доктор защото и аз не обичам винаги ти намират и нещо екста....Антибиотик съм давала 1-2 пъти от както са се родили и то не беше за кашлица, а за екземата

# 571
  • UK
Вижте и класациите във Файненшъл таймс. Не виждам какво му пречи на момичето българската диплома, ако е над 5.00 може да кандидатства в LSE например-там има доста БГ студенти.
Моят съвет е за университет по-напред в класациите, за да има по-добър шанс за работа после.
Доколкото разбрах от познати на студентите сега им давали да работят една година след като завършат-това само съм го чувала, така че си го проверете.
Също виж линка,който съм дала по-напред в темата-там по университети има доста информация.

# 572
  • Виена, Варна
maimunka, Ние също мислихме за LSE, но от фирмата ни казаха, че няма никакъв шанс, заради дирломата, нямало някакво съответствие. Иначе дипломата на дъщеря ми е от ВИНС Варна и в най- лошия случай ще е над 5.30. Най- вероятно да е над 5.50. Вие познавате ли някой да учи там?

# 573
Пенка Чавдарова, ето още няколко идеи: помолете самият агент да ви свърже с български студенти в съответните университети, за да получите конкретни мнения за това как отвътре седят нещата. Отидете в Британски Съвет в София. Там преди години имаше човек, който отговаряше точно за кандидатсване във Великобритания. Ако още я има тази позизия (че имаше доста промени в последните години), запишете си час и направете консултация. Пишете директно на няколко университета да ви предоставят те допълнителна информация и ако е възможно да ви свържат с българи, които учат при тях, за да получите мнения. Влезте във форуми, където пишат сегашни студенти. Ние тука, нали виждате - кашлици, въшки, чушкопеци...  Joy  Hug Като стигне детето ви до майчинството, ще сме по-конкретни със съветите!  Peace

PS http://www.britishcouncil.org/bulgaria-university-studies-in-the-uk.htm

# 574
  • Виена, Варна
Маpи, разсмя ме, благодаря ти, имах нужда. Благодаря на всички, които ми писаха, Невероятни сте!!!

# 575
Мари, този давам, но да не мислиш че има голям ефект. Става и за болки в гърлото. Наистина за малките деца няма работещ сироп.  http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQYpu31WK79LgdSPU8kOtggk … uwG6X7oC6L9zk9EbA

# 576
Penka Chavdarova, ако не сте запозната с този форум Ви съветвам да го разгледате, там има доста студенти, които коментират кандидатсване, прием, класации, все полезни за Вас неща: http://bghelp.co.uk/modules/Jig/index.php

# 577
  • UK
http://www2.lse.ac.uk/study/informationForInternationalStudents/ … eEU/bulgaria.aspx
Пенка, виж този линк. Не знам какъв е проблема с ВИНС-а. Аз бих се обадила на телефона/майла посочен в линка и бих проверила има ли принципно такъв.Ако няма, нищо не Ви пречи да пробвате,макар и без агенция посредник.
Също се присъединявам към съвета на Мари-в Бритиш Каунсил могат да ви помогнат с кандидатстването. ЛСЕ специално имат българска алумни асоциация, от университета могат да ви насочат с кого да се свържете. Те даваха и стипендия за българи,но това беше преди може би 2 години, сега не знам дали е актуално.

# 578
Не мога да намеря цитата, за 12 мл. панадол ми дадоха спринцовка от Калпол 10 мл и трябваше на 2 пъти да меря. Аз не мога да кажа че до момента съм възмутена или недоволна от лекарите, но ме стреснаха няколко неща тогава - Количеството което трябваше да изпие?; Защо трябва 7 дни по 4 приема?, аз му дадох 2 дни когато качи много температура и спрях, той и не качи повече; На контролата ми казаха ок за панадола, но не било необходимо да го водя повече, като приключи АБ 10 дни ще покашля малко и ще приключи, а гърдите му не бяха чисти.
Тези огромни количества панадол увреждат черния дроб. Не съм химик, но имам доста основания да го смятам за вярно.

Искам да попитам може ли да отида в лаборатория и да си платя за изследване кръв и урина по мое желание? Има ли такава възможност в Англия и как да я потърся?

За басейна, ние ходим във фитнес център, първия път се чувствах като слон в стъкларски магазин. Моя син с шапка, джапанки, очила и шарена кърпа. Местните боси, момичетата с опашки мокрят главите и  половината с кърпи и то едноцветни. После се появиха и други с аксесоари, но най вече очила. А да не казвам басейна как мирише на хлор, кърпата не се отмирисва, само пране я спасява.

# 579
Стана ми любопитно та и аз се разрових. Това е извадка от страницата за български студенти на LSE, за магистърските програми:

Цитат
The minimum qualification for entry to a master's programme is the Bachelor's degree (started after 2001) or the Master's degree (awarded pre-2001) with grades of 5 or above.

При условие, че очаквате дъщеря Ви да има над 5.00, не виждам причина да не кандидатства в този университет, какво като е от ВИНС-а, това все пак си остава най-престижния университет в северозападна България, въпреки че на всички ни е ясно как се вземат там изпити  Joy, ама те англичаните не знаят  smile3520

Повече информация и контакти можете да намерите на линка, който maimunka е дала, а това е страницата на българските Alumni: http://www.alumni.lse.ac.uk/olc/pub/LHE/cpages/clubs/home.jsp?ch … er=60&org=LHE

# 580
За басейна, ние ходим във фитнес център, първия път се чувствах като слон в стъкларски магазин. Моя син с шапка, джапанки, очила и шарена кърпа. Местните боси, момичетата с опашки мокрят главите и  половината с кърпи и то едноцветни. После се появиха и други с аксесоари, но най вече очила. А да не казвам басейна как мирише на хлор, кърпата не се отмирисва, само пране я спасява.

Оле, Ламби, какво е това за кърпите - едноцветни и шарени? Нищо не разбирам - това са хавлиите, с които да се поизбършат децата като излязат от душа, нали? Значи момичетата с опашки мокрят в басейна и после пълна програма за косата, така ли? За настинките се чувствам като теб - объркана съм и ми се струва неглижирано. Но не мога да кажа лошо за системата като цяло, защото пък много добро видяхме от ортопедите в болницата като си счупи Али ръчичката. Просто малко повечко да се стараеха на настинките и копче нямаше да кажа тогава!

# 581
Привет, милички  Hug

Напоследък нещо не мога да си организирам времето и за форума не ми остава време  Blush Почерпете се за мое здраве - преди 2 дена чукнах 25 годинки  Mr. Green

За болестите да кажа според моя скромен опит ( 2 деца ), че болестите са по-чести до към втората годинка  Peace Сега Белла боледува често - на всеки 2 седмици влачи сополи и т.н. Карина през последната година почти не е боледувала, само 1-2 пъти се разболя, но за 2 дена й минава  Peace На хомеопатията не съм фен - придържам се към съветите на лекарите и някой билкови илачи  Mr. Green И аз така изчаквам да видя ако Т не е много висока, се оправяме само с Калпол и Нурофен. Ако обаче повръщат или имат бели налепи по сливиците, веднага водя на лекар  Peace За кашлица давам Тиксиликс или един български - Мукоплант лека нощ - много съм доволна от него, билков е  Peace
За запушен нос ползвам Стеримар - лекува хремата за 3-4 дена при 3-4 пръскания на ден. Стеримара го продават в Буутс  Peace

За косата на Белла още ползваме бебешкия на Джонсън, но честно казано става само за бебета с малко коса и сега искам да го сменям. Хареса ми този на Лореал, който Ани джи показа, така че ще го пробваме  Peace Иначе Карина ползва 2 в 1 на Шаума шампоана и спрея за коса - страхотни  Peace

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 16:37 от Winnie

# 582
  • Лондон
Penka Chavdarova, моят партньор завърши LSE през 2005, кандидатствал е с БГ диплома и е държал изпити за доказване на ниво на английски. Не разбирам защо точно ви е посредникът, но най-малко не би трябвало да ви пречи да опитате да кандидатствате. Мое много близко дете в БГ си кандидатства сама миналата година в 4 университета, като си се свърза директно с тях..
Аз ти предлагам да погледнете и този:

http://www.london.edu/

Мари, ние ходим на басейн организирано от този месец, на 3-4 години децата влизат във водата с родителите, тоест и те трябва да имат бански и чехли, казвам го изрично, защото първият път аз си отидох облечена и очаквах някой да ми учи детето да плува Laughing...та ни върнаха... Моето дете носи плувна шапка, чехли и бански, кърпа за двете ни и това е... Не съм впечатлена от уроците, но на детето му е кеф, та и за мен става за неделя сутрин. Не ми харесва, че е голяма навалица по всяко време и хубавото на уроците е, че са в отделен басейн, където няма други хора...

За косата ползвам бебешки шампоан на Buebchen, който си доставям от БГ и при всяко ресане - спрей на  Schwarzkopf, за който са ти писали, от Теско. Признавам си, че дълга коса се поддържа трудно...

# 583
Winnie Hug  bouquet
Честито! И аз на същия ден чукнах 32 Simple Smile

# 584
Lizzy Bennet ,Winnie     bouquet да сте живи и здрави.
 За басейните и аз не разбрах какво е това за хавлиите. Има ли някакво правило какви да са:) Много ми се иска да ги водя моите дребосъци но не съм се организирала още. Струва ми се много сложно с две деца под 4 години. Ходи ли сме само заедно с таткото засега (не помня с какви хавлии, май шарени Rolling Eyes)
Маpи не се притеснявай толкова за настинките и вирусите, те идват и си отиват. Трудно е за нас , но децата го преживяват и забравят, другата зима със сигурност няма да е толкова често. А и аз не обичам да давам лекарства сиропи и каквото и да е ако има начин да минем без тях. А за лекарите по важно е когато не дай си Боже се случи нещо сериозно да се намесят адекватно. Сополите ще минат и заминат.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт